Отговори
# 105
[
Казвате правите домашно пюрета Rolling Eyes, но то с какви зеленчуци-намирам само тиква, картоф, броколи, карфиол, евенуално чушка......а другите неща.
От плодовета да открия само ябълка, круша, слива и банана.В готовите едно разнообразие, едно чудо.на моменти си мисля сега примерно тоз пащърнак сега каквото яде и това е.
Ние пащърнак не ядем.И ред други неща дето ги има в пюретата Rolling Eyes

Освен от споменатите зеленчуци купувам и цвекло , тиквичка ,морковче ,домат и спанак. Плодови не съм правила тях ги купувам. Simple Smile

# 106
записвам се да ви следя и да споделям  по-нататък за моя малък бебчо Simple Smile

# 107
  • Sofia
Алеле, колко сте изписали! Докато прочета старата тема и то хоп...нова.
Моята картичка я пратих в петък и тези дни "цветето" да я очаква.
Хъни - Бъни кулинар като тебе не трябва да си мисли, че прави бъркочи за бебето! Те имат по-различни вкусове от нас и може да им харесват, нещата които ние  Sick.
Златомира аз съм назад със захранването, но за закуска на каката давах бисквити с мляко, респ. кърма, попара (без масло и сирене), овесени ядки.  А после почнаха и филийките. Че тя ми беше с АБКМ и нямах много възможност да я разнообразявам.
Колажът е СУПЕР.
Калоян тези дни хич не иска да спи през деня. В този ред на мисли как ги карате мъниците да спят? Направо съм сее видяла в чудо! Кака ни спеше като по часовник, а този малкият днес стана в 7 и досега е спал на 2 пъти по 20 мин.  Shocked Направо ще откача вече. А й от няколко дни не иска да яде. Суче по 3-4 пъти през нощта, а през деня почти не ще. 
Ох! Оплаках се!
Лека ви вечер и ви желая спящи мъници.

# 108
  • последна надежда
Кога се въвежда леща?  newsm78

# 109
олелеее, изчетох няколко страници навендъж и вече забравих кой какво е питал, та преди се оправдавах с бременилския ми мозък, а сега с какво ......????

за попарата бях писала, че малко нещо й се насити и започнах да давам : малки цветчета /от рода на кус-кус са/ варят се 2 мин във 200 мл вода прецеждам като си оставям малко от водата и слагам сиренце + масълце . после задължително пасирам, че дребуса се дави щом е по-едричко. няма такова лапане момичета, не насмогвам да му пълня лъжицата.

иначе да ви се оплача пък за АМ. като спрях кърмата смених няколко вида АМ и не му харесва на момчето и това си е. сутрин и вечер пие по около 100-120 мл и това си е. иначе си наддава, но сигурно е от заменените храненета.
6,30 АМ
10  яде попара + намачкан банан с настъргана ябълка
14 - за обяд зеленчуково + жълтък или месно /е пада си по месцето разбира се повече момчето
18 - каша + настъргани круши или ябълки или намачкано бананче /напоследък му давам каша с домати и картофи + малко размито сиренце и не му стига 200 мл., но винаги си иска още и му давам половинка от плодовите пюренца
21,30 -22  около 120 АМ
буди се през нощта, но може би заради зъбките, че много ни мъчат, пък сега и с тази хрема.... уф

започнах да му правя кисел и грис, но нещо кисела много много не го харесва / яде го , но не така настървено както другите десерти

за спането през деня. все още спи по 3 пъти през деня за по 30-40 мин. някога прави и 1 час..но трябва много да съм го изморила преди това с ходене, седене и после в паяка и само като му тикна бибата и вече е заспал.

докато се похваля и юнака се събуди. отивам да дърпам отново секретите от нослето. ама много мразя да го измъчвам горкичкото. едно мятане, писъци, направо го травмирвам, но няма как, после и капки трябва да му капна. цялата се изпотявам докато мина процедурите

хайде лека вечер и спокойни спящи бебчета от нас

# 110
Според мен е рано за леща още - догодина Wink
Аз бях питала за кестени ама и за това уж било рано още...
Про-био съм давала - мисля череши и още нещо - хареса й на Карина.
Ние въведохме заек, пиле и пуйка, мисля да дам агнешко и телешко:-) Оняден взех и плазмон - много й харесва на Карина. Вече се храним всички заедно - тя с коричка хляб или бисквита плазмон в ръка. Така успяваме да се наядем заедно, без тя да мрънка. Последно в една супа сложих бейби моркови замразени, вместо нарязани и й вадя по 1-2 морковчета да рупа. И на това се кефи:-) Със сигурност от Нова година сме на обща храна - стига вече купешки пюренца Wink

# 111
Здравейте мацки..
някой пита за пюре броколи...чисто броколи и чиста сладка царевица има на марката Овко!

Иначе сме ОК. Даже сега сме на гости в свекитата....затова ще ставам от компа че да се видим докато Митака  спинка......
Ние си получихме картичката...и сме много щастливи! Даже си поплаках малко ......толкова мило ми стана....... Натали и Иве.......благодарим ви от сърце!Тази Коледа определено ще е по-хубава за нас! Целуваме Ви!

Поздрави и целувки на всички!
 newsm51 newsm51 newsm51

# 112
  • София
хай банда, днес съм out of space. Crazy Crazy Crazy  прибрах се в 3.30 ( като невидяла заведения и купони). чавето ме пожали да стане в 8 (баща му го нахрани Grinning), ама ми тежи тиквата. що така - явно от възрастта, щот съм пила 2 1/2 чаши червено вино.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Много яко беше. Имама фоторамка, подарък от шефа. Колегите много ми си зарадваха - надявам се искрено муа ха ха  Mr. Green.
 аз ще  пробвам попара в 10 часа с половината на това : - 1 сухар, 1 бучка сирене ( краве, изкиснато) колкото кибритена кутия, една люспа масло и всичко това, залято с гореща вода. Противник съм да се дава рафинирана захар  на бебе, а с чай аз не бих го пила, иначе може и да е по-вкусно.

и аз чето по диагонал, щото нямам време и второ не съм компетентна по всичко, трето и най-важно - ща ме прощавате ама понякога мноооооого ме мързи  и ако въпросът не е на живот и смърт си запазвам съжденията за себе си.  Embarassed

Гале, и аз като се сетя за Борил и веднага се сещам и за  ваш Страшко  Mr. Green. И мен ме кефи името. Таткото се казва така.Мамата така си е решила. Аз не бих кръстила точно на някого, а по-скоро буква, ама моето съзнание е обременено с разни читанки и писанки за карми и прочее.

отивам да пера чавето - 3 броя. после смятам да се хоризонтирам, най-много да обърна малко Фнимание на мъжото.

# 113
Аз имам известие за получване на малък пакееет  newsm68
Снимайте си картичките, ще направя албум в снимка бг Hug
ето албума:
http://aprilki2010.snimka.bg/?album;aid=555890

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 18:28 от Вяра♥

# 114
sesil аз лично давам кисело мляко /на баба 1.5%/ с 4 бисквитки вътре бебешки eti и много малко захар без вода вътре много го обича

# 115
Еееееее, Веси Меси   много се радвам че ти е харесала картичката   Исках да е нещо много специално  Hug Hug Hug Flutter нали празнуват първата си Коледа нашите мъничета  Mr. Green  bouquet Аз се бях подготвила и бях взела синя картичка защото бях сигурна че ще пращам на ммомченце и като ми писа Вяра че ти си ми цветенцето супер яко се изкефих  Rolling Eyes

# 116
sesil аз лично давам кисело мляко /на баба 1.5%/ с 4 бисквитки вътре бебешки eti и много малко захар без вода вътре много го обича

Всеки сам си преценява какво да дава на бебето, но си мисля че 1.5%   newsm78 не е ли малка маслеността на млякото- за бебе... не трябва ли млякото да е пълномаслено.... а и слагането на захар, не мисля че е нужно- бисквитите са достатъчно сладки.

# 117
iveeeta, никога не съм се замисляла за леща и сега като повдигна въпроса със сигурност ще опита леща и боб супер накрая вече, защото ме е страх, че правят газове и като и помня коликите.... ooooh!  ooooh!

Две сутрини подред ям активия с мюсли само. И нашата като ме глееееда с едни очи... И гребнах от млякото само, без мюсли да има в лъжичката и майко мила, колко и хареса.... С мене си отваряше устата   Mr. Green  Mr. Green

В тоя ред на мисли, кога мога да и дам кисело мляко с бисквитка или само кисело мляко? Мисля, че сесил беше питала тия дни, ама аз пак останах неразбрала...

молиб, супер идея! Благодаря. Определено още тези дни ще купя и ще и направя такава закуска.

# 118
  • гр.София
ПРИВЕТ.

Мила пък се изрина по бузките.Може ли да е от яйцето. newsm78 Друго ново не съм давала.Тази седмица два пъти яйце и двата пъти пъпчици по бузките.

iveeeta ,брово на НИКИ  smile3501Трети ама все пак се е класирал.
Мисля че още е рано за леща/от бобовите е най слаб алерген доколкото четох/.

Tanya,аз на сина ми съм давала пюре от пиле с кестени като беша на 7-8м./много е вкусно/ унгарски май бяха.

Пюретата на Гербер наистина са много хубави и имат най-малко примеси като оризово брашно и разни сгъстители.Има и манджи разни за след 8м. до 1г.
Мила много обича броколи-с ориз с пуйка и чисти -МНОГО ГИ МАЧКА. feeding

МОМИЧЕТА,в голям размисъл съм newsm78 newsm78 newsm78.Ходи ни се на кръчма на НОВА ГОДИНА.Ако ходим ще трябва да е с децата.Незнам МИЛА как ще се чувства.Ще се настаним където не се пуши пък и кръчмата дето съм харесала и голяма и няма да сме нагъчкани.Ще има танци и музика обаче.На нея това май няма да и пречи.
Мила беше на 2м.когато я водихме на бал,но  на открито.

ОЛЕЕЕЕЕЕ сложила съм манджа/бобец/ и той си кипял и цялата печка във вода и по пода даже.  #Crazy То форуми ,ФБ изпиха ми акъла.
Утивам да бърша clean

# 119
Малката харесва най-много Сънвал- Гербер- Бейбилов- Хип- Бебивита.... в този ред.... позволявам си от време на време да купувам плодови на Ганчев и Овко и то за разнообразие... защото дюля освен на Ганчев, на друга марка не намерих. Но зеленчуковите и супите на Овко са  Sick , няма такава гадост, отварям и хвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт