СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 34 169
  • 747
  •   2
Отговори
# 735
А, нищо - тръгнахме на ясла в началото на годината (2011). Не заради точката, а защото тогава ни излезе късмета. 6 месеца ще навърши в края на юни, когато ще стане и на 3 години. Ще си кандидатстваме на общо основание за градина, пък каквото сабя покаже. Отказвам да се товаря и за това.

Е, като стане 9 месеца посещение, ще кандидатствате от септември с една точка повече. При теб няма проблем, и в двата случая ще изпуснеш първите класирания да кандидатстваш с по-голям брой точки.

# 736
  • София
А не, този път ще ни приемат още на първо класиране, пу, пу  Laughing
Директорката на яслата каза, че ги отписват при навършване на 3 години, за това  няма да направим 9 месеца посещаемост, а и септември е новият прием на ясленчета.

# 737
Всъщност, вие до първото класиране няма как да направите и 6 месеца, след като те ще станат 6 към края на юни, а записването след първо класиране ще бъде до... някой-си май?! Аз ли бъркам нещо?

При всяко положение, ви желая късмет и успех!!

# 738
А не, този път ще ни приемат още на първо класиране, пу, пу  Laughing
Директорката на яслата каза, че ги отписват при навършване на 3 години, за това  няма да направим 9 месеца посещаемост, а и септември е новият прием на ясленчета.

Пожелавам ви успех тогава, и да сте вътре още на първо класиране  Hug

# 739
  • София
А това за първи път го чувам "ще се въведе и изискването детето, кандидатстващо за прием в детска градина от яслена група към нея, да я е посещавало минимум девет месеца."
Дано това е журналистическа "грешка".

Представям си как дете се класира в 2ра яслена група доста по-късно от 1вото класиране, т.е. няма 9м, и после кажат "а не не може в градината в същото ОДЗ, защото не на си к'о"

Съмнявам се в СО да готвят такива драстични промени.

# 740
А това за първи път го чувам "ще се въведе и изискването детето, кандидатстващо за прием в детска градина от яслена група към нея, да я е посещавало минимум девет месеца."
Дано това е журналистическа "грешка".

Представям си как дете се класира в 2ра яслена група доста по-късно от 1вото класиране, т.е. няма 9м, и после кажат "а не не може в градината в същото ОДЗ, защото не на си к'о"

Съмнявам се в СО да готвят такива драстични промени.

Аз това го подминах, защото няма никакъв смисъл - тогава защо ще е ОДЗ - да ги разделят.

# 741
Здравейте, четох, търсих, пак четох и направо тотално се обърках. Sad Предстои ни кандидатстване за детска градина и имам въпрос относно тези служебни бележки на родителите.Детето ми ще навърши 3г лятото и ако ни приемат през септември предполагам че ще тръгне. Аз не работя в момента и си мислех първо да дам малката на градина, да изчакам една-две седмици да видя как ще се адаптира и тогава да започна работа. Тогава от къде да взема тази служебна бележка? Таткото работи като таксиметров шофьор и няма трудов договор с компанията , а по-лошото е че няма и осигуровки. т.е и той няма служебна бележка. Моля дайте съвет, какво да правя? Praynig

# 742
  • София
cremme, щом не работиш - няма да ти търсят служебна бележка, разбира се. На таткото също - като посочиш в трудовия статус, че и двамата не работите. Обаче така ще съберете много малко точки - за работещ родител детето получава допълнително по още 1т. и в масовия случай събира 8т. при първо желание. Твоето дете ще събере 5 т. и шансовете му в повечето градини ще са нулеви.

# 743
Благодаря ти Ника. Опасявах се, че така ще стане със събирането на точки. Явно ще трябва да започна някъде работа преди това и да ангажирам бабата за периода на адаптация на детето. Кой знае може пък да й хареса и да нямаме трудности с ходенето. Желая късмет на всички, които "събират точки" Simple Smile

# 744
  • София
Ника, желание за нова тема? Simple Smile

# 745
  • СОФИЯ
Между другото, кога ще е заседанието на СО за новите неща по приема? Нещо ми се върти, че беше за края на януари...

Първо тр да минат през комисия. В сайта на СОС намирам само това http://sofiacouncil.bg/index.php?page=perm_committees&id=41 т.е. не е ясно, но поне "Комисията заседава всеки понеделник от 12:00 часа в I зала."

# 746
  • София
Ника, желание за нова тема? Simple Smile
Ти си шефа!  Grinning

# 747
  • София
Няма да спасим. Малко помощ исках Simple Smile

Нова тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559624.0

Общи условия

Активация на акаунт