Тихо се сипе първия сняг, февруарче, обаче, дивее си пак!-24

• 22 835
  • 725
  •   1
Отговори
# 600

с.нева - кашлицата на Деа се влошава като е легнала най-вероятно, защото секретите от нослето и слизат към гърлото и я дразнят. Поне така реагираше Матю като се разсополяви преди време.

Мдаааа, на това ми намирисва! Не се притеснявай Неви! HugПредполагам й промиваш нослето.
Между другото и аз да ти благодаря за страхотните бисквитки, всички ги уважихме  bouquet

# 601
  • offshore & overseas
Никиии, нЕма ли край туй твойто тегло, бреее!!! Сега ще ви мисля цяла нощ, ебаси! Няма смисъл да ти казвам, че при това положение температуропонижаващите са задължителни!! Погал-погал и включвам на молитви, да минава вече, щото...

Любезна, и ти ли, душо?

Мики, стискам палци

Мии, доколкото четох назад за Преско, може би не е розеолата, но ти що не направиш един сбит преразказ на случилото се и случващото се, за да преценим, аз нали още не съм си взела дипломата, но иначе съм печен диагностик. bowuu Робеолата като цяло е една доста ведра диагноза и аз лично не виждам смисъл да се ходи на доФтор зарад нея (освен може би за да се потвърди, знам ли).

Теди, не вярвам да е от млякото. Обаче нямам сериозен аргумент -- просто интуиция. Hug

Люсил също покашлюва, но аз още не съм се разтревожила много. Калина ми е с хрема все още (и се дави от секретите по описания начин, туй детИ така и не се научи да си издухва носа), но и аз не съм взела крути мерки. Цяла вечер се ядосвам и после се сърдя на себе си, ама че работа.

Колкото до ходенето, малката не щъка още, само прави по 2-3 крачки и търси опора, най-вече мен. Но сигурно в най-скоро време ще се отдаде на пробни обиколки.

П.П. забравих: Слънчи, честит ви домашен помощник! Да ви помага дълги години и после да го смените с нов, още по-мощен Wink

# 602
Неви, и аз така мисля, детето кашля, защото секретите от нослето се стичат в гърлото.Не знам дали е правилно да даваш, все пак той еза спазми, а и се пие определн период от  време, а и се спира бавно......(дрън, дрън....какво ли ти обяснявам, ти по рано казваше, че Константин е правил спазми.)
Според мен дай Проспан, Алтеа....нещо по безобидно, билково.

Иначе Калоян май взе да се съвзема.Но все още си има хрема, иначе гърди и гърло-чисти.Пие Проспан, понеже кашля от време на време от секретите, ксилометазолин и едни ''вълшебни'' според док билкови капки, който ги правят само в една билкова аптека и давам Панадол от време на време, превантивно да не възпали гърлото.
Иначе това неговото си чиста настинка и то аз съм виновна.От ония дни дето беше -5градуса, нашия спи в количката по 2 часа навън.Както и да е важното е да не се стига до усложнения, пък 'сопола' ще го преживеем Naughty

Ника, Калоян като беше с ангина, 4-дни почти нищо не хапна!Иначе съм давала Панадол, когато пи антибиотик, но нещо на него му действа по добре нурофен, та го сменихме.

Момичета, в момента е много опасно от страна на вируси, грипове...защото много бързо се качиха Т и те започват да бошуват с пълна сила, все пак живеят от 0 градуса до 50!Аз за т'ва предпочитам да са си минусови Т.

Да се похваля Blush, вече получихме първият коледен подарък-LED( каквото и да означава това) телевизор Sony!
Майка ми и баща ми решиха да ни направят този подарък Flutter

П.П-Онзи ден като бяхме до неонатологията да прегледа педи Калоян, направо ми се изправиха косите.
Едно майче плачеше толкова силно....Преди време родила дете с някаква болест и то починало, а онзи ден беше родила за втори път и детенцето беше като попарено с вряла вода, едно такова червено.... Cry Педи  ми каза как се казва тази болест, но аз забравих.Чакаха линейка да дойде да го вземе и да го водят към Сф.Док ми казваше, че два часа се е разправяла с лекарите от София, защото не го искали детенцето #Cussing out Направо беше някакъв ад! Сопола Калански ми се видя толкова безобиден, че и предложих да си тръгнем и да дойдем по-късно, но тя каза, че така или иначе чака да дойде линейката.
Та на този грешен свят има къде, къде по лоши неща от една настинка и обичайните битовизми.Нека благодарим на Господ, че децата ни са живи и здрави пък другото само ще дойде.А и кактоо казва майка ми:Никой не е казал, че се става лесно ''майка''.

Лека нощ момичета Hug дано утрешния ден е по-добър от днешният и дечицата да са ок. Praynig

# 603
  • София
Добро утро, момичета!

Дано днес има само добри новини! Praynig Много е болно това време, дано да застуди скоро.

Ясен е с Дерматит. Вчера го заведохме на частен преглед тук в Благоевград. целия е в грапавини, а бузите му са ярко червени и в рани Sad Мазах го снощи и тази сутрин с кремовете, които ми дадоха и е доста по-добре.

# 604
# 605
Добро утро момичета!

Юхуу,  Hug, всичко ям и пия...

Ел, сори, че Ясен е с дерматит, но пък явно кремчетата му действат добре!

Мацки, мерси за подкрепата, ама Деа не кашляше само от сопол. Като й дадох Вентолина и се поуспокои и кашляше на поносим интервал. Нооооо, тази сутрин, кашлицата е още по-дълбока и май-май на бронхит я докарва...Ей ся в 12 я водя на преглед, дано не е много страшно...Стискайте палци  Praynig.

Мики, стискам палци аз fingerscrossed...

Мяуче, скоро ще е проходила и Люс, тази страхотна маца!

Радвам се, че на много от вас са допаднали курабетата, и аз ще спретна едни, ама като се пооправи Деюна...

Оставям ви, че ми е свито сърцето...

# 606
ДУ   bouquet
Кутитите с овесени ядки се бъркат, и само половината смес е извън купата за сега  Laughing
Пак не се спи в наша къща  Tired
Ел ме подсети, вчера по ТВ една лекарка каза, че на бебетата не трябва да се връзва шал на устичка и нисленце, защото веднага ставали подобни на лишей /екземи петна.  Много са им нежни кожиците и влагата от дишането с комбинация със студа ги раранявали  Thinking Шалчето трябвало да се слага като една преграда, но да не се докодва до личицето newsm78
Неви, дано е добре Дейка  Sad Аз не мога да разпознавам кашлицата, и по тази причина кашля ли дете съм два пъти в седмицата при док да слуша Blush Така и хванах на Тин бронхита веднага  Tired

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 10:19 от Любезна

# 607
  • offshore & overseas
Юхууу, нема да минеш само с 3-4 донЪта! Naughty

Ел, дано да е нещо временно. Нали знаеш, дерматитът е много относително понятие. Всичко е дерматит -- и алергичния обрив, и „невротичния“ обрив... Да се отървава бързо малкия красавец!

Невич, дано не си познала диагнозата!! Praynig

Ники, как е у вас? Как са Бо и зетко ни?

Мики, стискаме палци и на краката за вашия преглед.

Аз чакам майка ми днес да идва на помощ и кривея. Решила съм и да сготвя пиле с ориз, пък да видим дали и кога, че и Халюша трябва да приберем към 13 ч.

Слънчи, снощи забравих да ти отговоря, че спим на открехнат прозорец, защото аз просто иначе не мога да дишам -- въздушната ми порода го изисква. Но предполагам, че същото важи и за двата водолея на спалнята...

Как са твоите муцуни? Много ми става мило и смешно, като споделяш за палавата Софи. Може някой път да ги съберем с наЩа братчедка, да пощуреят, че Халята е малка и няма да ѝ е интересна.

Дано скоро Калинкина-та да може да разшири хранителния си кръгозор, че е мъка, мъка, мъка...

Днес моята племенница има р.д., да ни е жива и здрава!!

# 608
Мяуче, жива здрава и щастлива племенница  Hug
Юхуу, кажи душа къде и кога да идвам за тази прелест ???

# 609
ДУ!

Ника, надявам се, че Бо е по-добре тази сутрин!  Hug

Ел, дано бързо му изчезне този дерматит на Ясен! Много неприятна история, пък и упорита  Confused  Hug.

Мии,  Hug Hug Hug кураж и всичко бързо да премине и при вас!

Мяу, честити самостоятелни крачици  Heart Eyes

Бръм, как е Митко? Напоследък нищо не ни споделяш за него Crossing Arms

Йони не се спира. Катери се и се изправя по най-невъзможните за тази цел места, ходи покрай мебелите, както и с наша помощ. Доста е стабилен, но няма още желание да се пуска. И той не иска вече повече от 30 мин да стои в количката (освен, ако не заспи). Вече се сърди жестоко, ако му вземеш предмет от ръцете  Close. Намира си сам забавления, но катому омръзне идва и започва да се катери по краката ми.

Сега ще правя крем супа и ще пробвам и аз рецептата за бисквитките. Неви,  Hug Стискам палци за прегледа!  Praynig

# 610
ДУ
Ника как е Бо? Hug
Мяу да е жива и здрава племенницата ти  bouquet
Ето така изглежда Преслав днес...
Неви не съм го завела до Пловдив само защото изключвайки обрива е здрав а от влачене по болниците вече ме е страх че ще му лепнем нещо друго и после не ми се мисли Cry

# 611
  • София
ДД!  Grinning
Мяу, да ти е жива и здрава племенницата!   bouquet Браво и на снахичката за прохождането, скоро ще тичаш по нея.  Laughing Hug
Ел, сори за дерматита, дано бързо отшуми!
Неви, стискам палци да не е нищо сериозно при Деа! Praynig

Кристинче, честит ви телевизор, с кеф да си го гледате!  Crazy
Пина, нека има такива места, поне човек да има къде да се навре с децата когато се поизнервят вкъщи.  Mr. Green

Благодаря ви на всички за отговорите за парацетамола и АБ-то.  Hug
Много страшно ни се видя снощи - заспа на земята, пренесохме го в леглото и като взе да се мята и бълнува... опитваше се да се съблича, неадекватен... реве, та чак вие, кривеше си много странно ръцете, акъла си изкарахме.
Противно на всякаква логика, когато е болен търси само баща си.  Mr. Green Обаче в никакъв случай не можех да ги оставя без да го наглеждам цяла нощ, та го приспахме и аз останах при него. След парацетамола се успокои и Т спадна. по една време пак се буди и започва всичко отначало, вкл. да се съблича.
Викам си, ще взимам крайни мерки при неадекватно дете, не се потрисайте, ама такъв шамар му отвъртях по съблечения задник... че се кротна и заспа на секундата. Това винаги действа при нас, когато е неадекватен.
Сутринта спеше като ангелче с Т 37.8, а аз събудих педката, която каза, че са съвместими двете лекарства и да му давам АБ-то 10 дни вместо 7, но парацетамол само над Т38 за да не го товарим организма прекалено. Rolling Eyes
Тази сутрин ми се вижда една идея по-добре, пие течности без да го карам, говори ми /тези дни не искаше да говори с мен, беше залепен за баща си, но днес е на работа/ и хапна две брускети. Иначе си кашля като магаре и има доволно количество хрема.
Изпи си и лекарствата без позиви за повръщане. Дано се подобрява вече, че косата ми побеля.  Mr. Green

# 612
  • Бургас
Добро утро!
Много болнички...  Sad

Мацки, някой да живее близо до Джъмбо или да ходи до там тези дни? Жирафът на Фишър Прайс бил на промоция (не знам до кога), за 23 или 30лв., отвсякъде чувам различно.
Ето този:

# 613
  • Бургас
Ох, Ника, милият Бо! Хайде вече да се подобрява!  Praynig

Мяуче, честит РД на племенницата ти!  Hug

# 614
Оффф, няма ли да се приключва с тия болести бре?! Оправяйте се и никво фърляне, бой до дупка. Mr. Green

Рали, Митко е добре, да чукна на дърво. Има два зъба, от време на време подивява и реве и той не знае защо, почти е проходил, ходи си, че даже и тича, но ми държи ръката, страх го е още да се пусне, иначе и той се заиграва с играчки напоследък, преди въобще не им обръщаше внимание, сега 10-20 минути, че и половин час го докарва да се занимава с играчки. Аз затова не описвам на какво дередже сме, защото като гледам е същото при всички и нищо ново и по-различно няма.

А тия бисквитки.. леле мале! Вчера вечерта и сутринта ометох доволно количество с кафето (с цели ядки, супер са!) и да не ви казвам, че два пъти ходих до вц-то, изсрах де що лайна имах, сега се чувствам лека като Фтичка. Laughing Mr. Green
Хубавото им е, че може да им се добавят различни неща и така да променяш вкуса им ако ти писне все един и същ. Аз сложих малко кокосови стърготини, кой тук беше писал за канела и сигурно и други неща може да се измислят, та са трепач. Нев, жива и здрава да си за тая рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт