Машина за хляб-37 част

• 52 690
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Момичета,да Ви питам.Една приятелка има хлебопекарна и пече хляба по три часа и после го доопича на фурната да хване коричка.Пече с ,,Мулинекс,,ама незная модела.Нещо не е наред ли, или те така си пекът.Имам и аз желание за подобен уред, но се спрях,заради нея.Моля да ме упътите.Благодаря.

Има някои модели, които не запичат добре. Доста беше писано тук. Единият беше 2000 /по спомени го пиша това/.

# 511
  • София
За шоколадовия кекс само да допълня, че винаги го слагам на най-светла коричка и вадя 10-15 минути по-рано, за да не се препече и изсуши.

# 512
  • Атлантис, Галактика Пегас
А колко вата трябва да е за да е добра?  newsm78 Колко бъркалки? Колко програми, въобще какво е задължително да гледам при избора? Praynig

# 513
А колко вата трябва да е за да е добра?  newsm78 Колко бъркалки? Колко програми, въобще какво е задължително да гледам при избора? Praynig

Всички машинки са с бъркалки и нужните програми. Дали с една, или две бъркалки, ми де да знам. За мен е все тая, но повечето май предпочитат да е с две newsm78. Моята е с една и съм доволна от нея. За ватовете не мога да кажа. Бъди сигурна, че са съобразени от производителя. Peace

# 514
  • София
Момичета,да Ви питам.Една приятелка има хлебопекарна и пече хляба по три часа и после го доопича на фурната да хване коричка.Пече с ,,Мулинекс,,ама незная модела.Нещо не е наред ли, или те така си пекът.Имам и аз желание за подобен уред, но се спрях,заради нея.Моля да ме упътите.Благодаря.

Има някои модели, които не запичат добре. Доста беше писано тук. Единият беше 2000 /по спомени го пиша това/.
Ооо, добре ще прочета.Благодаря.

# 515
Да се похваля  Hug Доставиха ми днес бъркалка и казанче  Peace 

# 516
Извинявайте, може ли да ми кажете трябва ли да лепне тестото или не.
Вчера направих един хляб (за пръв път) като спазих пропорциите в рецептата и хлябът стана малко клисав. След това открих тази тема, прочетох и блога, видях анимацийките и сега отново правя хляб. Този път следях тестото и добавих още брашно - някъде 5-6 супени лъжици. Образува се топка, съвсем леко лепнеща по стените, но ме беше страх да слагам още брашно и го оставих така.
Та ви моля да ми кажете при замесването трябва ли да лепне по стените на съда или изобщо не трябва да лепне.

# 517
  • София
След толкова успешни опити днес май ще се проваля ooooh! Сега правя по рецептата за Селски хляб на Ердинч с 50:50 бяло и пълнозърнесто брашно. Пуснах го на програмата за основен бял хляб и се чудя дали не трябваше на тази за пълнозърнест newsm78 И това тесто така и не става на топка. Добавях вода, добавях брашно.... ooooh! Идея си нямам вече какво да го правя ooooh!

Ето го - http://img837.imageshack.us/img837/5454/pc290146large.jpg

Мисля да спра машината и да го хвърля Confused

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 15:26 от brazilka

# 518
След толкова успешни опити днес май ще се проваля ooooh! Сега правя по рецептата за Селски хляб на Ердинч с 50:50 бяло и пълнозърнесто брашно. Пуснах го на програмата за основен бял хляб и се чудя дали не трябваше на тази за пълнозърнест newsm78 И това тесто така и не става на топка. Добавях вода, добавях брашно.... ooooh! Идея си нямам вече какво да го правя ooooh!

Според мен има нужда от брашно - прекалено мокро и разлято ми се вижда. Добавяй с пръсти брашно, отделяй го от стените на казанчето, докато стане еластична топка, пипай го отгоре - трябва хем да е мекичко, хем нелепнещо. Hug

# 519
  • София

Според мен има нужда от брашно - прекалено мокро и разлято ми се вижда. Добавяй с пръсти брашно, отделяй го от стените на казанчето, докато стане еластична топка, пипай го отгоре - трябва хем да е мекичко, хем нелепнещо. Hug

Благодаря ти  bouquet В началото ми се стори прекалено сухо и добавих малко вода, но явно съм сложила прекалено, защото колкото и брашно да слагах все изглежда така, както на снимката. Бях се отказала и изключих машината. Ама после реших, че няма тя да победи мен и сложих още малко брашно и на програмата за тесто я пуснах, да видим дали ще стане нещо  Laughing
Има ли начин как да е изпече, защото виждам само някаква програма за допичане, а фурната ми трябва за вечерята?

# 520
  • София

Май късно се включвам, иска още малко брашно тестото, ама и така ще стане според мен. Ердинч съветва тестото с ръжено или пълнозърнесто брашно да маже под бъркалките.

# 521
Иска брашно и според мен - ще стане, няма да се даваш на едно тесто. Wink  Peace

# 522
Трябва да имаш програма само за печене - ако е с настройване на времето я сложи на максимима - 60 мин и ще се изпече хелбчето Peace

# 523
Уф, чак сега видях въпроса и се извинявам, но другите са отговорили вече! И аз днес правих такъв хляб / полупърнозърнест/ на двете програми - Тесто и Печене.

# 524
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Дядо Хаджи, беше споменал, че на люлинския пазар има дълбоки тави (8 см), удобни за печене на тутманик и погача. Днес обиколих и намерих на 2 места такива, даже с различни диаметри. Всичките бяха емайлираниЗа тях ли говориш или има и от алпака? Много ми харесаха, предпочитам алпаката, но ако не намеря, ще си купя емайлирана. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт