ТРЕТИ клас, уч. 2010/2011 г. - 2

• 38 599
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Състезанието,, Знам и мога,, ще бъде на 22.01/събота/.При нас държат всички деца да участват.

# 361
  • Варна
При нас не са казвали за такова състезание.

# 362
  • София
Състезанието,, Знам и мога,, ще бъде на 22.01/събота/.При нас държат всички деца да участват.
За кое училище и град става дума? Току що нашата директорка ме уведоми, че училището няма възможност да участва в състезанието, така че ако искаме да се обърнем към друго училище.
Така, че моля за информация в кои училища в София ще се провежда състезанието, кога ще се проведе, до кога е записването. Не знам дали не трябва да искам разрешение от РИО София или МОМН за явяване на детето в друго училище?! newsm78

# 363
По принцип състезанието е за трети и четвърти клас. Миналата година беше проведено за първи път и то само за ученици от трети клас. Имаше доста неуредици с критериите за оценяване и някои условия. Да се надяваме, че тази година историята няма да се повтори.
                    да разбрах

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 20:26 от ogan1

# 364
По принцип състезанието е за трети и четвърти клас. Миналата година беше проведено за първи път и то само за ученици от трети клас. Имаше доста неуредици с критериите за оценяване и някои условия. Да се надяваме, че тази година историята няма да се повтори.
Напротив повтаря се! Няма ясен регламент  за броя точки, относими към  всеки един от въпросите. Няма ясен критерий. Има въпроси, които не са изучавани, или поне не във всички учебници. /знаете, че децата учат от различни издателства/ За да се запознаете по подробно - ето Ви адресът -http://www.sbnu.org/tests.php
Както вече написах - следва състезанието по математика - обявена е дата 27.01.
  Аз пък вече писах, че двете състезания са коренно различни и нямат нищо общо едно с друго.     Синът ми е четвъртокласник и съм много добре запозната и с двете.
   Едното е интердисциплинарно,  организира от МОМН с помощта на РИО и се провежда в три кръга - общински ( училищен), областен и национален. Участват само ученици от 3 и 4 клас. Миналата година беше само за третокласници.
Състезанията, организирани от СБНУ се провеждат на отделни дати за всеки учебен предмет, с изключение на " Аз, природата и светът", което обединява два предмета. Темите им са изключително лесни и вероятно максимален резултат постигат около половината участници, които са ученици от първи до четвърти клас.
Ако си направите труда да погледнете материалите, които съм качила, ще видите разликата.
Това, за задължителното явяване ми е леко смешно. Може би госпожите искат да си гарантират, че ще има дете от техния клас, което ще набере необходимия минимум от точки за преминаване на областен кръг. Така или иначе не виждам как биха задължили едно дете да се яви, ако то не желае.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 20:29 от Анонимен

# 365
И на моят син са казали днес,че задължително всички третокласници ще се явяват на състезанието "Знам и мога"
Master,ние сме в 34-то ОУ в София,явно нашето училище ще е домакин на това състезание.Не знам обаче дали ще приемат деца от други училища,но това може да се провери в Рио-София!

# 366
  • София
И на моят син са казали днес,че задължително всички третокласници ще се явяват на състезанието "Знам и мога"
Master,ние сме в 34-то ОУ в София,явно нашето училище ще е домакин на това състезание.Не знам обаче дали ще приемат деца от други училища,но това може да се провери в Рио-София!
Благодаря. Ако има и майки от други училища, в които ще се провежда състезанието ще съм благодарна за информация. Има ли срок за записване и такса правоучастие? Всяко училище ли си избира деня на провеждане? В регламента е записано че то започва в 10,00 ч. и е с продължителност 2 ч., но няма конкретна дата.

# 367
На всички празнуващи честито!
Как мина първата учебна седмица за тази година?
При нас - плавно!Има няколко отлични оценки,но в
събота обеща да решава допълнително задачи от сборника.
Студено е и вероятно няма да се излиза.

# 368
  • София
При нас всичко мина плавно Simple Smile Оценки няма никакви. Имала 5 и 6 на тестовете по английски, но оценки не са нанасяли в бележника.

Преди малко дребната ме изнерви. Искаше да отида с нея до банята, защото в коридора било тъмно. Рева 5 мин с нейния фалцет, направо ужас.

# 369
Моята от контролното по ЧО има 5-ца. Няма грешка за знания, а две правописни грешки и затова е този резултат.
Преди малко приключи  с домашните. Събота и неделя ще порешава задачи  от математически състезания и ще упражнява две нови пиеси. Програмата е пълна. Mr. Green

AnMary, моята също я е страх от тъмното. Не смее да излезе в коридора, ако лампата не свети.
В детската стая глобуса свети през нощта, като нощна лампа.

# 370
  • ГОре на черешата...
Моята от контролното по ЧО има 5-ца. Няма грешка за знания, а две правописни грешки и затова е този резултат.

Що за критерии Shocked?
Правописните грешки биха могли да натежат ако са поне 10 и пак не би следвало да се постави по-малко от 5 и 1/2-ра...та даже по БЕЛ за 2 правописни глешки не се пише 5-ца, най-много 6 с минус.

# 371
Да! И оценката в такъв случай трябва да бъде, от оценката по правопис + .....
По тази логика,ако има правописна грешка в зад.по математика -
трябва да се намали оценката?!!!!
Някой госпожи просто ме изумяват с  начина на оценяване.
Да попитам - някой имат ли вече от красивите костенурки-лампи?

# 372
  • Някъде в търсене ............
Здравейте, явно ние няма да правим това състезание , защото на 22 са на екскурзия до Витоша.
Лари каза имало някакви състезания към края на месеца , но не се знаело кога newsm78
Информираността и е под всякаква критика Mr. Green или е така или е иначе просто ме разбива.

# 373
  • нейде там, където ....
При нас са най-продуктивни - 4 шестици за пет дена. Забравих да попитам дали ще се организира състезанието в нашето училище  ooooh!

Сега е на рисуване, после ще правим раницата за понеделник, а утрешния ден ще си освободим за разходка Party

# 374
  • София
И Станислава се обади онзи ден и каза,че на 27 януари ще има математическо състезание.Изяви желание да ходи и занесе таксата от 6 лева.Ще видим после как ще се представи.

Общи условия

Активация на акаунт