Идеи за бизнес - 11

• 77 526
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • най-шареното място
Anbeta, точно това кара хората да казват "кожодери". В действителност или наистина продават под себестойността /мн. рядко/ или слагат +200, махат 50%. Съвсем произволно, но в такива съотношения е в главите на повечето клиенти. А реално самата надценка е обикновено около и над 100% в някои области и там това е възможно без никакъв проблем. Отделно се играе с количества ако има мащаб.

# 541
Не е възможно да правите бизнес и да говорите така за намаленията, просто не го вярвам
специално при дрехите - 70% се пуска на определени артикули и то на непълни серии, когато имаш 2 панталона различни размери от една серия, разбира се, че не може да ги продаваш пълноценно - избора ти е да ги хвърлиш или да ги пуснеш на -70%. предполага се, че като си продал няколко пъти тази серия, можеш да си позволиш 2 да ги продадеш на загуба
по света има огромни центрове аутлети от до с редовно намаление на 70%. била съм дори в аутлет на пупа козметиката - еми, няма такива цени, а в интерес на истината рядко съм срещала толкова качествени и разнообразни продукти на едно място.
много пъти съм чувала познати, които се занимават с дрехи, че ги интересува много как продават на редовни цени и ако са продавали добре, не ги бърка да продават много и на намаления- защото големите обеми предполагат и по-големи разпродажби после

# 542
  • На дивана, под юргана
Не е възможно да правите бизнес и да говорите така за намаленията, просто не го вярвам
специално при дрехите - 70% се пуска на определени артикули и то на непълни серии, когато имаш 2 панталона различни размери от една серия, разбира се, че не може да ги продаваш пълноценно - избора ти е да ги хвърлиш или да ги пуснеш на -70%. предполага се, че като си продал няколко пъти тази серия, можеш да си позволиш 2 да ги продадеш на загуба
по света има огромни центрове аутлети от до с редовно намаление на 70%. била съм дори в аутлет на пупа козметиката - еми, няма такива цени, а в интерес на истината рядко съм срещала толкова качествени и разнообразни продукти на едно място.
много пъти съм чувала познати, които се занимават с дрехи, че ги интересува много как продават на редовни цени и ако са продавали добре, не ги бърка да продават много и на намаления- защото големите обеми предполагат и по-големи разпродажби после

Каспър, това е в магазините, където дрехите са нови. Май повечето тук са с магазини за дрехи втора употреба. Аз не разбирам от дрехите втора употреба, обаче там има ли "серия"? Все си мисля, че са единични бройки дрехите в тези магазини...

# 543
хайде, де, не се прави
и там има зареждания
точно преди зареждане се чисти старата застояла стока
и там има зимни и летни колекции
и там имат същия избор - или да хвърлят или на пуснат на -70
днес бях по работа в един магазин ВУ, беше си пълен, доста голям, купуваха си хората доволно много. гледам най-отпред една блузка НМ 14 лв, това си е 7 евро... тя нова е 15 евро, а на намаление може да я вземеш и за 5. срамота направо.
честно не бих си купила нищо от такъв магазин и не за друго, а защото ми се вижда безбожно скъпо...

# 544
  • най-шареното място
Каспър има разлика между сезонна разпродажба и намаление. Поне за мен. И намаленията са май единственото наистина разпространено нещо в България - доста хаотично нещо сякаш. Оттам и изкривяванията във възприемането.

ПС и точно преди новата стока са единствените поносими цени нали? Ей ти го  лошото име на намаленията...

# 545
каспър, не вярвам да вярваш, че панталон на -70% от фирма производител в МОЛ е продаден на загуба.  Wink
Там процентите върху себестойността на дрехата са доста над 100.
И аз познавам хора, които шият на ишлеме, знам какви центове им плащат за шиене на трикотаж. Peace

За намаления, промоции и прИмоции не мога да обобщя, твърде индивидуално е.
Абсолютно съм уверена, че туниката за 1 евро, която си поръчах от Ла Редут има точно такава себестойност като материали и изработка. Но така всички са доволни - сайтът, че е продал доста туники на по-висока цена, и потребителите, които си мислят, че са направили страхотна сделка.

Но да изградиш навик у клиентите да им криеш неща под щанда, докато шефа ги намали ми се струва доста.... особено.

# 546
да кажем, че не е на загуба, но не и на печалба
което си е пак на загуба
защото целта на един бизнес е печалба все пак

и да, сега е сезонна разпродажба
почва от януари, куция февруари, март идва лятното
дрехи се купуват в началото на сезона

аз ако имам служител който ми върви така срещу интересите като тези девойки където крият дрехите, го уволнявам на момента. обаче преди това управителя.

# 547
  • На дивана, под юргана
хайде, де, не се прави...

Извини ме за невежеството! Нали съм мъж все пак - бермуди и T-шърт през лятото / дънки, риза и пуловер през зимата - това е моят гардероб. В последно време жена ми малко го увеличи, но това не ме прави компетентен.
По въпросът за намаленията в магазините за дрехи - ами в края на лятото попаднах на страхотно намаление в един магазин в МОЛ Сердика (няма да споменавам името на магазина за да не си увеличавам конкуренцията!). Имаха маление 50% и ако вземеш 4 и повече артикула ти правят ОЩЕ 50% намаление на сметката. Е, нямаше как да се въздържа от качествени фланелки по 5 лева и бермуди по 7.50 лв...
А! За хлапето фланелките излезнаха по 2,50!

# 548
  • варна
Ще се включвам с интерес, защото ми предстои решение дали да се върна на заплатка или да успея да си развия мозъчето и да се захвана с нещо мое. Въртят ми се идейки, като ги обмисля добре ще споделя с вас!

# 549
Каспър, два панталона различни размери от една серия се продават по-добре от от шест панталона, пълна серия и още по-добре от 2 серии панталони. Само, че с една уговорка - това в град десетина хиляди жители. И ще ти кажа защо - защото не искат да са униформено облечени хората. Аз също не искам. Така, че нещата при всеки са строго индивидуални. Затова на няколко пъти в темите съм казвала, че аз не бих развивала някаква дейност там, където не познавам клиентите, т.е. нагласите. С Атера сме от градове, общо взето с почти еднакъв брой население, само, че при мен хората взимат добри заплати. Но всъщност и тя е видяла това, което виждам и аз. Това за дрехите от бълг. производители.
За втората употреба нещата също са много различни, в зависимост от градовете в които живеем. Много от момичетата с дрехи втора употреба съм предупреждавала да не се радват, когато продадат нещо на много висока цена. Накита също. На ето, че тя сама "узря" за това нещо след няколко месеца.

# 550
мега намаленията не се правят с цел печалба, а заради данъците, и заради разчистването на място.
Затова може да се намери тениска на Бенеттон за 3 евро, намалена от 30 примерно. Себестойността й е над 3 евро.

# 551
Себестойността й е над 3 евро.
Какво те кара да мислиш това?

# 552
  • Варна
В Карфур например продават стока на наши близки с около 10% по-ниска цена, от тази на която са я купили т.е. на загуба. Това е информация от първа ръка и е факт.

# 553
В Карфур например продават стока на наши близки с около 10% по-ниска цена, от тази на която са я купили т.е. на загуба. Това е информация от първа ръка и е факт.
Купили, в смисъл на платили или в смисъл на получили в магазина?

# 554
Себестойността й е над 3 евро.
Какво те кара да мислиш това?

Познавам тази сфера просто. Изтъркала съм 2 чифта железни обувки да ходя из град Прато, например, и знам как функционират нещата и колко струват. Щом погледна шева на едно нещо мога да кажа с каква скорост трябва да шие машината, и съответно да направя някакъв извод и за себестойността. това е само пример, нещата са по-сложни.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 18:59 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт