Идеи за бизнес - 11

• 77 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • най-шареното място
Това е паразитно място в сайта. Натрапва ти нещо си и кара целия сайт да изглежда несериозно - за някой като място за печелене от кликове, за други като място без стил и т.н. Има хора, на които не им пука, има други, на които това им говори зле за сайта. Аз съм от вторите. Не е казано че искаш клиенти като мен.

# 406
Виж как чудесно го формулира! Hug

# 407
За смс-сите си мислих за лекции, за преразказани и анализирани книги, за идеи за ново приложение на определени материали, игри или играчки за деца. Разбира се част от подобно такова съдържание ще е достъпно без смс.

За линковете - не се ли урежда както с рекламните банери въпроса, ако има продажба от потребител преминал от моята страница - получавам някакви стотинки Laughing За рекламата - май не ми се иска да слагам много подуктови реклами и банери, за да не ми отвличат клиентите от евентуалния магазин, който аз ще направя (това не го написах по-горе)

А защо приемате адуърдс за "несериозно и дразнещо"? ИНтересно ми е, защото мен не ме е дразнило по простата причина, че кликам само ако аз реша

За преразказване на книги никой не би платил, освен ако не предоставиш готов реферат. Това показва практиката. Лекции - да, стига да имаш десет безплатни и 3 да са толкова ценни, че да са платени примерно. Определени материали и игри - вероятно, не съм навътре в това, което ще предлагаш. Стига да са такива, че да могат да се използват като нещо готово - да.

За линковете - самият търговец трябва да има подобна практика, за да го осъществите. В България почти няма такива или поне не за тясно специализирани продукти. Може и да греша.

Рекламните банери и продажбата на продукти са две различни неща. Примерно, ти пишеш за методи за обучение на деца, можеш да имаш за рекламодатели частни занимални, детски градини, училища, частни уроци. Това са стабилни приходи, особено когато рекламата е ефективна и клиентите преценят, че ти си добър канал за реклама на продуктите им. Продуктите за продажба в твоя магазин трябва да са много, за да правиш от % продажба такъв оборот, че да има смисъл. Както и офлайн търговията е - много стока, много оборот, за да има смисъл. Т.е. и двете неща са два източника на доходи и рекламата е по-добрият, който обаче не вреди на другия.

Аз адуърдс не ги приемам за дразнещи. Досега и за нашите сайтове не сме имали оплаквания, всъщност при нас са само на един от сайтовете. Всички големи български сайтове ги ползват, но наистина трафикът трябва да е сериозен, за да идват някакви пари.

# 408
По повод последните обсъждания - мога да препоръчам читава фирма за смс разплащания Simple Smile.
Когато се стигне до там  Peace.

# 409
  • Пловдив
По повод последните обсъждания - мога да препоръчам читава фирма за смс разплащания Simple Smile.
Когато се стигне до там  Peace.

Ahim_sa би ли споделила. Мъжът ми работят по един проект с негов приятел, който изисквса подобни разплащания, но родните компании за мобилни услуги режат яко главата. Взимат 60% от сумата. Благодаря ти предварително.

# 410
Ahim_sa би ли споделила. Мъжът ми работят по един проект с негов приятел, който изисквса подобни разплащания, но родните компании за мобилни услуги режат яко главата. Взимат 60% от сумата. Благодаря ти предварително.
Kleo  за съжаление така е, мобилните оператори у нас прибират поне 40-50%, този процент не зависи от фирмата за разплащания ....От нея зависи колко отгоре си слага над този процент за собствена печалба и какви крайни условия предлага на клиента, както и като цяло колко е коректна и адекватна.
Аз препоръчвам тези, не пречи да се проучат няколко оферти де: https://mobio.bg/site/home
Успех  Peace.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 12:18 от Ahim_sa

# 411
  • Пловдив

Kleo  за съжаление така е, мобилните оператори у нас прибират поне 40-50%, този процент не зависи от фирмата за разплащания ....От нея зависи колко отгоре си слага над този процент за собствена печалба и какви крайни условия предлага на клиента, както и като цяло колко е коретна и адекватна.
Аз препоръчвам тези, не пречи да се проучат няколко оферти де: https://mobio.bg/site/home
Успех  Peace.

Много ти благодаря  Hug

# 412
Полезни са ми мненията Ви, защото сте опитвали наистина. Но аз така или иначе мисля, че си заслужава да вложа средства за специалист,  с когото да обмислим и да ми направи рекламата по сайта, а и самия сайт. Ако имате идея и представя, колко приблизително струва подобна услуга, ще съм ви благодарна.
Все пак, ще се радвам и на включване от Бурмичка, която предвижда подобна насоченост на страничката си.

# 413
  • LOST
И аз мисля като арт мама, не бих допуснала адуърдс в нашия сайт, струва ми се много несериозно и дразнещо. Peace
Флорисима, можеш да пробваш със сместа на "Биосет", купи един пакет, направи 6-7 гофрети май излизат. Откакто открих тяхната смес гофретникът не събира само прах.  Grinning
Ако ти се получат, вероятно имат разфасовки и за заведения. Peace

Много ти благодаря, Люлин наистина не се бях сетила защото не ползвам от готовите фиксове. Така и ще направя още днес ще проверя дали имат за гофрети и ще пробвам.
Благодаря ти.

# 414
Полезни са ми мненията Ви, защото сте опитвали наистина. Но аз така или иначе мисля, че си заслужава да вложа средства за специалист,  с когото да обмислим и да ми направи рекламата по сайта, а и самия сайт. Ако имате идея и представя, колко приблизително струва подобна услуга, ще съм ви благодарна.
Все пак, ще се радвам и на включване от Бурмичка, която предвижда подобна насоченост на страничката си.

Аз не виждам смисъл да правиш големи вложения в сайта, поне в началото Peace Още повече, когато има възможност да направиш приличен сайт почти безплатно, с готови темплейти. Както казаха колегите по-горе, Уърдпрес е много добър вариант. Аз съм ползвала и wix.com, имат доста професионално насочени темплейти.
Единственото, което трябва да си купиш е приличен домейн (макс 15-16 лв)и да започнеш да пълниш съдържанието.
Всички подобни сайтове предлагат хостинг, т.е съдържанието ти се качва в реално време онлайн, само че на дълъг и сложен адрес, за wix примерно адреса на сайта става нещо подобно http://wix.com/potrebitelskoime/ime na saita. Като си купиш домейн, обаче, можеш да направиш настройките така, че когато някой потърси сайта вълничкаморска.ком, да бъде препратен към горния сайт с дълъг адрес, без дори човека да разбере.
В тази връзка, мишленце, гледам, че е свободен домейн мишленце.ком  Peace Laughing

Ето примерно как изглежда сайта на майка ми: www.vilimironova.com Вярно, стоят досадните реклами на уикс, но за 15.95 - толкова Mr. Green

# 415
кака Лара, не съм мислила за големи вложения, а за консултиране. Но ако стартирам и онлайн търговия, ще вложа средства.
А рекламката на уикс е доста дискретна Peace

# 416
  • Пловдив
wix.com точно както повечето готови темплейти ограничават трафика към сайта ви, не обслужват формите за контакти и още .... затова те са подходящи за любители, но не и за корпоративен сайт, онлине магазин и др.. Ако не се прави вложение в сайт по добре е wordpress (пак се повтарям, но е така). Интерфейсът му е интуативен и затова създава голямо удобство за ползване.

Сега са сайта. Изберете си поне 10 уеб агенции и/или програмисти на свободна практика. Подгответе предварително заданието си (т.е. какво искаме от него, какво да може да прави, как да изглежда). Добре е да се разгледат и сайтове на конкуренцията, но не да се взаимстват изцяло. От 10 агенции/специалисти след като разгледате портфолиата им отделете си 5 от тях и им поискайте оферта. Никога не се ръководите от ниската цена, тъй като тя е подвеждаща в повечето случаи. След като изберете, кой да направи сайта ви поискайте си договор и прикрепете за него подробно разписано заданието (това е много важно). Най - често заплащането е 50% в началото и 50% в края на изработването. Изискваяте поне 3 тествания преди да заплатите крайната сума, а ако може в договорните отношения е добре да се уговорите и за потдръжка и  за цена за нея. Потдръжката на съдържанието си е правете сами. Този вариянт е най-добър. Добре е също да имате модул за управлние на сайта. СуперХостинг бг и Хост бг и не се лъжете да хоствате другаде. Струва междо 60 и 100 лв. годишно. Хубаво е да можете да следите статистиките на посещенията. RSS, Fav icona, карта на сайта, форма за контакт, Alt текстове. Направи си хубаво лого, ако слагаш банери е добре да са за твои продукти/услуги или за твой сайт ако имаш грозд от сайтове. Всякакви Google реклами и други такива не са уместни ако сайта е корпоративен. Блог към сайта е много добро решение. Повече от 50% от посещенията в сайтовете идват от добре списвани блогове. И най важното актоализирайте инфото постоянно, тествайте формата за контакти и заложете на рекламата.

# 417
  • Пловдив
PS: Пропуснах да кажа за цените. Ако изберете агенция са четирицифрени, ако специалист трицифрени. Но те варират разбира се според това какво искате да съдържа като функционалности сайта ви.

# 418
kleo_bulgaria, ето ти още една фирма за разплащания. http://fortumo.bg/
Аз работя с тях вече година и са ОК. Лошото е, че глави режат не фирмите, а операторите.

Вълничка (морска), относно сайтовете и блоговете - вложение трябва да се направи за онлайн магазин. Агенциите започват от 5 000 и могат да стигнат до 15 000 и повече лева. Има и готови магазини, може да работиш и с хора на свободна практика, но много зависи колко голям ще е магазинът. За 20-50 продукта няма смисъл да влагаш пари като за магазин с хиляди артикули. Ти сама знаеш какво ще предлагаш и наистина е хубаво да се консултираш със специалист, който ще те посъветва какво ще отговаря на нуждите ти. Всичко останало kleo_bulgaria ти го е казала.
И не забравяй, че половината работа при такъв сайт е съдържание, а другата половина е маркетинг.  Peace

# 419
  • Пловдив
kleo_bulgaria, ето ти още една фирма за разплащания. http://fortumo.bg/

Благодаря ти.   bouquet

Има една книжка, наскоро издадена за всичко свързано с онлайн маркетинга. Там съм чела повечедто неща, а други знам от мъжа ми (той е програмист, но софтуерен и рядко се занимава със сайтове, но има няколко много добри зад гърба си). Ако някой се интересува мога да му напиша името на книгата, много е добра.

Общи условия

Активация на акаунт