Отговори
# 495
аз пък съм забравила потребителското име в снимката и не мога да вляза Embarassed хелп Embarassed паролата я помня Simple Smile

дрехите за градината ги сменям всеки ден, независимо дали са видимо мръсни или не, все пак по цял ден седи с тях, поти се.

аз се цепя от колектива с бърбориното Sunglasses купих последния брой да видя дали ще му хареса, и не забелязах особен ентусиазъм - четохме приказката за палечко, и му казвам къде какво трябва да се направи по задачките, а той казва - ама аз не искам да правя това... няма ли нещо за мен? Laughing

мога да се похваля, че почна да се облича и съблича сам, изцяло. той и преди можеше, ама не искаше. но мисля, че вече го прави по навик, не се замисля върху процеса, за да се инати.

пък аз съм на диета, ама не ми личи Laughing засега, надявам се.

П.П. благодаря за хелпа Simple Smile ама наистина много са пораснали всички и са много хубави, големи деца Simple Smile не мога да не отбележа, че съм впечатлена от косата на Стела Simple Smile
ще се пробвам тия дни да снимам Емо без да се усмихва специално за снимка Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 19:16 от Пипи

# 496
Много бърза доставка с това Бърборино. В четвъртък по обяд го поръчах и вчера куриерът цъфна на вратата. Аз пък не исках да отварям и заявих на съпруга, че аз гости не съм канила и не мисля да се разкарвам да отварям, за да ми се натресе някой.  Crossing Arms Embarassed Добре, че той отвори, та си получих доставката.
Вчера дечковците си останаха вкъщи заради някакви си там сополи и едното Бърборино беше подобаващо уважено. И на двете им хареса - играха си с картите-клоун, рисуваха пръстчета и гнезда. Днес пак четоха приказката за снежния човек. И понеже от вторник мисля да си постоят в къщи ако не спра сополите ще вадя едно по едно и другите книжки. Вече не ме е страх от грипните вълни  bowuu

Слънчи, симптомите ми бяха мнооого бременски, но от вчера съм спокойна. Явно е било на нервна почва - яденето, гаденето, смяната на настроенията, тръпнещи гърди... По дяволите, дори ревах от умиление, че самолета с българите е излетял от Либия  ooooh!

Сега съм на диетка и усещам резултат, но пуста лакомия - само оперативно мога да я излекувам. Обещала съм на половинчо, че ако стана стройна фиданка ще се изруся, иначе само с врънкането и фантазиите ще си остане  Laughing Никак не ме подкрепя. Пипи, ти каква диета си избрала?

И за да не е пълен спам - в градината Яна е научила първото си стихче, два куплета, придружаваща жестикулация и рецитал на висок глас. Сега обучава Калина и малкото само върви и крещи "сънцето вече гее"  Joy

# 497
Аз пък както се разхождах един ден по обяд и направо се озовах в една от книжарниците на ФЮТ, така че си купих комплекта Бърборино от там. Последните пет броя от миналата година ни се дублират, но пък съм обявила, че ги продавам по един лев на заинтересовани колежки с малки деца.
Иначе съм много доволна от това списание - благодарение на него вече схванахме смисъла на задачи като лабиринти, оцветяване по зададедена легенда с точки, съединяване на номериране точки и др. Специално приказката за Палечко от новия брой наистина ме очарова, а също и Моника - на няколко страници толкова хубави задачки са измислили! Е, във всеки брой има и по нещо, за което сме малки още или просто не е интересно (пак от новия брой приказката за мама бърборана на мен лично не ми харесва...)
С други думи не знам как ще устискам сега да не купя нито един брой за 2011 в очакване на промоцията след близо година време  Grinning
Не знам дали ще попадали на една сравнително нова серия за Франклин, в която има две истории в една книжка, а цената е пак три лева: напр. Изгубената флейта/Картите за размяна или Призракът от езерото/и книгата.....
А от поредицата Приятел като теб купих една книжка - за лисичето, но честно казано смятам, че за такива луксозни издания Мони е още малка.

Що се отнася до диети - голям срам и за мен, че не влизам в нито една официална дреха от времето, когато не бях бременна, но...още не съм намерила стимул да си вляза в кожата от преди три години  Embarassed

За болести, градини няма да се изказвам, тъй като съм си малко интроверт и не ми става по-леко от споделянето в нета, но искренно се радвам, че си имаме истински герои в темата - Миша, Катрин, Митето...

А за среща --има ли случайно желаещи такава да проведем някой почивен ден в по-ранно време - примерно ранен следобяд. ...За мен лично това би било най-хубаво: през седмицата в работен ден няма да мога да се включа. Освен всичко друго Мони си ляга вече много късно и даже понякога имам чувство, че заспивам преди нея.

# 498
И нашите 2 комплекта Бърборино дойдоха бързио.Миша дори скъса едното още в деня на пристигането. Каката пък обича да сглобява тия занимавки по средата на книжките  Rolling Eyes и чете на малката...та ще се ползват от двете...ако оцелеят след разглеждането им от Миша де Simple Smile
Днес отразихме и игра навън. Каката 3 пъти по около 30 мин.,а малката на 2 пъти за по толкова. Позачервиха бузки, а Ми се "прибра" с рев и носене и ред панаири. Голяма драма направи. Сега сушим якета и екипировки за евентуална малка игра след като е наспи (макар че не заслужава  Crossing Arms...много ме ядоса наобед).
А за дрехите...на моменти не иска да облича някои ...иска сама с думите:"мамо вече съм голяма,мога и сама"...ама аз нямам нерви да я чакам  Rolling Eyes В повечето случаи се преобличаме по 2-3 пъти на ден.Като излизаме за кака навън сме с дънки, ако минем през площадка-задължително после всичко хвърлям за пране. Вкъщи гледам да е с анцузчета, клинчета (тя предпочита да седи с пижами)  ooooh! понякога до обед  с пижамата седи и не дава да я събличам...засега въртим 4 пижамки, обаче понякога не ни стигат.
Вашите деца смучат ли си пръсчето? И ако да-методи и тънкости за отказването от този навик?

# 499
Натали си смучеше пръста, лятото я намазах с daum-exol веднъж и повърна като си лапна пръста. 2-3 месеца продължаваше да си го смуче, вече я намазах но съвсем малко и оттогава спря.

# 500
А за среща --има ли случайно желаещи такава да проведем някой почивен ден в по-ранно време - примерно ранен следобяд. ...За мен лично това би било най-хубаво: през седмицата в работен ден няма да мога да се включа.
И аз така. Но без следващия уикенд.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 23:47 от Зимна приказка ♥

# 501
Зимна, в аптеките се продават такива разтвори.
Аз купувам на малката всеки брой на списание Мечо Пух, там също има задачки за най-малките, а малката го обожава като герой.
Гледам диети обсъждате, на мен ми остават още 4кг за смъкване, но доста трябва да се поизпотя с този корем.

# 502
Зимна, от аптеките е, в шишенце с четка като лак за нокти. Маже се малко, а не като мен първия път обилно целия пръст. Люти, горчи и е кисело. Отврат. Седмици след това като си лягаше казваше- Няма да мажем онова гадното.

# 503
списанието Мечо Пух и на Емо му е любимо Simple Smile а отскоро и на Дара, на вкус и на шумолене като се къса Laughing

Теди, 90-дневната почнах, защото кърмя сутрин и вечер, а в нея може да се яде всичко, макар и в различни дни, стори ми се подходяща за кърмене. обаче малко започвам да се отчайвам - първите 3-4 дни свалих 2 кг, явно от вода, и оттогава, 10-тина дена, нищо Confused много съм стриктна, само дето си пийвам биричка от време на време, ама и нея много я намалих. а имам да свалям 10-тина килца Embarassed след раждането на Емо ги свалих без да се усетя, а сега са се запънали нещо. а тази седмица и кростренажора раздвижих.

и аз мазах Емо с даум ексол, ама като беше на 10 месеца, за около седмица се отказа от палеца.

да се похваля - днес водихме Емо на ски за пръв път и съм много доволна от него, много добре стои на ските, даже се пусна сам накрая. около час карахме двамата, аз без ски, де Simple Smile радвам се, че не мрънка въобще и не се отказа въпреки паданията и трудностите Simple Smile смятаме утре пак да ходим Simple Smile

за среща - на мен ми е по-удобно вечер след като сложим Дара да спи, но ако решите за следобед, ще пробвам да се наглася някак, евентуално.

# 504
Здравейте,

качих и аз снимка за колаж, много е добра идеята! Децата много са пораснали!
Имам дилема трябва ми костюм за славейче, помагайте от къде да намеря.
За книжките, всяка вечер си прочитаме по една от серията на ЕГМОНТ - Disney, Мечо Пух е най любим и то приказките с Ру или Бухала. Купуваме си и списания но интереса към тях не е толкова голям. Книжките и сам си ги разглежда понякога през деня, сяда си и си гледа с часове.
Да се похваля, че окончателно се разделихме с памперса, вече си мислех че ще е голям проблем. Но един ден обух за детската гащички а не памперсови и детето вечерта беше сухо, така приключихме и този етап. Беше се заинатил и се напишкваше нарочно, само и  само да го преобувам и да не ми каже. Забелязах, че някои промени по-добре да стават без обяснения.

Приятна вечер от нас!

# 505
Нашата любима книжка е Питър Пан, на френски е ,но тя си я чете-преразказва каквото знае, също и филма много гледа.Много обича да се занимава с книжките си, разглежда ги , обяснява си , както тя си разбира нещата Simple Smile
Да ви попитам, Дая като запецне на един филм и само него иска да гледа, цял ден ме кара да и го пускам, вашите деца така ли са?

Ане, браво , че сте се разделили с памперса Hug
Пипи, браво и на твоя малък скиор Hug

# 506
Silvipl, мерси  Hug -ще пробвам. Миша беше спряла за 4 дена да го смуче( покрай прехапването на езика) и викаше :болен е..."няма си папам пъсчето", но всеки ден ме питаше дали и е минал езика и дали може да го папа. Аз реших,че е надраснала навика...но уви всичко си е по старому  ooooh!
mari:) и двете ми щерки са така. Едно и също до безкрайност.Как не им писва незнам.
А за диетите- оф аз никога не съм правила. Имам нужда от 2-3 килца да сваля, но не мога да гладувам. Изкушавам се толкова бързо...че си казвам...айде от утре ще съм  Laughing и така все отлагам.

# 507
Mari, Александър също гледа по едно дискче с часове. Ну Пагади, беше едно от любмите. Сега сме намерили по Boomerang, Том и Джери и се залива от смях и гледа докато има, Скуби Ду също те повтарят едно и също всеки ден а епизодите са подобни. Как не му омръзва не знам!

Днес заспа сам на обяд , браво на детската - това е от добрите постижения! Това което ми допада е, че детeто иска да прави всичко само и свиква с новите доста бързо. От лошите, е научил да казва "Нема", "Ти си лош/а" на всеки по улицата Simple Smile Хахха, и това, че се връща нервен, но вероятно ще свикне и ще си дойде всичко на мястото!

# 508
Здравейте,
заговорихте за среща а от доста време умувам как да направим събиране и на децата. С Nikitali обсъдихме преди време вариантите и си мислим, че клубче в центъра на града е най-добрата възможност!
Предлагам Ви на 12 или 13.03.2011г. варианти от 10-12 или от 11-13ч. да си организираме събиране на деца и мами а може и торта за да е и импровизирано празнуване на РД -то на децата, дори и малко позакъсняло. Клубчето е Funy - НДК http://funnybg.com/
Чакам мнения, за ден и час за да запазя към средата на седмицата!

# 509
Привет Hug
Разгледах албумчето и всички дечица са такива сладурчета станали, бонбончета Heart Eyes Hug Да са ни живи и здрави Praynig
За дрешките в яслата - всеки ден му слагам нови, независимо дали се е изцапал.
Бърборино не съм му взимала досега, ще му взема новия брой да видим дали ще има интерес. Купуваме Мечо пух, Мързел град и Мики маус.
Мари, Боби си пуска също едни и същи серии от филмчета - Мики маус, Джей Джей, Мързел град (влюбен е в Стефани Laughing), а сега се е зарибил в играта Counter strike и само стреля с пушката. Видя от вуйчо му да играе на нея и оттогава само пушки са му в главата.
Пипи, браво на малкото ти скиорче Hug
Ане, хубаво предложение си направила, но ние няма да можем да се включим, по обясними причини Wink
А сега лека нощ Hug

Общи условия

Активация на акаунт