Помощ за една математическа задача - спешно

• 1 534
  • 7
  •   1
Отговори
Трябва да реша една математическа задача,не е трудна,но нищо не разбирам и ми трябва спешна помощ.   Peace   bouquet
Задачата е  за разкриване на скоби,трябва да се получи уравнение и да се намери дискриминанта и Х1 и Х2.

(x-3)2 + (x-4)2 = (x-5)2 -5.

Благодаря предварително!!!  Peace

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 11:53 от .Ели.

# 1
Смених заглавието.

# 2
х2-6х+9+х2-8х+16= х2 -10х+25 -5
След опростяване се получава х2-4х+5=0     а=1  в= -4  с=5,  дискриминантата Д= -4, следователно уравнението няма реални корени. Това е според мен решението.

# 3
  • София
Така е и според мен

# 4
Абе на учениците не им ли е това "работата" да ходят на училище и сами да си решават задачите и да си пишат домашните? Както е тръгнало след няколко години ще заменим две букви от азбуката с 4 и 6, а на пазар ще се ходи с калкулатор, защото на тийновете не им се пише "ч" и "ш" и не им се напряга мозъка за нещо различно от това как да се направят на възрастни с детски средства. Не е чак толкова сложна задачката, че да се търси широка обществена подкрепа!

# 5
albena1113  А докато има такива като теб,светът ще пропада все по-надолу. Попитала съм като нормален човек,които е искал ми е отговорил. Peace Все се намира някой като теб   да изправя кривите краставици. Като не искаш или не можеш да ми помогнеш по-добре не пиши. Добре,че има все още добри и  стойностни хора,които като ги питаш не се сопат и не коментират колко била лесна или трудна задачата,а помагат!!!!!!!!!

# 6
cookie_, бих ти препоръчала този сайт.
В него има форум, предназначен изключително за решаване на задачи. Има теми по класове, по раздели на математиката, за състезания и т. н.

# 7
Може би не съм се изразила добре - според мен "нормалните" хора биха решили сами задачата, а ако не са сигурни в решението - да го споделят и да питат така ли е. А не да търсят някой да им свърши работата. Няма хора, които да знаят всичко или да са безгрешни, но е добре човек да прави някакво усилие, защото мозъкът е като мускул - не го ли упражняваш - закърнява.

Общи условия

Активация на акаунт