Бившо-настоящата

• 5 371
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • Не от София.
Явно настоящите хранят някякви спотаени страхове спрямо бившите и децата им.
Не е задължително да имат страхове за да не искат да контактуват с бившите. Много зависи тази бивша какви ги е натворила. Ако е изляла една кофа злоба срещу настоящата или пък държи той да и е на разположение 24/7 защото е майката на детето му няма как настоящата да е съгласна на контакти с нея. И да, като взимаме мъже с деца е хубаво да сме наясно с че имат ангажименти финансови и морални, но към децата си не към майките им. А бившите е добре да са наясно че това че имат деца не им гарантира роб и банкомат до живот и умозаключения от рода ... аз съм майката на детето ти и ти си длъжен да ..... не важат.
Друг е въпроса, че децата се взимат от бащите си и незнам колко е редно да имаме изисквания към настоящата която в случая е чужд човек и не носи отговорност никаква.
Ей това също!  Peace

# 31
А бившите е добре да са наясно че това че имат деца не им гарантира роб и банкомат до живот и умозаключения от рода ... аз съм майката на детето ти и ти си длъжен да ..... не важат.

newsm10

# 32
Когато бившата ми дава да й гледам детето е друго.Ако не е сигурна,че няма да го гледам,защо го пуска у нас?!Ми да излиза с баща си на кафе или други правила да въвежда.

Странно е да мислиш, че бившата ТИ дава да Й гледаш детето. Когато аз съм давала детето НИ на БНД, не ми е минавало през ума, че го давам на майка МУ (понеже той не искаше да води детето при тогавашната и го гледаше в апартамента на майка си). И ако един баща иска да прекарва време с детето си и го взема с преспиване, това означава ли, че трябва да си наеме хотел, защото настоящата твърди че е или на нейната или да си хваща пътя.

И да приключа по темата - всичко е относително. При мен говоренето имаше ефект, при друг може и да няма. И ако насреща си имаш нормален и трезв човек, който да надмогне наслагванията на отношенията мъж-жена или бивша жена-настояща жена, тогава такъв разговор може и да има резултат, иначе си е чиста загуба на време и нагнетяване на ненужно напрежение.

# 33
  • Не от София.
Странно е да мислиш, че бившата ТИ дава да Й гледаш детето.
Така лииии...и като не МИ го дава да Й го гледам,каква работа ще има да ми звъни и да ме поучава как да го правя?!?!Значи хем те не си дават на нас децата,хем пък видите ли-дай да им звъним на настоящите да ги напътим как се гледа дете,щото те такова само на картинка са виждали..и нашето е няк`во супер специално с такива изисквания и инструкции за гледане,дето искат усилено учене няколко дни предварително.
Боже,Божееее...  Rolling Eyes

# 34
 ooooh!
Явно темата се измести от за и против разговора с жената, която в момента ще отглежда детето заедно с бащата, към някакви твои много лични изживявания.
Съжалявам, че са ти толкова болезнени.

# 35
  • Не от София.
ooooh!
Явно темата се измести от за и против разговора с жената, която в момента ще отглежда детето заедно с бащата, към някакви твои много лични изживявания.
Съжалявам, че са ти толкова болезнени.

Кои мои изказвания ти се видяха лични и не по темата?!  newsm78
Ясно и точно обяснявам защо съм против разни обаждания..и защо аз също не ги правя.
Ако ти си взела нещата лично,е друг въпрос..ама да не пишем празни приказки.Каквото имах-го написах.

# 36
Ама още ли я дъвчете тази тема?? Аз мислех, че вече е приключила.
Не се карайте. И едната страна е права, и другата страна е права. Всеки разглежда ситуацията от своята гледна точка и от настоящата му фактическа обстановка.
При нас нещата са много, ама много сложни и объркани. Практически, бившо-настоящата е основната причина да се разделим с БНД-то.

# 37
  • На черешата
... И да, като взимаме мъже с деца е хубаво да сме наясно с че имат ангажименти финансови и морални, но към децата си не към майките им. А бившите е добре да са наясно че това че имат деца не им гарантира роб и банкомат до живот и умозаключения от рода ... аз съм майката на детето ти и ти си длъжен да ..... не важат.
Друг е въпроса, че децата се взимат от бащите си и незнам колко е редно да имаме изисквания към настоящата която в случая е чужд човек и не носи отговорност никаква.

Контакт с настоящата му не искам. За банкомат не го смятам, но преди развода той каза, че за висока издръжка никога няма да подпише, НО...Тук идва голямото НО, но децата си голи и боси нямало да остави. Сега идва настоящето- казвам му преди има-няма 2 седмици, че на малкото всички панталони са му къси и трябва да му купим дрехи. Предложих аз да купя и да му дам касови бележки и да подлеим парите, или обратно. Не съм му казала, че само той е длъжен , а да поделим. Нямал пари, не можел сега, да съм се оправяла нали ми плащал издръжка.  newsm78 newsm78 издръжка дето сам е на ясно, че за нищо не стига и сам е поел ангажимента, че дрехи и обувки ще споделяме като разход. Два дни по-късно води настоящата и цялото и домочадие заедно с моите деца и други приятели на кръчма и показно плаща цялата сметка, а иначе пари за детето няма. Към мен ангажименти няма никакви, слава богу сама посрещам своите нужди. Ама тези цигански изпълнения когато става дума за децата ми са ми в повече. И настоящата знае за тези простотии, ама нея положението си я устройва. за какво да говоря с нея, а !?

# 38
Тъй като си ме цитирала държа да поясня - написаното от мен визира екземплярки които смятат себе си за черешката на сладоледа защото видите ли са направили голямо геройство раждайки МУ дете и естествено мъжа или ще играе по свирката им или няма да си види детето ( примерно ). Нямам предвид авторката или която и да е било конкретна потребителка, но в живия живот съм срещала подобни самозабравили се. Правилния диалог е точно разумното споделяне на разходите. 
А иначе какво да ти кажа - твоя бивш поне на ресторант води децата ви, нашия няма идея как изглежда синът ни, за издръжки, копуване на каквото и да било или извеждане на разходка не може и дума да става. Макар че като те чета не съм убедена коя от двете ни е по добре. На подобни цигански изпълнения ( както ги наричаш ) и аз се нагледах преди 5 години, но реших че не си струва да се впечатлявам просто си познавах човека. А настоящата дали я устройва или не - тя просто е човек извън ситуацията, тези неща зависят изцяло и само от мъжа.

# 39
  • На черешата
 Не е точно така. Не бих се захванала с мъж, който нехае за децата си, няма да одобря подобно държание. В много случаи настоящата има огромно значение според мен. Не е нужно да си комуникираме, но очаквам подобаващо отношение и ако мъжа до нея пренебрегва децата си за да се показва пред нея би трябвало да "го върне в базата".  Peace И да- води ги, но винаги когато има някой друг, за да има показност в цялата работа колко чудесен баща е и как дава всички за тях. Иначе ТЦ, майка ви да си ви купува нали плащам издръжка. Да си призная, понякога има проблясъци, за които съм му благодарна.
 Аз от този мъж не искам нищо, щастлива съм далече от него, но се е развел с мен, а не с децата си.  Peace

# 40
Аз пък не бих се захванала с мъж който е обсебен от децата си и тича посред нощите да убива паяка в банята на бившата си защото много я е страх и плаши децата. Ситуации разни ... нали. Естествено не бих се хванала и с разведен и с децата си мъж, имам такъв БНД и смятам, че по голям пухлю от него няма. Просто нещата трябва да са балансирани.

# 41
  • София
Мисля, че е най-добре комуникацията да си е с БНД - в крайна сметка той има родителските права и отговорности към детето! Аз съм много доволна от факта, че настоящата не гори от желание да гледа моята дъщеря, нито да я взимат за преспиване у тях. Така поводите за сблъсъци и недоразумения са много, много малко и не виждам смисъл изобщо да се виждам и да говоря с друг, освен БНД! А и не виждам грам смисъл да се виждам с жена, към която признавам си - не мога да изпитвам положителни чувства, заради огромен негативен емоционален заряд в миналото....

# 42
Незнам дали ще съм полезна,но да споделя и моята гледна точка.
Ако ти не можеш да постигнеш съгласие с БНД не мислиш ли,че с такъв разговор ще го вбесиш още повече????Дали ще говориш,или не  с нея това не променя психологическото състояние на децата (казвам го като дете на разведени родители).Ако той не е бащата,който очакваш да бъде,какво мислиш си,че тя ще поеме тази роля ли????
Аз направих голяма грешка,защото позволих на бившата да разговаря с мен.Това обтегна много отношенията с мъжа ми.Точно защото постъпих като майка и исках да й помогна си навлякох разправий и проблеми.
Много е важно тя като човек какво представлява,но като цяло ще се получи много грозен триъгълник,който само може да навреди още повече.Отношението баща-дете си е такова,и тя място и намеса там не трябва да има.Ако нещо в него не ти харесва-говори си с него.Ако той не проявява желание за комуникация тя няма как да ти помогне-това само ще навреди и на нея.

# 43
Мили дами, Честита Нова година.
Аз нямам как да постигна съгласие с БНД-то, тъй като от както се е събрал с бившо-настоящата, той игнорира моите и на детето ни обаждания.Практически нямаме никакъв контакт с бащата.Освен това бившо-настоящата многократно се е обаждала на мобилният на детето ми и му е викала и крещяла да престане да звъни на баща си, защото той вече си имал ново семейство и ново дете.А по празниците да не разказвам какво се случи, че ми е абсолютна мъка.Само едно ще кажа, бившо настоящата извика полиция срещу детето ми за това, че то е търсило баща си в бащиният си дом и е звъняло на вратата му.
Стана мацано "дупе с тиква". Полицията не знае кво да направи, оная врещи от вътре, бащата се връща от фитнес, оная му скача на главата с викове, забрани и крясъци  ooooh! ooooh! ooooh!...............Нямам думи.........
Някой от съфорумките бяха прави "Ако имаш ЧОВЕК на среща си."
И други също бяха прави "Говори с БНД-то".
Трети също бяха прави:' Защо не, след като се отнася за децата"
Даааа, ама как??? След като няма комуникация?????? newsm78

# 44
Няма смисъл да се занимаваш с бившо-настоящата !
Явно и БНД сега не желае контакти с детето , не го принуждавай !

А детето само ли отиде в дома на баща си или беше с теб ?

Дистанцирай се временно докато се освободи напрежението .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт