Неуморно АВГУСТинче от скука вкъщи вика, навън от студ пък дзинзирика.-тема № 25

• 28 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ееее, Славенка, Мариелка, да се оправяте, момичета! Много е неприятно да си болен и да си гледа детето!  Hug

Мариелка, как е Алексчето? Надявам се да е малко по-добре Hug

Хариелка, много добре ми звучи това десертче с киселото мляко. Аз също давам така, но без ябълка- не съм се сещала да добавя, но в събота като няма детска кухня ще му дам. И бутер баничките ми харесаха много като идея- бързо и вкусно, ще пробвам Simple Smile

Янче, медът никъде не съм виждала да пише,че след 2 години се дава. Напротив- навсякъде намирам,че до 1 година е опасен, защото киселинността на бебешките стомахчета е ниска и не могат да се преборят със спорите на бактерията,предизвикващи ботулизъм и болестта може да се развие. След годинката вече този проблем не съществува ( освен  при болни стомаси, но това е наистина рядко). Без да претендирам за много коректно пресъздаване на информацията,с две думи- не е опасно вече за децата ни. Браво за излизанията- супер е да разтовариш малко!

Аз да се оплача малко- от една седмица не съм спала нормално- първо Топчето не спеше като  хората, после на мен нещо ми стана и като се ококоря и с часове не мога да мигна, което ме изнервя ужасно, защото времето не ми минава нощем, а през деня съм гроги. Всичко ме боли от това недоспиване,  много зле ми се отразява Sad

Иначе пък днес се качихме на Алеко- голям кеф! Пързаляхме се  с шейна, ровихме в малкото сняг, Александър страшно се впечатли от скиорите и даже се опита да се качи на ските на един мъж Simple SmileSimple Smile Май след 1-2 зими ще го правим скиорче милото Heart Eyes

Аз отивам да почивам.... Спокойна вечер ви желая на всички и да оздравяват всички болни!!! Hug Hug Hug

# 661
Здравейте сладурки...толкова много ми липсвате  Hug Толкова ми е криво, 4е нямам време да ви 4ета, ве4ер само ви хвърлям по едно око, ама за писане все няма време....
Ве4е отворихме заведението и съм по цял ден там...време за нищо не ми остава,ама...няма как....
Смених заглавието, 4е то старото ве4е не беше актуално....а заглавието ни пак е от списъка на Бърборанка  Hug
Айде, 4е Ради ме дърпа...нямам право да стоя на компютъра
До скоро ...Целувки на вси4ки

# 662
О за меда не споря. Simple Smile Само казвам какво аз съм чела на много различни места и основно против е И високата му алергенност. Но за цитати честно казано не ми се рови, а няма и смисъл.  Grinning Разбира се всеки сам преценява, не съм го написала да критикувам или нещо такова. И малко се редактирам да добавя, че аз лично така или иначе на Андичка сладко, както и зрънчо и салами няма да й давам още доста време. Май медът + сладкото като цяло за нас с мъжо са една от 'онези храни', от които ще се опитаме да я 'опазим' или поне поограничим докогато можем. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 21:19 от Бърборанка

# 663
  • София

О за меда не споря. Simple Smile Само казвам какво аз съм чела на много различни места и основното против е високата му алергенност. Но за цитати честно казано не ми се рови, а няма и смисъл.  Grinning Разбира се всеки сам си преценява, не съм го написала да критикувам или нещо такова.

Еее, разбира се, че всеки преценява, аз не те убеждавам, просто казвам какво съм чела, защото има адски противоречива информация! Нямам за цел да те контрирам  Wink

# 664
Аничка, ама разбира се.  Hug Hug А може и аз да греша, да съм се объркала, помнейки грешно.  Crazy ooooh! Joy Ние с теб не можем да си пишем на скайп или просто да се чуем, та си водим диалози тук, а?  Ама сме зле. ooooh! Joy

Вече се трупясваме да си догледаме филмчето от онзи ден - "I pronounce you Chuck and Larry" - много забавен.  Laughing Та пак лека ви.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 21:30 от Бърборанка

# 665
  • София
Привеет Simple Smile

Днес заведохме Алекс при личната и се оказа, че пак е с възпалено гърло и ухо. Явно ушите ще са му слабо място, защото за трети път там го удря. Аз като малка много страдах от тях и може би го е наследил от мен. Добре поне, че не го боли, а само го дразнят и постоянно ги дърпа. Изписаха ни пак капки, спрей за гърло ( който е  Sick ) и пак ще се лекуваме. Днес поддържаше почти през целия ден 37,1-37,2 C, но привечер вече нямаше. Иначе си е жизнен и цял ден щурее. Simple Smile Дойде ли време за лекарства става борба, ритане, рев, писъци, но бързо му разминава. Simple Smile

И така.....и аз ви се оплаках пак.  Embarassed

Терпсихора, защо така те е нападнало безсънието? Бързо да си заминава и да започнеш пак да  спиш спокойно! Hug За разходката ви до Витоша- благородно завидях. Много хубаво, че сте забавлявали и на Топчето му е харесало. Simple Smile И на мен пак ми се ходи, само да се оправим и ще се качим със сигурност. Simple Smile

Еееех, Лиде, защо не си по- близо наистина.  Mr. Green Без колебание щях да се оставя в твои ръце.  Peace

Славенче, оправяйте се бързо!  Hug

Фликс, хубава идея даваш със спортните шишета.  Peace Ще го пробвам Алекс тези дни, да видим дали ще иска да пие. Той ми бойкотира всички опити за въвеждане на чаши, шишета със сламки, сокчета и тн.  ooooh!

Дани, преди около два месеца поръчахме на Алекс страхотни кожени маратонки Лонсдейл от Sportsdirect-а. Взехме ги с намаление и ни излезнаха няма и 15 лв. Имат много хубави детски модели и то на много добри цени. ( сигурно си ги видяла де). Даже сега мисля да му поръчаме пак за пролетта два чифта- бели и черни. Simple Smile

Хариелка,  записвам си още едно предложение  за разнообразяване на закуските. Simple SmileТова с овесените ядки Алекс надали ще го яде, защото не е фен на кис. мляко, а и не сме въвели още меда. Но виж бутер баничките предполагам ще му харесат. Simple Smile Той досега е ял само домашна баница и тиквеник.  А ти всъщност домашни ли правиш или печеш от тези готовите?  newsm78

Хайде лека от мен!

# 666
  • Sofia
Бърборанке, аз може да съм стриктна за много неща, но реших, че с меда мога да рискувам да пробвам и след като София добре го прие, започнах да й подлсаждам с него чайчетата (което е много по-добре от захарта, в какъвто и да е вид), някои следобедни закуски, както и оранжада, когато й правя. А ти всъщност нали даваш на Анди кремчетата от кухнята. Ами те са подсладени с чиста захар, да не мислиш че друго са сложили, така че изцяло не можете да я предпазите от сладкото. Докато бяха бебета да, тогава не разбираха и ги лъжехме само с плодовата сладост, но сега вече са големички и не можеш ги излъга и те искат да им е вкусно. И аз също Софи много я пазя и не й давам сладки неща, никакви колбаси и всякакви такива храни, които не й носят нищо полезно, но мисля че с добавянето на мед в чайчета мога само да й допринеса, всички знаем за безценните му качества и по една лъжица мед сутрин даже е препоръчително за всеки.  Peace
Браво че сте гледали "Вражалец". И ние сега си уреждаме билети с връзки и се надявам скоро и аз да се насладя на тази постановка.  Grinning

Терпсихора, мене също ме е налягало такова безсъние на моменти. Ужасно е, искаш да заспиш, а не можеш, защото в главата ти се въртят хиляди неща. И когато всички станат, на теб ти се доспива. smile3507
Много готини аватарчета си слагаш.   Peace Пак си го сменила.  Grinning
Браво за пързалянето!  smile3501

Мариелче, аз си купувам бутер тесто (най-често Белла) и си ги правя у дома баничките, като ги режа на квадратчета (големина по желание), слагам плънка (най-често сирене и кашкавал) и после ги прегъвам веднъж да станат на триъгълници, притискам да залепне хубаво тестото, за да не излезе плънката, отгоре намазвам с разбито яйце и редя в тавичка за печене. Стават много бързо и лесно и най-важното излизат много бройки.  Grinning И София изпива много айран, тя направо количества може да погълне...  Laughing
Бързо да се оправя Алексчето и добре че не го боли ухото наистина.  Praynig

Аси, и ти ни липсваш!  Hug Как е Ради? Много да го нацелуваш от нас със Софи!   remybussi Пожелавам ти успех в бизнеса!  newsm10

Пожелавам на всички ви лека и мека нощ!  Simple Smile  

# 667
здравейте мамки,
как я карате,гледам доста болнички има,бързо оздравяване Peace
ние за момента сме здрави,като изключим едни пъпки на Тони които ту се появяват,ту изчезват,ходихме днес на УЖ на второ мнение от дерматолог,та той ни изпрати на алерголог и ни казаха,че били от някво ядене и сега нашия е лишен от любимите му неща докато не изчезнат,та от едно мнение,събрахме 3 различни Crazy ooooh!
иначе сме добре,торнадото пасти да яде сравнение с Тонката,от където мине,нищо здраво не остава,но по добре така,да знам,че ми е живо и здраво детето Peace Praynig

# 668
Всички деца са приспани - и гости и Анди.  Grinning Та сядам да драсна някой ред.

Хари, да кремчетата са със захар. За сега това е единственото сладичко нещо, което хапва и се надявам така да остане поне още 2-3 г. (апропо кремчетата хич не са чак толкова сладки, а когато аз ги правя вкъщи, гледам да ги правя с равна ч.л. истинска кафява закар. Е, ако нямам, слагам кристална.) Разбира се, че отдавна вече си искат 'вкусна' храна, но това (поне за мен) опеределено не означава да давам определени храни или подправям с повече захар или сол. С мъжо винаги сме били на принципа 'ще яде и/или обича това, което й се предлага'. А медът по принцип разбира се, че е полезен, но пак зависи, пак има 'но' и 'ако', както с много други храни. Само между другото - има и инфо колко е вреден в комбинация с топлина. (Поради тази причина преди години спрях да пия чай с мед..) А и да попаднеш на истински качествен мед не е лесно. (Малко като с купешките яйца - аз лично им нямам вяра и за това и Анди общо взето не яде варени яйца.  Mr. Green ) Но пак да кажа тук няма криви-прави. Въпрос на доверие към дадена теория, защото наистина отвсякъде бълва противоречива инфо за абсолютно всичко и свят ти се завива, ако се втелясваме за всичко.  Crazy Както и снощи подчертах, това, което написах далеч нямаше за цел да предизвика полемика, да критикува или разубеждава. Хайде дано успеете да намерите билети, наистина си заслужава! Hug

Мариелка, дано ушната инфекция си остане по-лека и му мине бързо. Вие няколко пъти ли сте имали досега?  newsm78

Аси, какво заведение сте отворили? Ха да ви е 'хаерлия'.  Grinning

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 14:47 от Бърборанка

# 669
  • Варна
Браво бе, цял ден никой не е писал Crossing Arms, я се вземете в ръце. #Sniper newsm66 Laughing

Руми, е и ти се появи, я покажи снимка на Тони, кой знае колко е пораснал.

Хари, теб съм те признала, да знаеш че ако някога имам второ дете ще ти досаждам за рецепти. Joy Ето например аз много пъти съм правила такива банички за нас, но хич не ми е хрумвало да направя и за Дария. ooooh! Винаги даваш много добри предложения. Hug

Мариелка, надявам се да сте по-добре Hug, откъде го пипнахте този вирус, аман от болести вече. Crossing Arms

Някой приготвял ли е елда за закуска и ако да може ли да сподели рецептата? Аз досега не съм и давала, а явно е полезна и понеже Дария е всеящна мисля да пробвам.

Аз докато публикувам и Бърборанка ме е изпреварила(между другото много хубаво заглавие, особено на "дзинзирика" много се смях), но все пак се стягайте и пишете. Naughty

# 670
Гануш, аз съм давала елдичка за закуска под формата на попарка с масло и сиренце. Много ми се иска да й правя такава закуска по-често, защото е супер полезна, но не й е любима, както и офесените ядки.  Tired Понякога като нямаме кухня й правя супа от елда - става ми страхотна, и аз си хапвам от нейната.  Laughing Анди я яде, но не с хъс. Иначе я накисвам поне за половин-един час и после се вари страшно бързо.

# 671
Баничките, които Хари описа са едни от любимите на Преслава. Плънките у нас са доста разнообразни - сирене и яйца, кашкавал и яйца, спанакл и сирене, тиква или ябълки с малко галета.. Не се сещам за други. Ама мисълта, с която започнах да пиша беше, че като изрежем кръгчета /понякога разнообразявам формата, не знам защо  Mr. Green / остават едни изрезки, които поръсени с малко сусам стават страхотни солетки Heart Eyes

Всеки си гледа децата както е намерил за добре.. май е безпредметно да се съветваме особено за хранене вече  Rolling Eyes

Между другото и аз давам мед вече. За първи път преди няколко седмици слоижих в палачинка. Не й е по вкуса, втресе се чак, а толкова оскъдно намазах  Crazy

Не съм писала отдавна, но нещо няма какво Simple Smile  Сега, обаче, мога да ви се похваля, че със снаха ми ще бременеем заедно!  newsm44 Август и септември ще е весело у нас!  Heart Eyes

# 672
Мариелче, а ходихте ли на УНГ, личната може да ви пусне изследвания за бактериимога да помагам с хомеопатията -минахме през този периодслед изследванията и безброй много за неговата възраста като бебе на 6мес, прибегнах до хомеопатията за дълъг период от време, издавах му и по 2флакончета гранулки стафило, и стрептококцинум за 7месеца.
Бързо оправяне
Хари, откакто написа за оранжадата, давам и си я пият на един дъх. Давам мед отдавна, подслаждам и оранжадата, чай, давам и така да си яде, сам си поисква, като види буркана с меда. Д-р михайлов също го препоръчва. Яде всичко, кренвирши, банички, саламчета, а баткото не иска да яде сготвеното, предпочита хот-дог или кренвиршка или всякакви дивотии, карам се понякога, но като се замисля, че и братовчед ми беше така, пък сега е почти два метра и яде като змей. Да са ни живи и здрави. На площадката също не го пазя, отива си при детето и си взима или чака да му даде, като отстъпва назад-голям е сладур. Като не се чувства сигурен ме дърпа и мен да съм до него. Ето вчера така с една количка за конструктори ме дърпаше за пръсчето да съм с него.

Буболече, бравооо, честито, сладичко бременеене със снаха ти, много приятни новини!
А със спанак плънката приготвяш ли я предварително или направо слагаш и затваряш и печеш?

Нали се захранвам след детокса и си правя овесени ядки накиснати с вода и слагам мед, Павел иска и той, давах му и му харесаха.

Гануша, знам, че елдата е като лещата и се приготвя по същия начин.

# 673
  • София
Я и аз да се включа докато терминатора спинка още.

За елдата - препоръчвам я на пълнени чушки като преди да тръгнете да я правите на плънка (точно както с ориза) я накиснете за около час да набъбне. Стават невероятни!

Ох с тия банички май ще сваля тестото от камерата да се рамръзва...

Исках да ви питам вашите сладури хвърлят ли си играчките? Боби направо е луд на тая тема и подозирам, че скоро ще се изпочупят всичките. Играе 5 минути, омръзне му и тряс в земята с все сила. Ако е ядосан, че нещо не му е по гайдата наред започва да ги мята. И тия дни май сто пъти се карахме да не прави така и още по-зле стана - вече и нас замеря с все сила - пък те тия пластмаси или дървени неща като те фраснат направо звездички виждаш...

# 674
  • София
silvi.d  - споко. Моя бандит също е така. Вече почти не ни остана здрава играчка. Колкото и да обяснявам и да се карам ефект няма все ги хвърля. Даже снощи нещо се беше разбеснял и си помъкна пълния пакет на памперс да го метне. Като замахна обаче, се оказа доста тежък за него и падна по гръб и си удари тимберицата. Е това си беше чисто от яд, че не го пускаме да излиза от стаята ни.

Общи условия

Активация на акаунт