Неуморно АВГУСТинче от скука вкъщи вика, навън от студ пък дзинзирика.-тема № 25

• 28 577
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Пепе, задушавам си сланака и като е готов и махнат от огъня чуквам яйце намачквам и сиренцето в него. Целта ми е да не изпържа яйцето, затова го оставям за минутка да изстине.  Peace
На същия принцип баба ни правеше на село спанак с яйца и кисело мляко. Намазано на филия беше страхотно... Нахлуха ми детските спомени.  Heart Eyes

# 676
  • Sofia
Здравейте, на всички!  bye

Днес със Софи изкарахме само 1 час навън, нещо хич не ми беше приятно с това мрачно време...  Wink

Бърби, ама разбира се, то всяко нещо си има "за" и "против". И си права, че ако вземем да се втелясваме много във всичко, доникъде няма да стигнем. Не само храните, които ядем, ами и въздуха, който дишаме са замърсени и в доста случаи ни вредят, но няма как да променим нещата за съжаление.  Sad За меда аз уж все гледам домашен от хора да вземам, та да съм по-сигурна в качеството.

БуболечеМече, честито и за снаха ти.   bouquet А ние не си даваме съвети за храненето, само споделяме мнения, естествено че няма как да задължиш другия да постъпва точно като теб, пък и няма смисъл от това.  Peace Обсъждаме си разни въпроси и ако на някого му хареса, взаимства, ако ли не, подминава и така ...  Grinning Нали затова сме се събрали...

Гануше, е защо ще чакаш чак второто дете, прилагай рецептите и на Дарито.  Grinning А с второто ще затвърждаваш.  Grinning Радвам се, че идеите ми ти харесват. То не че са оригинални, просто трябва да се сетиш на време.  Peace За елдата Бърборанка ти е написала, аз всъщност от нея знам рецептата за супичката. Софи я харесва, но на закуска не съм й предлага елда все още, а все се каня.

Силви д, доба идея даваш за чушки пълнени с елда, следващото ястие на София това ще бъде.  Hug Тя не си хвърля играчките, не ни замеря с разни неща и Слава Богу. Сигурно е поредния период при някои дечица.

Пепе и София пие оранжадата като невидяла...  Joy И аз всеки ден ям овесени трици (не ядки) с кис. мляко, но си слагам Активиа с плодове, та да ми е по-вкусно и Софи като ме види, не мирясва, докато и на нея не дам. Много й се услажда.  Simple Smile

Румка, разписвай се по-често!  Hug

Аз вчера тъкмо писах на Терпсихора, че понякога като нея будувам нощем и тази нощ пак ми се случи. Събудих се към 4.30ч. за WC и после като се разсъних, 45 мин. се въртях като пумпал в леглото. Накрая станах и си четох книга в другата стая до 7ч. сутринта. После със Софи откарах до 11ч., та не съм зле, понаспах се, добре че детето ми е поспаливо. Joy

От утре обявяват грипна епидемия в София и спират всякакви консултации и ваксинации. Дано като застудее сега, както го дават, да се разкарат малко тези гадни вируси ...  Twisted Evil

# 677
А ние не си даваме съвети за храненето, само споделяме мнения, естествено че няма как да задължиш другия да постъпва точно като теб, пък и няма смисъл от това.  Peace Обсъждаме си разни въпроси и ако на някого му хареса, взаимства, ако ли не, подминава и така ...  Grinning Нали затова сме се събрали...

newsm10 И аз не видях някъде някой да дава съвети..  Rolling Eyes  Joy

Хари, и ние сме на консултация в края на месеца, но май ще поотложим.. Sad А как правиш оранжадата? Simple Smile

Силви, страхотна идея за пълнени чушки с елда! Задължително скоро ще пробвам!!   bouquet Ние почти не играем с играчки и за това общо взето намирам и за безсмилено да й се купуват на този етап. Никакъв интерес към нищо. Само нашите неща са й интересни още откакто започна да обръща внимание на предмети.

Между другото вашите деца пипат ли пари? Това е единственото нещо, към което - странно - Андреа не проявява никакъв интерес! Случало се е да оставим банкноти някъде и не ги пипа. Същото и с разни важни документи. Направо сякаш разбира мъничката ми умница.  Simple Smile

Хари, Терпсихора, и аз напоследък нещо не мога да спя. На какво ли се дължи това?  newsm78

Хайде, чакаме Мар-гито да се разпише, обещала е!  Party Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 17:26 от Бърборанка

# 678
  • В друго измерение
Привет и от нас! Всички болни, малки и големи, да се оправят!  Praynig Кофти е с тази грипна епидемия, тук поне няма този проблем, до вчера беше -30, то нищо не вирее на тези температури, дори ние едвам оцеляхме. От вчера се затопли и в неделя се готвим да ходим на ски!

От тези пъзели, които коментирахте и ние имаме, получи го за именния си ден. Нашият издава звуци на животни и е голяма радост! За 2 дни се научи да го реди!

Мед давам отдавна, тук го препоръчват след годинка, мисля, че е много полезен, то и ние с мъжът ми ядем по 1 л. сутрин на гладно!

Лиде - стискам палци да си добре, за изпитите не се кахъри, наистина 70% е пас марк, тук даже за магистратура е желателно да е 80%, но имаш време до края, ще оправиш. За процедури и аз съм навита, само кога ли ще стигна до Лондон... Rolling Eyes Гледаме билети до Бг сега, но с Бритиш е по-скъпо, отколкото с Луфтханза, затова може би през Рене ще минем тази година!

Поли- стиснати палци и от мен, да се похвалиш, обезателно! Hug

Бубе - прекрасна новина, ще си бременеете заедно, а после и дечицата ще са на една възраст! Много хубаво!

Гануше - и Савана много ми помага, гледаме да я включваме във всичко, което се прави из къщи и тя вече знае много неща. Как и дам салфетка и тя почва да бърше пода Simple Smile, лошото е, че после иска и устата си да бърше Joy Joy Joy...Наскоро мъжът ми сглобява един шкаф, тя се въртя около него, да му ''помага'' с отверка в ръка, даже се опитваше да завъртва болтовете, на мама техничарката!

Говорим много, знае доста думи и се опитва да ги навързва в изречения. Засега ползва успешно и двете ръце във всичко, даже повече лявата, казаха ми, че е нормално на тази възраст и още е рано да се каже, дали лявата ще е доминатна!

Днес ще имаме гости, 2 колежки, ще си правим мексиканска кухня за вечеря, едната ще остане да спи в нас, тя има и куче, голяма емоция ще е за Савана, която обожава кучета! Хайде, до скоро и със здраве!

# 679
  • Sofia
Бърби, София много обича да пипа монети и аз й давам под мое наблюдение, само ако трябва да я замотая, за да яде, ако примерно не иска. Обожава да ги вади от портфейла ми и да ги връща обратно. Така обаче оставени някъде банкноти не я привличат.
Оранжадата я правя като изцедя половин портокал, доливам вода (50 на 50 или малко повече водичка) + половин ч.л. мед. Ти можеш да добавиш мъничко кафява захар или пък да я пробваш Андичка дали ще я пие така, без подслаждане. По същия начин й правя и цитронада, като вместо портокал изцеждам половин лимон, обаче оранжадата повече й харесва, изпива 140-150мл за нула време, докато цитронадата я пие по-дълго, на почивки. Абе то е ясно защо - лимона е кисел, а портокала е сладък.  Grinning

А коя е Мар-гито?  newsm78 Писала ли е при нас?

# 680
Рецептите са хубаво нещо, нямах предвид тях под съветите Wink

Хари, пробвали ли сте помело? Напоследък е любимия плод на Преслава. Сега като каза оранжадата и цитронадата ми дойде на акъла и сок мултивитамин. Аз поне много обичам Heart Eyes

# 681
  • София
  Здравейте,мами,
  напоследък не съм от най-редовните,но се знаимавам малко със странични неща.Никол беше болна пак,оказа се,че не се  е доизлекувала от ангината.сега пие АБ Sad По-добре е,но си взехме инхалатор.Е,няма по-добро нещо за кашлицата!!!Дори и само с физиологичен разтвор е супер.Мъжо също си прави инхалации всяка вечер  Laughing

Дани,и аз съм така със съня и то вече доста време.Не знам защо,часове наред не мога да заспя.Мислех си,че не се изморявам достатъчно през деня ,но не е така,защото може да се каже,че не се спирам.Сигурно е на нервна почва.

Аси,браво за новото начинание!!!Успех и много пари да ви донесе.Лятото ще съм там 1 месец ще съм ви редовен клиент. Mr. Green А заведението за какво е,за хранене ли?

Силви,много се смях как ви замерят с играчки.И при нас се случва,но сравнително рядко да си хвърля играчките.

Помело пробвах онзи ден да й дам на Никол,но хич не й хареса.Аз също не съм очарована.Безвкусно ми е.Може пък да не сме взели хубаво. newsm78

Мед съм давала или по-скоро се опитах,Никол като кашляше много.Направо щеше да повърне от погнуса. Sick Един час после не можехме да я успокоим.Може би вкусът е много наситен за тях.Но по малко за подсплаждане мисля,че ще й хареса.

Като четох за бутер банички така ми се доядоха,че пратих мъжо за тесто.Сега ще запретвам ръкави.Оставям ви.До скоро!

# 682
  • Sofia
Буболече, а от какво го правиш сока мултивитамин?
Аз помело на София не съм предлагала, но ти сега ме подсещаш да взема. За първи път ядох помело като бях бременна и нещо хич не останах очарована и на мене ми беше някак безвкусен. Но сега пак ще взема да пробвам, може пък детето да яде. Взимах й манго на София и то беше толкова хубаво, сочно и сладко, а тя хич не го хареса. Тюююю... не знае какво да яде ... Angry

# 683
Тя Преслава не пие нито сокове нито чайове... нищо различно от вода и мляко като се замисля. Но аз го харесвам от портокали, лимон и грейпфрут. Помелото го ползвам за  тоя сок сравнително от скоро, но много ми хареса.  Peace Иначе Преслава си го ръфа така, нестискано  Laughing

# 684
  • Кърджали
Привет!
Тази вечер сигурно до късно ще вися пред компа, за пръв път от сто години ми отваря сайтовете сравнително бързо.Аз като казвам, че тия Мтел тук имат хубав нет само като има мъгла  Whistling
Карам по памет...Да видя помня ли какво прочетох.
Мед не съм и давала още. Не че я пазя от меда, просто не се е случвало. А има един буркан мед останал докато свекъра беше болен... Може да пробвам да и го сложа в чайчето.То пък щото и чай пие много, та....
Бутер банички...хареса ми идеята...Друг е въпроса, че тук нещо не обичам да готвя. Еми всеки път  като реша да направя нещо, се оказва че ги няма половината продукти. А магазин - няма... Та ми минава мерака. Днес направих на Кати бисквитена торта, благодаря на terpsyhora за рецептата за крема. Не се справих особено впечатляващо, но става за ядене. Другия път - по - добре ще се справя. Кати не благоволи да я опита...
Елда и правих като беше по - малка. Не беше особено очарована.Но след като два пъти я изгорях от разсейване, спрях я.И без това никой в къщи не яде такова чудо, някак си вече не ми се готви отделно за нея.
Помело аз съм опитвала като бях бременна, много безвкусно ми дойде. Но въпрос на вкус е, около мен много ми го хвалят. Наскоро и направих цитронада, оля се да пие.Съответно кви памперси сменях. Категорично реших да и огранича течностите вечерта, писна ми сутринта да е цялата мокра.
За храненето, нещо вече съм на мнение, че не мога да се втелясвам. Срам, не срам, Кати опитва и сладки неща. Опитвах се да го огранича, ама нещо не става. То и аз и Краси обичаме сладките, не върви да се крием от нея. Като някакъв компромис и взимам вафлички, но не шоколадови а с лимонов крем.
Иначе дребосъчка тия дни много се занимава с една кола с фигурки за сортиране. Вече се научи коя къде се слага. Забелязвам я, че ако не е в закелешено състояние, ми подава почти винаги и фигурките, които и кажа.Успешно различава кръгчето, звездата, плюсчето и триъгълника. За другите фигурки малко се обърква.
Много писах нещо....

# 685
Здравейте мам4ета, пиша по памет както винаги, 4е снощи 4етох и днес нищо е помня, та пак ще карам на памет, пък вие си ме знаете  Mr. Green  Hug
Бубе - страхотна новина, много се радвам, 4е ще си имаш компанийка за бременеене, а после и за бебегледане, пък за игрите ве4е ще можеш и да си отпо4иваш пълноценно  Hug
silvi.d  - Макс хвърля от яд като неможе да направи нещо и реве и се инати и е 4удо, но ако се удари, дори и сериозно - едвааааааам му 4уваш гласеца  hahaha Ината ни е голям на нас, но като цяло е мъж на място за болежките  Joy  hahaha  Mr. Green
Джемма - много неприятно това с недоизлекуването  Sad Дано да ви няма скоро нищи и Ники да си играе пак безгрижно, а ти се успокой  Hug НА нервна по4ва знаеш вси4ко става, не само безсънието  Hug
Амбишъс - ще уговоря нещо с принца покрай сватбата да пусне и някое друго намаление, 4е срамота  Naughty  Mr. Green  Joy За Саванка също ще е голяма радостта от гостите с ку4енце  Heart Eyes Браво на детето, 4е помага, говори, само това с -30 хо4 не го разбирам, а каму ли и да си го представя  Shocked На мен днес ми замръзна носа до магазина на 10 мин, а си представям да изляза на -30, много съм зиморни4ава явно  Mr. Green Изпитите...ще ги оправим, няма на4ин, а за лекаря - възпалени лимфни възли  Crazy На скенера като ме гледаха ме питаха как изобщо съм на крака, а те сега са по4ти минали  Mr. Green Ама това е то не се давам лесно  Party
Мариелка -  Hug дано да сте по-добре ве4е и двамата  Praynig
Румка - радвам се, 4е сте добре и 4е Тони дивее, да е жив и здрав, а мама ще ходи след него да 4исти и поправя с4упено, няма как  Hug  Heart Eyes

За меда - не съм давала, защото ... абе незнам и аз защо. На детската оня ден пак е имало о...не до ушите на 2 пъти и като по4нах аз да разпитвам, ами дали му за обяд къри  #Crazy То милото не стига, 4е повръща и тъкмо му оправих разтройството, ами и къри да яде на раздразнено корем4е....  ooooh! Ама така ще е то, няма как да го предпазя от вси4ко, а за пъп4иците на вратлето - като го вземах ве4ерта беше с едно лигав4е (по принцип не му слагат, ама сега какво им става) такова, което се залепя с велкрю и ако го държат цял ден така с него и той като се върти д аму дере, ако не е добре залепено изобщо няма какво да се 4удя, 4е е обринат  Crossing Arms  Naughty
Ох, айде да ходя да си подреждам пранетата по гардеробите, 4е стана пак полунощ  Tired

# 686
  • Варна
Добро утро!

Гледам вчера след забележката ми сте се взели в ръце. Mr. Green Laughing

Амбишъс, време беше да се появиш, липсваше. Hug Дария е същата като Савана, ако и дам кърпичка почва да бърше пода, но после направо я лапа, всичко си слага в устата това дете, докога така незнам. Rolling Eyes Щеше да показваш снимки на детската, пак се офлянкваш. Crossing Arms Joy Hug Вие кога ще си идвате до БГ?

Лиде, тези възпалени лимфни възли от какво са се получили? И ще пиеш ли антибиотици 3 месеца? Rolling Eyes Хаха, това за принца ме разби, много се смях. Joy hahaha

Хубав ден, аз отивам да правя филийки с кашкавал. Sunglasses

# 687
Здравейте мами!
Аз не съм от редовно пишещите, но пък може да се каже, че ви чета честичко. Със сигурност няма как някой да се сети за нас. През последните дни открих някой мамита, във фейсбук, няма как да  се сетите коя съм, но аз си ви знам, все едно лично ви познавам.
Бърборанка ми писа на фейсбук бехе много-мила и ме покани да се разписвам и аз, за което и благодаря. Надявам се да бъда по редовна и с постовети си.
Аз имам син Теодор роден на 27.08.2009г. Като всички деца сме палави и буини, не се заиграваме с почети никакви играчки и на нас са ни интересни предмети които не са за деца, но така ще е искат и те бързичко да стават големи хора.
За барборенето, си барбори доста, повечето на неговия си език, като латерна е по цял ден, но и доста осъзнати думички знаем и почети всички животни ги иметира.
А за меда аз също от скоро давам по мъничко в чайчетата, имаме си домашен нашо производство.
За помагането и моя син много ми помага, като ме види с кърпата и я иска започва да бърши масата и др. а прахосмукачката му е любима, като му кажа хаиде мамо да чистим, вика буууу  отива при нея и я дърпа. А като започна да чистя се върти покраи мен пипа я от време на време и вика паиии (пари), чака да свърша и вика айде каиии и се заема той да я човърка.
Това е от мен за сега, пак ще се включвам.

Лек ден !

# 688
  • Sofia
Здравейте, мамчета!  Grinning

Гануше, благодаря за хубавото оформление на сутрешното кафенце.  Grinning

Хей, Марги, ти ли си Маргарита Танева във Фейса? Аз се зачудих коя мама е, но сега те разкрихме.  Laughing Ами като ни четеш, разписвай се де, ние постоянно сме отворени за нови попълнения.  Hug Още един Теди в отбора.  Laughing  Hug

Бърби, Ганушка, аз тази сутрин предложих на София за закуска елда със сиренце и масло, обаче нещо не беше очарована. Изяде я, но се хранихме един час и то все я залъгвах с разни неща. Явно ще продължа да й я давам само на супичка, поне така я яде. Ама то и аз като я опитах, не ми хареса на попара.  Wink Тя Софи и просото по същия начин - на попарка с масло и сирене не го харесва много, но в супички го изяжда бързо бързо.  Grinning

Бърборанке, забравих да ти благодаря за отново чудесното загалвие!  Hug

Чудим се къде да разходим детето в това време...  newsm78

Приятен ден пожелавам на всички!  Grinning  

# 689
Здравейте момичета!Все се каня да пиша и все на стигам до компа,все имам нещо друго за вършене,а и тези дни не се чувствам добре.Онзи ден съм заспала с Митето на обяд и не се завих и от отгава една глава ме боли не се трае.Иначе Митко е добре,малко беше тръгнал да се разболява,ама го върнахме Laughing и с малко хомеопатия  е добре,с изключение на нослето дето му хърка.За мое щастие вечер спи от 9 до 8 сутринта,но в средата на ноща го взимам при нас,това са сега ме устройва,защото става в стаята ужасен студ и поне е до мен да се топлим.Иначе през деня понякога ми е много трудно,Митко е станал голямо пискало,ако нещо не стане на неговата почва да пищиииииии и да реве и да се тръшка,направо незнам как да реагирам в такъв момент-да се карам или да говоря спокойно или въобще да не реагирам,незнам? newsm78Малко е труден на последък и с яденето,не знам дали са зъби или ината е в повече,ама да е здрав друдото ще се оправи някък си.
Пожелавам на всички да сте здрави,защото това е най-важното,а другите неща ще си дойдат лека по лека на мястото.Хубарв ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт