Михаела - едно здраво и смело дете се прибира у дома!

• 21 687
  • 279
  •   1
Отговори
Мили хора, не вярвах, че някога ще се наложи аз да пускам такава тема, но сега се налага да помоля за вашата помощ. Praynig

Става въпрос за детенцето на мой и на съпруга ми колега, и приятел. Малката Михаела едва преди месец навърши една годинка и сега, когато целият свят е в навечерието на най-красивите и семейни празници Бъдни вечер и Коледа, семейството е сполетяно от огромна болка. На дъщеричката им, за която до преди месец таткото разказваше с трепет и щастие, и на която толкова се радва и нарича "моята Принцеса" е поставена ужасната диагноза ретинобластом.
Ретинобластомът е тумор на ретината, който се среща само при деца. Може да бъде наследствен и двустранен. Основното лечение е хирургично, но могат да се добавят лъчетерапия и химиотерапия. Има висок процент преживяемост.
Въпреки че ретинобластом може да се появи на всяка възраст, обикновено се случва при деца под 5-годишна възраст. Туморът може да е в едното око или и на двете очи. Ретинобластом рядко се разпространява от окото до близките тъкани или други части на тялото. Ретинобластом обикновено се среща само в едното око и обикновено може да бъде излекуван.

Тук, в България предложението е да се отстрани дясното око на детето, но това е радикално решение! Разговаряли са с Prof. Jacob Pe'er от Department of Ophthalmology, Hadassah Hebrew University Medical Center - Jerusalem, Israel и тази вечер летят за там с първите средства, които успяха да съберат за първоначален преглед и престой 3500Е. Но са нужни още пари, за лечението на Михаела. Сумата не е голяма, 14000E, но не се събират лесно, знаете това!
Ретинобластомът е агресивен и няма време за отлагане, иначе детето ще загуби не само зрението, а и цялото си дясно око!
Идва Коледа, хора, бъдете милостиви и помогнете на едно мъничко същество да вижда света! Подарете и очички, тя е толкова малка, а вече е подложена на такова изпитание!
Моля ви от цялото си сърце, нека всеки помогне с колкото му е възможно! Ще сме благодарни на всички ви и родителите на Михаела, и аз и съпругът ми! Praynig Praynig Praynig

Банковата сметка е на името на Михаела

Михаела Йорданова Йорданова
ОБЩИНСКА БАНКА АД
IBAN: BG 75 SOMB 9130 1050363701
BIC: SOMB BGSF

Имейл за превод от чужбина чрез PayPal   -   snezzi@abv.bg

Това са епикризата и разчитането на скенера(кликнете върху тях за преглед):

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 12:46 от Дивиана

# 1
Също така ви моля с цялото си сърце, нека се помолим за оздравяването на Михаела! Praynig Praynig Praynig Знам колко невероятна може да е силата на майчината любов! Нека всяка от нас се помоли за здравето и успешното лечение на детенцето от сърце. Благодаря ви! Hug  bouquet

# 2
 Praynig
Бижу, линковете не се отварят, пращат към началната страница на gmail.com.

# 3
Ох, това е голяма трагедия! Sad

Сумата не е толкова голяма и мисля, че ще се събере.

# 4
  • София
И аз се надявам от сърце сумата да се събере!

# 5
Нека веднага да подават молба във Фонда за лечение на деца. Да приложат и новите документи и офертата от Израел. Нищо не губят, а съвсем реално могат да получат финансиране. Документите могат да бъдат изтеглени от тук - http://212.50.16.91/cfld/documents.php

Могат да ги попълнят там и ако се забавят в Израел, да ги пратят на теб и да ги внесеш от тяхно име, за да се движат нещата.

# 6
Благодаря, Йордан! Тази вечер семейството замина за Израел. Ще поддържаме връзка по интернет и ще ги уведомя за това, което предлагате. Те също ще имат поглед и върху темата и може би ще се включат. Hug

# 7
Бижу, благодаря ти че отвори тази тема! Съжалявам, че пиша по такъв тъжен повод. Много ми е мъчно и искрено се надявам Михаела да има шанса да се оправи.  Praynig.

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 22:46 от Rose red

# 8
По-важно от включването им в темата е бързото действане по въпроса с фонда. Да обърна внимание на нещо изключително важно:

Цитат
Чл. 4. Фондът не финансира експериментални методи на лечение, както и дейности по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 и ал. 3, които вече са осъществени или се осъществяват по отношение на пациента, преди да е подадена молба до фонда.

Т.е., моментът на подаването на молбата е нещо много важно, особено в случая с Михаела. Защото те вече са заминали, започнали са дадени процедури и евентуално ще им се платят нещата само след датата на подаването на молбата.

# 9
Бижу, ще помогна с нещичко.   bouquet

Не е зле да се направи кампания с дарителски СМС-и. Така на хората ще е по-лесно да помагат. Не, че знам как става, просто предлагам.

# 10
  • Германия
По така изписаната сметка могат ли да бъдат превеждани пари от чужбина?

Това, което ме притеснява конкретно е как да изпиша Общинска Банка на латиница. Obstinska, Obshtinska....

Благодаря предварително за отговор.

Вярвам в оздравяването на малкото Мишле! Искрено!

# 11
Мисля, че като се изпише IBAN и BIC би трябвало да излезе името на банката.

# 12
Наталка, Municipal bank.
Но IBAN и BIC носят инициалите на банката, така че това е достатъчно!
Благодаря ти! Hug Hug Hug Heart Eyes

Rose red, Peace Hug

# 13
  • София
Municipal Bank PLC мисля, че е правилно (видях го в сайта на банката).
ПП: писала съм едновременно с другите.

# 14
Бижу, ще помогна с нещичко.   bouquet

Не е зле да се направи кампания с дарителски СМС-и. Така на хората ще е по-лесно да помагат. Не, че знам как става, просто предлагам.
Вени,  Heart Eyes Hug
Нямаше време... Скенерът е от 2.12.2010, а епикризата от 6-ти! Само месец преди това са забелязали нещо необичайно в оченцето на детето. На хората им дойде като гръм от ясно небе! В такъв момент човек прави това, за което се сети най-напред. Свързаха се с клиниката в Израел и тази вечер отпътуваха с първите събрани пари и всичко което имаха налично. Ще направят изследвания там и тази първа сума е за това. Ние сме колеги, обикновени хора сме, трудно е... вярно, че в сравнение с други нуждаещи се сумата не е безумно голяма, но пък случаят е такъв, че поради естеството на диагнозата няма никакво време за отлагане! За организиране на кампания с SMS-и нямаше време.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 01:41 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт