Отговори
# 660
Haile, аз имам на Омрон такъв за чело. Много съм доволна!  Peace имам го от 5години!
Бобче, изумяваш ме.
Бърди, страхотни сладки!
аз съм се замислила за гощавката утре и на коледа и правя списъци, списъци...

# 661
  • София
Съни,хубаво е поне,че ще бъде с вас макар и много уморен от пътя  Hug

Краси,аз имам 2 вида засичала съм с друг термометър доволна съм! Peace

Ние имахме ужасна нощ Вики от 02,30 до 07 не спря да реве

# 662

Хейли, за профилактика на рахит мисля, че Пашик беше писала преди за орехови листа, кото се слагат във водата за къпане май. Пашик ако имаш време ще обясниш ли как става- прави ли се предварително някаква отвара, от къде намираш листа- в билковите аптеки ли? Всяка вечер ли къпеш в такава вода или по-рядко?

Да аз бях писала!Правила съм с каката ,но беше по-голяма!Та сега питах педи и каза малко по нататък да порасне.Януари сме на консултация и ще я питам,още повече че не даввам вигантола!Иначе купуваш орехова шума от билковата или събирате листа от орех и сушиш(но сега вече няма) ,вземах натрошени една шепа(на око) и в половин литър вариш ,оставаш да киснат .Правех ги час преди къпането и после като напълним коритото с вода само добавям прецедена отварата и детето си се кисне!И в бебешко списание така беше описано!Но сега още не правя!

# 663
Здравейте работливи пчелички!

MartakEly
- отдавна съм се отказала да я слагам да спи настрани бебка, защото непрекъснато се обръща, а и видимо по гръб се чувства спокойна.
hailie - много са готини бебчетата. Но Борянка ви води по коса  Laughing. На последната снимка са сякаш гаджета - твоя юнак как се е изтегнал доволно, пък девойката притеснено се оглежда, да не би да ги види някой  Joy
Бърди, много са красиви, браво!

Аз също се чудех дали още от днес да не започна с приготовленията, но се сетих, че милото утре си е в къщи, та ще оставя нещата за тогава, че да са топли за трапезата. Предстои да пълня чушки с боб, сърми да навия (слагам им малко стафиди), тиквеник, зелник, содена питка, ошав, другото е готово - туршии, плодове, виното, ядките..., само милото не знам какво ще яде  hahaha Joy, за него това са мезета, щом няма мръвка, не е ядене  Laughing

Софиянки, на мен ли ми се струва или колите са намалели  newsm78 От началото на седмицата няма задръствания на "Борис", което си е цяло постижение! То вярно, че не съм мърдала от квартала и колите може да са по центъра, но такова спокойствие на булеварда обикновено цари лятото.

# 664
Ехо!  Party
Понеже Коледа скоро ще отмине може да пообновим заглавията. Ето няколко мои хрумвания:
-ОКТОМВРИйче мъничко умува новогодишен звън ли чува.
-ОКТОМВРИйче дарява на мама нощи безсънни, а на тате - джобове бездънни.
-ОКТОМВРИйче все с усмивка ни отвръща и пълни с радост нашата къща.
-И през новата година много усмивки от ОКТОМВРИЙчето ще има.
-На ОКТОМВРИйчето усмивката ни носи топлината, която сгрява ни сърцата.
-Много изненади от ОКТОМВРИйчето ще има през новата 2011 година.
-През новата година внимание ще има по-специално за ОКТОМВРИйчето ни уникално.
-ОКТОМВРИЙче ни дарява с усмивка пълна с чар - за нас това е най-големият и хубав дар.
-През новата година ОКТОМВРИйчето ни ще расте и ще открива нови светове.
-И през новата година за мама няма да има почивка, но ОКТОМВРИйчето й ще я награждава с усмивка.

# 665
Ей момичета пуснете някоя рецепта за меденките за такива като мене - начинаещи  Embarassed
(ако има назад още не съм я видяла понеже не съм стигнала дотам още)

Ноел, мерси за заглавията!

А у нас настроението не е никак празнично още по-малко пък коледно.

Забравих да ви кажа - и ние взехме свиреща звезда с прожектор обаче на Томи и сме доволни - малката не заспива на нея, но поне мълчи известно време! (което си е голяма работа), а баткото много й се радва - каза че това са лампичките дето пеят  Laughing - дето ме врънкаше да купувам за детската градина - някой там явно им е пуснал мухата.

Моля ви дайте една рецепта за меденки, че иначе ще правя курабии  Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 12:38 от Мунка

# 666
  • София
Здравейте Simple Smile Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, искам да ви предоставя четвърти брой на нашия е-журнал: http://lalechebg.com/spisanie/br4/#/0 . В него ще намерите информация за ЛЛЛ, интересни и полезни факти, както и разкази на родители.

# 667
  • София
Най-лесните, вкусни и винаги ставащи меденки на Джема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12863824#msg12863824 Peace

# 668
  Аз правих по тази рецепта: 2 яйца,1 чаена чаша олио, 2супени лъжици мед, 1 чаена чаша захар, 1чаена лъжица сода, 2 чаени лъжици канела и брашно колкото поеме да стане меко тесто.Раазточваш и изрязваш фигурките.В намазана с олио тавичка ги пекох на 180 градуса до зачервяване.
  Ние досега бяхме навън,страхотно слънчице пече!

# 669

Софиянки, на мен ли ми се струва или колите са намалели  newsm78 От началото на седмицата няма задръствания на "Борис", което си е цяло постижение! То вярно, че не съм мърдала от квартала и колите може да са по центъра, но такова спокойствие на булеварда обикновено цари лятото.

Laughing Доста софиянци са се прибрали по родните си места явно  Laughing

# 670
  • София

Колите са в моята посока. Метро, Джъмбо, Хиполенд, Техномаркет и прочие - имам чувството че цяла София е в нашата посока.

Марта кели - стачката май премина. 2 дена го държа, но сега е добре.

При нас обаче хремата и кашлицата се развиха в неблагоприятна посока. Днес заведохме Гоги да го преслушат, че нощес вдигна Т 38,6С. Нашата педиатърка се оказа, че ще е на работа на 27.12. Звъня на личната /тя е следобед днес/ и й обяснявам. Жената ни прати при друга детска лекарка пак във трета градска. Оказа се, че бебо е с хрипчета и развива пневмония, направиха му снимка и ни пратиха в детското да ни приемат...Отделението обаче е пълно. Отвисяхме си час и нещо в приемната, където му биха урбазон и направиха инхалация с вентолин. През това време татето отде и купи инхалатор, лекарката ни даде указания и сега сме на домашно лечение с инхалации и АБ и утре пак сме на преглед в отделението. Освен нас имаше една майка с дете на 1г 8 м, която за трети ден я връщат, че няма места. А в отделението, както можете да предположите е пълно с "храненичетата " от нашите данъци - циганетата. Дойде ли зимата и хайде - на отглеждане в отделението. Излиза едното, пристига брат му. Когато Рая беше на 2 годинки, лежах с нея там /беше с двустранна бронхопневмония/. Пак беше пълно с циганета. Родителите не само, че не идваха да питат как са им децата, но не идваха и когато ги изписваха. Една линейка,заедно с полицай си ги разкарваше по къщите.

Мунка - вчера правих медена къщичка по тази рецепта:
  3 яйца
 1/2 ч.ч кристална захар
 1 ч.ч пудра захар
 1 ч.ч. олио
 3/4 ч.ч. мед
 1 ч.л. сода
 1 ч.л Дженева
 2 ч.л. канела
 около 800 г брашно /толкова по рецепта - аз не знам колко отиде/.
 Остана ми от тестото и изрязах и няколко фигурки - по дебелички. хубави са.

# 671
Здравейте момичета )))
Днес ни биха двете ваксини. Вече сме 6 кг и 59 см  Simple Smile
Иринополис, дано бързо да оздравеете и всичко да е наред  Hug
Пожелавам на всички весело посрещане на празниците  Simple Smile

# 672
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ние се прибрахме...рождения ден беше прекрасен  Hug Много приятно си изкарахме, малкият се държа противно на очакванията за дамска компания- спа през цялото време  hahaha
*Noel*, заглавията са жестокиии! Браво на теб!  Mr. Green
irinopolis , да оздравявате бързо, за да си изкарате празниците ведри!  Praynig Peace
sunny_77 , рецептата звучи много добре, направо ме нави да я приложа... Flutter
Софиянки, на мен ли ми се струва или колите са намалели  newsm78 От началото на седмицата няма задръствания на "Борис", което си е цяло постижение! То вярно, че не съм мърдала от квартала и колите може да са по центъра, но такова спокойствие на булеварда обикновено цари лятото.
Laughing Доста софиянци са се прибрали по родните си места явно  Laughing

Скоро бях попаднала на следния лаф:"Ако на селяните очите им светеха в тъмното, София щеше да е като Лас вегас"  hahaha

# 673
irinopolis, дано бебчето ти се оправи възможно най-бързо и всичко да е наред!

# 674
Много благодаря за рецептите!  Hug и линка! ще видим кое ще пробвам и дано станат, че съм кърък  Mr. Green
например правих сто пъти хубави целувки и като трябваше да ги направя за гостите, не станаха

Иринополис, много е тежко с тези болести и то по празниците, стискам палци много бързо да се оправите!

Не знам намалели ли са колите, ама ние пак нямаше къде да паркираме вчера следобед и висяхме два часа в задръстване - водихме малката на ортопеда. Това е понеже вече всеки сам се вози в кола и на всеки член от семейството се пада по 1 и то стана ужас.

Ноел как сте вие, днес минавахме покрай вашата градинка, ама не ти звъннах понеже се прибирахме.

Общи условия

Активация на акаунт