Къде в Пловдив???-17

• 56 733
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
JeniB, как скачат?
има ли таблица за повторно нарушение? трети път?
в наредбата никъде не видях да пише такова нещо
нито в закона за здравето
има ли допълнително приета някаква наредба след тази от 18 ноември?

# 526
Вчера ги четох някъде, но сега не се сещам къде Thinking Имаше за юридически, физически и еднолични търговци. Първоначалната беше мисля до 500лв и пишеше, че при повторно нарушение скачат. Като имам време ще потърся инфото. В наредбите и закона няма отбелязани цените на глобите.
Иначе ето шефката на пловдивския РИОКОЗ какво казва - ,,В началото санкциите ще са минималните според закона, но рецидивистите, които бъдат заловени в крачка повторно, ще отнесат до 10 000 лева, закани се вчера д-р Танчева. '' - http://marica.bg/show.php?id=42156

Аз вчера писах на мейла на РИОКОЗ, но за друго и ми отговориха много бързо така, че ако не намеря инфото, мога пак да им пиша.

Освен това не виждам някъде да пише, че глобите са само 1 път седмично така, че предполагам, че могат да минават и всеки ден Simple Smile

# 527
''25 проверки за пушене, 5 акта'' - http://plovdiv.dir.bg/2011/01/05/news7720323.html
Не знам дали е съвпадение, но аз вчера сутринта се обадих на телефона, за нередност в едно от цитираните места Simple Smile Може пък и верно да обикалят по сигналите.

Някой се интересуваше за народни танци за начинаещи. Обадих се на телефона от обявата, която видях преди няколко дни. Казаха ми, че са за възрастни, 5лв е заниманието, всяка сряда от 18.30 в училището зад Гранд.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 13:40 от JeniB

# 528
да, и аз съм против тютюнопушенето на обществени места, както и на работното място....интересен парадокс от вчера- наложи ми се да посетя деловодството на Административен съд Пловдив, влизайки вътре, целият коридор миришеше на цигари, все едно влизаш в кафене.....интересно ми е, съдиите, които рабтят там ще бъдат хората, които ще разглеждат евентуално жалбите срещу наложените глоби. Тогава какви биха били решенията? А какво би било ако РИОКОЗ глоби председателя на самия съд, че в управляваната от него институция изобщо не се спазва Наредбата???

# 529
и още нещо-рамерът на глобите са определени в Закона за здравето, ето:
"Чл. 210. (1) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Който извършва дейност в нарушение на здравните изисквания по този закон и нормативните актове по прилагането му, се наказва с глоба от 100 до 1500 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 5000 лв.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от едноличен търговец, се налага имуществена санкция в размер от 200 до 3000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 8000 лв.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв., а при повторно нарушение - от 3000 до 12 000 лв.

Чл. 212. (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) (1) Който не изпълни предписание на органите на държавния здравен контрол, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 200 до 500 лв., а при повторно нарушение – от 500 до 1000 лв.

(2) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от едноличен търговец, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 3000 лв.

(3) Когато нарушението по ал. 1 е извършено от юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 1000 до 3000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лв.

# 530
  • Пловдив
ооооооооооооо,тези глобички ми харесват повече  newsm18

# 531
Малко спамим темата, но и аз да се изкажа. В "Ривиера" на Данаил Николаев има обособена част за непушачи, но се минава през залата за пушачи и вратите са отворени към двете зали. Така хубаво се окадихме онзи ден, че все едно бяхме в залата с пушачи. И аз смятам да използвам телефона Mr. Green

# 532
MiaMIa,ще се обаждам и аз

обаче да припомним какви са изискванията-голямо заведение трябва да има отделна,изолирана зала за пушачи,а по-малките избират дали да са за пушачи или не пушачи-но до колко квадрата трябва да е,за да може да избира

До 50 кв.м. могат да избират дали да се пуши или не. Трябва да е означено, а ако се пуши е забранено за лица под 18 г.

# 533
Не е така. Глобите са такива само при първо нарушение. После скачат.

Над 51 кв.м. трябва да имат два салона. Под 50 решават те, НО забранено е пушенето в детски центрове, кафенета с игрални зони, с билярд, боулинг, в спортни съоръжения и центрове, в общи помещения. Освен това е забранено в зони за пушене да има лица под 18г (глба плаща и заведението и нарушителя), забранено е да минаваш през зоната за пушачи, за да стигнеш до тази без дим.
Изключения са дискотеки и нощни заведения, някакви''пура бар''.

Пушачите също могат да подават сигнали, ако някъде не работи вентилацията в тяхните помещения!

Телефонът на Риокоз е на секретар и работи 24 часа. Преложих им да публикуват на сайта всяка седмица списък с глобените Simple Smile

Супер идея!!! Аз съм решила-ако видя, че в местата за които съм звъняла пак се пуши-пак ще звъня и така докато не спрат. Ако пък твърде дълго не спрат ще пиша до министерството-нали казват, че са се заели сериозно-те да ревизират защо РИОКОЗ не сприра пушенето...

# 534
MiaMIa,ще се обаждам и аз

обаче да припомним какви са изискванията-голямо заведение трябва да има отделна,изолирана зала за пушачи,а по-малките избират дали да са за пушачи или не пушачи-но до колко квадрата трябва да е,за да може да избира

До 50 кв.м. могат да избират дали да се пуши или не. Трябва да е означено, а ако се пуши е забранено за лица под 18 г.

Аз мисля, че темата си заслужава спама, а и нали обсъждаме къде в Пловдив се пуши и не.

# 535
В ОМV не се пуши вече.
Съжалявам, че поддържам  отклонението, но и на мен ми е важно.

# 536
Мацки, от 10.01 до края на февруари Бефадо разпродават обувки ,пантофи и чорапогащи с 30 % намаление ( Мисля,че офертата е за магазина на Капитан Райчо,но не съм сигурна,сега я видях във ФБ).
ПИше цени 11-14 лв. на пантофките.  Peace

# 537
Вярно, че е спам, и от два дни четем само за пушене и глоби. Защо не си спретнете отделна тема за това? Не всички тук се интересуват къде се пуши, и къде не.

# 538
  • София
Интересувам се дали някъде в Пловдив се продават миялни машини втора употреба или пък някоя от вас, ако е решила да си я сменя? Че така съм се зарибила на тази тема, мира ни ми дава. Simple Smile В краен случай ще си купя нова.

# 539
Интересувам се дали някъде в Пловдив се продават миялни машини втора употреба или пък някоя от вас, ако е решила да си я сменя? Че така съм се зарибила на тази тема, мира ни ми дава. Simple Smile В краен случай ще си купя нова.

На Данаил Николаев , зад кино Фламинго, в къщата на партера - магазинът е от доста години , провери там . Ако не го откриеш, питай хората , знаят го със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт