Пети клас е труден знаем, но за КоледаТА веЧ мечтаем".

• 27 876
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
не съм много по сладките работи, че последният кекс ме гонеше из фурната (леле, като преля това ми ти тесто, като потече надолу...), ама този ще го пробвам! Изглежда доста лесен и вкусен.

# 106
Мамич, нашият кекс е подобен. Крием яйцата и казваме, че е постен.     Laughing
Добавяме 2-3 чешита настъргани ядки /бадеми, лешници, орехи/, кокосови стърготини, както и настъргани ябълки. Върви с лимонова или портокалова есенция чудно. Миналата седмица за него купихме нова тава. Мисля да го нарежем на сърчица /не съм го пробвала това, зависи как ще стане тестото/ и да го поръсим с пудра захар и ядки отгоре също.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 15:27 от Judy

# 107
Аз се притеснявам по скоро, че няма да ги догодя с вид за пред хора, нали разбирате. Иначе, когато правя за нас си, стават едни кейкове. И бухнали, и вкусни. И като започна да правя за някакво събитие - ела и гледай к,во се случва. Не стават и не стават ooooh! Outta Joint

# 108
Аз се притеснявам по скоро, че няма да ги догодя с вид за пред хора, нали разбирате. Иначе, когато правя за нас си, стават едни кейкове. И бухнали, и вкусни. И като започна да правя за някакво събитие - ела и гледай к,во се случва. Не стават и не стават ooooh! Outta Joint
Ако сложиш какао става кафяв. И като го поръсиш с пудра захар няма как да не му докараш вид.   Laughing
Като ученичка аз правех основно кексове, но сега това го прави тати /заедно с коледната пита/. Аз съм по баниците- ама с мно-о-ого яйца и сирене, та са за Нова година по- подходящи.

# 109
Абе ще почвам към 17 часа да ги мъдря някак си - и меденки, и кексове. Пък накрая което стане hahaha

# 110
  • 1st floor
мама Цоцоланка е голям специалист на тема готвене и приготвяне Peace
Не съм!
Подкрепям , че си!!! Peace И аз съм те забелязала отдавна!!! Mr. Green
мама Цоцоланка е голям специалист на тема готвене и приготвяне Peace
Много ги хвалят и меденките на Джули,там има и указания как да се направи глазурата отгоре......
Аз ги правих вчера, но глазурата не съм копнала и беше шоколадова /2:1 шоколад и масло/ ...
http://s1238.photobucket.com/albums/ff495/nepokorna/vkusnotiiki/ … SDC11208.jpg&

http://s1238.photobucket.com/albums/ff495/nepokorna/vkusnotiiki/ … SDC11209.jpg&
А коледния кекс мисля да го пробвам тия дни...И аз като  tzarina , като го правя за пред хора все си мисля, че няма да стане и купувам готови работи да не се изложа...Пък то стават почти винаги...

# 111
Леле, непокорна, ама те елхичките ти изглеждат много апетитни. А и в нас всичко, което има шоколад е на особена почит Peace Аз си нямам никакви формички за сладки, освен една за мъфини и една за кекс, такава къдрава. Но и без това ще пазаруваме от МЕТРО, може и да си взема един комплект, да стои в нас.
Като казах на мъжа ми, че за коледа искам да правя сладки, той отсече -а, не, ще купим готови Naughty Не му се рискува на човека да остане и без сладки на празника Laughing
Сега пека един кекс, да видим какво ще излезе накрая newsm78 Ако не - скок до магазина до нас Joy

# 112
Лелеее, как хубаво се е размирисало в темата newsm47!

Аз тази година с куция си крак нищо не искам да захващам, стига ми, че ще готвя по Бъдни вечер и за Коледа (пак ще си е геройство)!А иначе по това време вече моите мишки са преполовили тавите с меденки и кокоски Wink!

Болничките дечица скоро да оздравяват, че идват празници, да си ходят болестите!!!

# 113
Мммм, много добре ми замириса от този коледен кекс. ще взема и аз да го пробвам около празниците, макар при нас да има вече няколко вида сладки, каквито традиционно приготвяме по коледа и един щрудел с тесто.

Но да си похваля аз гарджето - вчера беше първото му представление на голяма сцена в Младежкия театър. Участва в постановка "Патиланско царство" съвместно с деца с увреден слух по един проект на Асоциацията на родителите на деца с увреден слух. Децата се представиха чудесно, залата беше пълна, аплодисментите възторжени. Моят актьор макар и да се беше панирал от притеснение, на сцената не му пролича и съм много щастлива от представянето му. Досега изпълненията му са страдали най-вече от притеснението му на сцената. Като излезе там се свива, все едно иска да се скрие. Този път поработихме малко психологически в къщи по този въпрос. Беше чудесен! Две представления в един ден - голям зор. И за мен също - все едно играх аз. Е сега вече Коледата може да идва Laughing

# 114
  • Майничка
Браво на артиста, Вълничка! smile3501

При нас голяма драма настава покрай подаръка за коледната томбола. Момичетата ще подаряват на момчетата, но на кого точно - ще се разбере в последния момент. И сега сме в търсене на пИрфектния подарък без конкретен получател. Mr. Green Идеите се менят всеки ден, но последният хит е декоративна кама, сама по себе си връх на китайския кич Shocked.
Опитвам се да наклоня везните към едно комплектче шапка и ръкавици с черепчета и кости, но вече не били актуални.
Може ли майките на момчета да дадат идеи, моля? Лимитът е 10-12лв.

# 115
вълничке, браво на детенцето Hug, две представления да 1 ден - все едно е актьор от младежкия театър Peace Това си е силно психическо натоварване за едно дете. Можеш да му кажеш, че вече е доказан театрален боец Peace
gargamela, и аз се видях в чудо при избора на училищен подарък ooooh! Едни претенции, едно чудо....Докато дечицата, които идваха в нас на гости, като ги питах, вие какво избрахте за подарък - ами, че те пазарували от левчето някакви стикери за лепене Rolling Eyes

# 116
Вълничка, браво на детето - винаги се възхищавам на малки хора, които се преодоляват (на големи също Wink)!
gargamela , въпреки, че съм с двама, в момента нищо не ми идва на ум, което да е оригинално, иначе книга за космоса винаги е супер интересна!В нашият клас е много актуален албума с футбалисти и картите-лепенки, които се лепят в него, но е индивидуално това!

Вчера Лъчезар се беше панирал за класното по математика, та го успокоявах!Милото ми момче!Мързи го, мързи го и в последния момент се усеща и...паника!Но аз се надявам днес да се справи, защото отдели достатъно време да решава задачи.Само да е спокоен, да чете докрай условията и да внимава!В интерес на истината задачите им по математика са доста трудни - имат освен огромен материал накуп, ами и трябва да съобразяват доста уловки от рода на това, че диагонала на един успоредник се явява и височина на едната страна или първо да намерят едната страна на фигура използвайки супер съобразителност и 2 формули, та накрая да ползват резултата, за да си решат задачата...ако помнят изобщо какво се е искало...

Да се похваля, че от вчера имам разрешение да си мърдам пръстите на крака, утре ще се изкъпя без найлони и на 30 декември би трябвало да стъпя на оперирания крак  Mr. Green!Ееее, малките радости на живота!!!

# 117
Еее, Боби, браво бе, ти напредваш Peace Хайде дано всичко вече оттук нататък да е в рамките на нормалното и да не те боли от студеното време. И понеже ти разрешават да си стъпваш на краката, затова ли вчера се закани, че влизаш в кухнята по празниците за яко готвене Laughing Да не си натовариш крака само, това имам предвид.

# 118
Гаргамелка, диск с музика или някаква козметика?

# 119
  • Майничка
О-о, 10х, за козметика не се бях сетила! Hug

Общи условия

Активация на акаунт