Криво стъпало, equinovarus, club foot - рехабилитация и последствия-1

• 168 063
  • 706
  •   1
Отговори
# 75
Здравей те, имам обувки марка Markell  1 1/2М и N и 00М и 00М /1644 и 1934/ , носят се с шина Dobbs bar .Детето ми е на една година и ходи перфектно. Надявам се да са отполза на някои, въпреки спецификата на ходилата .PS.Лекуващият лекар е Д-р Живков –Варна.Ако има интерест ще изпратя снимки на лс.

# 76
Здравейте мили майчета! Отдавна чета форумите но не можех да се престраша да пиша. Нашето бебче също има криви стъпалца. Започнахме лечение при доктор Живков, мога да кажа че е много голям специалист и най-вече страхотен човек. Много сме доволни от него. След два дни ще ни бъде операцията на крачетата, след което ще трябва да носим и ние тези обувчици за които вие пишете. Видях ги само на снимка, незнам какво точно представляват и ми се сториха доста скъпички. Искам да помоля някое майче чието детенце вече няма нужда от тези обувчици да ни ги продаде. Така ще може да купи нещо ново за бебчето си, пък ние ще можем да ги ползваме на по-ниска цена. Ще бъда много благодарна. 

# 77
Здравейте на всички майки. Доста съм нова във форума, но ще се науча Simple Smile. Аз също имам момченце на 3 месеца, което се роди с пес еквиноварус, като повечето от вас го лекуваме при д-р Живков във Варна, за сега всичко е наред, минахме през всички етапи на гипса и сега сме с обувките. Искам да ви попитам относно Телк. подадох документи и ни определиха ден за преглед, но не мога да разбера какво означават тези проценти за които пишете, какво означава 100%, ако е само на едното краче, какво могат да ни дадат, имам предвид сумата, дали си заслужава ходенето по лекари и т.н. Ще се радвам, ако някои може да ми отговори.
Като чета вашите коментари се успокоявам, че и при моето дете един ден всичко ще е наред. Искам да благодаря на всички, които са писали, през първите дни от раждането ми беше доста трудно и благодарение на опита, който сте споделили, си давах кураж и се надявах и аз да видя тези дни. Ето,че нещата лека-полека се оправят и се надявам и аз да видя моето детенце проходило. Благодаря на всички Simple Smile

# 78
Здравейте мили майчета! Отдавна чета форумите но не можех да се престраша да пиша. Нашето бебче също има криви стъпалца. Започнахме лечение при доктор Живков, мога да кажа че е много голям специалист и най-вече страхотен човек. Много сме доволни от него. След два дни ще ни бъде операцията на крачетата, след което ще трябва да носим и ние тези обувчици за които вие пишете. Видях ги само на снимка, незнам какво точно представляват и ми се сториха доста скъпички. Искам да помоля някое майче чието детенце вече няма нужда от тези обувчици да ни ги продаде. Така ще може да купи нещо ново за бебчето си, пък ние ще можем да ги ползваме на по-ниска цена. Ще бъда много благодарна. 
Здравей, h_hasanova , желая ви успех при лечението. искам само да те успокоя(защото вярвам и ти се чудиш как ли ще е с обувките), че децата лесно свикват с тях, моят син само през първия ден се затрудняваше и след това няма проблеми с обувките, носим ги вече месец и половина. дано да се намери някой, който да ги има обувките, че са скъпички:( Желая ти успех, също ще се радвам ако споделяш как върви при вас лечението, май сме с малка разлика във възрастта с децата Simple Smile Успех...

# 79
Здравейте, преди време писах, че съм поръчала Dorsy Ramp, която се използва за гимнастика на еквиноварусни крачета. Не ви писах до сега, защото я получих днес. Нямаха на склад. Сега я пробвахме и е много хубава. Представлява стойка за краката, която е направена за положение на стъпалата на 10, 15 и 20 градуса. Разтяга сухожилията и прасеца. http://www.c-prodirect.co.uk/ прилагам линка за тези, които не знаят за какво говоря. Не обясних много хубаво, но да знаете, че е полезна и който има възможност да си я поръча.   bouquet

# 80
  • Варна
naadi  радвам се че имате вече повече кураж,наистина ще минат бързо година ...две и ще бягате след вашето дете ,ще ритате топка и всичко останало като всички деца.Относно ТЕЛК-а  ако ви дадат  100% значи ще взимате на 100% това което ви се полага на месец за това заболяване ,двойни детски-70лв , 185лв мисля че беше вече сумата (ТЕЛК) ,също и от социалните някаква сума на база "социална оценка",и друго което не е никак лошо-предимство за  прием в детско заведение Simple Smile ходете където трябва,няма лошо да си получавате каквото се полага за детето.Успех Simple Smile

# 81
Здравейте мами, пиша ви с молба някоя от вас да ми даде актуални координати на д-р Живков. Незнам дали сме за него, но......накратко - Днес 03.04. бяхме на първа консултация при личната, по време на прегледа тя се загледа в крачетата на дъщеричката ми и каза, че дясното нещо не и харесва цитирам:Ще те пратя на ортопед, който от своя страна като видя стъпалото  ме посъветва да го масажирам и след месец пак да го посетя, като същевременно спомена и думата еквиноварус. Днес изчетох целия нет и стигнах до извода, че трябва да ни види специалист, който се занимава тенденциозно с лечението на тази диагноза, а не просто някой си ортопед. За протокола аз съм от Хасково, ако има някоя мама от Хасково със същия проблем ще съм благодарна да ми пише.

# 82
Здравейте, моето момченце е вече добре, лекувахме се при Д-р Алексиев, за които не мога да кажа нищо друго освен  newsm20. Изключително благодарна съм му. Имаме обувки от тези, които той препоръчва и ако някое детенце се лекува при него с удоволствие бих ги подарила.

# 83
Здравей hristina07, тел. на д-р Живков е 0898442606, ако желаеш, обади му се и той ще ви каже как да процедирате и ще ви даде компетентно мнение.Ние се лекуваме при него и сме изключително много доволни. Искрено се надявам да не е пес еквиноварус, но даже и да е не се притеснявай, и това се оправя. и ти като повечето от нас си изчела всичко, което пише из нета, така че горе главата Simple Smile
migla_ благодаря ти за отговора, на 19,04,2012 сме на ТЕЛК комисия и се надявам да мине успешно, за съжаление процедурите са дълги и се чака доста време, но дано всичко да е за добро Simple Smile
ще ви информирам след като минем прегледа. Ако има и други майки, които следят форума, нека се включат, че напоследък май май не се пише тук, пък и да споделят опит, защото ние новодошлите тук сме  с много въпроси и ще ви съм благодарна за отговорите Simple Smile

# 84
Здравейте!Ние също сме с еквиноварус  Sad.Лекуваме се при доктор Живков във Варна и също както повечето от вас сме много доволни и сме му много благодарни за грижите по нашето детенце!На десет месеца сме,минахме през всички гипсове и 23 часовото носене на обувките!Вече пълзи,изправя се и с нетърпение очакваме прохождането!Ние също минавахме телк и ни дадоха 100%,голяма помощ си е!

# 85
Здравейте! Пиша ви да ви "похваля" как работи тук нашата ТЕЛК комисия. При прегледа при педиатърката даже не му погледна крачето, прати си в съседния кабинет при хирург, тя го погледна с бегъл поглед и при получаването на решението им разбрах, че са ни освидетелствали по съвсем друга болест пес планус, което означава плоскостъпие, а на въпроса ми защо са писали тази диагноза, а не пес еквиноварус ми отговориха, че така е решила хируржката. Чудя се дали изобщо знаят за какво става въпрос. така или иначе съм решена да обжалвам и то само защото ни поставиха съвсем различна диагноза, по която пък ни дадоха 11%. Нямам думи за квалификацията на някои лекари и това го приемам като подигравка с детето ми. Твърдо съм решена да не им се давам, даже и да трябва да ходя от инстанция в инстанция.
А на всички вас пожелавам да се весели и усмихнати дни с прекрасните дечица Simple Smile

# 86
наади,незнам в кой град минавате телк комисията,но изглежда че докторите наистина незнаят за какво става на въпрос.Може ли такова безотговорно държание и такова безхаберие.То като се замислиш повечето доктори точно толкова си разбират от професията и само ни препращат от кабинет на кабинет,естествено че си има и изключения Simple SmileНе се отказвайте от това което ви се полага,надявам се да успеете Grinning

# 87
Здравейте, Бременна съм в 26 седмица.В 20та на фетална ни откриха криво краче  Sad Само ходя по лекари,само ме плашат,а от това което чета не е нещо непоправимо.Никой не може да ми обясни от какво се получава, даже вчера на ЖК ми казаха задължително секцио. Много ще съм благодарна ако някой ми обясни от какво се получава и какво да очаквам.

# 88
  • Sofia
  Синът ми се роди със стъпало на лявото краче вирнато нагоре,бях в шок,големи притеснения,млякото спря и т.н. Още на 5-ия ден го заведохме в Горна баня в Ортопедията.След обстоен преглед се установи,че е получено от неправилно положение в утробата,бях посъветвана да му правя всекидневни леки масажи с мазнина,и крачето да бъде принудително поставяно в нормално положение за което аз слагах в чорапчето сгъната кърпа,която не позволява да се вдига стъпалото нагоре...След 1 мес.на контролния преглед всичко беше много по-различно,стъпалото си беше нормално,тогава ни препоръчаха и твърдите гащи-памперс да ги носи 3-4мес.На 1 год.пак го водихме на преглед,рентген,всичко беше добре,но от неправилното положение в мен костта под коляното на същия крак е леко извита и това дава разлика в дължината на двата крака от 2см.Пак бях стресирана,з-то и ме наплашиха,че крака може и да не расте съразмерно с другия и да сме му направили операция за удължаване като стане на 6-7год. Praynig Правихме пак рентген на 4,на 7 год.краката си растяха с тази разлика...Слагам му стелка в по-късото краче,но и без нея си е добре,не му личи,вече е на 12год.спортува,нормално дете си е...

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 16:48 от Doli

# 89
  • Варна
liloti няма нужда да те плашат,който ти гледа феталната морфология не е ли наясно какво вижда те трябва да са най запознати ,както и да е аз си родих детенцето нормално не знаех че има изкривяване на крачето.От незнание се презастраховат със секцио,а мисля че няма нужда.Изчетох всичко за еквиноварус никъде не срещнах причини за появяването му и никой доктор не ми е казал ,но определено не е заради липса на място или лошо разположение в утробата ,за щастие вече има добри специалисти и успешно лечение,така че liloti бъди спокойна защото е важно,ориентирай се към подходящ доктор и всичко ще се оправи.Лека и спокойна бременност ти пожелавам  Hug

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 17:18 от migla_

Общи условия

Активация на акаунт