Криво стъпало, equinovarus, club foot - рехабилитация и последствия-1

• 168 063
  • 706
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Редактирах се,не съм  разбрала...извинете ме,желая ви здрави и палави дечица

# 91
Здравейте!Благодаря на всички, които пишат тук .Моят син вече е на 9 месеца и е много добре благодарение на д-р Живков от Варна.Понеже знам, че тук има много негови пациенти искам да споделя,че  д-р Живков че  ще отсъства от България до 20.07.2012 г.Надявам се, че  ще ви бъде полезна тази информация  Simple Smile
Желая много здраве  и усмихнати летни дни на всички дечица тук и техните родители Simple Smile

# 92
sonyaa81, знаеш ли кога заминава д-р Живков, защото искахме да ходим на консултация при него?

# 93
Ами мисля ,че вече е заминал,но ако искате за по сигурно обадете му се.

# 94
Д-р Живков е в България, отложил е пътуването си

# 95
Здравейте момичета. Вече съм писала, че сме с едностранен еквинуварус.Три пъти ни връщат от операция - по ред причини.Работата с гипса при нас не стана много добре- и трябва да оперират ахилеса.Мога ли да попитам мамите, които са ходили на такава операция- колко дни е престоят в болницата- ние лично ще сме в Горна Баня.Започнах да събирам багажа ....но незнам за колко дни да се подготвя- тъй като мисля да се запася  с каши и пюрета.Благодаря предварително. Hug

# 96
  • Варна
Когато оперираха моето момченце 2010 по клинична пътека престоят бил 3дни,но нас ни държаха едно денонощие,дано вече с операцийката да имате 100% подобрение Simple Smile

# 97
Благодаря ти migla_ Hug  но ние имаме и други проблеми които спираха операцията. Също сме с дцп- опитва се да крачи ...но кривото краче му пречи още повече.

# 98
Мамчета, в петък сме н апреглед при д-р Живков. Той наистина е отменил пътуването си. Разбрахме се да отидем в болница "Св. Анна" в консултативния кабинет (№ 100). В последствие обаче ми казаха, че като цяло самата болница е от няколко крила, трябва да търсим място за паркиране  и ще изгубим повече време да проверяваме във всяко едно дали е там. Можете ли да ме насочите къде е кабинета на д-р Живков? Благодаря ви предварително.

# 99
Здравейте,
преди 2 месеца и аз родих здрав и хубав син с криво стъпало. Вече сме на етапа с последния гипс, който ни предстои да махнем в края на месеца и да сложим шини. Лекува ни Др. Тодоров в Плевен, той направи и операцията на Ахилеса, която продължи не повече от час и си тръгнахме след още един час когато малкия излезе от упойка.
Ако някой случайно вече има ненужна шина или обувки номер 1(нормална) за дясно и flexion stop номер 0 за ляво краче може да се свърже с мен, до края на седмицата иначе ще ги поръчвам от тук:
http://www.c-prodirect.co.uk/clubfoot-supplies/sandals/ponseti-a … dals-singles.html
i
http://www.c-prodirect.co.uk/clubfoot-supplies/sandals/ponseti-a … -replacement.html
Успех на всички Simple Smile

# 100
Здравейте! Бременна съм в 25 г.с. В 20г.с. видяха, че бебка е с изкривяване на двете стъпалца. Няма да обяснявам как се почуствах и колко се притесних, всички  тук знаят много добре. Направих и амниоцентеза ,всичко е наред. Освен това се оказа, че съм с двурога матка, което още повече ме притеснява, понеже е много вероятно да родя по-рано и със секцио. Но каквото е писано, това ще се случи.Вече съм по- спокойна, още повече след като изчетох темата от край до край. Сега се информираме и подготвяме за повечето грижи около малката принцеса. Просто трябва да приемеш нещата, които не може да промениш.
Благодаря за моралната подкрепа на всички в темичката.
Страхотни сте.
Късмет и успех с лечението на всички!

# 101
Успех Simple Smile
Аз имам питане, понеже вчера свалихме последния гипс и сложихме шината, малкия много трудно я понася, плаче непрекъснато и кожата е в много лошо състояние, имате ли някакви съвети - дали е нормално ( много е зачервена и очевидно го боли, тук таме има изпускане на секрети, които са се втвърдили) и някой лек ако има за кожата.
Доктора ни изписа едно кремче Synchrobase и го мажем с него, но големи болки в крачето, не дава да му го пипнеш а да не говорим като слагаме обувката какво е.
Нашият доктор е в отпуска и новият много не ни обясни какво да правим.
Благодаря ви предварително!

# 102
  • Варна
 ivita_iva да не би гипса да е бил доста стегнат и затова да го боли крачето,от къде изтичат секрети раничка ли има?
Може да изчакате един ден ако е от стягането на гипса може да се успокои крачето на ако още го боли консултирайте се с лекаря.При нас не е имало проблем с шините,но някои майки са споделяли че децата не ги понасят,дано се променят при вас нещата  Peace

# 103
Сигурно е бил стегнат понеже има посиняло по крачето, въпросните секрети може и да са пришки, на мен ми прилича все едно изтича смола от дървото. Малко по-добре е сега, но като усети че краката му са вързани и почва да плаче, проблема е и че има малко колики и се сгъва и тогава заплаква чак пищи горкото, но определено е по-добре от снощи.

# 104
Здравейте, отдавна не съм писала. Мъника расте с бясна скорост, вече се опитва да пълзи и е доста активен:), което е радост за всички нас. С нашия проблем с ТЕЛК не стана нищо, обжалвах пред НЕЛК, определиха ни дата за преглед, но се случи така, че таткото беше болен и не можахме да се явим, след което ни определиха дата за явяване отново пред ТЕЛК-Бургас. Явихме се на преглед, отново при същата лекарка (д-р Маджарова), която уж била и ортопед, отново бегъл поглед на крачето, на излизане исках да я попитам нещо, а тя ми отговорим, цитирам "Аз съм некомпетентна обърнете се към специалист-ортопед" и естествено  ни даде 20%, но поне този път позна диагнозата(предния път беше плоскостъпие), За пореден път се убеждавам, че няма смисъл да живееш в такава държава, за едни има помощи, за други няма. Чудя се какво ли трябваше, да направя, за да получа някаква помощ за детето си, да мога по-добре и по-спокойно да си го гледам!!!??? С такъв "специалист" на глава не се излиза. Радвам се за тези, които са имали възможност да се явят при лекари, които си разбират от работата и са получили някаква помощ Simple Smile С тези 20% казаха, че нищо не мога да получа, но нека държавата да му мисли, защото аз спирам да плащам данъци, щом назначава некадърни специалисти, нека те плащат, аз от тука нататък няма да дам нито стотинка , защото законът не е еднакъв за всички, за едни има за други няма.
Най много се радвам на детето си, че е добре и расте здравичко и на всички вас пожелавам весели и усмихнати дни с вашите слънца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт