Отговори
# 435
Нали съм си крадла  Mr. Green ,та шпиинирах априлчетата и чудна новина

На бързо с една много хубава новина. Еми ще пише подробности, когато може. Генетичните тестове на Алексчето отхвърлят СД.  newsm44

та и ние ще чакаме

Еми ,  супер   Hug  Hug  Hug   много се радвам

# 436
Чудесна новина! Галкее, голяма Мата Хари си  Laughing

# 437
Мери благодаря за поздравите за месечинката на моето злато!  Hug
Днес за първи път го чух да се смее с глас ! Heart Eyes
geryaleksandrova аз започнах да го уча да хваща. Докторката ми каза,че сега започват да си осъзнават ръчичките и за какво им служат... Аз попринцип като му подам пръсче и той ми го хваща, и по същия начин имам едни такива пластмасови цветни пръстенчета от играчки и съм навързала 2-3 и му ги давам в ръчичката, и той си ги хваща и маха с ръцете! Абе голяма забава е  Laughing Също така лекарката ми каза, че до сега са се заглеждали много в лицата на хората (което е доста вярно) а сега ще започнат да се заглеждат и в играчки, така,че играта с тях ще им бъде полезна и забавна  Peace
Емили чакаме добри новини  Hug
И аз да се изкажа за ЕБХ- хамалогията си е доста.... пък и малкия няма установен режим все още, така ,че ще ми е трудно да го хвана "в крачка"  Peace
Мъниче много е гадно с тея инжекции наистина и аз настръхвам от тях  Confused Дано се оправите скоро  Hug

# 438
  • Sofia
Здравейте майчета, накрая да намеря време и аз да пиша!
мъниче,оправяйте се бързо и повече никога да не ви се налага да изживявате това, милото детенце. Hug
От около две седмици Мира си заглежда вече ръчичките и аз и давам такива по - леки играчки да се опитва да ги задържи, но внимавам защото още не може да ги контролира и понякога се удря в главата с тях.  Simple SmileИ ние вече се смеем на глас - като й гъделичкам коремчето с косата си.  Grinning
Да питам мамите с дечица - От около две седмици по крачетата на малката отстрани, кожата й стои като изпръхнала, мажа я с олио нищо, мажа я с кремче и поомеква малко, но все още си стои като изпръхнала, знаете ли какво може да е? Все ми се струва, че откакто отворих новото бебешко олио от това да е или пък да не би да има някаква алергия от някаква храна, която ям? Питах педито тя ми каза да я мажа по-често с олиото, да ама няма ефект, да не ям много високо маслено мляко - ами и това не правя незнам какво може да е. newsm78
За гърнето да ви кажа моя син до 2г.и 4 месеца си играеше с него, не искаше въобще да седне на гърне, а после за около месец сам започна да сяда и дори като си вършеше голямата работа ме гонеше да излизам - да не го безпокоя, а иначе се правих на маймуна докато се опитвах да му покажа за какво се ползва гърнето, сменихме го с обикновенно гърне, за да не се разсейва с другото, което пееше и той наистина си мислеше, че е играчка, но явно си идва момент, в който децата сами си осъзнават - така направих и с бибероната, не съм го насилвала, дойде един момент в който вече виждах, че горе- долу разбира и я дадохме на едно куче за бебнцата й. Grinning
Това е засега от нас, дано няма повече болни дечица!

# 439
  • в мечтите си
Добро утро!

Емили много се радвам !!!!!!!!!
Лек и успешен ден да изпращам бати на градина.Днес му е тържеството  Crazy
Дани чакам кафе,че сутрин много хубави предлагаш Simple Smile

# 440
  • Варна
Добро утро!

Чудесни новини за Емили. Много се радвам, наистина по Коледа стават чудеса.

# 441
Rossi, аз бих спряла да я мажа с олио. В момента не мажа Дани с нищо и си му е идеална кожата. Ако стане суха, тогава ще го мажа пак.

# 442
Добро утро и от мен! Hug Hug Hug
antonia много благодаря за кафенцето,а кроасанчето изглежда мноооооого вкусничко  Heart Eyes Heart Eyes
Колко много сте изписали за един ден.Вчера бях на пазар за подаръци на приятелските дечица и не можах да се включа в дискусийте,но сега ще се върна да доизчета каквото не съм успяла. Peace Peace Peace
Нашето тържество на каката е утре и тя чака с нетърпение.Много е развълнувана милата.
Rossi незнам с какво олио се мажете,но ние се мажем с това на Бюбхен и съм много доволна.Дори и аз си мажа ръцете,защото постоянно като са във водата са толкова изпръхнали все едно са на 80 годишна баба  ooooh!.Опитай с него.Иначе едва ли е от някаква храна,която си хапваш. Hug

# 443
  • София
Емили, дано вече само хубави новини има при Алекс  Hug

Rossi, и на моя точно кожата на крачетата е като изпръхнала. Но си мисля че не е от храни, просто кожата е по-суха. Лора също ми беше така - кожата на краката беше по грапава. Мазах с хидратиращия крем на Хип - това при Лора. Сега Сами като че ли не се повлиява от него и ще пробвам нещо друго, като отида в аптеката на място ще си избера крем.

# 444
  • София
В "На кафе" при Гала гостува моята докторка Албена Гагова. Тя е невероятен доктор и изключителен човек. Много и се радвам и я обичам!

Не се стърпях, исках да го споделя с вас.

# 445
И аз се радвам за Емили и Алекс.

Качих малко снимки на Дани в шезлонга, засега седи като препариран в него и на всичко отгоре не щя да ми се усмихме за фотосесията Grinning http://september2010.snimka.bg/baby/daniel-na-danna-2010.527423 За който не ме познава, понеже на снимките е и една приятелка, аз съм с по-тъмната коса.

Новината е, че и ние сме всички пак хремави  Sad

# 446
  • София
Добро утро на всички! Мъниче, дано вече сте по-добре! За гърнето - на, баткото му купихме съвсем обикновено гърне, за да не си мисли, че е играчка - голямата работа от малък си я вършеше там, но за пишкането сам си реши - за една седмица свалихме дневния памперса, а за 2 седмици - и нощния. Мисля, че беше на 2 г. и 1 месец. Момичета, Арзу беше със заден ринит, пооправи се и сложихме ваксините (беше ни втори прием) - на другия ден отново се разболя и вече сме на антибиотик, за съжаление. Но мисля, че прихвана от Фатих - баткото ни е с гнойна ангина и пневмония Cry. Ясин беше добре, но от вчера започна да кашля много и почти съм сигурна, че и той ще мине на антибиотик. Ако някоя от вас е доволна много от педиатърката си, ще помоля да ми пратите телефон - искам да викна още някой в къщи, нас ни преглежда частната ни педиатърка, за една седмица й дадох една камара пари, но нещо взех да се съмнявам в нея ( здравето на децата е важно, но мисля, че не е редно да идва в къщи през ден и да поставя различни диагнози и да си взема пари всеки път и то по доста).

# 447
Добро утро!

Гери - аз му подавах в началото играчки и му стисках пръстчетата около нея. Сега вече си ги хваща и налапва сам. Но и по главата се уцелва с някои Simple Smile.

По принцип дребосъка започна да си ляга в 9.30 и спи до 9.30 сутрин, като има едно хранене към 4 часа. Тъкмо реших да махам някак и това хранене и тази нощ в 12, в 3 и в 6 яде. Побърках се....

Имам питане към майките които хранят със шише и кърмещите с кантарче. Кога по колко мл. давате на бебоците? Всеки път еднакво ли? И как беше формулата за мл. на ден спрямо кг?

Мерси  и спокоен ден (без разходки за съжаление),

# 448
  • София
aissa80  - копирам ти малко инфо, дано ти свърши работа.Количество кърма необходима за денонощие в грамове

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                680           1130           910
6-9 месеца                680           910           800
9-12 месеца                510           910           710

Аз давам от шише - винаги слагам долу-горе едно и също количество, но ако "свирне" шишето - набързо слагам и още.

# 449
  • София
aissa80 ,
Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа.

И аз и подавам играчки и й показвам как да ги хване ,но още не е започнала сама да се опитва да направи нещо.Започнах да се чудя дали не пропускам нещо  newsm78 .
С обръщането ,случая при нас е като при antonia ,само когато става въпрос за манджа прави опити.Снощи си експериментирах с нея и три пъти се обърна в опита си да стигне до цицата ми  Laughing .

Честит празник на всички празнуващи днес!

Общи условия

Активация на акаунт