Отговори
# 75
Ах, тази баня! То на кой ли от нас не му е кеф!!! Въобще бебета обожават да са голички. Симон пък как обича и масаж по крачетата не е истина. Въобще съм забелязала, че само като тръгна да му сменям памперса се почва едно подскачане и неистова радост, сякаш си мисли, че идва време за баня и после слагането на панталонките е мъка голяма. Чак ми става жал, че го подлъгвам. Иначе нашата баня е много студена и не го държа за повече от 10 мин. вътре, но пък не съм забелязала да му е студено, по скоро му абсолютен кеф. Майка ми все ми казва, че го правя спартанец  hahaha

# 76
  • Пловдив
За заспиването-ние си имаме нещо като ритуал,слагам го в креватчето,слагам му бибата,пускам му една и съща музика,не заспива веднага,но сравнително бързо.
и ние сме по същата "схема" Laughing
Момичета как да ви покажа снимки от моя комп? Знам как да кача от нета, ама от PC  newsm78
1 - "качваш" снимките на този сайт (примерно)
2 - кпираш линка, който ди дава и воала - снимката я има и в нета Wink

# 77
Чак ми се ще да е лято вече, че да я оставям по голи крачета - да се радва детенцето.

# 78
  • София
Добро утро и от нас Simple Smile

# 79
  • София
Добро утро!  Grinning
Честита месечинка на Теодора, Дара, Димитър, Ванеса, Александра, Сияна и Николета!!!

Днес отново се очертава да е слънчево и въпреки че дават макс. Т -6, се чудя дали да не излезем пак да се порадваме на снега.
Фъстъчка и нашия тати е по дългите спа-процедури в банята. С каката все още продължават да се къпят и играят по половин час. Малчо също много обича водата. То е едно цамбуркане, плискане, подскачане. Голямо е жабче. После масажите и гимнастиката са малко набързо, че вече дава зор да спи и яде. Но по принцип обича да го мачкам и да правим гимнастика. Особено по гръбчето му е голям кеф, а също и по петичките.
fata_morgana как ми се иска и на мен вече да е топличко. Голям зор ми е това обличане за разходка. Нали вкъщи и много топло (само да напече малко и става 25-27 гр без да е пуснато парното) и докато се приготвим и аз и той вече сме плувнали в пот. А ако и каката е вкъщи ситуацията става тройно критична. Лятото само мяташ бебока в количката и айде навън. А за голите краченца, задължително на всяка смяна на пелените го оставям да поритка по голо дупе върху повивалника поне десетина минутки. Пускам му въртележката и той си се забавлява.
Гери, покрай подаръците за раждането на Никола и коледните подаръци ми стана навик да разцъквам и аз сайтовете и да харча пари. Наскоро открих Продавалника, а там винаги изпадат интересни нещица и вече имам забрана от половинката за пазаруване.
А какво ли става с grix? Не се е включвала от много отдавна. Дано да са добре с Мая!

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 09:36 от *Мирка*

# 80
Добро утро и от нас с Катрин  bouquet
Вчера моята маймуна беше в ужасно настроение цял ден рев,ама рев никога не се е случвало такъв рев,дране,дране,накрая звъннах на таткото ревейки и аз и си го изкарах на него(не,че беше виновен,ама полудях) И днес на ваксината питах педи и за лапането на ръцете и държането на ушите и тя поопипа венеца и оооо венеца ни е набъбнат,скоро зъб ни чака smile3501 Но незнам да се радвам ли какво,казват,че колкото по-касно излизат зъбките,толкова по-добре newsm78 и ми каза да давам панадол,ако пак започне такива "нервни кризи".
За банята при нас "ритуала" е около 20 мин,следва гимнастика,при която Катрин умира от кеф още около 15 мин,така,че цялата работа е около 35-40мин.И аз в началото много бързах-отпред,отзад да я измия и айде бързо,бързо,и тя мн се дереше ужас,а сега слагам я на шезлонга в коритото,наплискам я хубаво,почваме да си гукаме една на друга  bath1и тя се успокоява и много и харесва.

# 81
  • София
Ей, кога усяхте толкова да изпишете  Laughing

Наш'та кака е ок и днес е на ясла. Добре, че почна да кара хремите по за 3-4 дена Simple Smile Че за тези 2 дена в нас луда станах. Проблема е, че мажем палеца, за да не го смуче и през деня като няма палец, не успява да се укроти и да заспи. Вечер си записва без палец, ама тя вече е грохнала от умора.

Малчо е порастнал добре - 6600 (5900), 63 (60). Притеснявах се заради хремата на Лора, въпреки че той не дава никакви признаци на разболяване, но педи каза, че ще се боцкаме. Сложиха му и 2-та ваксини за първи път, ние вървим с месец закъснение. Беше неспокоен, но не знам дали заради ваксините или заради Лора - не му даваше да заспи, все се вреше да му дава играчки. Не дигна и Т, дано и с другите ваксини да нямаме проблеми.

Вани, аз съм мазала Лора с Калгел за зъбчетата и определно се успокояваше. Но тя пък не ми даваше да й бъркам в устата, беше една борба и доста страдахме и 2-те по този повод.

Машонка, моя категорично не иска да се обръща, все още Simple Smile Като оставя Сами по корем, добре си държи главата, но почва да мрънка - явно не му харесва.
Лора ми се обърна на 2.5, нямаше 3 навършени месеца, и след като го усвои това, само по корем стоеше. Като се измореше - рев, аз отивах, обръщах по гръб и после пак цялото упражнение отначало.

А да - нашата педи ни каза нищо да не правим с пишката, като стане на 6м, хирурга в нейната смяна щял да забели  Shocked Нещо не ми харесва таз идея. Има ли други лекари, които да са давали такова наставление?  newsm78

# 82
  • София
Добро утро и от нас с Йоана!

Честит празник на всички празнуващи!

Снощи направихме едно "велико" приспиване.Тъкмо реша ,че е заспала и тя се окорва и така до 1:30.

*Мирка*
, и аз открих продавалника  Grinning .

nat003
,нашият педи каза ,че вече започват да ги мъчат зъбките ,но това не означава ,че задължително ще прокарат зъбките.

# 83
Почерпете се! Мити вече е на 4м
 Hug Hug Hug

# 84
  • на североизток
Добро утро! И ние сега ставаме от сън Grinning Е, преди половин час, де, ама докато ви изчета и да нахраня бебо...
Тъкмо се канех да ви питам по колко време и как се къпете и вие вече сте разнищили темата Laughing И ние сме от по-експедитивните, за 5-10 мин. сме готови Mr. Green Повече наблягаме на гимнастиката и масажите, които аз правя преди къпане, защото после като е влажна кожата и е студено. Колкото и да е топла стаята, тя трепери, но пък винаги е спокойна и не плаче, съвсем кротко изчаква да си свърша процедуите и щом започна да я обличам почва сърденето Mr. Green И после веднага се храним, угасям осветлението, и така докато заспи. През това време таткото подхваща баткото Laughing че той е по-труден със заспиването. Винаги се заиграва точно преди лягане, и почва едно айде, АЙДЕ, АЙДЕ...Като оставя бебока заспал в кошарката, отивам да се оправя аз за лягане, и докато се върна нашта се е ококорила Shocked и айде пак я вземам да я храня, докато заспи този път дълбоко, и се буди чак сутринта към 8-9ч. Не пускам музики, за да не разсейвам баткото, но може и да пробвам, пък дано него да приспя по-бързо hahaha  hahaha  Ами това е нашия ритуал за заспиване. Действа безотказно!

Още не се обръщаме и ние, като е по корем някой път ръцете не я държат и тупва на една страна, но това не го броя. Трябва сама да прави опити, но още не и е дошла музата Laughing

За пазаруването и аз се олях тоя месец, и тъй като свършиха авоарите отлагам набелязаните неща за следващия месец Mr. Green А този продавалник само дразни хората Twisted Evil  Joy

Честити месечинки на всички  Two Hearts   party041

# 85
LITA честито на малкия-голям Мити   bouquet   bouquet   bouquet
Ейййй тези пръсти все са в устата напъхани  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Няма мира вечер  Cry
Заспи и след час максимум се чува зверско смукане на ръчички. След хранене пък идва повръщането от пръстите стигнали до гърлото  Confused
Биберон не признаваме,изобщо.....
Както някой мами казаха-още коликите не са минали вече зъбки ни морят  Mr. Green
Честит първи сняг на Бургазлиите Nature Snowman
Ето така вече ще има истинско празнично настроение   madnoel People Santa (въпреки недоспиването  :blush)

П.С. Мами да ви питам оставяте ли някакво осветление вечер при бебоците.Аз включвам нощна лампа,че да имам поглед постоянно какво е положението в кошарата  Laughing

# 86
LITA, да ти е живо и здраво порастналото момченце!  Grinning  bouquet

П.С. Мами да ви питам оставяте ли някакво осветление вечер при бебоците.Аз включвам нощна лампа,че да имам поглед постоянно какво е положението в кошарата  Laughing

Аз нищо не оставям да свети, спим на тъмно.

# 87
Здравейте момичета   bouquet
Продавалника е супер нови неща на половин цена, но и аз скоро ще спра и при мен свършиха субсидийте.
Банята е мое задължение,таткото само в неделя  я къпе,защото се връща късно.Като  е в коритото 20мин някаде играе ритка, после като я отгъна почва рев , но не всеки път правим процедурите с масажа и когато се обличаме пак рев  Joy, зависи колко е гладна,толкова плаче.
Пръстите и юмручето също ги лапаме, но винаги намирам начин да я забавлявам и не го позволявам  baby_neutral, биберон не иска , а има колекция от тях  smile3505 от никой вид не иска.
Колики още си имаме не искам и да чувам за зъбчета.
Приспиването е къпане, обличане, кърмене заспива в ръцете ми и след 20мин се смее в леглото, после музика и луди танци и пак кърмене + повиване.така няколко пъти докато заспим , снощи процедурата продължи за пръв път до 11,00  #Crazy
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ пораснали не изброявам да не пропусна някой !!1 bowuu

# 88
Честити месечинки на всички мъници!   Tada

Вани, аз в началото включвах една малка жабка от Джъмбо купена, но в един момент почна много да ме дразни, че не можех да заспя въобще, а като го приспивах все се кокореше. Та от 2 месец си спим без дежурни лампи  Party Той като се разреве аз ставам така или иначе, и вече в пълен мрак ходя, че един път светнах лампата да го взема и като се ококори, чак ми се ревеше за сън после.  ooooh!

Забелязвам го вече, че като дойде време за папане трябва да сме само той и аз, или поне никой не трябва да говори в стаята, и да му сложа леко одеалцето върху главата, за да не му свети и да не се разсейва. Иначе се почва едно дърпане, не пуска зърното и иска да си извърти главата на  90 градуса  Naughty То вече зърното ми и с клещи да се стисне няма да усетя нищо, толкова съм претръпнала. А преди като се сетя когато беше гладен нищо друго на света не можеше да го разсее .... яденето беше преди всичко за него.

Нали ми дойде МЦ  Sick Sick Sick Sick , леле толкова е гадно, аз наистина бях забравила какво е. И толкова много изнервена не съм била от доста време насам, само се карам на всички около мен, а те само ми се смеят  Crossing Arms Crossing Arms Отделно аз толкова чай през живота си не бях пила да поддържам лактация  Tired Tired Tired а толкова е гаден българският чай с копър и анасон  Sick Sick Sick , но пък има определено ефект, много по-добър от този на Хип. Взех си и бирена мая, но ме предупредиха, че се качват килограми от нея, та реших засега да не пия.

# 89
LITA, честита ви месечинка! Честит първи сняг на градските! Ние не спахме снощи, както и предположих,от 1 часа до 6 с пробудания на всеки половин час. Добре, че е бабчето ми да ме отмени днес. Да ми е жива и здрава!!! И мен е отгледала и правнуче ще гледа, силна жена е  Hug Обаче е голям майтап като говори в женски род (ще я полюшкам, дай ми я, вземи я) нали все момичета е гледала (майка,аз) и сега много и е трудно, милата  Joy

Общи условия

Активация на акаунт