Отговори
# 420
Здравейте и от нас,

умирам от зъб    newsm47:ooooh: - толкова силно ме боли,че ми се плаче.а освен парацетамол,друго май не може да се пие  newsm45

ние утре сме на ДК - да видим колко кила е качила момата и ще ни бият Синфлорикс-а , а третата Пентаксим другата седмица.
а пък бебка се е научила от няколко дни,като се нахрани и да почне да плаче на цицата  Thinking Thinking Thinking- не я разбирам - поведението и е точно все едно не и стига,но аз съм сигурна,че няма как да не и стига  newsm78
Гери,отказах се и спазарих друга,даже в София и тати тази вечер ще ходи да я вземе  newsm44

Мъниче,много кофти това, бързо да се оправяте  Hug Hug Hug

Алекса ,честит рожден ден,мила. бъди жива,здрава,щастлива и мнооого обичана   bouquet  bouquet  bouquet

meri2010, хващаш и карш на ред всички клавиши,явно на всички е различно - на мен ми е точно до ENTER -а ,клавиш "ю \ | "има и две скобички там,но аз съм с лаптоп, може би на ПС-то е на друго място.

п.п. аз я слагам на гърне,но до сега нито веднъж нищо не е направила  Tired

# 421
  • София
Гала ,моята също пищи когато се наяде.Започва да си върти главата и да се сърди.Така разбирам ,че се е наяла ,а пищенето си го превеждам като " стига ми навира тази цица ,аз искам да видя какво става около мен "  Laughing .Преди и аз си мислех ,че не и стига ,но след като няколко пъти така ми се рапища и като я оставя се успкояваше ,разбрах къде е истината  Laughing .

# 422
дана_2010, тя малката тъкмо беше започнала да седи стабилно. Естествено не казваше "мамо имам пиш", а само стискаше крачета, повтаряше "ъ ъ ъ ъ" и гледаше към майка си  Joy. За голямата работа сестра ми я наблюдаваше много стриктно около момента на случката: тя ставаше много тиха и съсредоточена и очите ѝ се насълзяваха - директно към гърнето!!! Но си права, че ако нямаш време да се вслушваш в тези сигнали просто няма как да практикуваш ЕБХ.
Е.Л., казват, че малчовците по някое време развивали чувство за собственост към акото си. И затова им е трудно да се разделят с него в гърнето. Пак щерката на сестра ми, както си акаше в гърне и изведнъж отказа изобщо да ака, милата, стискаше се. Е, не продължи дълго този период, но сестра ми положи много усилия. Купиха ѝ гърне с разни играчки по него, после друго като мини-трон... Говореше ѝ че така не може, че големите не правят така (а тя все искаше да бъде "по-голяма"), ритуално измиваха гърнето, ръцете и го превръщаше в игра...
Мъниче, изобщо не мога да си представя какво ти е Tired дано скоро се оправите, стискам палци  Praynig

# 423
Гала ,моята също пищи когато се наяде.Започва да си върти главата и да се сърди.Така разбирам ,че се е наяла ,а пищенето си го превеждам като " стига ми навира тази цица ,аз искам да видя какво става около мен "  Laughing .Преди и аз си мислех ,че не и стига ,но след като няколко пъти така ми се рапища и като я оставя се успкояваше ,разбрах къде е истината  Laughing .

И аз така си го преведох, само дето не пищи, ами се дърпа и се набира да се изправя или - ако е по, изморена - започват едни протяжни жални песни  Laughing аааа, уууу -едно такова между пеене и мрънкане, много е весело - дръпва се назад, гледа премрежено цицата и й пее  Laughing

gala. , за зъб се сетих един народен лек - залепяш с лейкопласт обелена скилидка чесън на китката противоположна на страната с болния зъб. И утре - на зъболекар  Peace

# 424
  • на североизток
Ю -то се намира точно до бекспейса(стрелката, която сочи наляво и с която се трие), когато си на български фонетичен, а когато си на български държавен стандарт се намира на буква Z

Vany666 като знам колко живак и алуминий съдържа всяка една ваксина, не се учудвам че детенцето ти повръща цял ден. Просто се чисти организма от токсичните вещества! Така може би е по-добре, отколкото да ги задържа в себе си! Така че, спокойно, всяко зло-за добро е казал народа Peace И не очаквай, че всяка следваща ваксина ще минава по-леко, точно обратното-този живак и алуминий се натрупва в организма и може да създаде повече реакции-като имунен дефицит, водещ до болести на имунната система! Дано да не се случва при вас, и при който и да е Praynig  Hug Но затова казвам за пореден път, че е по-добре да сме информирани...Незнам кое майче беше, дето каза че прави ваксините, защото няма да си прости, ако се разболее детето от тези болести...ами ако се разболее именно заради ваксините, как ще го понесеш? Или пак разчитаме на принципа "На мен точно няма да се случи"
Оф, пак се отнесох по темата, не го приемайте много навътре, всеки си решава сам! Hug
 Това за забавленията и аз се чудя какво да я правя newsm78, те играчките омръзват за 5-10 минути, гимнастиката и тя така, разхождам я с количката из къщи(ползваме старата лятна количка на бати), сменяме стаите, ама най-много и харесва да стои на цицата Mr. Green Направо ви завиждам на тези дето не искали да ядат...ние пък се храним на всеки час #Crazy Вече си установихме режим hahaha Кой какво прави, ние все цокаме Joy И незнам при вас как е, но АЗ като я взема на ръце тя все си мисли че трябва да яде, ако я носи някой друг е спокойна, а при мен търси папане Laughing А пък акаме през ден, уж все ядем а пък Thinking Сега след няколко дена пак ще ходим при педи да я изтеглим, да видим за 20дена колко сме наддали...

Лелее, пак написах ферман Laughing  Rolling Eyes

П.П. Забравих да ви се похваля, че от два-три дена сме много приказливи, едно гукане, едно пеене...днес баткото вика на бебо "не разбирам какво ми говориш, но е много хубаво"  hahaha

# 425
Алекса - Честит Рожден Ден! С пожелания за здраве, късмет и любов на теб и на мъжете в дома ти  ura

МИРКА, благодаря, че сподели опита си. Изобщо не е било дълго или отегчително, напротив, много ми е полезно!
Определено  Peace
Шегуваме се, че бебето е черна кутия, аз се грижа за входа, а той за изхода  Laughing
Joy hahaha Joy hahaha Joy как ме развесели

Ние и 3-мата сме болни. Таткото донесе някакъв вирус, аз го хванах и бебето почна да кашля...Добре сме се подредили като за празници.
Аналогичен случай в нашето семейство, само дето бебето първо си мина от ред. А аз днес съм направо като чешма от едната ноздра само. Токова са ми се възпалили синусите, че цял ден ми текат сълзи от тези секрети. Резултата е подуто око. Добре, че поне Т и други екстри нямам.

maniche леле какво ви е сполетяло. Скоро да се оправяте  Hug

# 426
А, сетих се да питам - наскоро една позната се изненада, че толкова малко бебе плачело със сълзи. При вас как е? На нас много лесно ни тръгват сълзички като се разциври, но плаче рядко, а май от самото начало й текат сълзи... Не е ли нормално да е така?

iv4i_79 , ти беше пуснала филма за ваксините, нали? Вие не слагате ли? И ако може да ми разясниш какви са подследствията, ако се откажем от тях?

# 427
Благодаря на всички за ю-то,оказа се,че е горе в ляво ,(аз съм със лаптоп)! smile3521

Фата,ние обикновено мрънкаме,не е истински рев,забелязала съм,че когато е много разстроен му тръгват сълзички.Така ревеше след баня,преди известно време,по време на обличане,така се разстройваше,че чак хълцаше!

# 428
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Остана ми малко временце да драсна тук Simple Smile
fata_morgana , нашият мъж Александър откакто се е родил плаче с едри сълзи..., много е сълзлив, малко да се намръщи и сълзите потичат по бузите.Докато Крисито плаче с много малко сълзи.Повече на викането набляга Simple SmileТака, че до дете си е.
Да си кажа мнението и за  ЕБХ.Разбира се, че е възможно да се приучи и толкова малко дете.Но това е съпроводено с много усилия от майката.Докато, като му дойде времето на детенцето, усилията са много по-малки.То за всичко в развитието им е така Simple Smile.
Ей мъниче, оправяйте се бързо  Peace!
Една идея за занимавка на бебоците:пускам детски песнички на PC-то.И на двамата много им харесва Simple Smile.Както и в кенгурото да обикаляме, но за съжаление можем само с единия Simple SmileДругия трябва да се е заиграл.Добре, че Крисито е кротичка, та мога да обръщам повече внимание на Александър Simple SmileТой е и по-ревлив и повече внимание търси Simple SmileМъже... Simple Smile
Спокойна вечер на всички мами и бебочета!

# 429
Малееее какви са тия бебета дето само мрънкат и тук таме реват...елате да видите Мая ква певица е, много е гръмогласна и ихч не мрънка директно пищи като заклана...за да се чуем с мъжа ми трябва бая да викаме, за да я надвикаме. А за сълзичките от първия ден си плаче със сълзи.

# 430
Малееее какви са тия бебета дето само мрънкат и тук таме реват...елате да видите Мая ква певица е, много е гръмогласна и ихч не мрънка директно пищи като заклана...за да се чуем с мъжа ми трябва бая да викаме, за да я надвикаме. А за сълзичките от първия ден си плаче със сълзи.

newsm10,мдааа, и ние така ,ама точно от първия ден ни текат сълзи и нещо не ни ли харесва се почва едно крещене,чак истерия.

Гала ,моята също пищи когато се наяде.Започва да си върти главата и да се сърди.Така разбирам ,че се е наяла ,а пищенето си го превеждам като " стига ми навира тази цица ,аз искам да видя какво става около мен "  Laughing .Преди и аз си мислех ,че не и стига ,но след като няколко пъти така ми се рапища и като я оставя се успкояваше ,разбрах къде е истината  Laughing .

И аз така си го преведох, само дето не пищи, ами се дърпа и се набира да се изправя или - ако е по, изморена - започват едни протяжни жални песни  Laughing аааа, уууу -едно такова между пеене и мрънкане, много е весело - дръпва се назад, гледа премрежено цицата и й пее  Laughing

gala. , за зъб се сетих един народен лек - залепяш с лейкопласт обелена скилидка чесън на китката противоположна на страната с болния зъб. И утре - на зъболекар  Peace

за реването - ми не е точно така,защото тя хем си я търси и си лапа,хем мрънка и плаче.а не аз да и я давам на сила.
а за зъба - аз днес бях на зъболекар ,той и за това толкова много ме боли  hahaha

# 431
уф много интересни теми засегнахте - или трябва да напиша и аз ферман, или нищо Simple Smile

Аз отворих въпроса за ЕБХ, ама да си призная, на практика още нищо не съм направила. Първо ще проуча, пък ще видим какви ще ги свърша...
Dana, имах предвид че хората гледат с насмешка изобщо на опитите ми да живея по-природосъобразно, да изхвърлям разделно отпадъци и тн...а това с ебх-то го обмислям едва от вчера.

vesi_evi, аз не знам как се справяш с твоето злоядо дете. Явно си страшно упорита и търпелива, аз не знам дали бих издържала толкова дълго - доколкото помня от месец сте така. Повечето майки биха минали на шише. Пробвала ли си всички възможни похвати? Моята нали ми устрои кърмаческа стачка, та знам какво ти е, но при нас продължи само около 10-12 дни. В нашия случай помагаше да я взема тихичко веднага след като се събуди (но е още сънена), при спрени телевизор, телефони, силна светлина и внимателно я слагах на гърда. Също така я кърмех нощем, когато се размърда и е в полубудно състояние, но гледах да не прекаля, за да не й разбия нощния сън.

И моето дете реве със сълзи почти от началото, но повече вика. Засега не се интересува от музика, заслушва се в мелодийките от играчките, но бързо й омръзват. Когато аз й пея, тя реве  Mr. Green (знаех, че пея зле, но не чак толкова..... #Crazy)

# 432
  • София
fata_morgana ,и моята девойка реве със сълзи от много време.
елате да видите Мая ква певица е, много е гръмогласна и ихч не мрънка директно пищи като заклана...за да се чуем с мъжа ми трябва бая да викаме, за да я надвикаме.
Laughing при нас е същото двайси ,особено вечер ,но дори и не се опитваме да се чуем вече ,само дето понякга ми се иска новините да чуя  Laughing .
Той е и по-ревлив и повече внимание търси Simple SmileМъже... Simple Smile
Това прозвуча много яко  Joy

Някой по-рано пита за противогрипните ваксини.Аз си бих една ,която е също някакъв нов модел ,подкожно.Почти нищо не усетих ,а много ме е страх от игли по принцип  Mr. Green и е евтина около 20 лв.

# 433
Giada, пробвала съм всичко, ама ВСИЧКО!!!! Така сме от 2 месеца, т.е. само първия месец се храни нормално и после...АД! А варианта с шише изобщо  не върви, от шишето пищи още повече отколкото от цицата....като дойде време за ядене ми призлява  ooooh! започва се едно подскачане из стаята, аз подскачам като луда нагоре-надолу, тя се дере и така докат се сети за какво иде реч и после почва да гълта бързо-бързо, че да се приключва с тази досада, хапне за 5 минути и айде пак рев и гърчене, че не иска повече да я държа на гърда и така....все едно не е бебе, винаги съм си мислила, че на всяко бебе му харесва да си цока, ама явно не е така...Лошото е, че колкото и да съм търпелива (между другото по принцип хич не съм от спокойните и търпеливите, но за нея....е друга работа) изперквам...още от сутринта съм супер нервна, спи ми се, искам да си я гушна и накърмя, а вместо това се налага да слушам писъци и да се борим....после се успокоявам и всичко е ок до следващото хранене, добре че поне са 4-5 на денонощие.
В началото си мислех, че е период и че ще отмине....но вече не знам какво да мисля...плаша се какво ме чака с яденето на това дете, а е толкова хубаво да ти яде нормално детето...предишното ми куче беше злоядо, ама много злоядо и така съм се мъчила с него, понякога с дни не ядеше, сегашното е супер лакомо и е направо рай, та определено предпочитам варианта с лакомото дете...ама никои не ме пита Sad

# 434
  • София
Момичета ,май ще задам тъпи въпроси  Blush ,но не можах да си намеря отговор в книгите  Blush : учите ли децата да хващат предмети и как?Другото което ме интересува е на какво още трябва да се опитам да науча бебето през следващите 1-2 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт