Отговори
# 75
Радвам се , че съм в графата "най"
Птиче  bouquet

...
Сега една простотия на една майка, която задочно познавате от мен /дето си захрани бебето с бананов шейк/ - сега й дава ПРАЗ да си чеши венците. Представяте ли си бебе на 7 месеца да мирише на праз....
и защо точно да не му дава праз/лук не рзбрах newsm78
Не съм се сещала още да дам да ръфат праз, но каката само лук я спасяваше от болката на венците. Обелвах глава лук и чупех люспи и мажех. Облекчава я за секунди и траеше дълго. Имах и Калгел ама още щом го сложех и беше облизвано и продължаваше да реве. Вчера направихме половин годинка и може би нарочно заспаха по рано , че се "гушкахме" с тати повече време , иначе все уморени и набързо да отбием номера
 Имам играеща бебка, че се чудя какво да я правя. Другата се беше събудила с рев- приспах я , минах през ВЦ-то и като излизам голямата бебка си играе с дрънкалките и бъррррка . Нещо се поукроти дали и се е доспало? Отивам да я видя и ако е така ще лягам, че от един час вече съм будна. Може би трябва да пожелая приятен ден.

# 76
  • София
Радвам се , че съм в графата "най"
e kak ?! Ти незнаеш ли, че вече няма предаване"Кой е по-по-най?"вече се казва "Мама по три"  Joy Hug

За лука и аз съм получавала съвети, но за зелен лук.Не съм пробвала.

Лорка
вземи столче 9-36 , обикновенно имат възглавнички ,които уплатняват докато бебето е по -малко. Ние вече се возим в такова  Peace

# 77
  • София
Привет и от мен  Hug,

Аз както винаги все не успявам да пускам по-честичко постове, но пък ви чета с интерес  Laughing

Табакова, много благодаря за картичката и  нейното послание    bouquet

Натали, изключително много се радвам за на Ивето оченцето и дано не се налага да се прави онази интервенцията за която бе споменала по-рано  Praynig.

И ние с това прословуто захраване сме леко "скарани", но бавно и славно се учим. Имаме прогрес от 90гр на зеленчуковото пюре и после додавам АМ. Плодовите не ги иска тъй като са й кисели , а пък тя нали има проблема с устната кухина та той й засилва по- силно слюноотделянето. Не я насилвам, колкото й се яде толкова  LaughingТрябва да въвеждам и каша, но се чудя кога и как да стане  newsm78 тъй като ме притеснява консистенцията й ( имам предвид, че Али изкарва храната през нослето и незнам как ще й понесе ).

Много рано сте започнали да изпращате картичките, аз си мислех за идната седмица, но май ще трябва да се организирам по-раничко  Wink

Искам да ви питам за столчетата за хранене и по-точно дали имате отзиви за столчето на Mothercare това което е с падащия гръб?

Вчера бяхме на консултация и резултата е 7,500кг и 72см.

Хайде, до по-късно и приятен ден !

Оооо, забравих  - днес сме на Коледно парти от училището ни Gymboree по-късно ще пиша как е минало. Мамита от София ако искате може да се включите, партито е в 13,00ч. в The Mall , входа е 5лв. Телефона за резерваций го има на тяхната страница, ще се радвам ако някоя от вас дойде  Hug

# 78
  • София
Лорка [/b]вземи столче 9-36 , обикновенно имат възглавнички ,които уплатняват докато бебето е по -малко. Ние вече се возим в такова  Peace

Tanija ,вие на коя марка ползвате столчето за кола? Ние сме си харесали едно на Bebeconfort , но не мога да открия мнения за него  newsm78. Това което ни допадна е не въртящото се  което е за джип, а другото.

# 79
ДОБРО УТРО!
Хоп едно виртуално кафенце-мафенце за събуждане ...   Rodrigo / Gabriela "Foc"
Да почерпя и за порасналия бебчо - станахме на 6 мес. !
Честито на всички празнуващи днес!
Пожелавам ви топъл и приятен зимен ден!

И едно въпросче - какво количество мляко трябва да изпива едно бебе на ден преди предлагането и на други млечни продукти ?
Слънчев_лъч , това на едно хранене ли, или като заместиш ядене в който има млечен продукт, например сирене или млечна каша?
Ужасно съм се изразила, sorry.  Embarassed Имах предвид колко мляко трябва да изяжда бебето на ден, при положение че не са въведени други млечни продукти, от които да си набавя калций ?!

Май не съм разчела въпросът правилно, sorry .
Мисля, че ТУК има малко инфо по въпроса. А тук има малко повече по темата за калция ТУК и ТУК  Hug

# 80
Добро утро  Hug
Само ние ли се къпем изцяло всяка вечер  Blush , вчера дори нямахме вода, топлихме и се къпахме ooooh! . Ами за нас това си е ритуал. Мисля, че няма да му хареса да си ритка гол и после да го облечем без баня  Thinking , но пък може и да пробвам или поне главата да пропускаме 1,2 дни.
Вчера ядохме каша 80 гр. и после 60 мл. кърма, с плодовото пюре изпиваше по 120 мл. мляко, явно кашичката си го засити  Party
Лек и усмихнат ден   bouquet

# 81
  • Пловдив
Добро утро и от мен Hug
Да ви  почерпя и за нашата месечинка днес  smile3510 Сутринта в ранни зори спретнах един чийзкейк по рецепта на Феичка,ама довечера ще разбера дали съм се справила  chef
Blue bird благодаря ти за отговора. Честита месечинка и на вас   bouquetЩе се помъча да си направя като твоя режим,че все се чудех кога да кърмя и кога пюре да давам и същевременно да си кърмя достатъчно много  Laughing.Ти кога мислиш да вкараш кашата и по колко  гр ще даваш.Моят бебчо засега и той изяжда около 90 гр пюре и повече не иска Stop Запечатва тая уста и нищо не мога да напъхам Laughing
За къпането при нас е всяка вечер и коса и тяло.Знам,че до една годинка трябва да е всеки ден, после се разрежда.А и това му е единственото удоволствие сега като не излиза заради студа Peace

# 82
  • Варна
Добро утро от бяла Варна!  Hug

Навалял е снежец гледам... Поспахме си добре всички тази сутрин. Днес сме на консултация. Чудя се още за тези ваксини и ми е едно такова свито...дано да няма причина...Давах Туя вчера, ще давам и днес.  Peace Ще искам и направление за кардиолог.

Лорка, следващото столче на Павел е 9-25 кг. Ето това Cangaroo Journey Racing : http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/12079 . Само, че го взехме за 136лв. Според мен най-добре отиди в някой магазин и ги разгледай на място. Е, хубаво е да имаш някакъв ориентир все пак. При нас избора стана много бързо, изобщо не ги бях проучила и се надявам да не съм сгрешила. Племенника ми ползва такова, откакто беше на 6-7 месеца до момента(на 3г.7м.) и още му е добре. Той е 16-17кг. Успех в избора!  Hug

За къпането - правим го през вечер, от 2 месеца насам.  Peace

Креми, честита половин годинка и тук!   bouquet

Птиче, честита ви половин годинка! Да расте здрав и усмихнат юнака, а мама и тати все така да го обграждат с любов!  Hug

# 83
Момичета, вече няколко вечери моята малка девойка докато помрънква след банята в леглото си ме вика: Маммм, маммм, когато отида продължава да мрънка но без тези срички, скрия се и пак започва: маммм, маммм.
Лорка, и нашият младеж вика маммм, маммм... но най-вече на баща си. Mr. Green

... днес сме на Коледно парти от училището ни Gymboree по-късно ще пиша как е минало.
"училището ни"? Стана ми любопитно, сори, ако си споменавала вече.

Никола го къпем през вечер-две, но всяка, разбира се, правим тоалет - ръчички, личице, дупенце, гънките. Не смятам, че е нужно да го шляпаме с вода и мазила задължително и стриктно всяка вечер, особено пък сега зимата, когато температурите в стаята се местят с по пет градуса ей така - от раз.
От три-четири дни е със страшен обрив по лицето - суха и лющеща се кожа с дребни пъпчици, като го намажа с нещо се зачервява страхотно и обривът се увеличава. Педиатърът ни предписа някакво кремче на а-дерма или друго на мустела, но още не съм ги купувала. Каза ми, че нейното дете го е мазала единствено и само със свинска мас. Същото каза и джипито ни. Твърдо съм решена да пробвам, само да си набавя и започвам веднага да мажа.

# 84
  • В.Търново
Добро утро,момичета!Благодаря за пожеланията,вчера официално отпразнувахме малкия рожден ден на Мони.Купихме торта,фойерверк и направихме свещичка 1/2  Laughing Направихме си доста снимки.Бяхме само тримата,но си изкарахме страхотно.
Честито на празнуващите бебчовци днес   bouquet Нека много да радват близките си и самите те да растат щастливи!
И тук е наваляло тази нощ,надявам се по-късно времето да поотпусне,че днес ще сме на консултация.Ще видим бебка колко е пораснала.Вчера си поръчахме календари със снимката на Мони.Някоя от вас знае ли някой сайт към който да изпратим снимка и да ни направят още календари?Че забравихме да поръчаме малки и настолни  Embarassed Също така моля някой да ми напише отново сайта за поръчване на снимки,че последния път като вадихме на малката,похарчих 55 лв за 120 снимки....но сега не ми се дават толкова...
Ние засега ядем само плодови и зеленчукови пюрета,за кашата не знам,че малката май върви по-едричка...днес ще говоря с педката.А и ще видим изследванията какво ще покажат.
Хубав и усмихнат ден от нас!

# 85
Марчелка, защо ти е нов стол? Нали Матрикса го дават до 13 кг.? Аз смятам Нико в него да си го возим, докато му е комфортно вътре, стига да си намеря коланите, разбира се.
И честито на всички, които имат повод да празнуват днес.

# 86
Добро утро и от нас Simple Smile
Столчето за кола - харесала съм, чисто виртуално, два модела на Чипилино, но трябва да се видят на място, пък и  ние имаме още време докато стигнем до следващата група столчета, тъй че не бързам. Сега на дневен ред е проходилката, че малката лигла вече рядко си седи в шезлонга или с столчето за колата... иска да е непрекъснато с мен, а това няма как да стане, за нейно съжаление.
Къпането - все още си е всяка вечер, при нас си е ритуал. Нашия татко по цял ден е на работа и това е малкото му време с дребосъчка, за това къпането не се пропуска Simple Smile
Мойта бърборана ги реди еднииии Simple Smile Бабебабебебабебе, последвано от писък, достоен за филм на Хичкок... първите пъти ми изкраваше акъла, че нещо я боли, но муцуната само ми се хили и продължава да пищи Simple Smile 
Честити половинки на бебоците  baloni

Hug

# 87
  • Варна
Добро утро!
Страхотна снежна приказка е навън. Такова коледно настроение ме обхваща, снега, мириса на мандарини, украсата...
РосиHug.
anelia001, ето сайта за снимките. Тук правят и календари.  Peace И ние направихме големи и малки календари на Теди. Мислех сама да си ги правя, но не ми остава време и поръчах във фотото.
Nataliii, видях те точно до Колино (тук го обсъждахме този магазин за детски играчки), но явно си прескачала от Варна Мол до Двете кули.  Grinning
Теди го къпя всяка вечер и при нас си е ритуал. Малко ми е трудно сама, но неволята учи.
И ние се наспахме тази вечер, Теди беше така добър да се събуди чак в 6.30ч.  Crazy

# 88
Добро утро!Честито на всички празнуващи днес .  bouquet Ние все още сме в кошничката за кола дават я до около годинка.

# 89
Кремче честита 1/2 годинка  Hug Hug Hug
Къпането и при нас е всяка вечер, и тялото и косата,но мисля сега косата да я мия през ден!
А искам да питам мамите които дохранват,какво АМ дават,защото ние почваме да се дохранваме, мн ми намаля кърмата!Купих Фризо 2 но малката прави едни ужасени физиономми като го опита! Sad

Общи условия

Активация на акаунт