Отговори
# 90
Привет!

Наистина е снежна красота навън, чудничко!

За сричките - Крис от около 2 седмици реди "Ба-ба". Нашите баби умират от кеф Joy

Да се оплача - цяла нощ бях с повръщане и разстройство, от къде ми дойде на главата ooooh!

Честити месечинки на всички празнуващи!
Креми прати малко чийзкейк, може и по факса Joy

# 91
Злати, ние сме на Нан хипоалергенно и няма грижи. Пробвай с Аптамил, педиатри го препоръчват като най-близко до вкуса на кърмата  Peace

# 92
Добро утро!

Честити месечинки на днес празнуващите! 
ura

Натали, нека само хубави новини се чуват откъм вас! Дано оченцето на Ивето не ви създава повече главоболия и не се налага никаква интервенция!  Praynig Hug

Къпането и при нас е абсолютно всяка вечер. Не мисля да го разреждам.

zlatnata, и аз преди време исках вечер да я дохранвам, че си суче през нощта и деня като малко бебе, но опитите ми се оказаха неуспешни - такива физиономии бяха, такива муцки, плюене, даже се опита и да повръща. Имам чувството, че каквото и АМ мляко да им предложим, след толкова време на кърма ще са малко тези, които ще приемат. Иначе опитах с Лактана Био - нъц, според джипито й Аптамила се приемал най-добре от бебетата - да, ама от другите - може би, нашата госпожица отказа и това. Повече не купих, че то у нас щеше да стане като магазин за АМ! Кърмиме се много често, понякога направо имам чувството, че ще ме изяде. И сериозно се замислям вече да започвам да се захранваме!

Едит: Етка ме е изпреварила за Аптамила. Ама така е като малкото клюкарче е в мене!

Елизка, бързо да се оправяш!

# 93
Момичета гледахте ли Гала, с носталгия се сещам за бременелското коремче...  Crazy
Злати ние сме още на Фризолак 1 ,с другите АМ се запичахме особено с НАН и Нутрилон , може би малката се мръщи защото е нещо различно от кърма. Гледай и двете да сте спокойнички като и предлагаш АМ, и малко , по - малко ще го приеме   Praynig А колкото до вкуса им - няма по - гадно нещо от тях...  Sick
Честито на празнуващите днес   bouquet
Птиче мерси за кафенцето  Hug
При нас пък (Ст.Загора )снега се стопи още вчера  Rolling Eyes а толкова много го обичам.... Crazy Тук вали през ноща и през деня зсе топи.....не мога да му се нарадвам..

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 10:29 от ivv83

# 94
  • Варна
марету, нашия кош за новородено  не е Матрикс, а от другите. Количката е с 3 коша. Този за кола е 0-9 кг. А за новородено, в който сега се вози Паф, има за закрапване на задната седалка и аз си го возя само в него. Коша за кола съм го ползвала 2-3 пъти за кратки разстояния. Тази количка обаче, наистина се оказа страхотна! И минута не съм съжалила за покупката!

Като казах това си спомих как се суетяхме покрай пазаруването преди да се появят бебетата та да ви питам - кои за вас бяха най-удачните покупки? Имате ли нещо, което изобщо не сте ползвали и съжалявате, че сте избързали с купуването?

Аз например никога не съм ползвала четката и гребена за коса. Все се каня да пробвам, че може и да му хареса усещането(аз обожавам), но не съм го направила. Голямото шише, което купих,  също не е разпечатано още, а малкото го използвахме едва като бях на АБ и не можех да кърмя. Друго, което не ползвах беше първоначално купената козметика на Бюбхен. ДОбре, че бях купила от най-малките опаковки, които са като мострички. Кожата на Павел се оказа много чувствителна и бързо минахме на А-дерма. Без кош за кола можех в случая, както вече казах. Благодарение на Софи Heart Eyes, не се изръсих за стерилизатор, щеше да е напълно излишно. Като се сетя друго ще допълвам. Ааа преносимата кошара, която ни е подарък и разпънахме в хола за игра на Паф не му е любима и не можем да я излолзваме за игра към момента, а само за сън и то след като заспи или ако много му се спи, иначе реве в нея.
Много използвани купени от нас: количка, дърена кошара. Много ползвани, дадени на заем: шезлонг, повивалник, бънджи и много дрехи.
Общо взето излишните неща, които сме купили са дреболии и са малко и това много ме радва. Яд ме е за сгъваемата кошарка, но се надявам да му хареса някога да стои в нея. Ако не -поне  ще я използваме за следващото бебе и без друго няма място за втора дървена  Joy...
Ако се сетя и друго ще допълвам.  Peace

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 10:48 от mar4ela5

# 95
Птиченце, мерси за инфото. И аз се поуспокоих ...  Hug
Честита ви половин годинка, както и на останалите наборчета !!!
    ura        ura        ura
Еееееех, щом снега е стигнал и до Варна и Златните пясъци, май само ние останахме да не сме видели още сняг ! Представям си при Марету с навалял сняг колко е хубаво !!!
Та по тоя повод, пък и по повод първата ни половин годинка, един поздрав от Кими за наборчетата

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 10:43 от Слънчев_лъч

# 96
  • Пловдив
Минавам набързо да поздравя днешните ни пораснали юнчета! Да са здрави и много послушни!

За чийзкейка, аз направо си искам рецептата, то се е видяло, че ще се изкушаваме    Joy

Снегът и тук се топи успешно и това е хубаво, защото вчера като излизах на места се подхлъзвах и фигурното ми пързаляне сигурно е било смешно отстрани....

Ще пиша после пак, сега отивам да  newsm28  и     hang

# 97
  • Варна
Добро утро на всички!

Най-накрая и ние да видим сняг. Петър не е сукал и 1 час и се храним с АМ. Пробвала съм с НАН - не му харесва, Фризо1 - нещо ми стоеше желирано сякаш. Най-предпочитано му е Фризолак 1. Все още не съм взела Фризолак2 /дават го за след 6 месеца/ - скоро и това ще стане. Храним се много бавно - почти 40 мин. на хранене - без значение мляко ли е, каша ли е или пюре.

Чета, че много от вас правят изследвания на дребчовците - това педито ли го пуска или аз трябва да го изисквам? И кога? Около мен майките ги водят по собствено желание на ортопед - платено, разбира се. Кажете си мнението! Дайте съвет!

И друго се сетих - ако ви попитат какви подаръци искате за НГ и Коледа на децата какво ще отговорите? Петър няма люлка с навес, която става за в къщи и после за двора - сестра ми ще му я купи. Баща ми му е харесал вана за къпане - това от нашите. Играчки има, дрехи също...какво да е?

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 10:46 от Vesi7112

# 98
  • Варна
Веси, изследванията се правят след навършване на 6м. Педито дава направление. Ортопеда - ходи се 2-3 и 10-11 месец, някой викат и към петия. Ние ходихме при Райков, каза ни следващо посещение 10-11 м.  Peace По желание е, профилактично и платено.  Peace

# 99
  • Варна
Марчелка5 - Благодаря! И моите познати ходят при този Райков. На вас казал ли ви е, че гънките на крачетата се разминават?

# 100
  • Варна
Не, Веси, на Павел гънките не се разминават. Но има дечица, на които се и пак не е опасно и проблемно. Явно има различни разминавания - някои са показател за проблем, други - не.  Peace

# 101
Марчелка благодаря за отговора беше полезен и на другото Веси   Grinning, че и ние трябва да правим изследванията! Днес сме при Райков в 16:30 да видим какво ще каже. То при него няма вреждане. Часът си го записах на 19.октомври.
Изкарах 28.5 точки на теста от максимум 30, но не ме питайте как издържах до 12 часа снощи.
Днес Вики ще яде за пръв път карфиол. Да видим дали ще му хареса.
За къпането се къмпем всяка вечер, заради коричките по главата, които мажа с Мустела.
Сутринта, когато станахме валеше сняг, а и беше понатрупало мъничко. Вики с такава очуда гледа през прозореца. Чак с отворена уста. Много беше сладък.
Ох, момичета кажете ми какво да хапвам. Постоянно трябва да се тъпча, за да имам кърма. Особено вечер като знам че ме очакват 5 кърмения до обедното пюре направо ми призлява. Даже започнах да качвам килограми, защото постоянно се тъпча, а не ми се яде. Вече и много ми се пуши и съм изморена и нервна и каква ли не. Направо ужас! Пия чай за кърмачки, но вече сякаш не ми помага толкова много. Не мога да дохранвам, защото от шише дребчо никога не е пил и не иска да пие и нз какво ще правя недай си боже ако ми спре кърмата Sad
Честито на празнуващите днес!   bouquet  bouquet  bouquet

# 102
... и съм изморена и нервна и каква ли не. ...

Ако имаш възможност някой да ти помага и да поеме част от грижите за бебо, а ти през това време да правиш това, което ти е приятно и ще те зареди с енергия ще бъде добре! Умората и нервността се отразяват лошо на кърменето. Поне при мен беше така. Не че сега нещата са много розови, но... това е друга тема. Друго средство, което работи при мене безотказно е сварена пшеница със смлени орехи. Казват и че лука е благоприятен, но някои бебета след това отказват кърмата заради вкуса. И много вода и други течности, разбира се трябва да се пият.

# 103
Ох Тони какво да ти кажа. Няма кой да ме отмени и за 5 мин. Бях споделила, че таткото работи вече 3 месец без почивен ден връща се в 18-19 часа стои 5 мин заминава на фитнес. И като се върне то или е време Вики да спи или  е вече заспал. И мама е на предела на силите си. Ще пробвам това с пшеницата. Лук не мога да опитам по смъртно. Не мога нито да го пипам нито да го ям. Grinning Но благодаря за съвета. Ще се опитам да се мобилизирам малко!

# 104
Веси, за да увеличиш кърмата може да ядеш сварена царевица (не знам дали все още се намира, де Sad ), също помага и кафевия ориз, това последното от личен опит ти казвам. Освен това, както и Тони е казала, почивка и много течности.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт