ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Да ви попитам...не е з амен...някой да е ползвал козметиката Наталия и дали е останала доволна? http://www.natalia-bg.com/

# 151
  • София
Ох мами, извинявайтe, че влизам така без да съм ви чела, но нещо напоследък ни е подгонил черен период и затова, ако не искате да си разваляте настроението - не четете, не че е нещо кой знае какво, но реших да ви разкажа и да ви питам за всеки случай (утре ще се чуя с хомеопатката и ще ви пиша пак).

Като изключим, че аз направих някакво възпаление на гърдата (или беше просто от запушване или комплексно съвпадение на настинка, запушване и т.н. неща) но бях като парцал преди два дни с температура и ей така в еиднствения ден в годината в който реших да отидем на партито на мъжа ми от работата и се готвехме от сумати време и бабата беше дошла да преспива и т.н. и аз се проснах в ужасно състояние, та добре че беше дошла бабата да ни гледа и двете с Даная в крайна сметка. Но се пооправих и тъкмо живнахме малко и сега вечерта Даная налапа нещо от земята (под шкафа?!?), като и аз и таткото сме виновни ,че не реагирахме на време. Не видях точно какво беше, но Даная много се задави, почна да връща, но само слюнки, опитваше се да повърне - искара мноого слюнка, но нищо друго и все повече се опитваше да се изкашля. Обърнах я надолу с главата да я изтръскам буквално, потупвахме - обръщахме я всякак за да го изкара, но от това тя сякаш още повече се задави и почна да не може да диша - изкарахме си акъла - цялата почервеня и посиня... после се пооправи и почна да си диша, но пак се опитваше да изкашля... Пробвахме с пръстче да бръкнем, за да й се догади - нямаше резултат. Обадих се на педито и тя ни каза бързо да търчим до прирогов за снимка, да не е попаднало в белия дроб. И отидохме, но аз по пътя се сетих, че преди няма и 3 седмици й правиха вече рентгенова снимка заради проблема с дупето. Тогава и без това плаках, че я облъчват. Лекарят в пирогов ни обясни, че няма как да знаем какво е станало, ако не направи снимката и да - имало риск?!? но риска бил по-голям, ако не направим снимката. Трябваше да вземем такова безумно решение и се съгласихме накрая, защото ни описа една цветуща бронхопмневмония, която можела да развие за седмица, заедно с възпалени дихателни пътища, ако има нещо. И им дадохме да я снимат пак. Мисля, че беше точно преди 26 дни предишната снимка и сега съм ужасена, защото чета в нета как въобще не е хубаво на бебе да се прави ренгенова снимка (не че незнам). Там сестрата и тази на рентгена се опитаха да ни успокоят, че било много слабо облъчването, но аз съм ужасно притеснена, а и последтсвията се развиват след години, може като стане голяма чак и направо ще се поболея при тази мисъл Sad Утре ще говоря с хомеопатката за някаква профилактика и за аквасорс да пие нещо, но все пак да ви питам - имате ли представа до колко голям риск сме поели с толкова чести две рентгенови снимки на тази възраст?!?

В крайна сметка се оказа, че няма проблем с дробовете - само дето я облъчихме милата...

Извинете за неколедното настроение и ще съм ви благодарна, ако някой знае нещо по въпроса...

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 00:33 от wicky

# 152
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МИШИ НА ДАНИ77!! Да ви радва много, да расте здрав и да се наслаждава на страхотно детство!

Честити месечинки   bouquet

Честити имени дни на именниците!
newsm18

Съжалявам, че така не давам поименно, но няма да успея да изредя всички  Embarassed

Веси, дано наистина Анди скоро се оправи напълно и се радвате заедно на празниците!

Ох, Уики, мила, съжалявам много за притесненията, много прегръдки от мен  Hug Hug Hug За съжаление, не мога да ти дам отговор. Но и на мен понякога чак ми се завива свят от огромната отговорност, която носим за друго човешко същество, особено като ни е първо. Мисля, че сте взели правилното решение, поне аз същото щях да направя. А че няма как да ги опазим от всичко, няма...Ще се моля малката да не се повлияе по никакъв негативен начин нито в близкото, нито в по-далечното бъдеще  Praynig И специално ще разпитам дали може нещо да се направи  Hug

Майките на пълзящите малчовци: изранени ли са им коленцата? Вие правите ли нещо по въпроса? Жал ми е като ги гледам такива, ма не ми се купуват наколенки, пък и не вярвам мн да се задържат на място...

# 153
не знам да те успокоя ли или себе си да успокоя, моят син септември месец беше с бронхопневмония в болницата, направиха му 1 снимка, след седмица лечение още 2 и ни извикаха след още 1 седмица за още 1, на която аз не го заведох. Незнам какви са тия ренгенови апарати - НОВИ И БЕЗВРЕДНИ, така ми казаха, не знам на кой да вярвам.
Аз като кърмех в си счупин ключицата и трябваше снимка . попитах, като кърмя, какво да направя не е ли опасно, а ми казаха - няма проблем само едната кърма, която изцедите сега, не я даваите на детето, а следващата......
абе да ви кажа  сина ми е закърмен с ренегновите лъчи и го отглеждам с тях!!!! (тцтцтц черен хумор)
а докато бях в болницата децата масово се пращаха на снимки, и никой не се замисля к'во и що.
Незнам какво ще става в бъдеще. Но пък самите лекари да са спокойни и да работят по тоя начин, значи ..... не трябва да има големи притеснения.

# 154
Уики Hug
Аз самата се притеснявам много на тема облъчвания, Стефани още след раждането й снимаха поне 3 пъти дробчетата - тя се роди с хрипчета в белия дроб. Може и повече да са, това са снимките за които аз знам, а неонатолите ми я вземаха постоянно, без да ми обясняват за какво. После на 5 месеца с плевмонията - две снимки за седмица. Сестра ми, която живее във Франция ме успокояваше с това, че там на всеки профилактичен преглед при зъболекар, ти правят панорамна снимка на челюста, та едва ли облъчването е толкова вредно. Не знам, доколко те успокоих, аз определено не съм съвсем спокойна, но наистина в такива случаи, това е по-малкото зло.
Стефани е болна от три дни, нощес беше с много висока температура, кашля много силно, носа й тече като река. Засега не сме на антибиотик, но ако до утре не се подобри, пак ще я водя.

# 155
oh милото детенце , болничко, много е лошо да са болни толкова малки деца, аз с моя преживях 2 месеца и половина всякакви болести и той беше изпил сигурно всички антибиотици, които могат да се дават на толкова малко дете. Да се оправя бързо, пиши какво е станало.

# 156
Да ви попитам...не е з амен...някой да е ползвал козметиката Наталия и дали е останала доволна? http://www.natalia-bg.com/
тц тц тц кви заблуди има в тоя наш свят  " Успокояващо олио за масажи, за облекчаване на болката преди раждането " , "Отпускаща смес за вана преди раждането ", "Рол-он за освежаване преди раждане". На тия неща може да се върже мнооого наивна жена, която наистина вярва , че в сложния, уморителен и даже ужасен процес на раждането това може да помогне ..... как ще се облекчи тая болка.... няма облекчаване.
Това е като наивниците, които вярват на гривната Power Balance

# 157
  • Чехия
Майче, миличка съжалявам за неприятностите. Важното, че всичко е зад вас и сега вече не се тревожи ...има нещо което всяка майка с първото си дете го преживява, тревогата че може да го изгуби, че може да му навреди и че може би не достатъчно добра майка...че допуснала това или онова, че не направила всичко, че не станало иначе от изказаното.

Но Майче и не само към теб, ти си и всички вие сте най-добрите майки на децата си, взели сте правилните решения дори на всички край вас да им се струват грешни, вие ги обичате и се грижите най-добре... още мъничко само и децата ще почнат да жулят колената, да си разбиват веждите.... ще има не една рана, не една мъка, не слагайте на сърцето си всяка тревога и не се обвинявайте... Ако можехте да предпазите децата от всичко нямаше да логично, нямаше да е нормално...

Аз също съм го преживяла с Верето, безкрайна обич и грижа, нощи в тревоги, и разбирам че детенцето си расте, здраво и щастливо...каква участ ще има, какво го чака утре мога ли да знам, мога ли да го спра...После се сещам за едно детско филмче... Търси се Немо, няма как да не сте го гледали...  не можа да опазим децата си от всяко нещо... Мило Майче, нищо  й няма от тези снимки, и не го мисли... нищо никога няма да й има. Мислите стават реалност нали знаеш.  Hug

И Дари я снимаха, и мъжа ми е работил години в операционна, при сърповиден ренген който облъчва 100 пъти повече от нормалния и не винаги е могъл да е с ризница, и ...и... не бой се аз лично като дете съм снимана над 100 пъти и поне полувината са били преди годинка защото съм била с двойна луксация на тазоберените стави... Всичко е минало, Дани е добре това е важното. Прегръдки.

# 158
Честито на всички именници-днес е Игнажден!Пари на заем днес не се дават или взимат.
Да се похваля вчера Хриси направи 8 крачки сама 1 път и 3-4 пъти по 3-5,а днес направи 9 крачки,но аз съм я обградила с ръце да не падне и да се уплаши(знае,че ще я хвана).Много и хареса да ходи сама.Та в тази връзка снощи правих питка ама не за прощъпулник(за него ще изчакам още няколко дни да стане по уверена и стабилна-и май мама ще и направи питката).Моята един вид исках да стане пък то стана друга-ама като за първи път се ядеше-иначе беше вкусна-малката много я хареса.
За подаръците-взехме и 1 раничка коте-то само 1 шише и моят телефон побира , 1 обеци с камъчета бяло и розово,тоалета(ще кача снимки като мине рож.ден),албум хубав(като книга,но като мине рож.ден),барабан с перкусии и дайре и един пеещ плюшен Мики Маус-това е от нас, а от баба )майка ми)и и баща ми-пари ,една блуза и един гащеризон и една пееща кукла и едни златни обеци с бели камъчета във формата на цвете,от брат мии снаха ми една кола за бутане(за рож.ден) , сукман и блуза.Това са тези подаръци за рож.ден,Именния ден,Коледа и Нова година.
 Не ме оставя да пиша на компютъра и сутринта изтри съобщението ми.
Иначе кашляме все още давах Хустагил и Стодал сироп-писна ми.Педиатърът каза,че нищо и няма-лиги било-ама май освен лиги са и храчки-някой знае ли по-ефикасен сироп за водниста кашлица.Пък мен ме боли отново вратът-писна ми .Някой знае ли матраци Дормео с мемори пяната дали са хубави?Иначе сме добре.Приятен ден!

# 159
Дилянка ме изчака съвсем спокойно да подредя книгите и сега ги вади пак една по една...

Подаръците и коледен, и за РД ще ги оставим за last minute. Дотук имаше купени два и вече и ги дадохме. Едното беше формички за сортиране, а другото беше пиано, но много истинско. Пианото било детската мечта на таткото. Освен клавишите има и песнички и едни копченца за задаване на ритъм – рок, танго, самба, марш и други. На тях Дилянка се кефи особено – пуска си някакъв ритъм и друса дупето. Аз съм си наумила за РД кукленска количка вместо уокър. За Коледа  - не знам. Ако единия подарък е за двигателното развитие, то другия искам да е за интелектуалното Laughing Иначе бяхме у едни съседи преди дни и там имаше едно голямо пластмасово бебе, което много ù хареса. Но мисля засега да си гушка мекичкия Мечо.

Далечна, Диляна току има някоя сининка на колянцето. Тя така се втурва като види нещо забранено на достъпно място... Но изранено –не, а я държа по чорапогащник. Но сега при последната смяна на памперса ù намазах коленцата с бебешко олио.

Ей, Сиси, не се отървахте  от болести и вие... Дано ù се размине на Стефани без АБ Praynig, че то съвсем не останало до РД.

Още щях да пиша, но отпусаното време изтича.

Виолка, честити проходили крачета Hug

Уики, Hug Със сигурност болница като Пирогов разполага с добър рентген и облъчването е минимално.

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 12:11 от aniTakova

# 160
Ох....Вики...много ти се насъбра в последно време на теб и на Даная......Гушкам ви силно и се подписвам под думите на Ивето! С теб сме, пиши, ще ти олекне! Hug

Вили, честита ходеща Хриси!!!!! На добър път с тях.......

Аз след като не бях гледала пълзящо дете, сега ми се падна.....И следствието от това е,че не иска да ходи......Както вървят нещата...ние май ще сме последните проходили.....Ох....и голям беладжия е.....Заради него сменихме телевизора....Който е на годините на големия син и е издържал на набезите на 3 деца......Самуил как дръпна там кабелите около ТВ не знам, но нещо поразвалил буксата за приемника към цифровата и сега сме с друг ТВ......Пълзи навсякъде, вече започна да отваря места, които не трябва да отваря и е един малък ужас.....Кофата за боклук едва я опазваме на този етап......Чекмеджета, шкафове, под леглата, отваря си и си затваря вратите, пълзи от стая в стая, вече не проявява интерес към пръстта в саксиите, въобще - ходя само след Самуил! Искам да се оплача някъде от това положение, но не виждам къде........

Друго на този етап......Опитвам се стабилно да се разболея от едно известно време насам, не знам до къде ще я докарам.......

Хубава и само с приятни емоции седмица ви желая!  bouquet

# 161
  • София
Здравейте мами,

Много сте мили и ви благодаря, че така ми повдигнахте малко духа, че нещо напоследък, както каза и Мама Це, се понасъбраха разни неща и затова така тежко го понесох и вчера това изпълнение, а аз така или иначе се плаша много от лекарства и облъчвания...

dale4na - незнам до колко правилни решения взимаме, но ние много се опитваме да вземем все правилно решение, а не се осланяме докрай на лекарите, защото всеки лекар казва различно нещо и в крайна сметка все ние трябва да си решаваме, а не сме лекари пък и не разбираме толкова...

sisi1974 - разбирам, а и когато има някакъв такъв проблем няма начин да не се снима детето и не бих се самообвинявала. Вчера ние си бяхме виновни с таткото, че я оставихме да налапа това "нещо" и затова може би и се чувствам по-виновна (а аз съм склонна на много дълго самообвинение и се измъчвам за такива неща - уж се опитвам да не правя така, но ми е трудно за контролиране).

Иве, толкова мил пост си написала - и да ти кажа ме поуспокои малко определено... щом ти си минала през толкова облъчване а си станала толкова готин човек (пък си и здрава) - значи не е толкова страшно  Hug
Аз уж съм непокиз и не се плаша толквоа какво прави Даная (като първо дете) но след такива случаи се наплашвам повече и си мисля дали няма да стане точно обратното и ако имаме второ дете да се плаша повече за него Simple Smile

Мамо Це - както каза - един такъв период ни беше подгонил, аз забравих да пиша, че преди да ми стане зле, предишния ден ми се счупи и компютъра, а на него имаше работа от месец и повече неархивирана и подготвяхме едни албуми за подарък за Коледа на бабите със снимките на Даная, и снимките от последните 2 месеца там и много други неща и ми стана лошо просто! След няколко часа мъжа ми го оправи и архивирахме всичко, но стреса си беше на лице. Преди съм преживявала счупен компютър, който ми го оправяха цяла седмица и беше с "опасност за живота", а на него имаше работа от една година назад и какво ли не още... и понеже знам какъв стрес е и че може да не се оправи - още повече се бях наплашила.

Прегръдки на всички болнички дечица да се оправят  Hug

И днес на празника пожелавам от тук на татък предимно хубави неща да ни се случват и мноого празнично настроение на всички  Heart Eyes

# 162
Здравейте мами  Hug
Като чета и гледам че има все още болни бебоци и вие Уики сте имали преживявания, но важното е че всичко е отминало, пък за рентгена не се притеснявай. Аз си мисля че от 1-2 пъти нищо няма да й стане  Hug Важното е че всичко е наред и не е попаднало нещо в белия дроб, защото тогава наистина е опасно  Whistling
За съжаление и ние май няма с какво да се похвалим. Малкия е пред пневмония  и в момента е на нов антибиотик, а баткото с отит и той на антибиотик, но поне баткото е добре вече. Ами и аз съм против антибиотиците, но като ме е страх от усложнения и давам
Хайде че се събуди
До после  Hug

Пак тук  Laughing

Честит първи рожден ден на всички дечица   bouquet Пожелавам им да са живи и здрави, много щастливи, весели и игриви  Hug

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 14:36 от Arven

# 163
Ох, нямам какво да споделя напоследък. Толкова трудно давам антибиотика, че реших да не се мъчим повече и двамата - все пак 5 дни го пи, другите 2 по лекарска заръка, ще ги пропуснем.
Не ми е празнично. Не сме се готвили много - не гласихме елха, че котарака ни е повече от опасен и ни е страх, че ще я изяде, а после висим по ветеринари. Опънахме едни светещи лампички само. Исках да взема на малкия топка за Коледа, ама то един избор - интересни топки за такива дребосъци почти няма. Отказах се. Бяхме в Джъмбо и той си хареса една дрънкалка. Много й се зарадва. Аз исках, ако не е топка, да е нещо по-голямо, ама детето си иска дрънкалка и това е. Ами евтино ще мина... За РД нямам идея какво да измисля...Sad
Криво ми е - едно безпомощно. Нямам идея как да си подредя живота от тук на нататък, а и какво ли зависи от мен. Сигурност=0. Аз се чувствам самотна в това време на банкети и празници.
Всички болни да оздравяват бързо! Дето се казва: здраве да е и да се надяваме, че всичко друго ще се подреди!

# 164
Здравейте! Hug

4 дена бяхме без интернет... На това му кажи ретрограден Меркурий! Проблеми с комуникациите...

Честито на всички рожденници и именници тези дни!!! Много здраве и радости!!!

leta5, ако още не сте избрали дата за прощъпулник - 22, 24 и 26 са все подходящи и благоприятни дати.

Никикол, не знаех, че толкова струват кръщенетата! 120 лв. - тези са луди!  Shocked Превърнали са го в печалбарство. А фактура дават ли?!   Mr. Green Напълно съм съгласна с мъжа ти... Еола, това пък с изискванията на попадийката за виното е направо върха! Абсурди колкото щеш! И какво? Някоя фирма ги е подкупила поповете да искат само от тяхното вино... Или само еди коя си марка е най-богоугодна, а?!   Money

...Добрия родител възпитава не чрез монолог, а чрез диалог. И да умее да чуе и неизказаното от децата си. Ей това ако го спазваме, цена няма да имаме......
newsm10  Точно така!
   Всяко бебе, всяко дете си има своята индивидуалност и права и ние трябва да му даваме възможност да ги проявява свободно.

Уики, спокойно! Дарето е силно момиче.  А Ивето много точно е казала всичко.  Two Hearts

Хайде, до Коледа всички - малки и големи - да бъдат здрави!!! Имате само 4 дена време!  santa2

Hug

Общи условия

Активация на акаунт