ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Честито на дешните малки рожденици! Безгрижно детство и много игри им желая!  newsm67

Мога да се похваля вече, че и Габи проходи. Качих клипче във ФБ да я видите.

И аз се улавям, че от Коледа насам все си припомням какво беше по това време миналата година. За мен последния месец беше най-тежкия от бременността. До края на осмия карах напълно безпроблемна бременност, но точно от първия ден на деветия месец започнах да вдигам високо кръвно. Дори Бъдни вечер я изкарах в болница, пуснаха ме само на 25-ти и после обратно пак до Нова година. Пиех лекарства, но постоянно кръвното ми беше високо, бебето взе да изостава на кг, явно и кръвотока се нарушаваше. Последната седмица ходех по два пъти на ден за записи на тоновете, които ту бяха добри, ту не бяха. Притеснявах се ужасно за бебчето, а това се отразяваше и на кръвното ми. Едва дочаках насрочената дата за секцио, вече исках всичко да свърши и да си видя бебето. Най-хубавото нещо, което чух в операционната след като прегледаха Габи, беше: "Бебето е добре, въпреки, че е малко!"  Та такива са моите спомени.

# 436
Искам и аз такава торта пък  Crossing Arms УНИКАЛНА Е ИВЕ, БРАВО  smile3501

Аз в последния момент, за което се извинявам, но:

Честит Рожден Ден на Дарето, Дилянка, Вики и Филип, както и на Атанас и Ясмин, да растат много здрави, щастливи и послушни дечица   bouquet

В тази празнична атмосфера поста ми може да ви се стори малко тъжен, но за съжаление твърде реален, който иска да прескочи...

Ще ви разкажа за нашите одисеи покрай пневмонията на Криси, за да сте една идея по-подготвени за ситуацията (доколкото е възможно в такъв момент).

Всичко започна на 16.12, Кристина цял ден беше с хрема и лека кашлица, след 3 неуспешни опита да се свържем с педиатъра й, продължих да я лекувам с Низита, Осцилококцинум, Вит. Ц и др. стандартни средства. Към 18ч. обаче вдигна лека Т, дадох малко Панадол за да се успокои, че мн плака и заспа, но за нещастие в 21.45 се събуди със силно затруднено дишане, аз много се шашнах. Мъжът ми се прибра от работа малко след това и почти веднага тръгнахме към центъра, с който работи педиатъра в извънработно време. Лекарката още като я видя и каза - "Госпожо, това дете е за болница"  Shocked Каза, че има някакъв пристъп, даде ни направление и каза да си изберем болница, в която да отидем.
Тръгнахме към „Токуда”. И там я прегледаха, дежурната лекарка беше категорична – детето има нужда от спешно настаняване, само че в болницата няма места. Вече беше почти 12, тя отиде до рецепция да търсят телефони на други болници, където да бъдем приети. Ние паралелно звъннахме във 2ра МБАЛ – никой не отговори, и в 5та МБАЛ – не приемат деца под 1 година. Лекарката се върна и каза, че има 1 място в Специализираната болница за активно лечение по детски болести, не ни каза къде другаде е звъняла, но места другаде нямало. Все пак временно стабилизираха детето и тогава се отправихме към въпросната болница.
Там се оказа, че е станало недоразумение – наистина имат 1 място, но то е за животоспасяващи ситуации, деца в кома и т.н., т.е не могат да ни приемат. Дежурната лекарка там отново я прегледа и потвърди, че детето е зле, но не може да направи нищо друго, освен да ни остави под наблюдение в коридора. Каза, че не може да поеме отговорността да ни изпрати вкъщи, но и свободно легло няма. Оказа се, че там също нямат телефонните номера на повечето болници, звъннаха тук-там, но в крайна сметка не се свързаха с никой. След обаждане от тяхна страна на 112 ни казаха, че в 3та МБАЛ не са обявили, че нямат места, т.е. възможно е да ни приемат  Rolling Eyes Другата вероятност бе в педиатрията на УМБАЛ „ Александровска” - мъжа ми реши да отиде до там сам, докато ние го чакаме в коридора под наблюдение. Телефонните номера на тези болници – неизвестни, по-бързо е на крак да отидеш  Rolling Eyes
Междувременно дойде линейка – караше детенце с гърч. Лекарката каза, че и за него няма място, но няма как да го върне – при тях било единственото отделение, което да му окаже специализирана помощ. Та и те останаха в коридора с нас. Все пак щяха да ги приемат, а нас не, но нищо не можех да кажа, и те изглеждаха толкова отчаяни...
Към 2.40 и от „Александровска” имахме полуотказ, почти нямали места, първо трябвало да видят детето, за да преценят има ли място в подходящото отделение. Посъветваха ни, че в 3та МБАЛ вероятността е по-голяма и се отправихме натам. Уви и от там ни отказаха, току що били върнали дори детенце с гърч (явно същото). Защо при това положение ни пратиха натам не знам  Confused В отчаянието си този път аз звъннах на 112. Обясних на кратко каква е ситуацията, къде сме ходили и как е детето. Помолих ги да ми кажат къде наистина има свободни места, а отговорът – „няма как да знаем, ако болниците не съобщят, че са пълни, значи могат да ви приемат..." . Дори не знаеха, че от 3та МБАЛ връщат линейка. Помолих ги поне да ми дадат номер на 2ра МБАЛ или Окръжна болница е, все пак е 3 през нощта, не можем да губим повече време. Отговорът – „Госпожо, ние сме спешен център, а не телефонна централа.  Shocked Върнете се в Педиатрията (Спец.болница за детски болести) щом са ви казали, че ще ви наблюдават.”
В този момент просто имах чувството, че света пада отгоре ми, Криси лежеше в мен безпомощно, унасяше се от изтощение, а не можехме с нищо й помогнем. В тази уж европейска столица с десетки болници стояхме в колата, навън беше адски студ и не знаехме какво да правим. Мъжът ми настоя все пак да опитаме отново в „Александровска”. Казах му, че ако и там ще стоим в коридора просто няма смисъл да губим време. Все пак отидохме и ни приеха, слава Богу имаше място за нея Simple Smile Беше 3.30. Направо ми идеше да разцелувам дежурната лекарка, оказа се после приятелка на Courage Simple Smile

Още сънувам кошмари за тази нощ, при най-малкото неразположение на Криси изпадам в ужас да не се разболее пак и да изживеем отново този ад. Някак си преглътнах факта, че за нашето дете няма място в държавна детска кухня. Някак си ще преглътна и факта, че може би за нашето дете няма да има място в държавна ясла. Но за детето ни да няма място в болница, просто не мога да го преживея.

След сигнала на БТВ ми се обадиха от Министерство на здравеопазването, бяха много мили и ни пожелаха най-вече много здраве Simple Smile Да можех аз да им се обадя на 17.12 такива неща щях да им пожелая, не ми се коментира  Twisted Evil

Все пак сме много доволни от целия персонал в Александровска болница, всички освен професионалисти бяха и много мили през цялото време, такова държание в държавна болница мн рядко се среща Simple Smile По мое мнение дори и във "Вита" не са толкова любезни.  Дано не ви се налага да ги посещавате, но все пак ги препоръчвам  Laughing

Сега като ми остане малко свободно време ще си направя списък на болниците с детски отделения в София, адреси и телефони, ако искате ще го постна тук. А и ако на някой някога му се наложи да звънка, нямам нищо против да съм телефонна централа по всяко време на денонощието  Laughing

А дали в болниците наистина не е имало места, или просто няма пари, е друга тема на разговор, уви не за тук  Confused

Докато го публикувам станало време да честитя и на другите рожденици:

Божидар, Християн, Виктория, Даная, Ана, Боримир и Теодор
Бъдете живи и здрави, слънчево детство ви желая  Hug
[/b]

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 00:43 от nellito*v

# 437
Честито на рожденниците.

Нели, просто не знам какво да кажа. Много е страшна тази безисходица, в която са ни поставили. Какъвто и коментар да направя ще е излишен, просто треперя да не ни се случва никога, никога Praynig

Не знам аз ли съм най-завеяната мама, но никак не ми прави впечатление новия изглед на форума, ако не бяхте писали изрично нямаше и да забележа даже. Не виждам някаква особена промяна.

Аз съм на вълна рожден ден и подготвям по-малко нещата, избистрих си вече идеята как искам да бъде и ме гони як ентусиазъм smile3508 Разкошен РД ще й спретна живот и здраве! Тортата съм я избрала, за украсата почти всичко е готово, а има и една изненада Grinning

Носталгия по последните дни от бременността ми не ме мъчи Laughing Ако трябва много да се напъна да се сетя какво беше по това време миналата година.... ами чувствах се надута като балон, тежкоподвижна като хипопотам, едва се намъквах в колата и после едва излизах от нея, ботушите не ми ставаха, ходех с якето на майка ми, единствената ми друга дреха беше един омразен бременски гащеризон, който изхвърлих с огромно удоволствие при първа възможност... въобще чаках да раждам по-скоро, това е.

# 438
Честито на всички малки и по-големи рожденици - растете весели, здрави и усмихнати!!!    bouquet
Нелито, предната вечер и ние в общи линии минахме по вашия път  Tired Само че аз вече знаех твоята история и след като и в Александровска се оказа, че няма места, с педиатърката ни се разбрахме да си купим инхалатор и вентолин за инхалации и засега много добре вървят нещата  Praynig останахме си вкъщи...болница нямаше за нас, честно казано в случая съм и по-доволна, че сме си вкъщи де, но това е, защото се подобрява бързо детето, иначе не ми се мисли... Знам как си се ошашкала, мен също ме ошашка много лошо дишане от страна на Камен, чак до пневмония не бяхме стигнали, слава богу  Praynig
В момента нали виждате в какъв час пиша - не знам за кой от двамата ми мъже да се грижа по-напред - Камен кашля ужасно и иска да ми виси на гърдите на нашето легло, а татко му е с 39 градуса температура  ooooh! Та аз се изнизвам от при Камен и идвам в другата стая при таткото да го лекувам и да следя да не се влоши още  ooooh! Май някакъв много ужасен вирус върлува и прави усложнения и се кара тежко  Rolling Eyes Аз самата съм с леко раздразнено гърло и ме понаболява глава, но нали все някой трябва да държи фронта, та не се давам лесно  Mr. Green
За емоциите около раждането и рождения ден на Камен - явно трябва да преборим първо болестите и тогава може и да ги усетя, засега изобщо не съм на тази планета  Tired
А относно прохождането - спокойно, ние ще сме последни със сигурност - Камен е голям мързеливец и само за 2 ръце с мен ходи. Ако го пусна, си стои стабилно на краката колкото иска прав, но си иска с мен и това е...

# 439
  • Madrid
Божее,боже,Нели,направо настръхнах и се поразревах,ама не знам какво да кажа...наистина ти съчувствам,дано никога,никога не се повтаря,направо си се стресирала,добре,че детето е добре вече и дано само така да бъде!!!!!!

Да ви кажа в такива моменти се радвам ,че не живея в страната си,както и още много неща,които видях лятото,хич не ме гони носталгия нито патриотизъм.Поне докато децата ми са добре тук и растат спокойно,слава богу!  Praynig Може да ме упрекнете,но тук наистина намерих мястото си. 

Нели,здраве занапред и се опитай да се отърсиш,доколкото можеш,за да успокоиш съзнанието си,така и неприятностите ще са далеч,голяма прегръдка от мен!

Една от нас,с инхалациите става малко бавно,но помага.При  пет дни инхалации,Бояна кашля после около 4,5 дни,но отхрачва,това с Вентолин спрей говоря.Дано се подобрите ,ти си силна и вярвай много!!  Praynig

# 440
  • Ловеч
Добро утро. За много години Wink) Живи и здрави, много късмет и любов през новата година.

Скоро не съм писала тук, май само фейсбук следя ; )

Честит 1ви рожден ден на всички бебчета, които празнуват тези дни. Да са живи и здрави, много щастливи и много обичани от всички около тях. Весело и безгрижно детство.  newsm59

Да се "похваля" и тук ... Далия падна и си одра главата на сушилника... сега има деруга на челото и в косата около 4 пръста. Хубавото е, че не плака много и не е дълбока раната и се надявам да не остане белег. ; ((((

Нели, това, което ви се е случило е ужасно!! Не ми го побира главата как може да се случва нещо такова.
И аз гледах репортажа и, като казаха месеците на детето си помислих, че е някоя мама от нашата тема.
Бързо да се възтановите от този кошмар и много здраве ви пожелавам.

Илиндичка, много правилно решение си взела и аз, ако имам възможност не бих се замислила да се махна от тук.

Аз напредвам с приготовленията за годинката. Остана да отучним менюто в ресторанта да си избера украса и реших да направя етикети за шишетата със снимка на Далия и т.н.
Днес ще ида до една печатница да видя какво могат да ми измислят момичетата.
На Далия роклите дойдоха, таткото си има костюм вече, само аз се туткам с моята рокля.
Реших, че няма да е тази, която купих и сега търся друга... Rolling Eyes

Далия вече е с нов режим на спане от НГ.... става към 9-10, но пък ляга и към 22-23ч... преди заспиваше към 8 в най-лошия случай.

Размрънка се ... изчезвам.

# 441
Едно бързичко здравейте!От 1 месец не съм писала ама нали имах проблеми.....Вие много сте изписали бе хора-цели 2 теми-ще има да четаааааа.Иначе да дам отчет за мойто слънце-на 14.12. бяхме на консултация-11.100(+1.100) кг. 76см(+2).Педи ми се накара че било безумие на 11 месеца да качва 1.100кг,ама какво да направя като е лакомник и не му стига храната!?Иначе проходи(не стабилно) и откакто таткото замина не иска да си спи в кошарата,а само при мен.Някой има ли го този проблем-моля кажете как да го отуча?За сега толкова-вече ще бъда по-редовна!Целувки на всички бебоци!!!

# 442
Нелито, ужасно съжалявам за това, което ви се е случило. На мен ми се случи нещо подобно с Дани, когато беше на 24 дни. Мъжа ми скочи да се кара, но аз бързо и натиках 10 лв. на сестрата в ръката и за няколко минути ни приеха. Знам, че някои ще ме упрекнат. И с право. Но аз съм от хората, които биха дали, за да е наред всичко, когато е нужно. Не съм права, убедена съм в това. Но в тъпата ни държава корупцията процъфтява и така ще бъде  и това не е заради мен или такива като мен. Манталитета ни е такъв. Трябва сигурно 10 поколения да минат, за да се пооправят нещата. И въпреки всичко "вълкът козината си мени, но нравите не".

# 443
  • Чехия
Привет майки зайки.

Честит Рожден Ден на днешните слъчовци: Божидар на Mis-Demeanor, Християн на marinakapina, Виктория на Zuzu_82 , Данаяна tedinka87 , Ана на stasina, Боримирна на pochti_bezobidna, Теодор   на Емилия Радева.

Нека са ви живи и здрави, и нека носят светлината и красотата в дома ви.

Нели, четох за вашия случай, но споделеното е пълно с тревога, дано не ви се налага подобни изживявания вече.
Една от нас стискам палци бързо да оздравявате.

Илиндичка, и аз съм така не ме тресе национализъм даже обратно, лятото ми идваше да си метна бг. паспорта  в Дунава. А пък патриотизъм грам, чист емигрант съм си... и то личен избор.

Ив, много сериозни приготовления...браво. Wink

tatoki, аз спането при нас не го отчитам за проблем, Даренцето нон стоп спи при нас, или прелазва от кошарката при нас... ама знам че мина и то без зорове, та не се боя.

Последните дни от бременността - Tired молех се вече да родя, и беше празник че ми изтекоха водите и дребното идеше.  

Торта радвам се ви хареса, идеята не е моя обаче,  на една съфорумка е Bubolinkata.  Hug

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 11:10 от ivalex

# 444
Здравейте!
Честит рожден ден на Божидар, Християн, Виктория, Даная, Ана, Боримир и Теодор!Бъдете много здрави и послушни Wink  nbirthday

Ние тази сутрин се записахме за детска ясла - 168 номер сме  Mr. Green Около първи клас може и да ни приемат  ooooh! Ама то аз съм си виновна, понеже не се бях информирала достатъчно явно...В тази ясла приемали документи целогодишно и трябвало да го запиша още след раждането, ама кой да знае...Аз си мислех, че всички държавни ясли са на един принцип - чакаш първия работен ден на годината и се записваш, ама не би...

Нели, толкова е ужасно всичко, което си описала...човек само трябва да се моли да не опира до болниците... Tired

Илиндичка, много правилно решение си взела и аз, ако имам възможност не бих се замислила да се махна от тук.

на същото мнение съм и аз  Peace Повече от 9 месеца чакахме за кухня, сега ще почакаме около 3-4 години за ясла, а недай си боже човек да се разболее  Sad

И да се разберем  Naughty Ние ще сме най-късно проходилите - моят Ицко не стои прав, много ми е кашкавален горкия...За ръчичка и дума не може да става да ходи още...Но когато реши детето тогава, явно е по-лесно на дупе  Laughing

Иве, тортата е номер 1  newsm20

Хубав ден, момичета  Hug

# 445
Ох, като чета и ми идва да   #2gunfire.Нели, дано повече не ви се случват такива неща.И на нас ни се случи нещо подобно, когато малката беше на 2 год, беше с отит.Тогава една сестра с един маникюр и с 2 тона злато по нея, все едно е тръгнала на бар щеше да изяде бой от мъжът ми.Но аз нямаше и да го спирам, а щях и да му помогна.Илинда, какви упреци, какъв патриотизъм, то това при нас държава ли е?Никакво отношение даже към най-милите-дечицата.Толкова пъти сме ходили по спешните кабинети с каката, че съм се нагледала.А и миналата година и мен щяха да ме уморят.Абе въобще ако можех и аз щях да избягам нанякъде.
Стига с този негативизъм, сега за рд.Аз и във фейса споделих, че не мисля да правя голям рожден ден.Може би защото съм се напразнувала навремето с дъщерята, та сега не виждам смисъл, като порасне да разбира, тогава ще направим голямо парти.Сега обмислям да съчетая именният му ден и рд в едно.Тъй като и двата празника се падат в делнични дни, мисля да се съберем с едни приятели в събота, на 11 ще почерпя няколко майки по обяд и така.
Следобяда ще отскоча до джипито да види щерката, че кашля от неделя и като гледам няма подобрение, а пък ме е страх да не се влоши нещо.писна ми от тези вируси.
Честито и на днешните рожденници, бързо оправяне на болничките и приятен ден на всички.

# 446
Здравейте,
                                                                            ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПОРАСТНАЛИ ЯНУАРЧЕТА!

Поздравявам ги с едно стихотворение на Георги Струмски, което много харесвам:

"От крехката розова пъпка
      разкошен разцъфва цветът.
      От малката, първата стъпка
      започва най-дългият път.
     От борче разперва се бора.
     От зрънце — пшеничният клас.
      Растат и големите хора
      от малки деца като нас!"

Да растат здрави, засмени и щастливи деца!

Nellito*v, това което прочетох е кошмарно! Просълзих се направо! Много положителни мисли от нас!

За емоциите около раждането и рождения ден на Камен - явно трябва да преборим първо болестите и тогава може и да ги усетя, засега изобщо не съм на тази планета  Tired
  И аз съм така.....двете с Жани сме с бронхит, и тя приема Вентолин на сироп обаче и Калцид. Днес ми се струва, че кашля по-малко,но ще видим довечера.... И тъй като едва ли ще се оправим до петък, отложих рожденния ден за по-нататък, въпреки че толкова се вълнувам и чакам този момент с нетърпение! Бързо оздравяване и на вас  Hug
Лек ден, мамчета!

# 447
Честито на всички, които съм пропуснала - дечица, майки и други обичани близки хора!
Честито РД и на днешната голяма дружина:
Божидар на Mis-Demeanor, Християн на marinakapina, Виктория на Zuzu_82, Даная на tedinka87, Ана на stasina, Боримир на pochti_bezobidna, Теодор на Емилия Радева!
nellito*v, Hug Чета и ми се иска да кажа, че не мога да повярвам, но знам, че е така... Това ме кара да се подредя с чиста съвест в редиците на тези, на който не им се живее в тази държава! По природа съм патриот, но напоследък патриотизмът ми е на свършване....
Цитат
Сега като ми остане малко свободно време ще си направя списък на болниците с детски отделения в София, адреси и телефони, ако искате ще го постна тук.
nellito*v, аз искам!
Сега за нас малко отчет: ревливецът ми тази нощ беше невъзможен! През половин час се събужда с рев, сяда или почва да се върти из леглото и само ми търси гърдите. Понеже вече почват да ме болят зърната от това постоянно дърпане(че той през нощта не спира просто), ще си извадя кремчето за зърна, което не бях ползвала от първите месеци. Пробвам да му дам биберон, ама не го иска... Преди два дни ми дигна температура (вече я свали) и напоследък е с някакви сополи, но гърлото уж не е зачервено и не се влошава за щастие. Аман от настинки, аман от зъби, аман... Но си викам: пък ако така ще е, пак добре, само до болници да не стигаме!
Отчетох се, сега ще се опитам някак да си спретна едно кафе, че диването заспа на ръката ми...
Прегръдки за всички и ви поздравявам за прекрасните торти!

# 448
Да питам как беше фейсбук групата?

# 449
Момичета, не съм влизала и чела от много време Embarassed

Честита Нова година на всички - много здраве и късмет!

Честито и на всички пораснали дечица newsm59 newsm38

Влизам да почерпя за рождения ден на Вики

Да са живи и здрави и всички празнуващи днес - Даная, Ани, Божидар, Християн, Боримир и Теди!

Общи условия

Активация на акаунт