ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Честит рожден ден на Божидар на Mis-Demeanor, Християн на marinakapina,Виктория  на Zornichka,
Даная  на tedinka87,Ана  на stasina,Боримир  на pochti_bezobidna,Теодор на Емилия Радева!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Бъдете живи и здрави, щастливи, обградени с много обич, радост да носите на семейството си!!! Хубав празник и на вас, мами!!!!!! Hug

Мъчно ми е, че в този празничен за нас месец, чета тъжни постове.......Момичета, ако можех само нещо да направя за да се почувствате по-добре, да бъдат дечицата здрави!!!!!!! Hug Hug Hug

Ние днес бяхме на консултация - на ръст не е пораснал - 78-79см. е(или май с 1 см., знам ли......) и е 12,800кг. В 14ч. трябва да се обадя да разбера какви са резултатите от кръвта и урината...Урината сутринта я взехме като по поръчка - махнахме памперса и след 1 мин. имахме пълно бурканче........

Ще пиша пак по-късно, да се включа по темите .........

# 451
Сещам се, че мислехме за общ рожден ден??? Ще го има ли???

# 452
За съжаление знам, че не сме първия, нито ще сме последния подобен случай, но за тези неща трябва да се говори. А почти никой не го прави и все едно проблем няма. И екипа от БТВ го потвърди, цитирам - "...звънят ни хора, пишат ни за какви ли не случаи, и когато им се обадим да го кажат пред камера, никой не иска. Ако може да помогнете, ама аз няма да говоря...." Ето и в нашия случай нито една болница не пожела да коментира, нито един лекар не каза защо "няма места" и какви са им проблемите. Имаше един директор, който се беше съгласил да говори, но после се обади PR-a на болницата и отказа. А вие знаете ли, че всяка софийска държавна болница има PR ? Да, нашите пари отиват за заплати на PR, PRи има, места за децата няма  Shocked
Аз неведнъж съм казвала, че ние сме от мазохистите, дошли да живеят в България  Tired Мъжът ми тъкмо беше получил британско гражданство след 7 години там,  аз пък вече бях започнала работа в една от най-добрите кетъринг компании, обичаме Англия много. Но в един момент човек трябва да реши къде да си направи дом и още не знам защо дойдохме тук, август 2008. Ако знаех, че ще забременея месеци след това може би нямаше да го направим. Да, сега имаме дом, но мъжът ми казва, че не е щастлив тук  Sad Той е кръгъл сирак от малък, по принцип нищо никъде не го задържа, а и аз винаги съм с единия крак в самолета, думата патриотизъм при нас отдавна не съществува по ред причини....Но пък той записа да учи тук и докато завърши ще си траем, после не знам...

За яслата ние сме 276ти номер, казаха, че от януари записват, не знам защо така се получи...
Но наистина искам поне този месец да оставим проблемите настрана, такива хубави поводи имаме, да са ни живи и здрави малките слънчица, те са ни най-голямата радост в живота  Heart Eyes

Та да ви питам, Кристина днес за пръв път опита от ДК (Хер бебе) и изобщо не й хареса, изяде 5 лъжички ама колкото да не ме обиди, вашите бебоци от първия ден ли харесаха храната или им трябваше време да посвикнат ? Не знам консистенцията ли не хареса, самия вкус ли, понякога яде пюрета с парченца вътре, и от наша храна съм й намачквала, много ми е чудно защо така  newsm78

# 453
Nelito,  Hug
За кухнята - Камен като опита детска кунхя, все едно само това беше чакал - още от първия път излапа всичко с голям апетит - първо взимахме от Ози, сега сме на държавна, не виждам разлика, честно казано, а и детето яде с охота и двете - обаче моето дете е много странно - не обича сладки неща и десерта не мога да го пробутам за следобедна закуска никога (освен ако не е нещо като печена тиква или печена ябълка), иначе манджи, супи... яде, облизва се и пита за още. Ако му дам бисквита, не му е толкова кеф да я яде, колкото парченце хляб, често я хвърля... Много умно ще излезе това моето, от малко да знае кое е най-здравословно, радва ме  Heart Eyes
За яслата - аз се заредих още от втори вечерта, после ме смени баща ми, после мъжът ми и успяхме да се снабдим с 30 входящ номер, казали са там, че със сигурност първите 80 ги приемат, та стискайте палци, май го уредихме Камен от септември  Praynig

# 454
  • Варна
Честит рожден ден на Вики, Даная, Ана, Боби, Боримир, Християн и Теодор!!!   newsm59   newsm38 Прекрасно детство им желая, изпълнено с много игри, много да са щастливи и да правят щастливи мама и тате! Весел празник!

Нели, дано, дано не се налага да преживявате отново такъв кошмар, пожелавам ви го от сърце! Дано от тук нататък Криси да е най-здравото детенце и не преживява такива стресове! А иначе аз съм песимист, че ще се оправим някой ден в БГ, мисля си, че ще става все по-зле. Та и аз ако имам възможност бих се махнала от тази страна. А че трябва да се дава гласност по проблемите, определено трябва.
Колкото за храната от кухнята, Лора я хареса първия ден, на втория ден не и хареса менюто, но сега вече яде почти всичко. Пробвай Криси още известно време с храната от там, все пак се предлагат различни менюта всеки ден и тя сигурно ще свикне.
И аз трябва да подавам документи за ясла, макар че не искам Лора да тръгва преди да навърши 2 годинки. Но ще подам за всеки случай.
една от нас, oще ли има висене пред яслите и градините? Това е безумие просто. Във Варна допреди 2 години беше така и пред градините и яслите се правеха списъци  от предните дни, от родители, за да подадат документи с по-преден входящ номер. И ние висяхме по нощите, когато подавахме за градината на Виктор. Беше 10 входящ номер, имаше и други предимства, и пак не беше приет, можеш да се досетиш защо  Wink Обаче мъжът ми като отиде да говори с директорката и я заплаши, че ще разгласи из медиите колко деца са приети неправомерно, да видиш колко бързо Вики тръгна на градина  Simple Smile Та добре, че при нас отпадна този входящ номер и не се налага висене по опашките посред нощите.
Бързо да оздравяват Анито, Жани, Камен и всички болни дечица!

# 455
  • София
Нели, каква страшна нощ сте преживели само.. Sad Почти се разплаках.. Направо е невероятно,че това нещо се случва в държава от Европейския съюз.. Crazy  Едни висят в коридора, други си "инсталират болнично оборудване" у дома.  Simple Smile
Една от нас, бързо оздравяване и на вас желая, ние всичко го изкарахме този вирус..Малкият все още леко покашля..Мисля,че нас ни спаси Гранофорин-а .. Praynig той прекъсна инфекцията да слезе към дробовете и да нанесе поражения, при малкия. Баткото ,обаче, който беше в провинцията, не можа да се размине със антибиотика. Confused

Иве, тортата е невероятна, каква доза от "марципана " замеси и колко е диаметъра на формата? За първи път ще правя нещо подобно, изглежда лесно за моделиране, много се навих да и направя украса. Blush

# 456
Здравейте!Да, мъжът ми професионално се занимава с това и той е направил цялата торта от до.И да не забравя ЧРД на всички малки рожденници, които са празнували, докато не съм писала и тези, които празнуват днес-да са живи и здрави и послушни най-вече.Днес Стефа е направила сума ти бели, докато ме нямаше, на всичко отгоре докато нямах интернет ми е развалила клавиатурата и днес трябваше да купувам спешно нова.При първа възможност ще кача и снимки в албума, чакам само да ми ги изпратят на скайпа.За карък точно на рд нашия апарат се развали и приятелка отсрами положението с нейния, в противен случай щяхме да останем без снимки.
Гледам, че говорите вече за ясли, аз ще я гледам и втората година, а третата ще я гледа бабата, мисля направо на градина да я давам.
Не знам дали в темата има майки или татковци с моя проблем, които имат носителство на таласемичен ген, вие правихме ли изследване на детето в София?Много ми е притеснено, защото май опасенията ми се потвърждват.Спокойна вечер на всички

# 457
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЖИДАР на Mis Demeanor, ХРИСТИЯН на marinakapina, ВИКТОРИЯ на Zuzu_82, ДАНЯ на tedinka_87, АНА на stasina, БОРИМИР на pochti_bezobidna и ТЕОДОР на Емилия Радева    bouquet ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖДЕНИЦИТЕ, ДА РАСТАТ МНОГО СИЛНИ, УМНИ И ВЕСЕЛИ ДЕЦА ЗА РАДОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ    bouquet
nellito*v   много много съжалявам, че е трябвало да преживеете всичко това  Confused Дано никога ама никога повече не ви се налага и малката да е с желязно здраве- както и вие  Praynig
Редче незнам линка, за да се присъединя към групата във фейсбук  Blush Blush Blush
Rosi79 какво реши за тортата  Flutter
Linna, edna ot nas,nikikol82  и всички останали болни дечица бързичко да оздравяват  Praynig Praynig
Защо всичките ни сладурчета се изпоразболяха преди рождените си дни - аман от болести  Confused
Аз такива страхотии съм чувала за болниците, че се моля от сърце и душа да сме здрави и да не ни се налага да ходим, че направо ми се изправят косите  Cry
Между другото и тук във Варна има проблеми с приемането в болниците- на едни приятели им се наложи да приемат малкия на 45 дни с бронхит и нямало места  ooooh! Намерили в една частна болница и стоя 2 седмици милото докато се излекува  ooooh!
Направо незнам какво да кажа вече- и аз искам да живеем и работим в чужбина, но засега не ни се очертава. Точно преди да започнем да излизаме с мъжо, той се беше върнал от САЩ, където си е работил по специалността 6м. и ми каза, че ако сме били заедно тогава сме щели да останем. Той се е прибрал просто защото е бил сам и е щял да бъде много самотен- иначе още в самолета за връщане се е чудил какво изобщо прави та се връща обратно  Confused

# 458
  • Варна
Веси, още не съм решила, а времето си минава... Искам да отида до сладкарница Амбелино и да видя какви са цените на тортите. Ако няма голяма разлика от тези на Л'амор, ще поръчам от вторите. В противен случай тортата ще е от Амбелино. Утре вече трябва да се задействам, досега не можах, че баткото ни е болен и ходихме по лекари...

# 459
Честито на всички малки рожденници!!! Да растат здрави, усмихнати, щастливи и обичани деца!!!  Heart Eyes  Hug  newsm59

Нели, обикаляла съм по нощите с линейка по болниците, когато баба ми беше с пневмония, много добре знам какъв кошмар е и в каква безизходица си се чувствала, дано никога повече не ти се налага!  Hug

Татоки
, аз спя със Светозар и още не мога да го науча вечер да спи в кошарата, но иначе понякога баща му спи с него, няма проблем, но не иска в кошарата. И при нас това започна със зъбоникненето и честото будене, аз така го научих, защото ми е по-лесно за кърменето, сега ми идва обаче терсене, не знам как ще го отуча.  Thinking

Гита, аз не не съм запозната с това заболяване, но докторката на свекърва ми е гинеколог и познава много доктори в София, ако искаш мога да разпитам.

# 460
Това заболяване е наследствена анемия, предава се хетеризотно, мъжът ми има бета таласемия минор и вероятно Стефа е наследила гена от него, но до 2 години това не може да се докаже със сигурност.Ако децата ви или вие имате нисък хемоглобин и определени стойности на еритроцитите доста под долната граница, не си мислете, че имат желязонедоимъчна анемия, може да сте носители без изобщо да подозирате това.Тук като чета из темите виждам, че доста бременни майки имат такъв проблем, дори и някои дечица.Аз поне се радвам, че знаем за този проблем предварително и го следим от рано.

# 461
Божее,боже,Нели,направо настръхнах и се поразревах,ама не знам какво да кажа...наистина ти съчувствам,дано никога,никога не се повтаря,направо си се стресирала,добре,че детето е добре вече и дано само така да бъде!!!!!!

Да ви кажа в такива моменти се радвам ,че не живея в страната си,както и още много неща,които видях лятото,хич не ме гони носталгия нито патриотизъм.Поне докато децата ми са добре тук и растат спокойно,слава богу!  Praynig Може да ме упрекнете,но тук наистина намерих мястото си. 

Никога не съм вярвала, че ще го кажа, но аз мразя държавата, в която живеем! Там където няма мяасто за децата ни и там където те са последна грижа.....може да ви се стори крайно, но аз се срамувам, че съм българка! Почти всяка вечер по новините съобщават за трагично загинали дечица В БОЛНИЦИ!!! Всичко се потулва и никой не разбира какво се случва с виновните и кои са те.......срамота! Ако имах оръжие, щях да извърша убийство!
С най-голямо удоволствие бих отишла да живея със семейството си в друга държава, но за съжаление и това се оказва трудна работа!

Пожелавам на всички майки здрави и силни дечица, много търпение и ако е възможно нека да мислим позитивно (въпреки заобикалящата ни действителност)!

Поздравявам всички деца, които са станали, стават и ще станат на годинка Simple Smile Нека бъдат много силни и обичани!

# 462
Честит рожден ден на всички януарчета!!!
Да растат много щастливи, умни и красиви! Да имат безгрижно и слънчево детство!!!

Нели, през голямо премеждие сте минали. Важното е, че вече сте здрави. И браво, че си се обадила на медиите!! Само по този начин може да се събуди заспалата съвест на работещите в болниците! Как не ги е срам, да оставят болни деца навън!

Нели, ще чакам списъка с телефоните на болниците. Това ще е полезно да го имаме всички.

Бъдете всички здрави! Пазете децата, че върлува отново свински грип и разни други вируси... В много страни в Европа вече е обявена грипна епидемия. Не да се притесняваме, а просто да се пазим повече.

Видях прекрасни торти, чудесни снимки и много пораснали бебета! Браво!

Hug

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 21:59 от sunrise7

# 463
охх да ви кажа, Веско е болен, като куче, кашля бетер тютюнджия цяли нощ, свирят му дробовете - цял оркестър. вчера и днес му биха орбазон, утре пак, пие една чанта сиропи, които ми е трудно да запомня кое кога се дава.... оффф дано се опрай.

# 464
Честит рожден ден на Вики, Даная, Ана, Боби, Боримир, Християн и Теодор!!!
 Ние още кашляме-започнах от 2 дни да и давам 1-н от предписаните сиропи-по 2-3 пъти на ден кашля(не е много ама пък от 2месеца),ходим си на доктор всичко е наред.Ще имаме и нов зъб долу в дясно-виждам и напипвам бабунката ама още не е пробил доста я мъчи.Преобличам я по 2-3 пъти на ден,че доста се лигави Хриси и и слагам под дрехите лигавник,че иначе е цялата мокра.вече сама се пуска да ходи пада понякога ама става и продължава-харесва и да ходи.Днес взехме и тортата(малко рано ама само в сряда ги карали-поне са я правили днес.Ще я снимам и ще ви я покажа.И аз се вълнувам за рож..ден на Хриси ама не съм се шашнала.Всичко е под контрол-само да сме здрави.
Аз нещо кашлям и гърлото ме понаболва слабо ама нещо не ми харесва,че като се закашлям слабо и все едно ме задушава.Смуча прополки ама от утре почвам и аз сироп,че да не разболея детето.
 Решили сме да и правим на Хриси албум-от тези ,които са като списания(ако ме разбрахте)-от 2 дена обобщавам снимките да ги махна от компа и после почвам да ги подбирам-очите ми са като палачинки,но използвам,че мъжът ми е отпуска-та и това трябва да свърша,че после да добавя тези от рож.ден и да и го направим.Въобще програмата е пълна.В петък брата и снахата имат Имен ден,в неделя моят мъж(тогава и на Хриси ще правим рож.ден,че нейния е в понеделник) и след това на племенникът ми рож.ден е на 29.01г.-програмата е натоварена.
 Лека нощ момичета !

Общи условия

Активация на акаунт