Здраве, безгрижно и шарено детство!
Честито и на майчетата им!Нели,
какво да кажа, освен да ви не се случва никога, никога повече и на никого повече.Днес е по-минорно в темата. И наистина, че първия РД е празник повече на майката, детето не го осъзнава. Радвам се, разбира се, за РД, но някакси вече не мога да се радвам много бурно, все очаквам после нещо лошо. Отдавна и двамата с мъжа ми сме станали прекалено затворени и много се опасявам да предадем това и на детето.
Много неща от раждането ми се губят. С планово секцио за 5.01 отидох на 4.01 за кръвни изследвания и тест за алергии, спокойна, наперена. И като каза доктора „ да те срежем днес” се стъписах. Опитах да се пазаря, че не съм се настрахувала още, че не си нося багажа, ей такива... В крайна сметка часове по-късно си видях дългочаканото бебенце, със съвсем гладко личице, малко намръщеничко, спящо спокойно. В родилното беше първата ù несъзнателна усмивка. А погледа ù беше като на същество от друг свят. Не знам за вас, но аз най-много харесвах дланите и стъпалцата ù – леки, безплътни, побелели от стоенето в околоплодните води. И цялата година ми мина някак на сън, особено първите месеци.
Вперила поглед в един проблем, пропуснах да се насладя максимално на много мигове, които няма да се повторят. Уж за сряда планираме ходене на лекар в Пловдив. Утре, в други ден ще звъня там, дано времето позволи пътуване.
Иначе РД мина нормално. То беше предиобедно събиране у нашите с децата на сестра ми, които не живеят в Бг и днес им беше полета, та вчера следобед трябваше да пътуват за София. Баткото много обича малки деца и ествествено Дилянка. Тя пък се страхува от него, защото го вижда рядко и си ми е пъзла. Мамината торта не ù хареса, но и тя като Камен не си пада по сладко тесто. От всичко най-много я впечатли пушека от свещичката, веднага щом е духната. Освен това не искаше да се раздели с една кутийка от крем Бочко и на снимките е с нея.
В събота ще празнуваме по-официално у нас със тукашните братовчедчета, кръстницата и другите баба и дядо. И май повече се вълнувам за тогава. И се надявам, че Дилянка ще усети и тя повече, че има празник.
Прохождането... чакайте, нали не трябва вече да се притесняваме майките на непроходилите? Нямам такива намерения още, особено като гледам колко е жилава и подвижна наш'та.
Иве, тия обувчици... и двете ли ги изядохте или ще си запазите едната?
Утре сме на ДК, да теглим и там чертата на годината.
Гита, може да направите генетична консултация в Националната генетична лаборатория в МД София. Ето им сайта http://www.lmpbg.org/. За някои неща преди бяха безплатни консултациите, за други – не, не знам за вашия случай. Пък дано не е предадено.

За ФБ /сурат тескере на турски
И, с риск много досадна да стана, здраве, здраве, здраве на всички малки и големи

За мен е недопустимо да върнат болно дете със задушаване или гърч или каквото и да е. Как са сигурни че като излязат отвън няма да се случи най- лошото 

Но мен ме страх, че ще го удари, без да иска, веднъж вече скочи върху него, тогава Светозар много и изплаши и доста си поплака.