ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Честито на днешните рожденничета – Божидар, Християн, Виктория, Даная, Ана,Боримир и Теодор!
   newsm59
Здраве, безгрижно и шарено детство!

smile3525Честито и на майчетата им!

Нели,  Hugкакво да кажа, освен да ви не се случва никога, никога повече и на никого повече.

Днес е по-минорно в темата. И наистина, че първия РД е празник повече на майката, детето не го осъзнава. Радвам се, разбира се, за РД, но някакси вече не мога да се радвам много бурно, все очаквам после нещо лошо. Отдавна и двамата с мъжа ми сме станали прекалено затворени и много се опасявам да предадем това и на детето.
Много неща от раждането ми се губят. С планово секцио за 5.01 отидох на 4.01 за кръвни изследвания и тест за алергии, спокойна, наперена. И като каза доктора „ да те срежем днес” се стъписах. Опитах да се пазаря, че не съм се настрахувала още, че не си нося багажа, ей такива... В крайна сметка часове по-късно си видях дългочаканото бебенце, със съвсем гладко личице, малко намръщеничко, спящо спокойно. В родилното беше първата ù несъзнателна усмивка. А погледа ù беше като на същество от друг свят. Не знам за вас, но аз най-много харесвах дланите и стъпалцата ù – леки, безплътни, побелели от стоенето в околоплодните води. И цялата година ми мина някак на сън, особено първите месеци.
Вперила поглед в един проблем, пропуснах да се насладя максимално на много мигове, които  няма да се повторят. Уж за сряда планираме ходене на лекар в Пловдив. Утре, в други ден ще звъня там, дано времето позволи пътуване.
Иначе РД мина нормално. То беше предиобедно събиране у нашите с децата на сестра ми, които не живеят в Бг и днес им беше полета, та вчера следобед трябваше да пътуват за София. Баткото много обича малки деца и ествествено Дилянка. Тя пък се страхува от него, защото го вижда рядко и си ми е пъзла. Мамината торта не ù хареса, но и тя като Камен не си пада по сладко тесто. От всичко най-много я впечатли пушека от свещичката, веднага щом е духната. Освен това не искаше да се раздели с една кутийка от крем Бочко и на снимките е с нея.
В събота ще празнуваме по-официално у нас със тукашните братовчедчета, кръстницата и другите баба и дядо. И май повече се вълнувам за тогава. И се надявам, че Дилянка ще усети и тя повече, че има празник.
Прохождането... чакайте, нали не трябва вече да се притесняваме майките на непроходилите? Нямам такива намерения още, особено като гледам колко е жилава и подвижна наш'та.

Иве, тия обувчици... и двете ли ги изядохте или ще си запазите едната?

Утре сме на ДК, да теглим и там чертата на годината.

Гита, може да направите генетична консултация в Националната генетична лаборатория в МД София. Ето им сайта http://www.lmpbg.org/. За някои неща преди бяха безплатни консултациите, за други – не, не знам за вашия случай. Пък дано не е предадено. Praynig

За ФБ /сурат тескере на турски  Laughing/... още се дърпам и там да се изтипосам. Не съм единствената, нали?

И, с риск много досадна да стана, здраве, здраве, здраве на всички малки и големи Hug Hug Hug

# 466
Здравейте, мили момичета!
Първо за много години! Да сте здрави, много, много здрави, много щастливи и обичани! Пожелавам ви да имате една прекрасна година, изпълнена със слънчеви усмивки и много топлина!

Честит първи рожден ден на порасналите големи човечета! Да растат здрави и щастливи, обградени с много внимание и обич от щастливите си родители! Да са любознателни и игриви, да правят белички(само безопасни!) и да се радват на живота!

Ето малко снимки от нас.
Аз в последната една седмица съм в непрекъснати спомени около раждането на Борчето и ми е едно такова вълнувателно...  Heart Eyes

Hug

# 467
Отдавна и двамата с мъжа ми сме станали прекалено затворени и много се опасявам да предадем това и на детето.

Вперила поглед в един проблем, пропуснах да се насладя максимално на много мигове, които  няма да се повторят.

Ани, недейте така! Не си причинявайте това....Ако можете бъдете маааааааалко поне оптмисти, а това ще доведе след себе си и малко повече отвореност към света......Оптусни душата, не се свивай така, ще се задушиш.....Напълни гърдите с въздух и издишай и ще видиш,че олеква.........

Желая ти от сърце тези мигове да се повторят!!!! И да......този един проблем ще се разреши, не го мисли толкова много, заради едно - пропускаш милион......Остави я тази минала годинка вече, що години са напред...И тях ли искаш да ги пропуснеш вперена в един проблем? Аз вярвам,че той ще се разреши......Ние сме с теб.....И моля те - ела в сурат тескере.........

Вили, вие в кравичката ли ще поръчвате албум? И никакви болести, идват много празници за вас!

Вярно днес много минорно в темата........Ще помълча, защото няма какво да кажа....само въздишам от безсилие.....

Честит рожден ден на Георги на peteto1981,Георги на minana,Димитър на manuella!!!!!!!!!!! bouquet  bouquet  bouquetЖиви и здрави, силни юнаци и добри кавалери да растете!!!!!!! За вашите мами bouquet  bouquet  bouquet и добри свекърви един ден!!!!!!

Честито и на всички, които празнуват на Йордановден!!!!!! Живи и здрави бъдете!!!!!!!  bouquet

О.....Почти безобидна.....хубаво е,че около годинката някои мами се сетиха за нас....за много години и на теб!!!!!!

# 468
  • Чехия
Милички, бързо оздравяване... на децата... много ми страшно ми е като ви чета, и всеки ден водя Дарина из студа, сутринта пак беше -10С Ама какво да правя Вяра у дома като цял ден ще пили, да излизаме на вънка, или за децата в градината и така но няма как... всички отиваме.

Ани недей така...  Hug Hug Hug Praynig Всичко ще се нареди.

Честно Дарето, може да ходи, но неще това дете да се занимава, Верето нон стоп я гушка, бута и мята, носи и тя е на сигурно лазеща... май така ще е докато кака й поумнее...

За украсата при все че се яде, обикновено не унищожаваме всичката, прекалено много е и само захар, мъжа ми дори си бели торта, аз малко но всичко..Та двете обувчици са читави, само едната е почупени рози, но Даренцето си я строши... мисля да ги оставя, те тези теста сухи може 20г да траят.

Хей Ани, от къде това и с ударение...  Wink

# 469
О.....Почти безобидна.....хубаво е,че около годинката някои мами се сетиха за нас....за много години и на теб!!!!!!
Сещах се и повече, но просто много се изтощих от болести тази година и нямах сили да пиша.

# 470
Честито на вчерашните и днешните рожденници!
Виолка, вие на какво се топлите у вас? Ако за Хриси казват че е здрава, а кашля от време на време да не е от сухия въздух, нали от него изсъхва лигавицата. И при Стефани е такаи затова съм се замислила за овлажнител. Аз пък извадих над двеста снимки от първата годинка на Стефи и ще ги подредя в един от онези старовремските албуми с хартиените страници и ще надпиша под снимките, коя от кога е.
Нели, направо е ужасно това, което ви се е случило. Дано се възстановите бързо от стреса.
Татоки, Стефани спи в долепено до спалнята креватче. Докато беше болна, искаше на спалнята, но иначе предпочита в нейното. Ето снощи заспахме рано и двете на спалнята. аз по принцип я местя като заспи, събуждам се по едно време и тя си излазила с чувалчето в нейното легълце. Определено когато е добре, го предпочита.
Гита, дано Стефа да няма таласемия. Пиши като минат изследванията.
Бързо оздравяване на всички болнички.

# 471
Ето някои от снимките на стефа от рд и добро утро на всички.

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2825/614298252816236138129430 … qf0Y8BLxvfq9t.JPG">photo_1</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2243/734908304103319399412943 … gGRKMFnOxrjsI.JPG">photo_2</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2705/117725811010744850411294 … s862QvwjPq5PB.JPG">photo_7</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2397/165073608146591795612943 … xcNTw2S6FslNA.JPG">photo_8</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1861/233054137210641575612943 … QZrwI54dqE4aY.JPG">photo_9</a>

и още няколко

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1578/377686379118932530012943 … vIM7e94AhjapG.JPG">photo_4</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2920/224505711191997105812943 … sILjGIpdQvIqY.JPG">photo_5</a>

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2048/198991866012245292351294 … chsihIocIwtea.JPG">photo_6</a>

В албума е голяма играчка, така ми е по-лесно да ги публикувам
Усмихнат ден на всички

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 10:24 от gitadam

# 472
pochti_bezobidna Борчето e голям сладур!  Heart Eyes

Гита, Стефи много е пораснала, страхотни букли има, дано не се потвърди заболяването, понякога ниския хемоглобин е просто нисък, не се дължи на анемия!  Hug

Честит рожден ден на Митето на Мануелка и Георги на Минана и Петето!!! Да растат здрави, обичани и весели!!!  Hug  newsm59

# 473
Забравих да честитя днешния Йордановден на всички именници!

# 474
Честито на всички малки рожденици и именници!Да са живи и здрави, да растат щастливи и красиви.  bouquet

# 475
Здравейте мами  Hug
Първо честит рожден ден на всички рожденници днес . Да бъдат много здрави и усмихнати  Hug

Честит имен ден и на именниците. Да  са живи и здрави и с радост носят името си

Нели голям ужас сте преживели. За съжаление живеем в скапана държава и все се чудя как тези лекари оставят едно дете на улицата  ooooh!За мен е недопустимо да върнат болно дете със задушаване или гърч или каквото и да е. Как са сигурни че като излязат отвън няма да се случи най- лошото  ooooh! Направо съм потресена от това безхаберие. И според мен си е до политика на болниците явно. Преди Нова година като ходихме на преглед за малкия и педиатърката му каза, че отделението е толкова пълно, че са отворили някаква стара столова и още две други помещения, за да може да приемат децата. Явно си е въпрос на организация и съвест  Naughty
Дано не преживявате никога повече този ужас  Peace

Деничка Иван също беше така и му биеха урбазон в болницата. Да ти кажа като ни изписаха, уж добре и по мое желание отново започна да го задушава. Отидох на преглед при неговата си лекарка и тя му изписа Хомеовокс и тези хомеопатични таблетки го излекуваха за 2-3 дни. Опитай. Той след ларингита изкара бронхеолит и отит, тъй че имай предвид че може да се получат усложнения
Дано се оправя бързичко малкия, както и всичи болниц дечица
Една от нас и Камен бързо да се оправя и да е здравичък през новата година  Peace

ivalex и при нас положението е същото. Александър постоянно ходи след Иван и уж да го гушка, но само го бута. На няколко пъти си удари главата вече в теракота. Но и той е още малък и не знае как да се радва

За прохождането- според мен на 10-11м е доста рано да проходят децата и аз се учудих че Иван тръгна толкова рано. Той за 2-3 седмици започна да се изправя и да ходи сам, та доста бързо се развиха нещата. Али проходи на годинка  Grinning

Рождения ден на Ванко ще го правим в ресторант и ще поканим около 30 човека- роднини, кумци, приятели. Ще видим дали ще успеем да се съберем заради времето. Около неговия РД са едни големи студове  Whistling

Мамо Це много са позитивни постовете ти винаги. Личи си житейската ти мъдрост  Hug

После пак ще се включа
Хубав ден на всички от нас тримата  Hug

# 476
Честит рожден ден на Георги на peteto1981,Георги на minana,Димитър на manuella!!!!!!!!!!! bouquet  Живи и здрави и щастливи момчета!

# 477
Честито и на днешните рожденници.Да бъдат много здрави и щастливи дечица!!!!Весел празник и на майчиците им!!!
Каката е на антибиотик, днес се оплаква, че гърдите я болят.Вчера докито я преслуша, каза че била добре засега, но предписа и аб, че вирусът бил с усложнения.Дано ни се размине и до рд на малкият да се оправи.

# 478
  • София
Честито порастване на малките ни сладки януарчета! Да растат здрави, усмихнати и много обичани и с пакостите си да радват мама и тате!

Честит имен ден на януарските ни малки и големи именици! От здраве да не се отърват!

Иве, Арвен и в нас като са двамата очите са ми на 8, защото любвеобилния ни батко от обич ще я пребие. Весето вече не смее да се изправи от страх. Емо я хваща за двете ръце и започва да я влачи в опит да и помага. Снощи я видя да пълзи и започна да и дърпа крачетата, а тя си дрънна главата в теракота. Обяснението му беше, че искал да я обърне с лице към него, за да и помогне да стане  ooooh! . Най-редовно я задушава с прегръдките си. Каквото и да прави все търси повод да я целуне или гушне.
Ето едно клипче, където дори и подскоците върху канапето не могат да го откъснат за дълго от бебка. Много им се радвам като се гушкат и борят, но си трябва време докато свикнат и да се пазят.

# 479
Плашите ме пак с тия вируси, аз тъкмо засилих от днес баткото на градина, че просто вече нервите не ми издържат, след като вчера надраска дюшемето и малко от стената под бюрото на компа с фулмастер и после смеси на Зарко две мазила, по точно изстиска бадемово масло в судокрема и направо кипнах, и това още преди обед!!!

Бързо оздравяване на болните!

ra4e при нас е същата работа, нашия батко дори качва Светозар на дивана и се търкаля с него, а на дребния му е много весело!  Crazy Но мен ме страх,  че ще го удари, без да иска, веднъж вече скочи върху него, тогава Светозар много и изплаши и доста си поплака.

Общи условия

Активация на акаунт