ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 122
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!
Айде и тук да честитя на днешните рожденици!Много здраве, весели игри и усмивки ви желая!   newsm59

Честит имен ден и на всички малки и големи Танчета!Весел празник!   bouquet  bouquet

Днес за пръв път взехме храна от детската кухня - останах приятно изненадана - не са едри парчетата вътре, а и са доста вкусно  Simple Smile НО моя малък лигльо нали не иска да яде не пасирана храна, та почна да му се гади на първата лъжичка още  ooooh! аз обаче настоятелно продължих, нали уж трябва да се научи, а и големината на парченцата бяха колкото сварен ориз..и резултата беше оповръщано столче  Tired Та го минах през пасатора, да стане с консистенция на каша и го изяде без проблем...Направо не знам как да го науча да дъвче - проблема е, че като му дам нещо в ръчичката сам да гризе минава номера - опитва да дъвче, но дам ли му с лъжица директно гълта  Crazy За  сега съм решила да минавам с пасатора първоначално и постепенно да му оставям по-едри парченца, пък дано свикне  Rolling Eyes Приемам и всякакви съвети от вас, мамчета  Simple Smile

# 616
  • Madrid
Честит рожден ден на всички прекрасни слънца,родени на 12 януари!!!Да са здрави,весели,засмени и много щастливи деца с прекрасните си родители!Весел прадник майчета!

Аз най-накрая приключих с цялата еуфория около рождените дни на двете ми дечица и сега смятам да вложа усилията си в малко повече свирене.
Благодаря ви за поздравите и тук,и във фб!

Не мога сега да прочета всичко,но ви желая прекрасен ден на всички -именици,рожденици и тези,чийто повод е ,че виждат растящите си душици всеки ден!

До скоро!

# 617
  • София
Най-накрая ето ни и нас Simple Smile    bouquet

Първо Честит Рожден Ден на малките ни порастнали вече слънчица ! Да растат здрави, обичани и много щастливи !!!
Съжалявам, че не можах да се включа на РД на Кати за да ви почерпя виртуално и да благодаря за поздравите на всички сетили се за нас, но просто си бяхме цял месец на Троян, а там с нета сме малко скарани ту го има ту го няма (че е краден) Тъкмо нещо напиша и ме дисконектне и така Simple Smile

Иначе празниците минаха страхотно - като започнахме от 19.12. та чак до 7.01 Simple Smile Рожденния ден мина много много хубаво. Първо и ние мислихме да сме вкъщи, но в последния момент решихме да е в заведение и не сбъркахме. (Ще кача снимки във ФБ) Някак си имам чувството, че вкъщи от толкова приготовления нямаше да си разберем от празника... а така сядяш, поръчваш, плащаш и си тръгваш Simple Smile Мое мнение де Simple Smile Бяхме около 20 човека с много деца и беше супер Simple Smile Кати също предимно получи дрешки и пари като подарък. Е нашия подарък сребърната лъжичка влезе веднага в употреба Simple Smile Много съм доволна Simple Smile Яд ме е само за тортата - поръчахме Мечо пух от Неделя, но докато ни я докараха до Троян беше цялата се разтекла  #2gunfire умрях от яд #Cussing out Но пък Кати не и намери кусур, както и другите деца, веднага и облизаха крема  Mr. Green

Другото което е, че я отбих от няколко дни без проблем Simple Smile Беше толкова пристрастена, че чак се плашех, но всичко мина неочаквано добре Simple Smile Е, приспиваме се на ръце, не на гърда, но и това ще е временно Simple Smile Исках да питам - сега трябва ли да пия хапчета за да си спра окончателно кърмата ?

П.С. Бройте ни и нас за срещата - и аз съм за 30.01. (дано мъжо може да ни докара, иначе... не ми се мисли...)

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 16:49 от Barbie^girl

# 618
  • София
little rabit - Точно така реагира педито още миналия път, като я питахме дали е задължителна тази ваксина и тя ни се изсмя, че съвсем скоро имало бум на морбили. Еми да, ама това, което ние знаем е че бума беше при неваксинираните ромчета. Но това, което разбрах наскоро от другата ни лекарка (хомеопатката) е че всъщност повечето деца, които са били болни от Морбили тогава са били бели дечица и именно ваксинирани. Но това не се разгласява много-много, защото точно тогава ще спрат да се ваксинират децата. Все повече се настройвам отрицателно срещу ваксините и смятам, че трябва децата да имат добър имунитет, за да не се разболяват лесно...

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 16:15 от wicky

# 619
Честито на рожденниците и днес!!!Ей, че е празничен този януари  Laughing!!!Да бъдат дечицата много здрави, щастливи, обичани, умни и талантливи !!!!!И много, мноооого да радват мама и тате!!! newsm38  Gift  bigdance2 newsm59  bigdance2
Честито и на всички Тани и Татяни в темичката ни!!!!!Нека бъдат и те много здрави, обичани и щастливи!!! newsm51 smile3525 newsm51

# 620
Честито на всичките ни днешни януарски дечица! Да радват мама и тати и да растат усмихнати и здрави!

# 621
 newsm38 nbirthday newsm59 nbirthday

Честито на всички рожденици!

Да са ни живи и здрави Танчетата!!!

За ваксините - и аз се попазарих с наш'та педиатърка - но и тя ми изтъкна факта за бума на морбили миналата година. НО най-безсрамно каза, че ваксината била едва ли не без странични реакции #2gunfire
Много се дразни, че захраних късно и не я търся за съвети, та по повод на това, че на Вики хемоглобинът е 98 каза че било, защото не съм й дала зеленчукови пюрета на 4м Crazy
Много ме дразни! Хем й казах че детето не понася препаратът Легофер, тя пак него ми изписала(при условие че алтернативата Малтофер е на капки, а не е гаден сироп Sick)

Разпалих се за нашата педка, за което се извинявам, щях и още да пиша ама пусто забравям Mr. Green

# 622
  • Mediterraneo
Въх, колко отдавна не съм писала тук. Горещи прегръдки на всички пораснали дечица  Heart Eyes

Зорничка, хемоглобина на бебето беше паднал на 99, после се качи на 116 без никакви препарати. И нашата педиатърка се сети да изпише Малтофер при по- високите вече стойности. Е, не съм го давала. Сега на профилактичните ще видим какво става с хемоглобина.

# 623
Днес бяхме на ДК Хриси е 9420 кг и е 78,5 см(т.е 6 020кг от раждането и 27,5см).Вече често се пуска да ходи сама-харесва и и прави една самодоволна физиономия като постигне нещо сама-утре ще я водя да я бодат(кръв и урина-мисля тази вечер да измия гърнето хубаво и сутринта там да пиша та да не се мъчим).
Лека вечер!

# 624
Ау, само мойто гардже ли се е източило само с 25см за година?
По някаква формула в зависимост от ръста на родителите я смятах, че трябва да стигне 1.70м.

# 625
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привеет,

Най-сетне се докопах и аз дотук!
Мнооого благодаря за честитките и пожеланията. Почерпаката е във ФБ  Mr. Green

Честито на днешните ни рожденничета!

Ау, само мойто гардже ли се е източило само с 25см за година?
Тц....... и неговата сърожденничка....  Crazy.

Гита, ние онзи ден и купихме на Марина детска четка за зъби. Голям кеф и е и като я питаш как се мият зъбките си я намира и почва да търка...... ама венците - там където няма заъби. Все пак смятам, че така свиква да си ги мие..... Иначе като цяло я взех като играчка и чесалка........ Че тя другите чесалки не ги долюбва...

Виола, абе и аз искам така да процедирам, ама се чудя дали измито е всъщност стерилно.  newsm78 Щото като миеш все пак ползваш гъба, някакъв сапун и то си оставя следи..... Ти питала ли си някого?!

# 626
  • Mediterraneo
Моята е вдигнала само 20 см за година на ръст. Ама се роди 55 см, така че изобщо тези статистики не ги следя.

# 627
Арвен, извинявай, че чак сега ти отговарям, но нещо не бях влизала във форума - кърменето през деня не е проблем при мен, Камен си е на твърда храна, кърмя го само, ако нещо много ми мрънка и ме мързи или ако е болен или ако го болят зъби... Бил е доста пъти за цял ден при баба и дядо без мен и не е имало проблем. Така и така си се кърмим сутрин, вечер и нощем, мисля, че му е крайно достатъчно, пък и той ако не ме вижда мен наоколо не иска и не мрънка  Peace
Веселушко, мъжът ти е точно за толкова голям бой колкото и моят!!! Аз не мога да разбера в България как ги отглеждат тъпите им майки тези мъже - масово нашето поколение мъже са мрънкави лигльовци, аз всекидневно съвсем сериозно обмислям варианта да се изнеса и да си гледам сама детето, само за да не си късам нервите с ежедневните ни скандали за елементарни неща от домакинството. Как може да си възпитан така, че да смяташ, че някой ти е длъжен и че ти е прислуга, просто нямам обяснение. Ей това ще ми е първи приоритет при възпитанието на Камен, да го направя отговорен човек, пък дано да не се проваля  Praynig Разликата е само, че моят мъж никога няма да посмее да ми каже подобно нещо, защото много добре знае, че на секундата ще си събера багажа и ще си тръгна, аз съм голям огън и съм доста луда, така че поне внимава какво ми говори... А от всичко най-много ме изнервя това, че дори и с детето не се занимава, всичко става само като накарам насила и със скандал едва ли не и накрая се оказва, че аз съм лошата, защото така му говоря  Tired Него ако го оставя, няма да пипне нищо да направи, само ще си седи на компа или пред телевизора, точно като баща му  #2gunfire
За инхалациите - голям рев беше първите пъти и задължително трябваха двама души да го държат, обаче малко по малко свикна, сега си приказва нещо зад маската, смее се, играе си направо детето. Е, разбира се, трудно се удържа цели 5 минути, но пък веднага се кротва, като започна да му пея песнички - по принцип на мен това ми е страхотен метод за успокоение - обожава да слуша мама да му пее  Heart Eyes
За четката за зъби - още от първото зъбче си има Камен, както и безфлуорна паста за бебета - мие си сам зъбите - обожава просто - колко мие се сещаме, но за мен засега по-важното е навикът и положителното отношение на детето...
Уики, твоята хомеопатка ми се струва голям любител на всякакви световни конспирации, не знам защо така сляпо и вярваш  Rolling Eyes Да не говорим, че обричаш детето си на това да не го вземат в нито едно детско заведение... Когато не е имало ваксини, хората са си изграждали прекрасен имунитет... и са живяли с него към 40 години най-много...
АниТакова, моята педиатърка ми каза, че първата година детето трябва да порастне с 25см, така че твоята госпожица е за пример просто!  Hug

# 628
 Татит никой не съм питала-и днес дадохмекръв и урина.Урината не трябва да е стерилна така ми каза доктора предишния път(изследва се само за седимент).Не плакахме въобще.Вече и давам кроасани с крем ,а днес и малко балатонка.Харесва и доста и снощи не се е будила.

# 629
Честито на рожденниците днес!Да растат живи,здрави  и много будни деца!Да постигат лесно целите си в живота!

Общи условия

Активация на акаунт