ЯНУАРСКАТА дружина става на една година - 14

• 27 116
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Честит рожден ден на Божидар на olemale, Ина на nellii, Виктория  на qoqoqo!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquetЖиви и здрави да растат децата, щастливи, обичани, умни, добри и само радост да носят на мама и тати!!!! Hug Hug Hug Хубав празник!!!!!!! Оле, да се отчетеш най-подробно после как е минал вашия ден ден!!!!!!

Аз не мога да разбера в България как ги отглеждат тъпите им майки тези мъже - масово нашето поколение мъже са мрънкави лигльовци

Само да внимаване след време това да не го кажат нашите снахи, че тогава ще стане страшно.......

Да, неприятно е, когато мъжете ни се сещат за куп неща.....Сами, не да бъде изпросено от нас....Но от друга страна ние също не сме идеални? Често ми иде да набия мъж си, но сигурно и на него му иде понякога да стори същото с мен.......Не сме съвършени. Нито ние, нито мъжете......Отчитам,че сега ние сме по-уязвимите - седим си в къщи, гледаме мънкащи деца, колики, зъби, прохождане, домакинство, болести.....Въртим се постоянно в един омагьосан кръг на ежедневие, сивота и монотонност......Но...така ще докато не ни поотраснат бебета......Лесно майка не се става - колкото и шаблонно да звучи........Ако беше лесно нямаше да има изоставени деца, нямаше да ги има голяма част от абортите.....Защото едно дете е преди всичко посвещение. Посвещаваш му цялото си време и цялата си същност, а и цялото си тяло.......Скоро гледах по тв някаква класация за най-депресиращите професии в света. Не си спомням как точно бе първата тройка вече, но там - или на 1 или на 2-ро място бе гледането на малки деца.

Хубавото е,че колкото и да ни е трудно на моменти да повярваме, но този период ще свърши. И пак ще имаме време, и пак ще има разнообразие......Въпросът тук е как да се съхраним докато дойде този период. Отчетните теми и форумът са един от начина за терапия в този период. Затова е хубаво да се изслушваме, да си помагаме, защото всички се печем на един огън и всяка минава през едно и също....А когато знаеш,че не си сам - положението става малко по приемливо. Хубаво е да имаме наши кътчета на оазис, където да забегнем......Да направим нещо за себе си, да си се поглезим с някакъв шопинг - дори това да е 1 шоколад, да не се занемаряваме - както външно, така и вътрешно......Тук според мен помагат и разговори с приятелки, които нямат деца....Понякога и ние сме странни същества.....Уж ни писва от бебешките работи и проблеми, а въртим-сучим разговорите ни постоянно са за децата ни. Та...имам си една приятелка без деца - с нея си говоря на тема екскурзии - къде е ходила, какво е видяла, тя ходи на опера, балет - после ми разказва, сега я чакам да се прибере от Германия и пак да разказва.......И парадокса тук е,че аз завиждам на нея за социалния живот, който води, тя пък завижда на мен,че имам деца.......То човека не можеш да го разбереш въобше какво иска......

Аз напр. се абонирах за първи път тази година от детството насам. Санома Блясък имаха промоция и се абонирахме за Журнал за жената, Кулинарен журнал, Журнал за здравето и двете Нешънъл Географик - за деца и за големи. 5 списания за 80лв. цяла година. Евтино, полезно, приятно, интересно - като чета нещо приятно и се откъсвам поне за малко от ежедневието.

Та всеки си има своето разковниче.......Но пък и вече животът ни няма да е същия - станали сме майки, имаме деца, приоритетите ни вече са други, научаваме се да казваме Не на определени неща, но пък и трябва да бъдем креативни за да намерим най-добрия изход за точно нашето семейство. Ние преди Сами много пътувахме.......От 2 години сме занимарили много това нещо.....Сега обаче чакам да се постопли малко и да тръгнем отново по пътищата. Ето, Сами е пораснал, вече позволя да го мъкнем с нас, и смятам поне в месеца веднъж да бягаме от къщата си.........Една позната-страстна планинарка ни е обещала да ни заведе на Седемте Рилски езера.....Направо се чудя - те са до нас, а ние още не сме ги посетили.....Но време има за всичко.......

Та така.......Смятам,че трябва да действаме и да не позволяваме депресията да стане постоянна наша приятелка. Нека са ни други дружките.......Пред мъжа си отстоявам моето - кога успешно, кога не, но в общи линии не мога да се оплача. Всеки си има своите приливи и отливи, не си струва понякога за дреболии да си тровим живота........Като му писне понякога на моя мъж му казвам - Като е искал идилия и спокойствие - да не се е женил въобще........Но пък то и каква идилия и спокойствие биха били това е друга тема за разговор........Та кой каквото си няма за това мечтае.........

Не си мислете, че е лесно.....До скоро и аз бях в депресия някаква.......Но....не е важно къде си бил, важно е къде си сега и къде искаш да бъдеш......Та аз не искам да живея постоянно в дупки и ями.....Затова....разрешението е само в нашите женски, крехки ръце.....И да покажем на практика,че ние сме силните и можещите, и от всяка една ситуация можем да излязем с достойнство и помъдрели.......Смятам,че една жена без мъж си може да живее, но мъжа без жена - едва ли.....Колкото и да се правят на супермени - мъжете повече от нас искат уют, искат жена, искат стабилност, искат семейство......Но поради ред причини те никога не биха го казали и показали.....Обяснила съм на мъж ми,че при раздяла ни едно дете няма да види, но ще искам стабилна издръжка от него....Да си прави сметка........Радваме обаче едно - на практика като съпруг моя мъж търпи критика, понякога тази критика е всекидневна,а желанието да го набия - ежеминутно, но .....като баща на децата ми - нямам никакви забележки. Просто идеалния баща е той за мен.

Ох....изивинете много.........Просто искам да си вдъхнем кураж една на друга........Че животът не е лесен - не е лесен, но понякога и ние допълнително си го правим сложен......Та ако може каквото зависи от нас за да е по-добър да го сторим, пък......да става каквото ще става......

Hug

И....писах аз и във фейса......Ама и тук да си кажа......Имам пълна къща с болни деца.....Да ми е честито, весело е у нас, който иска - да заповяда с лимони и мед!!!!!!!!

# 631
Честити ни рожденници и днес! Божидар, Ина, Виктория - щастливи да сте!
Напоследък съм такъв заплес... Пиша, пиша и накрая се отплесна и дотам - всичко на кино, та после пак.
Кърменето - мойто дете е пристрастено. Може по цял ден и по цяла нощ така да си виси и да му е мнооогоо кеф. Как ще се отказваме не е ясно newsm78. До май месец някъде трябва да сме останали на кърмене само вечер или евентуално и сутрин, че да почва на ясла да ходи уж...
Barbie^girl , ти беше решила предварително около годинка да я отбиеш от раз ли? Аз си мисля, че много трудно ще се получи при нас, но гледам че ти успяваш, та... Мисля да пробвам постепенно аз...
Веселушко, edna ot nas, мъжете - какво да ги говорим. И на мен почти всяка вечер ми идва да го гръмна моя, но има страхотни промеждутъци, в които е толкова мил, забавен и грижовен, че забравям за всичките дразги преди това (естествено до следващата изцепка).
Инхалатор - още не съм купила, но твърдо съм решила да го направя при следващата настинка. От вашите отзиви съдя, че съм взела правилно решение.
Четка за зъби си имаме откак направи 6 месеца. Не се използва по предназначение - разнася се из къщи като играчка и това е. То и гърне си имаме, но хич и не искаме да го погледнем, пък за сядане отгоре какво да говорим. Ще почакаме да порастнем още.
АниТакова, моето е пораснало с 27см. (Поне и с килограмите да се отчета - вече сме 12кг)

# 632
Мамо Це, Hug! Да се оправят бързо децата и да ни спретнете някакви сладки, че ги правите страхотни:) Може и на общия РД да донесете:)

# 633
Страхотна тема,жалко че я открих толкова късно и минах през трудните моменти сама!
Мама Цоцоланка  - страхотни думи напълно съм съгласна с теб , а и в крайна сметка ние сме господари на живота си!
Днес дъщеря ми става на годинка:)
Честити на всички който празнуват с нас!

# 634
Честит рожден ден на Божидар на Олемале, Ина и Виктория!
Честито рожденниче и на новата мама Другата!
Да растат щастливи, палави, здрави и много обичани деца!

Една от нас, все повече ми харесва твоя подход за гледане на дете и конкретно момче. С много неща не съм съгласна и не бих ги направила, но като цялостна концепция – да. Не робуваш на форуми и наложени рамки. Браво, много ти се радвам!

Це, и лифт ви пуснаха, срамота е, при първа възможност се качвайте! Ще ти хареса и кога ще наваксваш? А и ходенето по баири е чудесно място за възпитание и за сближаване с децата. Не че имаш нужда от съвет в тази област. Още помня със завист и възхищение снимките на Горис с трите малки момиченца горе от Мусала.

Моето човече лека-полека се заиграва само за по-дълго.Ето, сега си храни Лилито и мечовците. Лили си има дупка в уста и Дилянка знае къде да вкара шишето. С мечовците имаше трудности, но намери решение. Дори вече стои в кошара докато аз простирам без да плаче. Може да ви е смешно, но за мен това е напредък. Може пък и време за торта да ми се отвори.

Буриту, нито за кг, нито за см се кахъря особено. За кг дори се радвам, че не си утрои рожденното тегло и вместо 10,500 е 9,500. Аз и така оная вечер се сецнах. Но нали съм куча марка, бързо се оправих.

# 635
Мамо Це , ще взема да те взема.  Hug
Честит Рожден ден на  всички рожденници да са живи и здрави.
Една от нас , аз само се притеснявам да не изкукам и да стана страшна свекърва. Не се ядосвайте на мъжете и на тях не им е лесно.
Като ние е сме добри и прекрасни и си ги гледаме а когато се появи детето почваме да им обръщаме все по малко внимание то до там се стига. Предполагам, че и ти си като мен. Първа смяна на работа от 9 до 6, в къщи застъпвам втора смяна от 6 до 10 с Никола , от 10 до 12 с домакинската работа и в 12 нямам сили за трета смяна  Embarassed Но живота си е прекрасен. Само не си го слагай на сърцето. Щом сме си ги избрали.....ще трябва да си ги траем.
Моят който е страшно романтичен и ми е подарявал цветя с повод и без повод, като бяхме гаджета в Прага изчезна в един магазин и след 2 минути се появи пред мен с роза. Сега за рожденият ден на Никола ми подари голямо нищо. Но той е човека когото прегръщам когато ми е кофти.
Хубав ден на всички.
P.S. Какво стана с общият рожден ден?

# 636

Кърменето - мойто дете е пристрастено. Може по цял ден и по цяла нощ така да си виси и да му е мнооогоо кеф. Как ще се отказваме не е ясно newsm78. До май месец някъде трябва да сме останали на кърмене само вечер или евентуално и сутрин, че да почва на ясла да ходи уж...

Точно така сме и ние  ooooh! Само като ме види и грее. Ако ме няма 5 минути започва да крещи и плаче и после директно си вдига блузата  Laughing От два дни съм започнала да му давам мляко в шише, за да свикне да пие така и се надявам постепенно да се отбие. Поне баткото така направи, пък да видим  Simple Smile

Аз съм съгласна с Една от нас за мъжете, или поне повечето от тези покрай мен са такива. Нищо не ги интересува, жена им е длъжна да готви, чисти, пере, гледа детето, ако може и пари да изкарва някакви, пък той само да работи и да пие бира. Последното е образно. Моя обаче ще си го похваля- върши всякаква домакинска работа, готви/ по-добре и от мен/, гледа и двете деца, разправя се по всички институции, изобщо е мъж мечта  Blush И най-важното всеки ден ми казва че ме обича и ми къса цвете от градината/ ако има/. По този случай не търся от него нищо по разни поводи и си го обичам и аз него  Heart Eyes

Оф, хайде че се отплеснах  Hug
Може ли линк към групата във ФБ, че нещо не я откривам  Peace

# 637
Честито на всички рожденици, на всички януарчета и на всички именици тези дни!!!

Аз не мога да разбера в България как ги отглеждат тъпите им майки тези мъже - масово нашето поколение мъже са мрънкави лигльовци
 Така е. Абсолютно съм съгласна.  Peace  Затова сега трябва да внимаваме как отглеждаме нашите си деца.  Вито го обгрижвам с много обич и внимание, не искам да съм строга, но в бъдеще искам да го науча да умее да се грижи добре за себе си и за другите и да е мъж на място. Като мъжа на Арвен, например.  Simple Smile

...не е важно къде си бил, важно е къде си сега и къде искаш да бъдеш......Та аз не искам да живея постоянно в дупки и ями.....Затова....разрешението е само в нашите женски, крехки ръце.....И да покажем на практика,че ние сме силните и можещите, и от всяка една ситуация можем да излязем с достойнство и помъдрели.......

newsm10  

... Че животът не е лесен - не е лесен, но понякога и ние допълнително си го правим сложен......Та ако може каквото зависи от нас за да е по-добър да го сторим, пък......да става каквото ще става......   Hug  
 Точно така! Иначе другото е излишно хабене на енергия.  

Hug

# 638
Привет от нас!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ СЛЪНЧИЦА, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС! ДА СА ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ!
 Една от нас и аз винаги това съм  се чудила. А пък нали жени ги раждат тези мъже, знаят какво е. Но...манталитет. Според баба ми мир на праха й винаги мъжът е по-изморен от работа и като си дойде вечерята трябва да го чака на масата.
Ти беше писала, че Камен е роден през нощта доколкото помня. Тони е родена в 6.00 сутринта. Ама за сега още никой от двамата не се е родил. Laughing  Още сме си с коремчетата. Laughing Нещо ме хвана носталгия по това време. Около мен само бременни сигурно за това.
Ани Такова ние не сме се мерили от октомври и идея нямам колко е наддала. Както винаги съм казвала таблиците са излишни. Всичко е до ген, до рожденно тегло и тн. Ами дете родено 5 кг много ясно че на 3 месеца ще е повече от дете родено 2 кг. А пък ако мама и тати са фиданки, за разлика от гигантите на другото-еми за какво говорим.
За кърменето- не знам как ще е. Лятото е най-удачно да се върна на работа, не че ме притискат, но така седят нещата и до тогава трябва да останат само сутрешното и вечерното сукане.  На 12 часа съм и няма друг начин. А дори и 2 на 2 няма как да подържам кърма през интервалите когато съм на работа без редовно сукане. Само че ние до сега нямаме и едно 100 % заместено хранене. Хем искам да е плавно, хем искам колкото се може повече да е на кърма. Е няма угодия на мен. Mr. Green Кухнята за сега не се приема, десерта ядове няма ама то не може пък само него да яде. Ще видим как ще е по-натам.
Отивам да хапна нещо и да излизаме. Хубав ден!

# 639
Честито на празнуващите днес и тези,които са празнували досега!

Аз рядко пиша,защото повечето пъти не ми се отваря страницата за отговор  #Cussing out
Но редовно чета(е,не успявам всичко) и се радвам на порасналите дечица  Heart Eyes
Също и не пиша дълго,за да не ме е яд ако не се запише,че и това често се случва
Ние сме добре,подготвяме празненството за РД.Аз съм и в сесия,даже на 15ти сутринта съм на изпит.Мимката е добре-още не ходи самичка,но пък лази доста бързо,има 4 зъбчета,яде манджички и супи от детската кухня,все още я кърмя,през нощта си спи добре,последното й постижение е,че слиза сама от леглото,думичките,които знае са кака,мама и тати  Heart Eyes

# 640
Аз знам какъв ми е проблемът с мъжете - много съм независима, много собствени приятели имам, много съм успяла в работата си и т.н. - осъзнавам, че винаги привличам определен тип мъже, които хем се чувстват силно привлечени именно от тези неща в мен, хем това ги кара да ме оставят да се оправям сама с всичко, защото ми личи, че мога  Sad Някак съм много директна и никога не мога да се направя на по-слаба, за да привлека внимание, съчувствие... Даже винаги споровете са ни такива: "аз с всичко мога сама да се оправя, не е в това въпросът, въпросът е ТИ с какво ще ме оставяш да се оправям сама и защо..." Simple Smile)))))))) Тъй де, и оправните имаме нужда от глезене пък!  Crossing Arms
Другото е, че си имам татко, да ми е жив и здрав, за чудо и приказ - той е най-примерният мъж на света просто - цял живот с такава любов се грижи за двете със сестра ми и за майка ми, обича всички ни еднакво, голям и силен е, обаче на мравката път прави, няма да ме остави дори и най-леката торбичка да нося, ако излезем заедно с детето, абсурд да бутам аз количката, да не се счупя явно  Joy И е такъв съвършен кавалер за абсолютно всяка жена - близка, далечна, позната, непозната, хубава, грозна, той не прави разлика между хората и уважава еднакво всички... Мисля, че на доста хубави неща ме е научил, но също така е вдигнал много летвата за всички мъже, които искат да имат нещо общо с мен, та и това се оказва проблем  Laughing

# 641
  • София
Barbie^girl , ти беше решила предварително около годинка да я отбиеш от раз ли? Аз си мисля, че много трудно ще се получи при нас, но гледам че ти успяваш, та... Мисля да пробвам постепенно аз...

Ами горе долу да, така бях решила на годинката и от раз, но все отлагах - хайде днес хайде утре... че като я гледах колко и е хубаво и сърце не ми даваше да я отбия... но на 7.01 и беше последното кърмене и си казах "край маме от утре няма" Simple Smile и така и стана... Иначе и тя беше адски пристрастена към кърменето, даже се плашех как ще я отбия, но за моя изненада стана от днес за утре изведнъж Simple Smile Сега пак като се присети и показва как муца и ми бърка из пазвата, но нещо като я разсея и забравя Simple Smile Лесно се получи. А вечер вместо на гърда, се приспиваме на ръце и я плаша с баба меца и след 5 мин е заспала Simple Smile

# 642
  • Стара Загора
edna ot nas, с такъв татко е трудно да намериш мъж като него  Laughing Браво на човека, винаги съм се възхищавала на такива хора като него.
Забелязвам аз, че сегашното поколение мъже по се втуркат да помагат в къщи, дали майките им са ги научили, или жените им после незнам, но като правя съпоставка с тези на възрастта на бащите ни разлика е голяма. Пък ние мъжките майки ще трябва да внимаваме, после снахите да не ни одумват синовете по форумите  Mr. Green Свекървенското в мен проговори, пък след години кво ще е не ми се мисли сссссссссс  hahaha

Айде сега честито на днешните рожденици - Божидар, Ина, Виктория ! Весел смях, много здраве и щастливо детство им желая!

Бегам, че милинки правя   chef

# 643
Ех, колко отдавна не съм писала тук Simple Smile По доста теми бих се включила, но ще видим с колко време разполагам, Писанчето спи на дивана до мен и може да се сепне от най-малкото нещо, а малко ми е болничка, аз я разболях, че съм с болно гърло от няколко дни и сега е на сироп, дано бързо ми се оправи златото Praynig Heart Eyes
Една от нас, и аз имам такъв татко Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много ми помага, много!!! Непрекъснато ни разкарва с колата насам-натам, отменя ме с малката, извежда я с количката, играят, пазарува, пере  й дрешки... Имам ли някакъв проблем все на него звъня и знам, че ще се отзове на секундата, няма значение има ли друга работа или каквото и да било, просто е моята скала, на която винаги мога да се опра. Силно се надявам един ден мъжът ми да съумее да бъде за Марти това, което е моят баща за мен!!! Praynig
Аз с моята работа вкъщи доста съм се изнервила, въпреки че полагам неимоверни усилия да не е така... Sad   Много ми е трудно да се съсредоточа да работя, едното ми око все е в нея и просто как се оправям и аз не знам, най-често работя вечер след 12 докъм 2 след полунощ и съм гроги Sad Но сама съм си го избрала и няма да се оплаквам. Трябва само да намеря начин да не се чувствам толкова износена и изтощена.
Радвам се на тези от вас, които майсторят торти. Аз ще поръчвам от Вега. Не харесвам изобщо Романса нито примерно 100 грама сладки, прегледах и др.варианти, но определено Вега са ми фаворит.
Поръчала съм й едни детски стикери за стена, утре чакам поръчката. Тя много се радва на всякакви животни, много гледаме разни картинки, все сочи с пръстче и показва, сега имаме едни стикери на пчела, куче, патето Яки, зайче и коте, доста големи са, на вратата на едната стая и на стената на хола и много им се радва. Утре ще разлепя и другите като пристигнат и съм сигурна, че ще грейне милата Heart Eyes
А иначе за рождения ден съм замислила интересни неща, само да сме здрави!
Хайде, това беше от нас, хубава вечер!

# 644
  • Madrid
Барби,Катрин разбира ли какво е баба Меца и какво може да направи ,ако не заспи?

И ние си говорим с моя мъж понякога на тези теми и сме стигнали до извода,че за повечето банални неща мъжете и жените имат различна гледна точка и затова все се разминават и карат.Опитваме се да си обясним какво и защо искаме и като че ли започнахме по-малко да дискутираме.Ама като си говорим го правим искрено,а не викайки да обясняваме и да изискваме. Simple Smile

Еола,ясно защо и във фб те няма...

Общи условия

Активация на акаунт