Кокиченцата вече надничат горделиво, очаква пролетта БУРГАЗлийчето нетърпеливо

• 33 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Да ви питам тези ,които имат деца в ДГ - във вашите градини каква вода пият децата ? Разрешават ли да си имат шишета в шкафчетата ?
Моето дете е първи клас,но в ДГ пиеха от шишенца,които всяко дете държеше в шкафчето си. Peace

# 571
  • Бургас
Да ви питам тези ,които имат деца в ДГ - във вашите градини каква вода пият децата ? Разрешават ли да си имат шишета в шкафчетата ?
Моето дете е първи клас,но в ДГ пиеха от шишенца,които всяко дете държеше в шкафчето си. Peace
Ние купуваме по списък мин.вода и чаши,но пак си има шише в шкафа.Никой не ми е направил забележка.

# 572

да носим си от къщи.

# 573
  • Бургас
Не би трябвало да се разрешава да има шишета с вода, внесени отвън - предписание на РИКОЗ. Компромисен вариант е да стоят в шкафчетата. В някои градини дори изобщо не позволяват.

# 574
  • Бургас
Да попитам и тук, щом сме на тема ДГ  Simple Smile: за дете, което не е посещавало известно време ДГ, разбрах, че искат изследвания от РИОКЗ. Бързо ли стават, изобщо всякаква инфо ще ми е полезна.

# 575
Не би трябвало да се разрешава да има шишета с вода, внесени отвън - предписание на РИКОЗ. Компромисен вариант е да стоят в шкафчетата. В някои градини дори изобщо не позволяват.
Е в шкафчетата е водата,ами то и хавлии не трябва да се носят,но носим,а да не говорим за излизане навън по пантофи,направо побеснявам до другия павилион по пантофи ги извеждат,а зимата в снега за коледното тържество като попитах,госпожата се замисли ,но съгласи да обуят обувките.
А за изследванията мисля че ако е отсъствало повече от 3 м. детето се правят,забравила съм точно какво се искаше.

# 576
  • Бургас
Да ви кажа защо питам - доколкото рабзбрах тази наредба е за диспенсерите с вода ,от доста време пият от чешмата.Но специално за вода дали могат да си имат в шкафчето и да я пият не знам със сигурност.При нас уж можеше ,сега не им дават ,а реално пият по много малко вода на ден /доколкото разбирам от това ,което ми казва детето ,а аз доста време периодично го питам за да си сътавя някакво по -меродавно мнение/

За мен водата от чешмата не е по-безопасна от шишетата,това едно на ръка.Освен това постоянно му говоря ,че трябва да се пие вода ,а там става обратното и го гледам,че почти не пие вода през деня и започва да се налива вечер.Те децата може и цял ден да не пият и да не ядат ,но това не значи,че е най-правилното  и като са им казали вода се пие само еди кога си ,до тоалетна еди кога си децата изпълняват

Бисера ,за глисти и паразите със сигурност и бележка от лекаря ,че е здраво.Поне това носим ние на есен.

# 577
Аз бях спокойна,че детето ми пие достатъчно вода.Последната година в ДГ изпиваше три шишета от 500мл за два дни плюс вода от чешмата.Ако  не бяха тези шишета все щях да се притеснявам дали и колко вода пие.Особено за по-малки деца,които се водят "под строй на запой" няма как да си сигурен дали пият достатъчно вода,а шишетата дават представа. Peace

# 578
Нашите пият от шишета, старателно надписани в понеделник. До петък периодично им ги допълват с вода от чешмата. В понеделник носим ново шише...

Гале, мислиш че бутилираната вода не е вода от чешмата ли? Wink

# 579
  • Бургас
Не знам ,тази от машините може и да е чешмяна ,но от бутилките поне вкуса е различен.Значи поне е филтрирана .
На мен  проблема ми е по-скоро ,че не им дават вода ,за чешмяната мога да го преглътна.
 Щом в другите градини си имат шишета ,значи няма такава наредба  Rolling Eyes

# 580
  • Бургас
Наредбата я има, просто я нарушават. Поне в нашата градина ни обясниха още в началото, че не е разрешено шишетата да стоят, дори и надписани, на достъпно за всички деца място. От РИОКОЗ са направили проблем и така. Не може правила да има само в някои градини, друг е въпросът дали се спазват или не.

Гале, мерси за инфото. Аз исках да разбера за колко време стават изследванията и ако искам да пусна детето в понеделник на ДГ кога да ги направим, т.е бавят ли ги много или става за един ден.

# 581
  • Бургас
Ставали са за 1 ден ,дори и на същия за глистите ако ги занесем рано сутринта в паразитологията на д-р Гогов,но преди това трябва да се вземе контейнерче от там .

# 582
.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 14:27 от аХ`Не!

# 583
  • Бургас
Браво, много изискано и стилно  Peace Много си хубава,пораснала  Simple Smile

# 584
  • Бургас
 Whistling

Общи условия

Активация на акаунт