Аранжиране на маса - тема 3

• 169 407
  • 713
  •   1
Отговори
# 165

Здравейте момичета,
Това е осмомартенската ми маса.
Mitonella- толкова да си изобретателна, възхищавам ти се!
Прекрасни пролетни цветя имаш, а как красиво сгъваш салфетки. Картичката е прекрасна Simple Smile както и всичко останало.   bouquet
Ivira-  Масите ти са толкова роматични, стилни, невероятни, накара ме да се замечтая. bouquet
В Будапеща времето е мнoгo студено Sad а е Март!
Дано се стопли и ние да разцъфнем като дръвчетата Simple Smile
Прекрасен ден ви желая!  Simple Smile smile3525

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 17:19 от danchika

# 166
Момичета, страхотни маси сте сътворили!!!   bouquet

Добре дошли на новите момичета!   bouquet И добре завърнали се на старите...!  Grinning Hug

Малката не ме оставя на мира тези дни, затова и няма да коментирам подробно сега, ще ме извините... Обещавам в най-скоро време да се поправя!  Hug  bouquet

Ето и няколко набързо направени маси от мен:

За 1-ви март, то не че не й личи...  Laughing

За 3-ти март:

За 8-ми март:

И вчерашната:

# 167
# 168
Хайде да ви почвам сега... smile3508

Митонела, браво на теб, колко много маси си аранжирала! Всичките са чудесни! Розово-влюбената е много нежна! Харесва ми съчетанието на розово и червено, малките сърчица върху салфетките, много красиви си направила чашите - приличат на цветенца така, а мишчицата и картичката придават много закачлив и донякъде дори детски вид на масата ти. Шарената маса също е много очарователна, а така с ястията изглежда много топло, уютно и примамливо. Много ми хареса "букетчето" от разноцветни салфетки, както и шарените пръчици върху хапките! Фаворит обаче ми е първомартенската. Толкова малко украса, но казва толкова много. Масата ти има хем празничен, хем битов стил. Най-много ми харесват клончета, украсени с мартенички. Много нежно изглеждат така и си заплювам идеята за следващата Баба Марта. Бъклицата и каренцето също много ми харесват. Бяло-зелената изглежда много официално. Харесват ми салфетките, както и свещичката в средата, на която си намерила много интересно свещниче. Естествено букетчето е много нежно. Последната ти маса носи дъха на пролетта. Много красиви и нежни цветове си избрала. Картичката е много красива, букетчето ми спря дъха, а свещичките така подредени като аптекарски шишета са много симпатични. Салфетките отново са много красиво сгънати.   bouquet
Данчика, Май нейм, добре дошли!   bouquet
Данчика, първата ти снимка ми се губи, не знам защо. Виждам само красивите ти чинии с малкото нежно букетче от розички в средата, както и красивата салфетка в бяло и синьо.На втората ти маса много ми хареса тази"тухлена" подложка в средата, малките цветенца-свещички, сгънатите салфетки, и вързанта панделка на бутилката с вино. На първомартенската ти маса също много ми хареса окичените с мартенички клончета, свещичките в бяло и червено, като и мартеничките-топчета около дългата свещ, но най-очарователна е мартеничката-цветенце в средата на бялата чиния!  Crazy Плодово-ананасовата е в много красиви ярки цветове, а зайчетата и подложките за чаши са много сладурски. Последната ти маса обаче ми е фаворит! Много нежни са тези малки букетчета, а последната снимка долу в дясно, на малкото букетче розички върху салфетката е невероятна!   bouquet
Май нейм, всичките ти маси са много красиви, личи си, че аранжирането ти е хоби! Изпипваш всичко, дори си сложила и калъфки на столовете!  Shocked  bouquet Черният свещник е невероятен, много ми напомня за Хелоуин. Харесвам съчетанието на розово и черно, а цветята в края на покривката ми взеха акъла. Втората ти маса е много, много нежна и трябва да кажа, че ми е фаворит! Съчетанието на тези нежни розови лалета и на нежните златни салфетки е много красиво за мен! Червената ти маса е много красива също. Даваш ми идея за следващия Свети Валентин с тези бели и червени цветенца в средата, от червените може да се направи сърце! Много красиви салфетки, но най-красивото за мен е панерчето, пълно с цветчета! Страхотна си, искам още маси!   bouquet
Л. О., да, зимата отмина, но ти си я представила в толкова нежен и закачлив вариант, че за миг ми се прииска пак да има сняг навън! Салфетките, които си избрала, както винаги са много красиви, кънките, шейничката и елхичките придават много детски вид на масичката, а белите топченца наистина приличат на мали топки от сняг, сякаш джудженцата от салфетките наистина оживяват  и от твоята маса долита нежна детска глъч! Невероятна си ти с твоите идеи, както винаги, браво!   bouquet
Ивира, за малко да ме заблудиш, че не си ти с тази снимка на дневна светлина, нооо те разконспирирах бързо! Малките японски купички, красивите салфетки в индийско лилаво веднага те издадоха! Масата в червено и бяло е невероятна, особено салфетката с гривничката и свещичките с посипаните сухи цветя около тях. Всичко е много премерено, нежно, прекрасно! А снимките ти както винаги са невероятни!   bouquet
Маце, ти търпиш критика! Може ли само снимки и нито една думичка!  Crossing Arms Много уютна маса с мезенца! Харесвам кафявото в съчетание с жълто и оранжево, обърнатите чаши са твоя запазена марка!  Hug

От мен две маси:

Вчерашната, много ми беше уютно в тези цветове и днес нямаше да аранжирам...:

Но тая картина направо ме "тресна"  Laughing сутринта и нямаше как, трябваше да я аранжирам тая морска маса по никое време:

# 169
 Жълтата маса е от вчера, искам да изкажа благодарности на matze за прекрасната рецепта на парфето.
а това е масата ми от тази вечер
qgodka- също като теб обичам лалетата,но изчаквам да ми увяхнат
 цветята от 8-ми и ще си купя. Много ми харесва масата със зелената покривка и то как точно си съчетала зеления цвеят със салфетките, свеща и лалетата- трепач.
Втората ти маса също много ми харесва от там ми дойде вдъхновението за моята последна аранжировка, така да ми липсва и на мен морето, но поне от снимките ни да лъха настроение. Откраднах си идеята със наклонените прибори Simple Smile
  bouquet  bouquet  bouquet
Толкова много изписах, тръгнах да го публикувам и ми каза изтекла сесия и ми изтри коментара,бясна съм!!!!!!!! Sad  
matze- много съм доволна от перфето и още неща правих от твоите рецепти, относно масата,много ми харесва, покривката ти е много красива  bouquet
И още нещо исках да кажа, търпя критика, аз съм начинаеща, а вие сте професионалистки, така че, критикуважте ме когато е нужно от упреците има градация!
Приятен Уикенд момичета!
 smile3525

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 22:49 от danchika

# 170
Здравейте, мили аранжорки, съжалявам, че не се отчитах толкова време, но ни налегнаха някои здравословни проблеми - някои съвсем тривиални, други не толкова, но се надявам в близко бъдеще всичко да се опрваи и подреди!!! Така че си приемам справедливата критика. Излишно е да казвам, че всичко, което изпуснах и разгледах е приказно, но от всичко най-много ми харесва това, че е правено с желание, старание, грижа и усет, които си личат!!!  Hug  Hug  Hug

Приемете и пожеланията ми за 8-ми март за здраве, любов и щастие! Ето и моята 8-мартенска маса (по идея, която имах още за 14.02., но нямах възможност да използвам за празника и която е вдъхновена от нашата любима тук лилава маса на брега):

# 171
Здравейте момичета.... Hug

На всички празници не бях вкъщи и затова не мога да покажа никаква аранжировка на маса.EmbarassedПък и на 8 март поработих малко...,няма как нали цветя искаме всички.... Wink
Но пък затова ви се възхищавам много .... Hug Ставате не добри,ставате не професионалисти....Вие просто вече плувате в собствени води....  bouquetПрекрасни сте,създавате много настроение и уют във вашите домове...  bouquet
Радвам се ,че темата набира все повече нови аранжьорки. Peace
Надявам се скоро да имам време да сътворя нещо не толкова красиво като вас,но все пак ще бъде от сърце ,за моето семейство....и за вас всички тук мои виртуални приятелки.... Hug

# 172
  • с трима мъже :)
aaaaaaaaaaaa
Apr, разби ме с тая маса!
Влюбих се в нея  Heart Eyes

# 173
Записвам се да Ви следя!  bouquet

# 174
  • DE
Здравейте момиченца Hug
Първо да се извиня за неприличния ми последен пост Praynig
В момента в който пишех тук в темата,  пътувах с влак. Бях решила да се правя на поет но така и не ми стигна времето да си допиша поста и накрая пуснах само снимките. Без коментар Embarassed

Митонела, теб те обявявам за най- активен член на темичката за месец Февруари.
Не знам коя маса да коментитам, но моя комплимент за аранжировките с винаги актуално мото по повод някакъв празник.
Ивира, ей тази снимка, голямата от втората ти маса ми е фаворит от последната страница.
Екстравагантно и много нежно.
Л. Ог, една зимна приказка ! Всичко е много добре взаимствано. Ти си просто един перфекционист. Наслаждавам се винаги как успяваш да съхраниш и предадеш естествения цвят на цялостния декор !
Данчика, като мернах онова бялото вкусно торте на снимката тръгнах да взимам вилица.
Благодаря ти че си ми се доверила при избора на рецепта за парфе.
Много ми харесват приготвените от теб маси ! Всяка една си има душа и всяка разкаzва една приказка за една преминала уютна вечер!
Радвам се че си сред нас Hug
Апр, като ти дойда един ден на гости да ме посреЩеш точно с така декорирана маса.
Страхотна ! Съблазнителна! Замечтана !
Надявам се да сте вече здрави и бодри в къЩи.
Ягодка, на мен си ми пък ти за десерт днес Heart Eyes
Изчезваш цяла седмица. После се появяваш с гръм и 100 снимки на маси.
Претоварваш ми старото сърце. Хайде по една и после пак една че да мога да се концентрирам Joy.
Само да спомена за кълбетата от морската маса и вазата с рози.
Най- заобичах третомартенската маса. Обикновенна,а всъЩност страшно идейна.
Стана ми мило и ме подгони една носталгия въпреки че докато съм живяла в Бг трети март не се зачиташе за празник !

Така момиченца ! Липсват Дина, Деси, Хестия, Меридит, Силвити

Мернах по скоро в "снимка бг" една дама която явно има доста добър усет, а и хоби да аранжира маса. Исках да и пиша на лични и да я поканя да се присъедини към нашата мила групичка но неЩо ми засича в "снимка" и не мога да пускам съобЩения.

До скоро !

# 175
  • София
Позволявам си да се запиша в красивата темичка и да черпя идеи и вдъхновение от вас.  Simple Smile Винаги съм искала да мога да направя красива маса за хранене, но до момента дори нормална маса нямам. Скоро ще се преместим в нов и много по-голям дом и там най-после ще мога да се развихря.

# 176
Здравейте момичета
Ето още една маса от мен...вече взех да си мисля, че никoй не влиза в темичката.  Thinking Crossing Arms

# 177
Данчика, аз преглеждам темата всеки ден, но наистина, къде изчезнаха другите момичета?! Много симпатични маси си направила! Първата с теменужките най-много ми хареса! Избрала си много нежни салфетки, които чудесно си пасват с теменужката! Овчицата е много симпатична, и малките цветенца-свещички също много ми харесват! Радвам се, че съм те подтикнала да си направиш морска маса! Много е романтична! Най- много си харесах бялата свещ върху сините камъчета в чашата-свещник. Ще използвам идеята ти, да знаеш!  Wink Третата ти маса ме заплени с красивите подложки. От хартия ли са , или от плат? Малките пликчета за подаръци също много ми харесват, съчетани са чудесно със зелената свещ в средата на масата, а зюмбюлът внася чудесно пролетно настроение на масата ти!
Апр, много красива маса "Любовна вълна"! Орхидеята внася допълнителна екзотика на масата ти, заедно с красивите салгфетки и свещта в същия цвят! Виждам и ягодки, шампанско... Чудна вечер ще да сте прекарали!  Wink
Маце, слушам и изпълнявам!  Laughing Само една маса този път:

# 178
Здравейте, мили момичета!  Hug

Mitonela, много свежа и весела осмомартенска маса! Харесват ми трите свещи и щипките калинки! Много хубава идея за салфетките, приличат на лаленца!

danchika, хубаво е, че се включи в темата, имаш толкова много идеи! Много сладурски зайчета! На осмомартенската ми харесват салфетките, кутийките за подаръчета, както и красивата роза, която вероятно ти е подарък! Обаче отнасяш критика, че не си снимала двете фигурки по-едрички! Същото важи и за едни сладурчета по предпоследната ти маса! А в еленчето се влюбих направо! Теменужената също е много красива, а и доста вкусна като гледам! Не разбрах какъв е поводът за синята мяся  newsm78 Изглежда много романтична с тези влюбени чаши и в същото време има и сладички детски елементи! Много обичам маси, на които има много за разглеждане! Малко хаотично те изкоментирах, ама тичаш напред по масите, връщах се назада, все има нещо ново за гледане  Laughing

Ивира, много нежни маси! На първата ми харесва “облачето” около саксията, свещникът е разкошен, като цяло е много нежна. Втората е като картина, много е красива!

matze, цяла история мога да съчиня по винената ти маса. Не знам какъв е поводът за нея, но ми изглежда много романтична!

Apr, виждам, че упорито се готвиш за лилавата маса на брега на морето  Laughing  Hug Много добри резултати си постигнала! Ще ни трябват още малко цветя и моите черупки от морски таралежи и сме готови! Свещите ти са разкошни! Не ги гори, да останат за брега   Grinning Този тюл носи много нежни емоции, както и асоциация за лек морски ветрец!

BelleCarina, не ни следи, ама слагай и снимки, да им се радваме!

petia_tag, радвам се да те срещна и тук! С нетърпение очаквам да видя аранжираните ти маси от новия ви дом!

Ягодка, радост за очите ми са твоите маси! Оставх те за накрая, защото много неща искам да ти напиша! Преминавам от една емоция в друга и хем бързам да видя следващата маса, хем погледът ми се задържа на предишната дълго, за да запомни детайлите. Лаленцето е много нежно, а масата с него много уютна! Жълтата свещ придава съвсем различен вид на червената кърпа и разбира се, точно си пасва със салфетките! За първи и трети март масите ти са абсолютно подходящи и изпипани, съвсем в духа на празниците, а знамето е страхотно хрумване и носи патриотични нотки! Индийското лилаво плюс нарциси изглежда чудесно, но минавам бързо през нея, защото следващата ми заковава вниманието! Прекрасна е, нежна, свежа, красива. Розите в стъкления цилиндър, в чашките, зелените салфетки, съчетани със зелените лимончета... Много ме грабна тази маса, дълго и се наслаждавах! И тъкмо си мислех, че ще си почиваш след толкова много маси и ти ме разби с нови две, още по-красиви от предишните! Лилавите лалета са едни от най-обичаните от мен цветя, а съчетанието точно с този зелен цвят много ми харесва! Отбелязвам само салфетките, любимите ми щипчици, кълбетата. Между другото, неизменно в аранжировките ти продължава да  присъства комбинацията на три цвята на няколко групички по масата – чиния, салфетка, подложка; свещ, лимончета, кълбенца; ваза, лалета и пак топката с лимончето. Това си е дарба, сигурна съм! А морската....  пренесе ме в картината! Ти последна закри сезона с морските маси, допоследно се промъкваше по някое рапанче или мидичка измежду  гроздови клончета и сега пак първа откриваш сезона!!! Много ми харесва масата, то вече думи не ми останаха за твоите произведения! Леко носталгична, много символична, носи много чувство тази маса! Разбира се, идеално е съчетана като цветове и форми! Мога да я гледам много много и пак няма да ми омръзне.  

От мен с огромно закъснение и известен срам, маса за Баба Марта  Embarassed Готова е от преди седмица и повече сигурно, но бяхме на почивка и не успях да я покажа. Мислех да си я премълча, но все пак ще я пусна:

Ягодка, виж ми свещниците! Чак днес видях, че ти имаш същите, а аз се чудя защо толкова се залепих за тях в магазина, явно е било подсъзнателно  Laughing
Солничката и вазичката са ми нови и много си ги харесвам!
Напоследък доста ми харесват снимките на не съвсем подредени маси - чинийте на купчинка, приборите също, някак уж разхвърляни. Все едно всичко е сложено небрежно и очаква да бъде подредено. Не знам дали успявам да предам идеята, но много ми харесва как изглеждат подобни композиции на снимка. Ето  вчерашната ми подобна:

Тортата-букет я видях преди много време в нета и много се влюбих в нея. Вчера майка имаше рожден ден и ми хрумна да опитам да направя същата. После пък ми се прииска и маса да  подредя в тези цветове и така  Laughing

Приятен ден на всички!

# 179
Л. О.,  всичко е много, много, много красиво !!! newsm20 Подробно ще коментирам следващия път, че сега ме остави бз дъх и без думи!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт