Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15

• 94 086
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте на всички, мисех си, че не е необходимо да се намесвам предвид просташкото ниво на дискусията, но някак си не мога да се въздържа. Повечето майки пишещи тук са млади хора и не си спомнят тоталитарните времена, но аз съм жена на 40 год. и имам много ясен спомен от тях. Четейки написаното тук, ме връщате в едно много далечно време, за което не искам дори да се сещам. Това време свърши, никой не може да си позволява да ни дава съвети на мен и родителите от "Тацитус" за какво да си даваме парите и кои лекари да преглеждат децата ни. Никой не може да си позволява да прави коментари за това, в кое предаване кой и какво да говори, защото Република България е демократична република, има конституция,  според която, има свобода на словото и печата. Никой не може да си позволява да налага цензура на друг. Аз не ви налагам мнението си, нито това на другите родители от "Тацитус", не се опитвайте да ни налагате и вие вашето. За нас то е лишено от смисъл. Аз знам за себе си къде отивам и не карам никого да върви с мен. Тръгва този, който иска. И това е право на всяко човешко същество - свободната воля. Всеки да решава сам за себе си и за детето си. Четейки последните страници ми се струва, че ви е страх от нещо от какво? Ние си имаме наш път, вие си имате ваш. Аз нямам проблем с вашия, защо вие имате проблем с моя?
Относно нападките във връзка с парите взети от благотворителност. Сдружение "Тацитус" е сдружение с нестопанска цел и подлежи всяка година на одит от държавата. Нека одиторите се   се произнесат относно израсходването на средствата-не вие. Колкото до финансовото състояние на мъжа ми , това няма да коментирам. Има си данъчна администрация, той всяка година подава данъчна декларация. Констролните органи са тези, които да вземат отношение в тази връзка. Виждам, че сте цитирали предишни мои постове-много мило от ваша страна. Очевидно съм ви привлякла вниманието, това означава, че съм на прав път. Това, което е написано в тях не е отношение към иномислещите, обаче , а е отношение към долнопробни клевети, каквито забелязвам и  във вашите писания , разбира се, че ще взема мерки, освен ако не докажете по законов път твърденията си. Българите трямва да се научим, че не може безнаказано да се лъже и клевети.

# 331
Сдружение "Тацитус" е сдружение с нестопанска цел и подлежи всяка година на одит от държавата.

Нямам никакви основания да не Ви вярвам. Обаче ето оттук излиза, че "Тацитус" е всъщност ООД, т.е. търговско дружество:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:z76LUg3_2b0 … ;client=firefox-a

Така е поне според официалните държавни регистри. И понеже сте фирма, а не сдружение с нестопанска цел, значи не подлежите на вписване в съответния регистър на нестопанските сдружения и оттам - на ежегоден одит. Но Вие това го знаете по-добре от мен. Бихте ли внесли разяснение, ако обичате, за да бъде този въпрос уточнен веднъж и завинаги - "Тацитус" търговско дружество ли е или сдружение с нестопанска цел в обществена полза?

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 22:54 от Inababy

# 332
  • густо майна Филибето
Inababy, освен нападки, друго смислено от теб не прочетох. Какъв ти е проблема?
Аз, за разлика от вас с Кезая, съм добре запозната с биохимичния подход, въпросния доктор, който обсъждате тук може и да е шарлатанин,боцкания и глад при БГБК диетата няма, но ние носим глави на раменете си все пак, остави ни да си преценим.

# 333
Inababy, освен нападки, друго смислено от теб не прочетох. Какъв ти е проблема?

Нямам проблем. Имам въпрос към г-жа Ламбовски и очаквам да получа нейния отговор. В държавните регистри пише едно за център "Тацитус", а тя твърди друго. Мисля, че е нормално да проявя интерес кое от двете отговаря на истината. Никого в нищо не обвинявам, просто питам.

# 334
Темата е Аутистичен спектър ,а не въпроси и отговори за "Тацитус "и Мина Ламбовски !!!!
Моля те спри се вече , и както каза любознателна всички си имаме глави на раменете и си вземаме сами решенията ,не натрапвай своето мнение на всички тук .
Вместо да се обединим и чуем и опитаме всеки един начин за  подобрение на децата ни ,от няколко страници само спорим и се нападаме. Можем взаимно да си помагаме ,вместо да се нападаме един друг.
Моля, още веднъж за край на този безсмислен разговор !!!

# 335
Нека оставим модератора да прецени дали е редно да се внесе яснота по повод възникналите въпроси около център "Тацитус", който г-жа Мина Ламбовски представя като сдружение с нестопанска цел, а според съдебните регистри в действителност е търговско дружество, което не подлежи на никакъв контрол за изразходването на получените от благотворителни инициативи пари.

Тъй като "Тацитус" активно рекламира в този форум дейността си и дори  публикува банковите си сметки, по които се набираха пари за участие в иначе безплатната конференция в болница "Токуда", мисля че най-малкото, което могат да очакват участниците във форума, е да разберат що за организация е всъщност "Тацитус" и какви са нейните цели. Защото целите на търговските дружества, както знаете, са търговски.

Ако модераторът прецени, че искането ми е неоснователно, има пълното право да ми наложи бан, междувременно обаче аз все пак очаквам да получа отговор на въпроса си. Да, темата тук не е Мина Ламбовски и нейния център "Тацитус", но след като й е дадено право да се рекламира, е редно да може да й се зададат и някои въпроси.

# 336
Момичета, интересува ме личното ви мнение относно това до каква степен ваксините имат "вина" за да попаднат децата в такова състояние? Една майка най-добре познава детето си... Не желая да се изказват някакви официални изявления, а ме интересува личното ви мнение и наблюдение!

Моля ви, ако сте съгласни, в следващата тема да пуснете анкета за влиянието на ваксините, за да е по-лесно за сравнение на резултатите, а и така който желае ще остане анонимен при попълване на отговора!

Благодаря ви!

# 337
  • София
Искам да ви напомня, че нещата които толкова усърдно се коментират в последните страници, не са конкретно по темата Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15. Много неща могат да се изтрият, с тях обаче, ще замине и доста полезна информация. В този подфорум много често се дава информация за събития, които биха били полезни, но са свързани и с коментари за такси и други неприети за правилата на БГМАММА подробности. За това, прекратете споровете за центъра на Мина Ламбовски. Тук е форум за диалог между специалисти и родители, обсъждат се проблеми и се дават препоръки и съвети. Но както е написала любознателна предполага се, че носите глави на раменете си, и всеки трябва да си прецени сам. Тук много родители намират полезна и актуална информация и обменят мисли и идеи. И не се толерират крайните мнения и нападките. Още повече тук не е съд, и наистина, изразете своето мнение, напишете своите съображения, но всичко останало не му е мястото тук.

# 338
Здравейте дами!
Случва се да ви чета, тук намирам изключително полезна информация, която прилагам с детето си...
Въздържам се да пиша, прекалено узурпирана ми изглежда темата от определени личности, все едно това не е публичен форум, а частно пространство за изява на неудовлетворени по някаква причина... Както се казва, различни хора, различни идеали... като не ми харесва, не пиша и толкоз, но след няколко изключително злобни и абсолютно неверни коментари, не можах да се сдържа и ще споделя своите мисли ....

Първо по отношение на връзката ваксини - аутизъм, много се говори, малко се знае, още по-малко е доказано, но е въпрос на време този прецедент http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20015982-10391695.html да получи последователи

Цитат
Жалко е, че "Нова ТВ" и Гала се оставиха да бъдат въвлечени в една схема, която цели единствено да измъква пари от отчаяните родители на болни деца.
Би било добре някой да разследва дейността на г-жа Ламбовски и нейния т.нар.Център за аутизъм - има ли тя ценз да предписва лечение; защо заблуждава родителите, че свръхдозите от витамини са абсолютно безвредни, след като те могат да са токсични; защо заблуждава родителите, че в резултат на това "лечение" синът й е отбелязал "изключителен напредък", след като момчето е на 11 г. и все още не говори и не на последно място - има ли разрешение да продава(при това на абсурдно високи цени) витамини и хранителни добавки, които внася от САЩ.

Би било добре г-жа Ламбовски да обясни и в какви лични взаимоотношения се намира и се е намирала в близкото минало с г-н Нико Тупарев и имат ли тези лични взаимоотношения връзка с неизменното участие на нейния център във всяко благотворително предаване на Тупарев."
Уважаема Inababy като един от горецитираните отчаяни родители, на които "измъкват" пари, държа да ви кажа следното:
1. Никой не ми е извивал ръцете за пари за лечение на детето ми - запознах се с биохимичния подход за лечение на деца с аутизъм, запознах се с гастро проблемите на тези деца, напълно покриващи се със симптомите при моето дете, това беше единственото логично обяснение което получих на всичките си въпроси относно болестта на детето ми, защото ми писна да ми обясняват как аутизма бил генетичен и видиш ли аз съм носила и родила дете аутист, а също така специалисти гастроентеролози, да ми обясняват, че на детето всичко му е ок, при условие, че го виждах, че е с непрекъсната диария и как се мъчи от болки в стомаха.
Това беше единственото смислено нещо което чух за целия период през който се лутах между психолози, психиатри и всякакви знайни и незнайни "специалисти" по аутизъм в БГ.
Реших да опитам този подход, гаранция никой за нищо не дава, този подход сам по себе си не е панацея и не изключва доживотната обучителна и възпитателна работа с детето.
Абсолютно нищо не рискувам, освен да помогна на детето си.
Всеки сам решава какъв път да избере за да го направи, аз и много други избраха този, не виждам защо тук, в този форум този избор създава големи главоболия на много хора, не виждам и защо ако има хора, които са видяли позитивното му влияние да не го споделят с други родители, било то чрез конференция, ТВ предаване, публикации и пр.
2. Мила ми Inababy ако бяхте поне малко запозната в детайли, щяхте да знаете, че Мина Ламбовски не предписва лечения...
3. Ако бяхте още малко по-запозната щяхте да знаете, че детето й не само говори, но и чете и пише Моите лични наблюдения са от преди няколко дни, вашите от кога датират??!!??
4. Мина Ламбовски не продава витамини и хранителни добавки, всеки сам е свободен да си ги поръчва, купува и внася от чужбина, и го прави, така както може да си пазарува от Ла Редут например, а относно цената им, ако бяхте наясно с качествата им, и разликата, от местните бъркочи, щяхте да разберете причината
5. Относно взаимоотношенията на Мина Ламбовски с продуцентски къщи - тук с риск да вляза в ролята на самозван адвокат на госпожата, ще ви задам следния риторичен въпрос: Вие защо не направите нещо подобно? И да допълня нещо... На Мина Ламбовски не й е нужна реклама, тя няма изгода от такава, дълбоко вярвам, че тя е човек посветен на каузата да популяризира болестта аутизъм, както и методите за нейното третиране. Именно заради случайно хванато нейно участие в такова "платено предаване" мила ми Inababy, аз разбрах, че детето ми има аутизъм, иначе кой знае и досега в какви лабиринти от експертни оценки щях да се лутам.

Kezaja, Inababy и всички останали "доброжелатели"... Никой не ви кара да лекувате или третирате децата си по този начин, вие сте направили своя избор, но не лишавайте от такъв останалите родители.
Когато твърдите нещо, се базирайте на информация от първа ръка, а не на написано по блогове в нета... защото както е видно, всеки може да напише всичко за всеки .... а доколко това има общо с истината е съвсем друг въпрос...

И още нещо, живеем в демократично общество, хората имат право на достъп до информация, на свободен избор, не виждам какъв точно е проблема ви първо към биохимичния подход при третиране на аутизъм и второ персонално към г-жа Ламбовски???!!? Нещата намирисват на персонална неприязън и вендета, от която нямат полза нито децата-аутисти, нито клетите им родители, търсещи изход, нито пък обществото като цяло, по отношение на информираността за болестта.

Цитат
Любопитна ми е и уговорката им с болница "Токуда" - в частност бих искала да знам как ще се разпределят средствата, които ще постъпват в болницата от изследвания на деца-аутисти. Как може да се организира мащабна кампания за гастроскопии на аутистични деца - една скъпа и нелека интервенция, след като категорично е отречено съществуването на т.нар. "аутистичен ентероколит"?

Уважаема Inababy, вие в ролята на каква изисквате обяснения за финансови разпределения?!!?? Болница Токуда е частно лечебно заведение. Всеки може доброволно да отиде и да заплати каквато си пожелае интервенция и тя ще му бъде направена. Имаш пари, отиваш плащаш си, изследват те, лекуват те... къде е неясното и нередното в цялата работа? Искам нов бюст, отивам плащам си правят ми го, искам да излекувам стомашно-чревните проблеми на детето ми, отивам плащам си, тестват го, лекуват го...

Цитат
Най-любопитното е, че самият д-р Кригсман в показанията си пред съда във връзка с делото срещу неговия съдружник д-р Уейкфийлд, е принуден да признае, че процентът на аутистични деца с гастроинтестинални проблеми е в общи линии същият, като при неаутистичните деца. На въпроса може ли да се твърди, че тези гастроинтестинални проблеми са свързани по някакъв начин с аутизма, той заявява, че не може да се направи такова категорично твърдение.

Протоколите от разпитите са качени в интернет и са общодостъпни. Е как тогава мога да му вярвам на този доктор,  като ми се изтъпани по българската телевизия и почне да обяснява, че е открил лечение против аутизма?

Ако бяхте гледала внимателно въпросното предаване, щяхте да видите, или по-скоро да чуете, че д-р Кригсман много ясно каза, че той не лекува аутизъм, а гастро-интестинални проблеми при деца от аутистичния спектър, и това което се случва е, че след лечението на тези им проблеми, децата видимо се успокояват, тъй като болката изчезва и те са по-склонни да сътрудничат при обучителната работа с тях.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 01:50 от galivo

# 339
И За това, прекратете споровете за центъра на Мина Ламбовски.

Да разбирам ли от това, че официалното Ви становище като модератор на този форум е, че форумът може да става платформа за разпространение на невярна и подвеждаща информация? В случая, организация, която се рекламира във форума като сдружение с нестопанска цел, се оказва ООД, което осъществява търговска дейност, и Вие смятате, че това е безобидно и ирелевантно? Нещо повече, вместо като модератор да настоявате за официалното становище на г-жа Ламбовски по случая, Вие настоявате темата да не бъде обсъждана?  Не рискувате ли да бъдете обвинени, че с Ваша помощ потребителите на сайта са били въведени в заблуждение?

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 00:48 от Inababy

# 340

Мила ми Inababy ако беше поне малко запозната в детайли, щеше да знаеш, че Мина Ламбовски не предписва лечения...

Ако беше още малко по-запозната щеше да знаеш, че детето й не само говори, но и чете и пише

Уважаема госпожо, ще се въздържа да коментирам дали г-жа Ламбовски предписва лечения, ще Ви помоля само да погледнете няколко поста по-нагоре избрани извадки с нейни изказвания във форума по този въпрос.

По отношение на детето й не бих искала да обсъждам каквото и да е. Тези, които са го виждали, знаят какво е състоянието му. Останалите могат да Ви се доверят изцяло, въпрос на лична преценка.

Изобщо сигурна съм, че г-жа Ламбовски е един прекрасен и добронамерен човек и не желая по никакъв начин да засягам нейните привърженици и следовници, моля я само да ми отговори дали "Тацитус" е сдружение с нестопанска цел или търговска фирма.

# 341
  • София
Явно каквото и да ви напиша, вие ще си разберете каквото на вас ви е угодно, Inababy, развихрихте въображението си по отношение на моето предупреждение! Възможно е всичко това, за което пишете, да е истина, но не му е тук мястото да се дискутира толкова дълго и да обсебва цялата тема, просто ви напомних, че тук е темата Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15. Не настоявам темата да не бъде обсъждана, настоявам темата да не бъде измествана. И много моля, прочетете думите ми точно, не ги украсявайте и не предизвиквайте спор и за това! Вие зададохте своите въпроси към съответната госпожа, нека тя отговори, ако желае, но не е добре за новите родители и всички останали, които влизат да се информират тук, да четат само това, и да се обезсърчават още повече!

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 01:09 от Igi_

# 342

[Пак по повод безотговорното прокламиране на самолечението с витамини и напредъка на сина й:

„Тъй като никъде в света не се изисква рецепта за витамини и минерали всеки може да си ги купи сам.  Аз давам на Борис от 6 години, преди да ни приеме др. Усман, 3 години съм давала на моя отговорност, правих и хелиране по този начин. Ако не го бях направила Борис никога нямаше да стигне толкова далеч...  На дъщеря ми давам добавки от навършване на 1 год.  А на малкия ми син давам от 3 месечен. В центъра колегите, които имат деца не аутистични пият добавките, които им давам.  Препоръчвам на всички родители на аутистични деца при нас какво да дават.  Гордо мога да заявя, че след 6 години опит вече знам някои неща. Досега съм се оказвала права.”

Според вас дали има разлика между назначаване на лечение и препоръчване на витамини??!!!

По отношение на детето й не бих искала да обсъждам каквото и да е. Тези, които са го виждали, знаят какво е състоянието му. Останалите могат да Ви се доверят изцяло, въпрос на лична преценка.
Многоуважаема Inababy моите лични впечатления от детето са от преди няколко дни, вашите от кога датират???

По отношение на диетата
Детето ми от 7 мес е на Диета без глутен и казеин. Консумира изключително био храни. Преди диетата, единственото нещо, което ядеше с удоволствие бяха обикновени бисквити и кисело мляко. Въвеждането на диетата не е лесно, но в никакъв случай не е невъзможно. Преди по-малко от месец му направих пълни изследвания на кръв, урина, изпражнения, коса и пр. Всичките му показатели са в норма. Въобще и дума не може да става за недохранване, лишения и пр., нещо повече смея да твърдя, че детето се храни по-здравословно от 2/3 от българските деца. За положителното влияние на диетата се убедих с очите си... Разбира се, в никакъв случай не твърдя, че само от диетата детето ще се излекува, но и абсолютно съм убедена, че не му вредя, точно обратното. За спазване на диетата обаче се изисква абсолютно постоянство, без компромиси и най-вече време. Всяко дете се повлиява различно, при едни има много силен и мигновен ефект, при други по-слаб и отложен във времето.

И не на последно място...
Всеки може да потърси в Youtube - Autism recovery. За мен когато фактите говорят, всички спорове и дразги трябва да замълчат, а за вас??!?

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 02:48 от galivo

# 343
Иги,

Като модератор не ти правят чест опитите ти - да омаловажаваш важните неща!

Темата е "Аутистичен спектър" и нещата, които се обсъждат, касаят избора на родители на деца от аутистичния спектър!
Тъй като децата не могат да защитят интересите си сами и да направят избор относно начина, по който да бъдат "въведени" в нашия свят, изборът го правим ние, родителите вместо тях!

Затова е изключително важно всичко, което се обсъжда тук, както не е за пренебрегване и че бгмама беше някак си въвлечена, вероятно неосъзнато, в схемата за реклама на център Тацитус ( който иначе е Търговско дружество) и беше обявена банковата сметка на дружеството за конференция, която иначе беше безплатна,

А на родителите, на които им се иска аутистичните им деца да се окажат болни, защото болестта предполага, че някой ще ги "излекува", мога да кажа, че ги разбирам, защото съм минала по този път!

И както не веднъж съм споделяла и всички знаем, независимо дали ни харесва и искаме да признаем, нищо друго освен приемането- децата ни да усещат, че ги приемаме, а не се срамуваме от тях, любовта и целенасочената професионална терапевтична работа не би могло да допринесе за движението на децата ни към горната част на спектъра.

Правя едно малко отклонение, за да илюстрирам как човек без скрупули и единствено воден от алчността си, би могъл да се "възползва" и да трупа богатства за сметка на растящия брой родители на деца с аутизъм.

Представете си, както повечето от вас ме познавате- мене и сина  ми и както голяма част от обществото ни, която до преди известно време не знаеше нищо за аутизма, също ме е виждала- мене и сина ми и аз например да реша- след да речем 4- 5 години да започна бизнес от аутизма- показвам сина ми, който ще е в 8- ми клас и ще бъде от най- добрите ученици, когато дефицитие му ще бъдат преодоляни в огромната си част и когато ще е един интересен младеж и обявявам, че съм "излекувала" сина си със специални добавки и специални сокове- и започвам да изцеждам сокове, които да продавам на умопомрачителни цени, колкото струва един тон от плодовете, и да продавам витамините, които купувам от аптеката на цени, умножени по 100. Разликата е че поне няма да има вероятност някое дете да пострада, но пък бизнес такъв би могло да се направи и ако някой тръгне да обяснява на родителите да не си купуват прескъпите сокове от мен, със сигурност ще го нападнат вярващите родители, защото за тях той е заплаха- опитва се да им отнеме последната надежда ( според тях в етапа, на който са стигнали в мисълта си).

Нарочно описах доста безобиден начин за правене на бизнес за сметка на хапката, която става все по- апетитна- децата от аутистичния спектър и техните жадни да повярват в "лечение" родители.

# 344
Здравейте на всички, мисех си, че не е необходимо да се намесвам предвид просташкото ниво на дискусията, но някак си не мога да се въздържа. Повечето майки пишещи тук са млади хора и не си спомнят тоталитарните времена, но аз съм жена на 40 год. и имам много ясен спомен от тях. Четейки написаното тук, ме връщате в едно много далечно време, за което не искам дори да се сещам. Това време свърши, никой не може да си позволява да ни дава съвети на мен и родителите от "Тацитус" за какво да си даваме парите и кои лекари да преглеждат децата ни. Никой не може да си позволява да прави коментари за това, в кое предаване кой и какво да говори, защото Република България е демократична република, има конституция,  според която, има свобода на словото и печата. Никой не може да си позволява да налага цензура на друг. Аз не ви налагам мнението си, нито това на другите родители от "Тацитус", не се опитвайте да ни налагате и вие вашето. За нас то е лишено от смисъл. Аз знам за себе си къде отивам и не карам никого да върви с мен. Тръгва този, който иска. И това е право на всяко човешко същество - свободната воля. Всеки да решава сам за себе си и за детето си. Четейки последните страници ми се струва, че ви е страх от нещо от какво? Ние си имаме наш път, вие си имате ваш. Аз нямам проблем с вашия, защо вие имате проблем с моя?
Относно нападките във връзка с парите взети от благотворителност. Сдружение "Тацитус" е сдружение с нестопанска цел и подлежи всяка година на одит от държавата. Нека одиторите се   се произнесат относно израсходването на средствата-не вие. Колкото до финансовото състояние на мъжа ми , това няма да коментирам. Има си данъчна администрация, той всяка година подава данъчна декларация. Констролните органи са тези, които да вземат отношение в тази връзка. Виждам, че сте цитирали предишни мои постове-много мило от ваша страна. Очевидно съм ви привлякла вниманието, това означава, че съм на прав път. Това, което е написано в тях не е отношение към иномислещите, обаче , а е отношение към долнопробни клевети, каквито забелязвам и  във вашите писания , разбира се, че ще взема мерки, освен ако не докажете по законов път твърденията си. Българите трямва да се научим, че не може безнаказано да се лъже и клевети.

А, самата г-жа Ламбовски се появи!! Simple Smile
Кажете какви са цените за престой във вашата къща.
За месец ли е,за седмица ли е?
Децата там спят ли,хранят ли се?
Кажете подробности г-жа Ламбовски.
По какви критерии приемате за престой деца?

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт