Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 15

• 94 056
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Ето и публикации на майката на Ники ( дете с аутизъм):

Само искам да попитам,
Някой, поиска ли разрешение от родителите на това дете да цитирате поста им.
Или пък да се съобразите с правилата на Медията от която го копирахте.

Не смятате ли, че това е много неморално!!!
Надявам се модераторите да направят каквото е нужно.

# 361
Нямаш права да цитираш постове и публикации?

# 362
Това с “пускането на ток в главата на сина ми, за да се подобри, се нарича “Микрополяризация”- което означава, че със слаботоково елетричество под 1 микроампера и с помощта на елетроди, поставени на главата, се образуват нервни връзки в периферията на мозъчната кора. В интернет могат да излязат много материали за микрополчаризацията- има опасност от отключване на епилепсия, но доста родители вече са изпробвали метода върху децата си. Около 30 % от тях намират подобрение, около 5% признават, че е отключена епилептична симтиматика, а останалите не нанимрат никаква разлика преди и след процедурите- микрополяризация.

Микрополяризацията също е експеримент, но се прави от Руска Академия на науките РАН- Москва, в Института за изследване на човешкия мозък в Санкт Петербург, катедра “Неврология” и “Детска неврология”. Не подложих детето си на експеримента, след като от РАН отказаха да ми дадат визи за лечение, под предлог, че чужденците ходят в института с туристически визи, от което стана съвсем ясно, че е само екпсеримент.
Значи, Руска Академия на науките, Института за Изследване на човешкия мозък все още правят експерименти и не можем да им се доверяваме, а можем да се доверяваме на самозвани ДАН лекари, като всеки знае, че ДАН лекар се става слд 8 часов курс и на гастроентеролози, чиито клиники са закрити в родината им от правосъдието, на същите ДАН лекари, станали убийци на деца, изпозлвайки изключително опасни експериментални методи?

Но Танче, аз дойдох в този форум няколко години преди това, в далечната 2004 година, някъде през Октомври, горе долу по времето, когато се е родила дъщеря ти – когато беше диагностициран моят син. От тогава нещата се променят- тогава родителите основно се молеха за децата си, страдаха и ходеха по врачки, тогава започнахме да четем за диетата и хелациите и се допитвахме до специалистите и лекарите- и още тогава лекарите и специалистите ни казаха, че престъпно деяние е да лишаваме децата си от храна, ако не са алергични към нея и да правим върху децата си експерименти! И още тогава имаше майки, които пренебрегнаха мнението на лекарите и специалистите и изпробваха всички експерименти, които дискутираме и сега. Не е коректно да кажа коя е една от тях, защото повечето я познавате, ако тя прецени- да каже- тя изпробва върху сина си, който е по- голям от моя- дългогодишна зверска диета и неколкократни процедури с хелация- от всичко това, момчето не само че не се е подобрило, а напротив. Става въпрос за около 8 – 9 години безмислостна безглутенова и безказеинова диета и около 4 или 5 курса хелация.

И всеки, който иска да е информиран, може да прочете, след като изпише имената в интернет на двамата световно известни американски шарлатани- ф- р Крингсман и Усман и да се убеди!

Всичко, което касае “лечение” на аутизъм, за съжаление, към момента, е само на ниво експеримент!
Ако екип учени или дори само един учен открие лечението, той ще получи Нобеловата награда, която от около 40 години насам чака някой да я получи!

Единственият доказан начин за подобрение, което признават и учените, са правилните терапевтични подходи и специалното внимание!

Всичко, публикувано в интернет, може да бъде копирано и публикувано!
Самият факт, че се намира в интернет, го прави достояние на всеки!
Същото се отнася и за симки, затова професионални снимки, никой не слага във фейсбук например, защото губи веднага авторсите си права!

# 363
  • густо майна Филибето
Ето и публикации на майката на Ники ( дете с аутизъм):

Само искам да попитам,
Някой, поиска ли разрешение от родителите на това дете да цитирате поста им.
Или пък да се съобразите с правилата на Медията от която го копирахте.

Не смятате ли, че това е много неморално!!!
Надявам се модераторите да направят каквото е нужно.

Не се пали толкова, има ги в интернет. Цъкни на линка в предния ми постинг.

# 364
Първо по отношение на връзката ваксини - аутизъм, много се говори, малко се знае, още по-малко е доказано, но е въпрос на време този прецедент http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-20015982-10391695.html да получи последователи
Цитат
Може да получи, а може и не.
Много неща се укриват доста добре.
Ако поне част от средствата в световен мащаб се даваха за разкриване на причината.
Не ми е ясно, как се лекува нещо без да е известно какво го причинява.

# 365
Наистина не зная как да започна. Първо искам да благодаря на модераторите затова, че са изтрили гнусния пост относно мъжа ми и сина ми. Мисля, че беше на sweetasme, аз наистина този месец не съм в България и няма как да се срещна с родители. Относно децата в "Тацитус" естествено, че те не спят при нас, нито се хранят. На вас след поста, който написахте не желая да ви отговарям, нито желая да се срещам с вас, мисля, че всеки разбира защо. Това уточнение е само за другите родители, за тези, които искат да научат нещо, и да преценят за себе си. За дамата, която се интересува относно това дали "Тацитус" е сдружение-прави ми впечатление, че вие с присъщия на Кезая тон, цитирате информация без дори да сте я прочели внимателно. Това, обаче си е във ваш ущърб. Не смятам, че съм длъжна да ви отговарям на каквито и да било въпроси. Има си регистри, има си органи, които управляват държавата  и те са единствените, които имат законово право да изискват нещо от мен. Както сте проверили предишния статут на "Тацитус", проверете го и сега. И този път ви съветвам, четете внимателно иначе  звучите несериозно.  Освен това отговора, който изисквате, е обиден за форум БГ мама. Вие смятате, че те ще публикуват реклама на някой без да знаят кой е той и без да са получили надлежна информация? Това е най-големия форум в България не ги подценявайте! Разбирам, че се интересувате за някакви пари, кои по-точно? Ние досега сме получавали дарение еднократно само от Нова телевизия в размер на 10000лв. миналата година във връзка с ВИП брадър, които изразходвахме във връзка с миналогодишната ни конференция. Както сте цитирали постовете ми от преди трябваше да цитирате и този, това е ярък пример за нечистите ви намерения. Аз тогава надлежно обясних къде са отишли парите. Ако имате въпроси обърнете се към телевизията те имат всички фактури. Същата сума получиха и Асоциация аутизъм. Ако се интересувате относно даренията, които мъжа ми е направил-това не е ваша работа. На Констанца искам да отговоря-госпожо да си богат не е престъпление, личи ,че сте възпитана в принципите на октомврийската революция. Дайте да избием богатите и да раздадем имуществото им на бедните. Този опит вече беше направен и не доведе до нищо добро. Класовото разделение и притежанието на собственост са в основата на демократичното общество. Свиквайте с това, ако не можете има място само за вас- Куба и Северна Корея. Това, че има частни центрове като "Тацитус" , +Пумпелина", "Слънчогледи" всъщност е прекрасно, защото има конкуренция и се подобрява качеството на услугата.

# 366
  • густо майна Филибето
Kezaja , и диетите за отслабване крият опасности, но никой не ги е забранил, напротив, превърнал ги е в бизнес. Всеки сам решава докъде ще стигне.
mina.e , аз не усетих поста на Костанца като заклеймяване, напротив, тя се опита да обясни, че не живеем в социализма и богатството не е порок.

# 367
Пробиотиците са необходими днес на всички - и на нас също. Аз бях ги позарязала, но се присетих и отново започнах да давам на внучето си Лактофлор.
Може ли линк за пробиотиците. Не съм използвала никога такива.
Ако не те затруднява може ли малко да обясниш.

# 368
За дамата, която се интересува относно това дали "Тацитус" е сдружение- ... Не смятам, че съм длъжна да ви отговарям на каквито и да било въпроси. Има си регистри, има си органи, които управляват държавата  и те са единствените, които имат законово право да изискват нещо от мен.

Уважаема госпожо Ламбовски, мисля, че е редно да отговорите на въпроса ми ако не за друго, то понеже аз бях една от тези, които пускаха SMS-и за Вашия център по време на миналогодишния "VIP brother".

Съгласно официално публикуваната в интернет информация от държавните регистри "Тацитус" ООД е търговско дружество с управител Мина Енева-Ламбовски (линкът е публикуван в един от предишните ми постове). Това значи, че, противно на Вашите твърдения, върху фирмата Ви  не се осъществява никакъв контрол от страна на държавата за усвоените чрез благотворителност средства, тъй като това се прави само по отношение на сдруженията с идеална цел, регистрирани в обществена полза (тези, регистрирани в частна полза също не се контролират)!

Пак от същия регистър се вижда, че чак през октомври 2010г. "Тацитус" ООД е получил лиценз  от ДАЗД за извършване на социални услуги за деца, което пък означава, че дотогава фирмата Ви не е имала право да извършва такава дейност.

Убедена съм, че не сте искали умишлено да заблуждавате нито участниците в този форум, нито участниците в благотворителни кампании, които са правили дарения в полза на Вашия център и затова смятам, че все пак е редно да внесете яснота какво е всъщност център "Тацитус" - фирма, осъществяваща търговска дейност, или сдружение с идеална цел (съответно регистрирано в обществена или в частна полза).

# 369
  • густо майна Филибето
Пробиотик

Лично аз не съм срещала списък, защото фирмите, които ги предлагат на пазара са много, но с помощта на Гугъл можеш да намериш много.

http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_08/8_01.htm - добра статия
Копи/пейст на бактериите в Гугъл.

Доколкото знам за пробиотици се смятат и трушиите, може би това, че са твърде солени им е в голям минус.

# 370
  • София
Inababy, ставаш досадна, прехвърли си питането към НАП.
Щом има лиценз от ДАЗД, обърни се към тях. Детски център може да открие всеки като спазва изискванията на ХЕИ. Това, че са сдружение, не значи че хората членуващи в него да длъжни да се отчитат пред всички. Ако са регистрирани в обществена полза, търси в регистрите или се обади в Министерството на правосъдието, доколкото си спомням там се водеше регистъра.

Смисъла на нашето свободно общество е, че група хора могат да се обединят около кауза, която е обща за тях, ако са най-малко 3 човека работят за частната си полза, ако са 7 могат да работят в обществена полза. 7 човека вече са общество според закона. Ако ти харесваш каузата им, покрепяш ги пускаш СМС. Какво правят в сдужението показаха по телевизията и на конференцията. Ако не ти харесва, ако мислиш, че е нарушен личният ти интерес като бъдеща терапевтка на деца или леля на дете се оплачи, където закона ти дава право.

И само да ти кажа къде отиват част от парите, аз си направих труда да прочета преди тазгодишната конференция  личните истории на всички майки в сайта на сдружението. Има дете, което е започнало лечението си там, но бащата е починал и детето продължава да посещава центъра безплатно.
Вие като бъдещ терапевт правители сметка за резерви, ако се случи нещастие с член на семейстовто на дете, да можете да продължите терапията му. Или принципа ви ще бъде "има пари, има терапия"...

А, и да те подсетя в още една посока да мислиш, защото виждам, че не четеш внимателно, а вече се чудя и дали можеш да мислиш. И се радвам, че няма да ми терапевтираш детето.
Самолетни билети на лекарите, хотел, режийни по престой...

Напарво се чуда защо се хабя да ти пиша Shocked

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 14:05 от TanyaMG

# 371
Много интересни и противоречиви мнения за "Тацитус".. Thinking Моето мнение е, че трябва да се опита всичко, за това смятах да го заведа...сега вече се замислям.. Crazy
Ламбовски като цяло ми е симпатична, не й липсва усърдност в убежденията и благородна амбиция..Но това разделение на "вие и ние", "вашето-нашето", което прочетох в един от постовете й сега, ми звучи доста грубо.  Whistling  В крайна сметка си мисля, че след като се говори за аутистичните деца в ефир, се има впредвид всички наши деца с този проблем, не само клиентите (и бъдещите такива) на "Тацитус".  newsm78 Whistling

# 372
Inababy, ставаш досадна, прехвърли си питането към НАП.
 Ако са регистрирани в обществена полза, търси в регистрите или се обади в Министерството на правосъдието, доколкото си спомням там се водеше регистъра.

Тъй като самата г-жа Ламбовски официално заяви, че "Тацитус" е сдружение с идеална цел, на което държавата всяка година прави одит, а аз открих  в регистрите данни, според които то е търговско дружество, единственото, което очаквам, е САМАТА г-жа Ламбовски да внесе нужното уточнение.
В качеството си на дарител на нейния център мисля, че мога да очаквам поне тази информация - кого в крайна сметка съм дарила?

Любезно Ви благодаря, че ме препращате да питам НАП, М-во на правосъдието и коя ли още не институция. Попитах, проверих и не открих сдружение с идеална цел "Тацитус", регистрирано в обществена полза и съответно подлежащо на ежегоден контрол от държавата за начина на изразходване на набраните от благотворителност средства.

Както вече писах (и не бях опровергана от г-жа Ламбовски), съществува само търговската фирма "Тацитус" ООД, която може да извършва търговска дейност с неограничен предмет и съответно не подлежи на такъв контрол.

Да дадем все пак думата на г-жа Ламбовски, тя иначе е доста обстоятелствена по други въпроси, така и не разбрах защо писа, че няма да отговори на това мое питане.

# 373
Здравейте,

Като оставим настрана личните нападки и заядливото поведение на част от участниците тук, кое на биохимичния подход е в противоречие с когото и да било в този форум?

Моят син от две години е на безказеинова и безглутенова диета. Даваме му и витамини, пробиотици и разни други от "скъпо струващите" хранителни добавки, предписани от "шарлатанката д-р Усман". Направихме също и скъпо струващи кръвни и разни други изследвания в САЩ, който тук не могат да бъдат направени. Какво нередно има в това? С кое точно мога да му навредя от изброеното до тук? Хранителния му режим е много по-здравословен от този на 90% от децата в България. Всичките "хапчета" който пие са дозирани съвсем коректно от "шарлатанката" и проверени от нас - родителите. Резултатите който постигна дни след започването на диетата бяха ОЧЕВИДНИ. Вярно е, че нямам научно доказателство, че това е резултат точно от диетата, но на мен не ми е и нужно. Кръвните изследвания на детето ми днес са много по-добри от тези на 90% от децата на България. Къде сбърках до тук? Какво лошо или опасно направих за него? В паралел с всичко изброено до тук от самото начало синът ми работи и с логопеди, психолози и специални педагози (в център Тацитус!). Нека потвърдя също, че Мина (или друг специалист от Тацитус) НИКОГА не ми е предписвал "лечение". Мина би могла да препоръча някакви витамини или минерали на базата на големия опит който има. Това не задължава никого с нищо. Това е абсолютно същото като това което обсъждаме в този форум - на кой какво му е помогнало. Никой никога не ми е казвал, че ще ми излекува детето, дори и "шарлатаните". Никой не ми е бол детето безпричинно и не му е правил ендоскопии, защото "шарлатанката Мина и шарлатанина Кригсман" бяха единодушни, че нямаме необходимата симптоматика за такова ТЕЖКО изследване.

Разберете, че Мина не печели от работата с децата ни. Напротив. И няма как да го направи. Мина има смелоста да излезе и да сподели наученото с нас, защото не всеки има финансовите възможности (и време) да го научи от собствен опит. Мислете с главите си. Аз също подлагам на съмнение почти всичко което правя с детето си. За да решавам имам глава на раменете си. Лесно е, но трябва МНОГО четене.

Нека сега "върлите противници" на биомедицинския подход и тези който нападат Мина и екипа и, само за секунда допуснат, че с това което пишат тук попречат дори на едно дете да опита, и че точно това дете е едно от тези който се повлияват силно от въпросната диета. Какво стана? Уважаеми майки, давате ли си сметка колко е отговорно това което пишете и разисквате тук?

Ако моето семейство (а и доста други) не беше попаднало на Мина, синът ми нямаше да бъде това което е днес. Не искам да мисля дори за тази възможност. Ами ако вместо това бях прочел "пумията" която няколко човека изливат тук за център "Тацитус" и хората работещи там, и им бях повярвал?

Всеки сам трябва да намери своя път и пътя за своето дете. Всеки сам взима решение как, къде и с кого да работи, колко пари иска да даде и за какво. Никой никого не принуждава за нищо. Мина не спори с никого. Нито отрича необходимостта от работа със специалисти. Напротив. В Тацитус работят изключителни специалисти (Логопеди, Психолози, Специални педагози). Какво лошо има в това?

Хелирането - това може да ви го препоръча доктор след много изследвания и НИКОГА няма да ви обещае "излекуване". На кого Мина или някой доктор в България е препоръчал Хелиране?

Ендоскопия - на кого Мина е "предписала" ендоскопия? В предните постове има достатъчно информация от родители, преминали и през това. Хора, доверили се на "Шарлатанина Кригсман".

Отново - концентрирайте усилията върху по-креативни дейности.

Поздрави

# 374
Такааа,понеже виждам,че модераторката ми е изтрила постовете от вчера ,онзи ден и не мога да цитирам  дословно ,само ще кажа на Мина,понеже се обърна директно към мен.
Мина,да,писах за това какво работи мъжът ти,какъв бизнес има и т.н ,всичко което съм прочела в Гугъла.Но аз НИКОГА НЕ СЪМ СПОМЕНАВАЛА И ГОВОРИЛА ЗА ДЕТЕТО ТИ.
Друг потребител писа за неговото състояние.Няма да споменавам името на потребителката,защото това не ми е важно.
Ако ми пази постовете модераторката,нека ги изложи наново.И тогава ще разбереш,че аз не съм говорила за детето ти.
Изобщо,аз не говоря за нашите деца.Никога не бих говорила за това.

Не знам какъв ти е този потребител Стоян,който те защитава,но ще му кажа,че няма от какво.

Всъщност,никога не съм искала и имала огромно желание да си водя детето при вас.
Просто от любопитство,исках да разбера КАКВИ СА УСЛОВИЯТА.
Нищо повече Heart Eyes
На никому с постовете си не завиждам и не желая зло.
Напротив уважавам живота ви и болката на всички еднакво.

Това е от мен,надявам се да ме разберете правилно Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт