Примерна схема за захранване- 30

• 40 202
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Мога ли към Х.А. мляко да добавя бискитка или малко плод , че малката като го яде  Sick немога да ви опиша какви физиономии прави.педка има съмнение за лека непоносимост към краве мляко , не точно АБКМ newsm78 малката никога не е получавало обрив от АМ а  е на такова от самото си раждане не съм кърмила всъщност има болки в корема и затова минахме на Х.А. и въпреки това ми каза че може да  давам сирене newsm78 newsm78
П.п.простото "лека"храна ли се води или елдата че сме въвели само ориз и овес от кашите и се чудя с какво да продължа.

# 436
tweety_misheto
колко е голямо бебето? Какви са ти точно въпросите, изясни,че нещо не разбрах.

...Има много други храни, които трябва да се предлагат ежедневно, много по-ценни по състав.

Какви храни, Стеф?

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 00:10 от Valery m

# 437
Фрея - ако можеш да готвиш на детето вкъщи, не го записвай на кухня. За хемоглобина ти давам следните алтернативи, истината е, че в сурово състояние (т.е без термична обработка) съставът се запазва най-много, но не всичко може да се яде сурово от бебе на тази възраст Simple Smile Поне едно две неща от списъка са приложими (има и такива, дето хич не са), на първо място по полезност и съдържание на желязо слагам заедно просо, киноа и елда, зелениите, както и варивата. Всъщност, това са и приложимите храни за бебета, останалите храни са за обща култура и употреба от възрастни Laughing

* сушена мащерка
* куркума
* коприва
* сушени кайсии
* сушени плодове
* тъмнозелени листни зеленчуци и подправки – различни видове марули, спанак, магданоз, кервиз, кориандър, босилек, листа от глухарче
* соя, соево сирене /тофу/
* тиквено семе
* ядки
* кафяви водорасли /келп/
* леща
* фасул, боб, грах
* брюкселско зеле
* броколи
* цвекло
* праз
* чесън, лук
* зърнени храни, най-добре покълнали – жито, овес, просо, елда
* киноа
* сусам
* пчелни продукти – мед, пчелно млечице и пчелен прашец

Туйти - просо или елда, все тая е Simple Smile Освен това, така с лека ръка поставена диагноза определно бих поставила под съмнение, консултирай се и с друг лекар. каквото и да добавиш в хипоалергенното мляко, то ще си остане гадно...не мъчи детето без причина, убеди се първо, че наистина има АБКМ (почти сигурна съм, че няма), тогава му избери хубави мляко Simple Smile

# 438
  • София
.:.Stef.:. , благодаря ти още веднъж за изчерпателния отговор.  bouquet

# 439
  • Добрич
оризовата каша и пълнозърнестия ориз две различни неща ли са?
Да

# 440
 Здравейте, имам няколко вапроса:

1. Бихте ли ми препорачали хубава марка кашкавал?
2. Сега като наваршихме 1 годинка как да давам новите храни - пак ли по 3 дни или да давам направо ?
3.Вече мога ли да давам  цитруси- портокали , мандарини и лимони ? И как да ги дам като изцеден сок ли ? Thinking
4. Какаво АМ е подходящо за след една годинка - Криси пие Бейбилов 3ка , която е за  след 10 месец - тя става ли и за след годинката ?
 Grinning  bouquet

# 441
1. Равногор, Борино, Кутела (не знам дали ги има при вас) - по принцип всеки кашкавал е хубав, но е различен по вкус и консистенция, така че е въпрос на вкус на детето, а и на теб Simple Smile

2. Да, новите храни си се въвеждат както и досега.

3. Всички млека номер 3 са подходящи за след годинката.

# 442

момичета, сладкият картоф нали е подходящ за бебенце на 6 месеца? след като съм въвела вече обикновен картоф, нужно ли е и сладкият да го въвеждам като нова храна или може да не съм чак толкова предпазлива с него?

благодаря за отговора предварително! Simple Smile

# 443
jennie.to, сладкият картоф е подходящ за 6-месечно бебе и не е нужно да го въвеждаш като нова храна, след като вече си давала картоф.

# 444
1. Равногор, Борино, Кутела (не знам дали ги има при вас) - по принцип всеки кашкавал е хубав, но е различен по вкус и консистенция, така че е въпрос на вкус на детето, а и на теб Simple Smile

2. Да, новите храни си се въвеждат както и досега.

3. Всички млека номер 3 са подходящи за след годинката.

благодаря Stef  Hug

А цитруси мога ли вече да давам и как - освен като  фреш не виждам как по друг начин да му ги давам ?

# 445
... А цитруси мога ли вече да давам и как - освен като  фреш не виждам как по друг начин да му ги давам ?

Освен на фреш, можеш да опиташ да им белиш ципичките и да му даваш парче плод (мандарина, портокал, помело и грейпфрут имам предвид). Може и да пасираш обелените парченца с друг плод (ябълка, круша, банан, авокадо - каквото се сетиш). Киви - на резенчета или пак пасирано с друг плод - както се харесат.  Grinning

# 446
 Amorevole  благодаря ти  Grinning

# 447
  • Варна
Решила съм вече да почна въвеждането на глутена, но освен овесена каша не намерих каша с ръж или ечемик (или по-точно имаше все смесени, напр. ръж с пшеница) Може ли да ми кажете какви каши с ръж и ечемик сте давали.... или може би сте варили и пасирали?!?!? newsm78 От къде се намират ръж и ечемик?

# 448
От къде се намират ръж и ечемик?
И аз това се чудя newsm78
И имам още един въпрос.....като се въведат плодове, зеленчуци, месо, глутен какво следва и в какъв ред
сирене
кисело мляко
масло
жълтък............струва ми се, че нещо се бъркам в този ред newsm78.
Ние също сме със съмнения за АБКМ и не знам сирене ли да дам, жълтък ли, кисело мляко ли Rolling Eyes

# 449
  • Добрич
Цитат
От къде се намират ръж и ечемик?
В диетичните магазини има ръжени и ечемичени ядки
Хъни - Бъни , ние също сме със съмнение за АБКМ, имаме и обривчета като АД  Confused Започнахме хомеопатично лечение заради тези проблеми и ако има подобрение  Praynig може би след 10-я месец може да пробвам за реакция. По принцип децата с АБКМ кога се захранват с млечни и жълтък  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт