Примерна схема за захранване- 30

• 40 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте.Бебето ми на 10ти този месец навършва 6 мес. Педито ми настояваше до 6 мес да не давам нищо освен кърма и мляко -ползвам на ЛАКТАНА обаче до 5 мес избиха две зъбчета и тя прояви огромен интерес към друга храна,също доста наддаде и изобщо признаците че мога да захраня бяха много и педито после си промени решението- каза да давам от началото на 6 мес само плодово пюре обаче според мен тези съвети са много оскъдни - значи нищо не каза за каши за зеленчуци?? Та тя влезе в 6тия след последната консултация и ми говори само за 2-3 л. плод.А детето има нужда от храна виждам я не и стига това мляко.Реших да дам оризова каша безмлечна на фирмата която предлага и млеката Лактана - много добри продукти- много съм доволна.Давах и няколко дена по няколко лъжички следобеда след млякото - харесва кашата.Ние никога не сме имали алергии забравих да кажа докато кърмих и след това с другите млека понеже нямах много кърма и кърмих малко.Но като и давах различни плодови пюрета на интервали от по 3 дни - еми как да ви кажа не харисва вкуса им-отказва ги - особено ябълка и сини сливи - кисели ли и не знам-прие круша и банан и то много малко.Реших да премина към зеленчуково пюре - обед не може да се храни детето с плодови неща или каша - исках да заместя обедното хранене но първо предложих картофено пюре и много го харесва-яде с охота и после с морков - също обожава-сама си го показва.Купешките пюрета каквито и да са са и не толкова приятни.На път сме да ядем само зеленчуково пюре наобед.Следобед по малко каша оризова или елда + млякото - чета че и жълтъци се дават и месо??? Ние не сме пробвали-педито ме обърка така защото изведнъж реши че може да я захранвам от 5я мес а като гледам схемите повечето са започнали в 4ти и по-плавно са преминали на заместване и т.н.Според вас добре ли е че към края на 6 мес вече заместваме със зеленчуково обедното меню?Но не ядем месо и жълтък?Сега на 10ти като навърши 6 мес може да прибавям жълтък и да се опитам да заместя още едно хранене през 7мия мес??Какво ще кажете?
Искам да и предлагам разнообразна и качествена храна и да е сита - тя с охота отваря уста наобед като и предлагам зеленчуково пюре и се радва ... което е добре си мисля.

# 211
Момичета искам да ви питам 3 неща
1.може ли към млечна каша да се дабави бисквитка(взех и ЕТИ)
2.може ли към плодово пюре да се добави пак бисквитка.
3.може ли към АМ да се добави бисквитка ЕТИ.

# 212
Веси - не знам нищо за технологията на производство, но имаше една мама тук, с ник Бибона - тя обясняваше преди доста време, но не помня в коя тема беше...Така или иначе, кашите са обработен продукт, но пък са и обогатени доста, вкусни са, децата ги харесват..синът ми колко каши е изял, лелеее Crazy Ако успея да намеря инфо, все пак, ще ти пиша Simple Smile

Пепси - според мен нещо го дразни човечето в момента, Кампанула е писала това, което и аз бих ти написала...не се притеснявай, не е страшно ако временно се преустанови захранването, или пък върви с по-бавни темпове Simple Smile

Момичета искам да ви питам 3 неща
1.може ли към млечна каша да се дабави бисквитка(взех и ЕТИ)
2.може ли към плодово пюре да се добави пак бисквитка.
3.може ли към АМ да се добави бисквитка ЕТИ.
1. може, но не виждам смисъл newsm78
2. може
3. може

Здравейте.Бебето ми на 10ти този месец навършва 6 мес...
Здравей! Чудесно е, че детето ти има апетит - пу пу Grinning От прочетеното ми се струва, че не си много наясно със захранването(както и педиатърката ви), кое в какъв ред се дава, по колко и т.н. В това няма нищо лошо, разбира се, никой не се е родил научен, затова, ето ти малко линкове за четене: тук и тук.
За съжаление в момента нямам много време за дълго писане, но накратко: започни наново със захранването. Започни със зеленчукови пюрета (каквото можеш, си приготвяй домашно, другото от купешки пюрета), един месец въвеждай само зеленчуци (тиква, картоф, морков, пащърнак...) - дава се на обед, преди или след млякото - 3-5 дни въвеждаш един зеленчук. Първия ден даваш 2 лъжички, втория 4, третия 6 - увеличаваш постепенно. После минаваш на друг. Така за един месец ще си въвела няколко зеленчука, и втория месец от захранването можеш да минеш на кашите. Месото ще прочетеш в линковете кога и как се дава. Ще прочетеш кога се вкарва следобедното хранене (това е кашата), кога се вкарва закуска и т.н. Общо взето, в един пост не мога да изпиша всичко за захранването, затова цялата работа по четенето остава за теб - лека полека, докато даваш зеленчуци един месец, можеш да четеш спокойно и да питаш тук, ако имаш въпроси Hug Успех и пиши пак!

# 213

момичета, сигурно е банален въпросът ми, но срещам много противоречиви мнения - време ли е вече да въвеждам жълтък? вярно ли е, че той е подходящ и за по-малки бебета, защото е богат на желязо? не бих го въвела сега, макар че педиатърът ме посъветва така, но бебето ми имаше лека анемия... как мислите?

благодаря предварително за отговора!   bouquet

# 214
# 215
  • Добрич
.:.Stef.:. отново благодаря   bouquet
А млечни каши, безглутенови/от купешките/ кога могат да се въведат?

# 216
Здравейте,
Предстои ми захранване и бих искала да ви попитам, според вас кое хранене трябва да започна да замествам? Режимът ни е 5, 8, 11, 14, 17, 20 ч. В  момента сме само на кърма, през нощта не се събужда да суче.
Тъй като моето момченце в момента е болничко и пие сиропчета и капки, все още не мога да започна захранването. Трябва ли да се притеснявам, че закъсняваме със захранването? Идеята ми беше да навърши 6 месеца и така да започна, тъй като имам много кърма и той наддава добре, но това разболяване не беше предвидено.

# 217

Аз ти препоръчвам да е минимум след 6-ти месец. По принцип, в млечните каши има или преходно мляко (което е ок за след 6-ти месец), или сухо мляко. Кашите с преходно мляко стават за след 6-ти месец. Такива са кашите на Милупа, Тьопфер - Лактана тоест...и...не се сещам за другите марки.
Сухото мляко е за след като въведш млечни продукти - тогава можеш спокойно да купуваш каши със сухо мляко. Такива са кашите на Хумана - синът ми ги обожаваше тези Laughing

Здравейте,
Предстои ми захранване и бих искала да ви попитам, според вас кое хранене трябва да започна да замествам? Режимът ни е 5, 8, 11, 14, 17, 20 ч. В  момента сме само на кърма, през нощта не се събужда да суче.
Тъй като моето момченце в момента е болничко и пие сиропчета и капки, все още не мога да започна захранването. Трябва ли да се притеснявам, че закъсняваме със захранването?
Няма нищо по-хубаво от това да си го кърмиш докато той си иска Simple Smile
Захранва се на навършени 6 месеца, но е възможно детето по-рано или по-късно да прояви признаци на готовност за захранване (прочети тук: http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ ). за заместване на хранене още недей да мислиш, защото не е това целта на захранването, а да се запознае детето с различните вкусове на храната. Ако се окаже с голям апетит и му харесва твърдата храна, самичко ще предпочита нея пред млякото. Все пак, до 1 годинка децата задължително трябва да приемат мляко и млечни продукти, съставляващи около 80 процента от дневната им храна. Може да е кърма, адаптирано мляко, кисело мляко, сирене и масло, млечни каши...варианти много Simple Smile Подробно за захранването и как точно се процедира, прочети тук:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
http://zahranvane.wordpress.com/

# 218
Здравейте.
Искам да питам следното.
Досега съм въвела няколко зеленчука и един плод.Ядем зеленчуково пюре на обяд и каша с плод към 19 ч. - оризова каша, каша елда.
Не знам бъркам ли поредността на храните и сроковете на въвеждането им - зеленчуци около месец, ябълка-7 дена.....каши по 7 дена.
Глутен не съм давала още.
Поради късното ни захранване грешка ли е да въведа първо глутена и после месото.Това с оглед на факта, че глутен не е хубаво да се бави а месото при нас не се знае как ще ни понесе.Имаше съмнения за алергия към кравешки бълтък.
Изцяло заместено хранене нямаме.Кашите правя с вода и преди тях или след тях давам да суче.

# 219
Хъни - Бъни в какво се състой съмнението , че детето има АБКМ.

# 220
Глутенът по принцип се дава след месото...не знам доколко е основателно съмнението за АБКМ при вас, тук вече нищо не мога да кажа, но все пак, мнението ми, а и на твое място така бих постъпила (всъщност, ако сега можех да се върна назад, не бих давала месо на детето ми) - ако те е страх да рискуваш с месото, премини към глутена. Ако си склонна да рискуваш (макар че, не знам доколко основателни са били съмненията за алергията) - започни с месото, може би с по-малки количества от обичайното. Важно е кога е захранено едно дете, а не да се спазва точно срок и месец в който да се въведе даден продукт - според мен де. С две думи, когато му дойде мястото и редът на глутена - тогава Simple Smile
Освен това, на твое място бих въвела поне няколко плода с кашите, преди да премина нататък.
Няма смисъл да отделяш по седмица на храните - 5 дни е абсолютно достатъчно.

# 221
  • Добрич

Аз ти препоръчвам да е минимум след 6-ти месец. По принцип, в млечните каши има или преходно мляко (което е ок за след 6-ти месец), или сухо мляко. Кашите с преходно мляко стават за след 6-ти месец. Такива са кашите на Милупа, Тьопфер - Лактана тоест...и...не се сещам за другите марки.
Сухото мляко е за след като въведш млечни продукти - тогава можеш спокойно да купуваш каши със сухо мляко. Такива са кашите на Хумана - синът ми ги обожаваше тези Laughing
newsm20
А защо
ако сега можех да се върна назад, не бих давала месо на детето ми
  newsm78

# 222
Когато въвеждам овесените ядки в плодавото пюре мога ли докато стигна до по-голямо количество да давам между яденето.

# 223
Стеф не знам колко са сериозни съмненията за АБКМ.
Ходих при светила уж с дълъг списък на предистория и т.н Никой не слуша това което съм си приготвила да не ги бавя.
Сама като чуят слуз в акото и хоп-диагноза.
По принцип идеята ми да дам глутен преди месото е, че ако почна сега месо докато въведа два вида и стигна до глутена ще надхвърлим 9 месеца и отиваме много назад с глутена.
Той нали се въвежда не по късно от 8м newsm78
Пък има деца дето месо не ядат та затова си викам може месото по късно.

# 224
Хъни - с лека ръка са ви поставили диагнозата, но то е типично за светилата Laughing Но както и да е, няма проблем да почнеш с глутена, а месото да оставиш за по-късно. Наистина, има деца,юкоито мразят месото, но това не им пречи да се развиват чудесно - в тази връзка, Веси - детето ми спря да яде месо преди няколко месеца. Покрай него и ние с мъжа ми го отказахме, минахме на вегански режим, а детето реално е вегетарианец. Сега сме на гости при баба му и тя му предлага чат пат месо - не отказва, но виждам че му е все едно дали ще го яде или не.
Всяка майка се притеснява да не ощети детето си откъм желязо, но истината е, че месото далеч не е единственият източник на желязо. Нито жълтъкът. Набляга се на много и разнообразни храни - варива (аз наистина не знаех, че може толкова разнообразно да се готви), сурови ядки, зеленчуци и плодове и т.н. Например, просото се оказа страхотен източник на желязо. Прясно изцеденият сок от портокал пък - на калций. На всичко може да се намери по-полезна алтернатива, но то е предимно въпрос на избор на родителя, а и на детето Simple Smile

Евитота - не разбрах въпроса ти Thinking

Общи условия

Активация на акаунт