"Системата минус 60" - тема №17

• 38 245
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз опитвам да спазвам режима, но не съм много системна май в комбинациите, особено за вечеря, защото е много сложно. Иначе часовете ги спазвам - 10, 13 - 13:30 - 17:30. Намалих и порциите и спрях сладкото, защото сутрин не ми се яде сладко. На вечеря ям предимно месо със зеленчуци (обикновено червени чушки, маслини) или риба със зеленчуци (същите). 
Преди 3 дни си купих кантар и се шокирах: оказа се че съм 80кг (а мислех, че съм към 70кг). Обаче днес сутринта, няколко дни след старта бях точно 77кг. Има надежда май...

за днес менюто ми беше:
З. 2 филии със сирене крема, маслини, портокалов сок, малко гуакамоле
О: руло стефани с ориз и зелена салата
В: телешко печено (към 100-150гр) с 2 червени чушки и червено вино

(като ми се прияде много сладко или ако съм много гладна ям по една или две орехови ядки топнати в мед - засища веднага и притъпява глада за сладко)

# 631
... така за книгата на Мириманова с рецептите. Имам я от няколко месеца, но нали последните не бях много системна и не съм я чела подробно. Днес реших да я разгледам и да си избера нещо за вечеря и отворих направо този раздел. И въпреки че Катето пише в началото му, че трябва да подхождаме към менюто за вечеря "особено взискателно", какво беше изумлението ми като видях, че в рецептите има много непозволени продукти, мазнина ..
Тя е писала забележи, но само на някои места, че използването на зеленчуци и плодове към месата е за овкусяване или украса на ястието, или пък на друга рецепта месо с ябълки и сушени сливи пише, че толкова малки количества плод, не нарушават правилата, ама 200 гр. плодове все пак са.. Дори и да приемем, че дадените рецепти са за повече от една порция, пак нещо не мога да ги възприема уж забранените продукти във варианта да са само за овкусяване и/или украса.. Също пише, че пилешки гърди с листни зеленчуци може да се комбинира, защото и двете са достатъчно диетични! Така че внимавайте с рецептите, защото тепърва ще  има констатaции и чудене защо! Писала си е жената, макар и само на 2-3 места, ама то всяка рецепта е с нещо такова - месо със зеленчуци и/или плодове, даже месо с кисело мляко имаше, също извара с яйца, отделно срещах и несистемни плодове като боровинки, също каперси, кисело зеле няколко пъти, царевица, патладжан (и за тях е отбелязала, че по принцип не може, но по изключение).. Ама тези изключения и уж мини количества са малко опасни, особено за начинаещи!

Интересно ми е тези, които надничате в руския форум дали сте срещали коментари за тези неща? Че там нали само много стриктни! Обедните рецепти не съм разглеждала още подробно, но там не биха ме притеснили тези неща, там компромисите са повече. Но за вечеря правят впечатление, защото това е едно от главните правила на Системата - вечеря по един от вариантите, без смесване на продукти и пр. И ние тук излиза, че сме балъци и се мъчим само със скучни вечери, а не си ги подслаждаме в преносния, а и в буквалния смисъл както черно на бяло Мириманова позволява. Simple Smile

Всъщност я разбирам Катето, без тези щрихи как щеше да измисли и напълни книгата с рецепти Simple Smile Но е малко объркващо!  А и сега е модерно фюжън, гурме.. където спокойно и успешно правят всякакви комбинации. Така че я поздравявам в това отношение, но на българска почва едва ли ще пробваме и половината от рецептите й. Аз обаче го приех като предизвикателство и ще тествам.

Определено обаче мисля, ако имам време да се върна назад и да извадя предложенията, които сме си давали ние за вечеря, имаше страхотни комбинации и на Жани, просто като изброяване, а не като рецепти, защото то са си някакви забъркваници, ама е добре да ги сложим като идеи на 1 стр.  Peace  

§Дезидерия§, браво, хубав минус!
Жани, и аз пропуснах горчицата, сложих мляко, приятна и засищаща ми дойде.
Елл, ако е възможно измести закуската в по-ранен час, добре е да има по-голям интервал между трите основни хранения. Затова и идеята ти при пригладняване за ядкa с мед не е удачна, по-добре плод или парченце сирене, кашкавал.. Вечерите ти не са системни, но ти знаеш, за по-добри резултати опитай да се придържаш максимално към правилата, но за начало е ок и само часът.

Лека нощ от мен, че да не ви досадя вече, днес голямо писане и разсъждения .. ама като имах баба наоколо да помага.. и мъж, който закъсня.. Wink

# 632
Елл поздравления за резултата Peace
За обяд-рулото стефани нали нямаше картофи? За вечерята-месото и чушките са различни варианти и е забранено да се комбинират Peace
Ако ти е сложно да прецениш доколко храната ти е системна пиши тук и ще получиш съвет Wink
Сиси наистина в книгите уж продуктите като зеленчук към месо са за подправка. Някои от нещата наистина са противоречиви. Аз за мен си съм решила да се придържам към правилата, които са ни тук в увода защото ако взема от това и онова да си отпускам по малко си мисля че в един момент ще стане и много. Това си е за мен си Wink

# 633
  • ВАРНА
           Сиси, аз като разгледах руската книга с рецептите, а и сега като прехвърлих "Жизнь после похудения" реших, че тези рецепти за вечеря са по-скоро за поддържане на вече свалените килограми. Все пак нали трябва да се издават, а после и да се купуват книгите на Мириманова... а само с продуктите от разрешените варианти едва ли могат да се измислят кой знае колко ястия...  Да се свалят килограми с такива рецепти- може и да е възможно, но едва ли ще стане бързо. Но да се задържа тегло, хранейки се с подобни комбинации на вечеря, като тя пак е до 18ч - мисля че е възможно.
           И аз съм за на първата страница да се напишат идеи за системни вечери, че те са най-трудни за измисляне, за разлика от обедите и закуските  Wink  Доколкото знам, Жанета има записани дневните си менюта, има и други момичета с интересни идеи за вечеря... Мисля, че ще помогне на сега започващите да се хранят по правилата на системата  Peace

# 634
Сиси, прочети увода (започва на стр.5) и заключението на стр. 302
Книгата е писана за спазващите системата хора, които искат да отсабнат и рецептите са в унисон с тази система. И Мириманова, и в руския форум нееднократно са подчертавали, че плодове и зеленчуци могат да се включват в малки количества, като гарнитура, а не основен продукт.
Ще потърся в руския форум къде беше, но то и в книгата си е написано.
И аз я имам от месеци тая книга, но досега една рецепта не съм направила от там. Струват ми се малко  странни за моя вкус, особено тия типично руските, желираните меса.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 22:25 от Анонимен

# 635
големи сте душици ....

ся, първо отчет
закуска (аз вече я забравих май) - два сандвича, бял хляб с крема сирене и много тънички резенчета кашкавал
обяд: споменатата активия закуска и 2 ябълки
вечеря: 3 пилешки шишчета, толкоз гладна бях, че купих 4, ама изядох 3 ....че бяха и люти

ми ......ядеше ми се сладко после, гладна бях около 7 и половина, изпих дежурното кафе и мирясах....
можело значи

Мляко с нес, аз обичам много неща, не съм чак толкоз капризна, ама ....добре де, сармички обичам, ама с кафяв ориз ли  Sick млечна салата - уважавам, ще се има предвид  Mr. Green, печена риба - ям, не че не ям, ама трябва да си я приготвя от предната вечер, а на мен просто не ми се занимава, честно казано, а се прибирам в 90-тата минута, обикновено към 6 без нещо и тогава се сещам че ми остават 10-15 мин за ядене
и това ми е проблем през работните дни, събота и неделя като си остана в къщи да си готвя и да си слугувам, не е проблем никакъв (стига с дребния да не го ударим на мързел и филмчета)
бе ще го измислям в движение, като ми поседи гъзеца гладен още ден-два, си мисля ,че ще ме осени прозрение за много системни варианти за вечерно ядене  Mr. Green

Сиско, котидж не намерих, т.е. нямаше в магазина, в който обикновено пазарувам, ще трябва да дам поръчка да ми купят от билла или кауфланд...ама да питам, имате ли мнение за един крем за мазане на ...Хохланд мисля, купувала съм преди, лек е, вкусен горе-долу, има с краставици и разни други такива, обаче на съдържанието пише мазнина - минимум 9%. И понеже аз не можах да разбера това какво значи, го зарязах...

мда, и кантар ще си купя тез дни ....

боже, щях да пиша на сума народ още, изпозабравих всичко

ааа, Кашшш, слънце мое, чай, опасявам се, трудно ще пропия, като ми беше дошла музата последно пак, бог знае покрай коя диета, си бях купила плодов, още отлежава
но пия кафе с кофи, с ниско кръвно съм и дори като бременна пиех по 2 двойни кафета и не ми пукаше хич ....
и то помага за убиване на апетита, ми беше мисълта
но дано излезеш права и до седмица-две да престана да освирепявам така

тая вечер щях да пукна, малкия нахвърля в кошницата бисквитки, кроасани, меденки, кремчета, не че ги яде.....ама колкото аз сега да преглъщам до утре....щото все пак са вредни за него, аз трябва да им видя сметката навреме  Mr. Green
 относно рецептите ......аз си мисля, че там нещата вече са излезли от контрол, т.е. комерсиалното надделява, така както Сиси пише, то няма много общо с това, което ние знаем
то поначало като се замислиш, цяла книга с рецепти с дадените варианти - ми трудна работа си е, колкото и да е изобретателен човек
аз това си и мислех още вчера докато се вайках, че съм гладна - че не се засищам и огладнявам толкова бързо точно защото вариантите за вечеря са почти монодиета, един вид храна или пък много леки неща ако е в комбинация, организма ни хич не се затруднява да я обработи и при положение, че повечето сме свикнали да хапваме къде-къде по-обилно, нищо чудно сега да се звери и да се чуди тва отде му е дошло .....ма това са си мои бла-бла разсъждения, гладен мозък кво да прави  hahaha

п.п. муахахаха, с Млекцето сме еднакво подозрителни за мотивите за издаване на книгите с рецепти .....

# 636
  • София
Най-накрая ви изчетох!
Извинявам се на момичетата, които са били на срещата! Всички сте страхотни, не само Жаси, просто не бях стигнала до линка със снимките  Peace
Сиси, и мен много ме мотивира споделеното от теб за изминалите месеци!
Относно спорта - аз йогата си я правя в къщи, гледам от телевизия Фиеста. Много съм доволна, но за мен това е начин, по който да се раздвижвам и да постигам по-голяма гъвкавост. За подпомагане на отслабването си е нужен по- изтощителен спорт според мен. Аз също мисля да повъртя на велото, имаме и кростренажор, ама той не ми е толкова на сърце, за 1 път седмично става. Пък като позаслабна и започнат да се очертават мускулите ще си направя някаква програма с тежести на гладиатора и съм пич!  Stop
И, момичета, искам специално да благодаря на тези от вас, които си правят труда да поправят грешните менюта. На мен това ми е доста по-полезно отколкото да изчета първия пост само  Peace
Нали знаете, че когато нещо ти мине през погледа 100 пъти щеш-нещеш го запомняш Simple Smile
Алиена, къде ходиш на народни танци? Аз също може да се каже, че ходя, въпреки, че сега пропускам един сезон, но са ми голяма страст Simple Smile
big pufana, много ми е приятно да те засека и тук! Отдавна не съм се вясвала в шаловата тема, но ще се поправя  Peace За диабета имаш ли изписан метформинов препарат? Знам, че доста помагат на отслабването, на мен ми изписаха Normaglyc 500 (разновидност е на разните Сиофори и Глюкофаж) заради проблеми с яйчниците и силно се надявам да помогне и на отслабването.
Джижи, много ми харесва мисленето ти!   bouquet
Проклетница, аз съм голям фен на сиренето за мазане с краставица и копър на Хохланд, но само за закуска  Peace
Менюто ми за днес:
З - сандвич - 2 ръжени филийки хляб + 1 варено яйце, кашкавал и 4-5 маслинки
О - Зеле с ориз
В - и аз мляко + грейпфрут, че бях адски гладна, а не ми се чакаше да приготвям нещо тепърва.
Аз също имам малък проблем с вечерята, защото съм всеки ден на работа поне до 18:30, днес стоях до 19:30 и се прибрах чак в 20:30...
Имам си разни кутии, в които си нося сандвич понякога, ама ми се ще да се сдобия с нещо като пластмасов буркан, където да мога да си нося супички или разни манджи...
Вече започнах да запомням кой какво е споделил и ми става още по-приятно да си общуваме!  Hug

# 637
Добро утро, момичета!  Hug
Днес съм много доволна, цели - 500 грама съм от вчера. Явно сиренцето и фреша ме остръргаха за вечеря.
По едно време, около 22 часа, вече ми беше много гладно и замалко да нападна шоколадовите бисквити на децата, но се удържах. Обаче тази сутрин не им простих - закусих 3 шоколадови бисквити, 3-4 хапки баница и 1/2 кофичка кисело мляко с овесени трици. И сега ми е едно довооолно...  Laughing
Проклетница, права си за книгата на Мириманова - тя почна да пише доста комерсиално, на мен също ми прави впечатление. На български са излезли само 2 нейни книги, но гледайте колко са (аз ги изброих 12):
http://www.mirimanova.ru/books
Аз четох още една нейна книга, ей, тази, с проблемите - изтеглих си я от мрежата, имам линк: http://www.mirimanova.ru/books/show/6
Това все едно четеш Джон Кехоу, Луиз Хей и Дийпак Чопра в една книга. Или по-скоро, техен преразказ.  Rolling Eyes
Mисля да й прочета и допълнените книги за системата, да видим, има ли нови моменти.

А ако се чудите на книгата с рецепти, има и нова, още по-голяма:
http://www.mirimanova.ru/books/show/10

Има и комбинирана, Система с рецепти: http://www.mirimanova.ru/books/show/4

А това е нашата, само рецепти: http://www.mirimanova.ru/books/show/5

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 08:59 от Анонимен

# 638
Добро утро  Peace
За съжаление няма с какво да се похваля  Mr. Green, но искам да кажа, че започнах /отново/да правя упражнения. Нещо ме беше мнооооого домързяло в последно време  Embarassed Та се надявам съвсем скоро да си върна килата от лентичката. Не са много/само 3 кг  #Cussing out/, но когато се връщаш крачка назад е по-грудно  #Cussing out Та такива ми ти работи при мене. Идеята ми е, естествено ако мога ....да свалям по 2 кг. на месец. Скромно , но от сърце, пък дано стане. Взела съм се сериозно в ръце пък да видим Praynig

# 639
момичета,добро утро
днес се претеглих и о,чудо-1.000,и това за 7 дни,и сутрешните тортички.....харесва ми при вас,вчера вечерях плодове,щото пържолите на обяд още ми бяха в устата и не съм чувствала глад,дори се събудих по-късно без натрапчиви идеи в главата за ядене.днес ще е хубав ден,пожелавам го и на вас

# 640
Привет и от мен   Nature Sunny
Вчера много се забавлявах с вас, макар че не успях да се включа, но резултата беше смях и констатацията на една колежка: "Много смешен монитор си имаш, и аз искам такъв"  Joy
White_tulip  и Проклетница от правилата за обяд:
Мляко и млечни продукти:
-Можете да ядете всякакви, но немазни. (т.е. масло, сметана да се избягват)
-Сирена може със всякаква масленост
-Не забравяйте да четете етикетите, за да няма от забранените захар, масло и  др.
Остава ви да проверите за захари и масло и ако няма, спокойно си го хапвайте и за обед с всичките му над 9% масленост. Щом може майонеза не виждам защо да не може и сиренцето поне до 14ч.
Сиси ♥♥ и ние с Жани забелязахме това в рецептите и дори не публикувахме във форума онези, които ни се струваха нередни, т.е. аз ги пращах за проверка на Жани и тя потвърждаваше наблюдението ми. Така например за обед имаше грах с месо и равни количества царевица с месо по 400 гр. за това се съгласявам с Мляко с нес и мнението, че книгата е по- скоро за поддържане след достигане на желаното тегло.
klemi защо да не стане? Аз за сега успешно свалям по 1 кг на седмица и повярвай ми никак не гладувам, значи и ти можеш  Hug
За днес ще бъде: З-тост с масло и топено сирене, активия закуска, 3 кафета, чай от лайка; О-кисело зеле с ориз; В-пилешко печено
Много ми се пие кафе тези дни, за днес съм пила вече 2 и отивам за 3тото:

# 641
klemi, не се ядосвай, аз също по празниците лепнах 2 килограма. Не ги мисли, бързо дошли, бързо ще си идат. Гледай да ядеш по-нискокалорични неща, повече плодове, зеленчуци и риба/месо.
Аз за днес съм си приготвила печени дробчета на фурна, които ще хапна на обяд със салата зеле и моркови, а на вечеря - може би пак цитрусови с мляко/котидж.

abcdefgh, браво за резултата, виждаш ли как добре тръгваш!  newsm10 smile3521

Беки, грах с месо е протеинова манджа, аз много я обичам и си я хапвам понякога за обяд. И това не ми пречи на отслабването. Телешко с грах с какво е по-лошо от телешко с ориз римерно? В граха има протеини, а оризът е предимно въглехидратен, демек, телешко с грах е доста по моно храна от телешкото с ориз. Но това са си мои наблюдения, не ангажирам никого с тях.
Но пак ще го напиша - Мириманова и руският форум са точно по поговорката - "Царят дава, пъдарят не дава". Всеки може да види това, четейки нейните книги и форума.  Simple Smile
Само малък пример: модерторките в руския форум категорично ни забраниха бялото сирене за вечеря; ние с Бебок писахме на Мириманова във Фейсбук и тя каза, че може да се яде. За какво говорим...  Wink
Но аз лично съм много по-склонна да й вярвам на нея, все пак тя е изобретателката на ситемата, форумът е само нейни последователки.  Peace
Там съм чела какво ли не - една потребителка я бяха направили на мад и маскара, че сложила 2 капки олио в някаква манджа, за не й залепне за тавата. Е чак такова вманиачаване, извинявай.  Shocked
Все пак, не сме в казарма...

И книгата не е за поддържане на килограми, та я към системата, за отслабване - пише го в увода. Дори тази книга с рецептите е събрана с онази за системата и са издадени в обща книга, ето тази:
http://www.mirimanova.ru/books/show/4

Simple Smile Peace

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 10:27 от Анонимен

# 642
Добро утро дами,
Бързам да спиша два три реда аз че после май няма да има време и така менюто ми за вчера беше:
з:3 филийка ръжен вита + масло+ шунка + кашкавал и кафе;
о: скумрия на скара със зелева салата;
в: (при това малко късничка чак към 18.45 успях) 2 свински пържолки + чаша червено вино
В 22 часа голяма чаша чай и.......
о чудо днес съм с - 600 гр
Обичам го това хранене,просто невероятно - ядем и отслабваме
Днес - з: гофрети със сладко и капучино;
О: чушки с ориз и кайма
в: не 'нам....или пържолки или плодове с кисело мляко

Хайде целувки и хубав и усмихнат ден!

# 643
Добро Утро и от мен!
Менюто ми за днес:
з.3-4 парченца луканка ,3 мини еклера,половин портокал.
о. още се чудя или ако има зеле с ориз ще си купя готово или салата с домати и котидж и някакво пилешко
в. портокали и котидж.

Хубав и отслабващ ден на всички  Hug

# 644
abc.. - дай боже да е хубав! и на мен ми тръгна добре - и аз съм 200 гр. надолу. утре твърдо при 6-ците и никакво връщане повече  Naughty
klemi - ще стане, що да не стане. е, може да не е с бесни темпове, но ще стане.
аз например отслабвам едва с х 3-400 гр. на седмица и то когато не връщам  Mr. Green обаче моето е измъчено - тялото ми си знае килограмите от години, да не кажа почти десетилетие, не са ми много, а таман с лек уклон към лееекинко повече, обаче аз упорито искам да се върна в студентските си години, когато на ръст 172 носих дрехи 34-ти размер и не знам колко нищожни килограми съм била. хммм - много загубено звуча сега като се пиша/чета  Rolling Eyes  
жаси - дори не отворих линковете- толкова са много! явно и една няма да прочета. права си - като я влече - да пише. ето и тук си има последователки, но аз лично не мога да прочета цяла книга на руски, при все че сравнително добре разбирам езика.
сиси - зеле със сини сливи ми звучи извратено. е, доскоро и боровинки с телешко или пиле с тиква не възприемах, ама на - сега даже ми харесва.
зелето обаче аз лично го избягвам, защото обостря гастрита ми. ориз също избягвам, защото след него вц-то ми е трудно. и изобщо - стомахът ми май е твърде капризен. аз самата също съм прекомерно пощелива и това съвсем натяга храненията.
прокли - мляко на обяд ми се струва пре-малко. не че не може, ама ако извъртя кофичка мляко по обедно време, до вечерта ще умра от безсилие. виж за вечер ми е много добре  Peace
ванче - гъби само за вечеря не може. за обяд биват всякак. само ако имат добавка картофи (като супата), не може да се комбинират с месо.   Peace
labela - 4 парчета луканка, половин портокал и 3 малки еклера не са ли ти малко? с филков у дома купуваме 20-тина нормални еклера и си ги разделяме. изчезват за секунди. просто ОБОЖАВАМЕ еклерите на нилана. затова и не купувам всъщност - защото това мога да го ям без мярка  Rolling Eyes
ksanaidu - чудесно днешно меню! мног ми харесва - разнообразно, с шукарийки, протеини за вечеря - браво. и аз такова искам, но днес няма да е  Rolling Eyes

за днес за закуска мисля да изям всичко сладко, което намеря у дома. не че ми се яде,  но така - преванивно мисля да се натъпча, за да не ми се дояде без време. за обяд ще съм на постни храни, а за вечеря - кофичка кисело мляко и плодове (вчера купих много). по-късно пак чаша вино, защото пак сме по празнувания. е, тия деца нашите съвсем не си виждат къщата. ето днес трябва и домашно да пишем/рисуваме с голямото, че имат от школата - явно ще нося тетрадките по хората  Rolling Eyes
хубав ден пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт