Коледа наближава, ЛЪВиците елхички украсяват - 44

• 17 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Балчик
Добърррр ден момичета ,
наминавам да ви видя  Hug
Поли дай му сухарчета , преди години лекар детски ми беше казал да давам Спрайт , когато видя че детето ми започне да повръща , в напитката има съставка , която помага за спиране на повръщането. Praynig
Деси добра дошла  Hug
Джуджи успех желая !, при вас поне спря ли да тpупа сняг ?
Момичета качих снимки  на моите юнаци , в събота ходихме до Клисура , е много е красиво там , а аз все си мислех , че по - хубава планина от Родопите няма , но Стара планина ми харесва все повече

# 556
Пол, колкото майки, толкова идеи ще получиш  Mr. Green аз пък знам, че продукти с жив. произход не се дават при повръщане и разстройство. А нашата педиатърка ми казва, глад и вода. Ампулите са Деган, но по-добре не му давай, че са нож с 2 остриета, от тях спада кръвното и е опасно за малки деца, но ако положението стане сериозно само 1/2 ампула. Даже не е лошо да се пита лекар, защото те дават дозата според кг. на детето. Ако не иска да яде не му давай, храната от кухнята можеш да я замразиш и да му я дадеш като се оправи. А за разстройство знам Ентерол и Хидрасек. О, сетих се за един сироп против повръщане Натриев цитрат - той е добър също.

И аз бързах да публикувам, ама сега видях, че и Рени се е включила с добри съвети, леко ще те побъркаме  Joy

Спондж, спря, още вчера следобед, обаче сол нямаме никъде и камионите се точат от карнобат по 3 дни, като, че от Египет идат.

Моя мъж беше в Пловдив днес, ако бях отпуска щях да тръгна с него.

# 557
  • София
Хидрасек и натриев цитрат, ей тия двете ги мислех! Някога имаше едни прахчета рехидрин - много бяха ефикасни от гледна точка на това, че при повръщане и разстройство организмът се обезводнява страшно бързо и губи соли и вода. Това е идеята и на бъркоча, за който ти писах. Той не става гаден, между другото  Wink. Аз лъжех Марти, като слагах сламка в чашата. Но както е казала Рени - на малки глътки задължително!
Аз съм чувала, че кока-колата е ефикасно средство против повръщане. Но имаше някаква особеност - преваряваше ли се, какво точно й се правеше, не помня, за съжаление.
Но за хранененто съм съгласна, че сварен картоф, сухар, солети, обикновени бисквити ще свършат работа. Да хапва по малко, без да го насилваш да яде.

# 558
Аз си редактирах предния пост 100 пъти Simple Smile)), чак сега видях, че и Джуджи ти е писала за лекарствата Simple Smile).
Който иска да види Жу - пуснала е снимки от Италия във Фейса. Явно още не са се прибрали. Не изглежда такъв студ като при нас, де Simple Smile. За натриевия цитрат и аз бях забравила, щото от години не съм го ползвала. Едно време съм давала на Вили и също има ефект, а и е доста по-евтин от Вомитусхийла.

# 559
И аз знам, че кока колата спира повръщане, но разгазирана със захар. Незнам дали знаете историята на кока кола и доколко версията, която аз знам е 100% истина, но ще ви я разкажа. Та кока кола е било лекарство против кашлица, продавало се по аптеките на прах и се разтваряло във вода. Обаче един ден, някой си сипал сода сместо вода и станало газирано  Mr. Green

# 560
Джуджи, в учебника по английски на Вили пише, че е била лекарство против главоболие, заради високото съдържание на кофеин. И до днес в лекарствата за глава се слага кофеин  Mr. Green.
Иначе аз не бих дала на децата спрайт или кола, когато повръщат. Не ми се експериментира като знам какво ме чака при неуспех  Mr. Green.
Вени, тия прахчета се казват Хидратин-алфа, за рехидратация. Купих ги преди 2 години пак по такъв повод, но тоя път Вили беше болен. Та така им мина срока на годност. не знам ти как ги пиеш, ама за мен са си меко казано гаднички  Mr. Green.

# 561
Наистина много съвети сте ми дали Crazy. Сега ще отбера внимателно само някои неща.
На мъжа ми му пробутали само и единствено Смекта ooooh! Crossing Arms А изрично му казах да ми се обади от аптеката като отиде #Cussing out. Баси, винаги говоря адски директно и не мога да си обясня защо никога не ме разбират точно така - буквално, а все си мислят, че нещо друго съм имала в предвид #2gunfire И мъжа ми сега Crossing Arms След малко ще го пратя на друга аптека, че в тая явно няма да ми свършат работа Crossing Arms.
Иначе малкият хапна малко попара само със сирене сега. Остана му от закуската. И му дадох малко и от смектата. Даже не са му казали как да я разтворим ooooh!, та импровизирах.... Иначе пък се чувства добре Thinking. Не е акал от 2-3 часа newsm78. Държа го с памперс за всеки случай, но то милото си казва. Rolling Eyes
Айде стига съм ви занимавала.
Благодаря на всички за съветите! Hug

# 562
  • София
Ренка, не е хидратин алфа, баш рехидрин се казваше. Ама съм го давала преди най-малко осем години на Марти  ooooh!. Помня, че на цвят го докарваше като лимонада и може да съм внушила на себе си и на детето, че е вкусно  Mr. Green.

# 563
Върнах се.

В магазина дочух една майка да говори по телефона, с друга и да обяснява как у дома и са се тръшнали и двете деца.
Явно тепърва започва тоя гаден вирус, но ми е много странно как така през зимата, та той си е летен .... Оффф всичко мутира.... Crossing Arms

Сега ще ида да видя на Боб снимките, че съм си забравила паролата на ФБ и няма да мога и на Жу да ги видя.

# 564
Поли, той и Калоян не е ял от неделя на обяд.  Mr. Green Нали е болничък и аз не го насилвам. Одеве яде солети и половин вафла, че един колега на мъжо го почерпи.  Laughing Иначе вчера изяде половин мандарина и няколко лъжици кис. мляко. Днес няма Т. Дано се е разминало. Сутринта като му махнах компреса с извара направо приличаше на кашкавал. hahaha

# 565
Само за протокола - и аз съм с разстройство и ми е лошо Twisted Evil. Освен това зациклих Whistling
Кам, и аз не насилвам. Сега яде бисквита Закуска. Довечера ще видим. Може да препека една филия, но знам, че ще хапне два залъка и това е. Виж, ако му дам вафла, ще я омаА цялата Crazy, ама мисля, че при нас не е добра идея.
А защо изварата става така? От топлината ли? newsm78 Еййййй, аман от болести значи ooooh!
Да се оправят децичата вече! Praynig

Норче, ми то тая гад е минала вече тук-таме. Явно при нас е сега. Понеже не съм се срещала с други майки, не знам дали има някой друг болен, но явно и по дъртите ходи Mr. Green

# 566
А защо изварата става така? От топлината ли? newsm78 Еййййй, аман от болести значи ooooh!
Ми не знам и аз сигурно е от топлината.  newsm78
Ееее, Поли много кофти. И аз преди 2 седмици го изкарах това, мъжо и той, а на децата нищо им нямаше.  Thinking

Правя супа топчета и сърми. Реа какво ще готвиш?

Стеф, как мина партито. Да не се напихте и сега не се обаждаш?  Mr. Green

# 567
Камче , нищо няма да готвя, ще ядем квото има - пилешка супа и лазаня. Има и малко месенце от Коледа.
Иначе овкусих свински ребърца за утре.

Малееее вънка е много судено бре. Едвам прострях дрехите. Бях с яке.

Позагледах се малко в ТВ-то, не ми се беше случвало много отодавна.
Яд ме е , че са спрели да дават Поаро по "7дни".

Оффф ма Пол, аман начи  #Cussing out Бързо възстановяване  Hug

# 568
4estita Koleda,da ste jivi ,zdravi i vse taka xubavi i umni Hug Heart Eyes

znam kade sa  BG ,`subtitrite`no na tazi klaviatura mi gi nqma bg bukvi4kite i shte trqbva da nalu4kvam 5 chasa Mr. Green

mnogo bolni4ki beeee,shto taka?barzo se oprabqite.I nie tuk pristignaxme s biseptola,no se opravi da 4ukna na darvo.

Mrazq go toia laptop i tova si e. Sick

Na parvi patuvame obratno.Vremeto e xubavo tuk.Golqma idiotshtina beshe kato pristignax.Az sas debeloto qke,pantalona vav visokite botushi nabutan,deteto sas shapka,shal.......slizame i gledam xorata s letni fanelki,v nai loshiq slu4ai sas suitcheri,toplichko edno takova lqtnoooooo koi da ti povqrva,4e izpukaxme ot stud v BG na garata i snqg imashe Crazy

Ka4ix 3 kg. :?dori 4  ooooh! kak shte gi svalqqq,a kak gi ka4ixxx :oops:na  Koleda zapriijdaxa gosti s edni sladka,s eddni tortiiii.....az vse edno na vaje sa me darjali,golqmo qdene.Abe s dve dumi mnogo me   e sram Tired

# 569
Ш'сЪ възстЪновя аз Twisted Evil. Ама първо ш'сЪ изцедя отвсякъде, щото вече съм с всичките екстри ooooh!.
Мъжа ми се върна от аптеката с Хидрасек /как се разтваря???/ за малкия. изсипах го в половин чаша вода, но едва пийна две глътки Whistling. Не знам как да му го дам. Толкова много вода няма как да я поеме, ако не е в чист вид. А също му дали и Натриев цитрат. Не е повръщал повече, но мисля да му дам.

Жу, добре звучиш! Hug

Извинете, но се махам, че ми призлява пак Sick

Общи условия

Активация на акаунт