Египет - тема 5!!!

• 49 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Относно застраховката, ние сме с 1годишни застраховки за пътуван в Алианц ~(60-70 евро) и към основния пакет можеше да си доплатиш за опция Отказ от пътуване, което е валидно почти само в случай на сериозна болест, която да усуети пътуването.
Иначе през тур. агенция преди това си бяхме направили с/у `скромната` сума от 60 евро точно такава само при евентуален отказ от пътуване, така че ако решите по добре идете в някое застрахователно дружество, там по-добре ще Ви обяснят и предложат.

Ние поддържаме връзка днес цял ден по скайп с приятели, които живеят в Шарм и казват, че обстановката е спокойна и към момента няма нищо обезпокояващо с изкл. на това, че банките и пощите не работят.

# 361
  • Beyond the Frontiers
По повод анулации и т.н. ще пише в другата. Вее е права, тука стана страшно.

# 362
Нека наистина да се върнем на темата.
Поглеждам прогнозите за времето  от няколко дни и температурите се движат около 20 градуса в Кайро през 26 в Хургада до 30-32 в Луксор.
От ежедневните кадри обаче ми прави впечатление , че хората в Кайро са дебело облечени с пуловери и якета , а небето ми се вижда доста мрачно. Дърветата също още май не са много зелени.
Как е всъщност на място и  да не би египтяните да са просто по-зиморничави , защото при 20 градуса в България много хора се пускат по къс ръкав или лека наметка ...

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 21:25 от mallkata

# 363
  • Beyond the Frontiers
Хм, като започне да залязва слънцето наистина си става хладно. В Хургада при 27-28 градуса, ние ходехме с къс ръкав или потници, местните с пуловери. Сигурно на фона на летните жеги, това им е направо хладно  Stop

# 364
В хотела,в който бяхме,в петъка(на 28ми значи надойдоха доста арабски семейства от Кайро)и жените и децата си бяха облечени с палта,кожуси и ботуши. ShockedНищо,че температурите бяха над 20.Привечер,знаете,захладнява,а вечерно време си беше направо студено.

# 365
Толкова бързо падат температурите със залеза, че фотоапаратът ставаше мокър. От конденза снимките по здрачаване са с точки. А най-обичайното облекло на местните беше огромен шал около врата, дълга роба и .....боси крака в чехли.

# 366
Mай революцията ще ми направи услуга и следващия път ще планираме края на март.
Предполагам тогава дните са доста по-дълги , а вечерите топли.
При положение , че се мръква примерно в 18.00 , както предполагам е в момента какви забавления има в хотелите ?

# 367
  • Beyond the Frontiers
Анимация - по принцип колкото по-висока категория толкова по-добре. Прословутото шоу на хотел 1001 нощи, дискотеки в центъра на Хургада - уверявам ви съвсем нормални са си и няма проблем никакъв, и допълнителните екскурзи в пустинята в най-различни вариации са до към 24:00 часа, така че човек може да си запълни времето и да не скучае.

# 368
Повторение.

# 369
В Марса Алам беше 25-29 градуса през деня, водата 21-24 градуса.
Към 16 часа ставаше хладно, но така беше и предишния път в Хургада отново през януари.
За съжаление, поради така стеклите се обстоятелства, планираните ни екскурзии и гмуркания не се осъществиха, но ще повторим в някой по-спокоен период.
Много съм доволна от хотела Iberotel Coraya Beach Resort, както и от богатия риф в залива.
Ето и малко снимки от Марса Алам

# 370
  • Русе
скорпиос, разкошни са. а тези риби колко са на дълбоко. със шнорхел могат ли да се видят или трябва да се гмуркаш на дълбоко.голяма мечта ми е и мисля лятото да изкарам курса.

# 371
scorpios хотелът е ама едно към едно с Иберотел Оазис в Макади  Grinning Благодаря и за снимките - върнаха ме в Египет  Heart Eyes

elan за да видиш тези риби ти трябва само шнорхел. За онези по-едрите ще трябва да влезеш по навътре в морето.  Peace

# 372
Скорпиос, прекрасни снимки!   bouquet Размечтах се!

# 373
скорпиос, разкошни са. а тези риби колко са на дълбоко. със шнорхел могат ли да се видят или трябва да се гмуркаш на дълбоко.голяма мечта ми е и мисля лятото да изкарам курса.

О, снимките са от шнорхелинг на "домашния" риф.
По-надълбоко не стигнахме, щото ни събраха на втория ден  Wink
А има доста интересни и запазени места в района  Peace

# 374

О, снимките са от шнорхелинг на "домашния" риф.
По-надълбоко не стигнахме, щото ни събраха на втория ден  Wink
А има доста интересни и запазени места в района  Peace
Ние сме на дайв сафари там в нач. на април Wink, а мъжа ми се е записал и сега в края на февруари, ама да видиме какво ще стане Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт