Квилинг за маниаци - 5

• 131 066
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Шушулче, и аз бих прихванала панделката с конец, освен това, ако нямаш силиконов пистолет със същия конец бих захванала малко хартиено кръгче, върху което да залепя цветето (то ще остане отдолу и няма да се вижда, но може да избереш цвят подобен на панделката), а относно опъването на органзата - хич не е лесно - отново препоръчвам зашиване на двата края под цветето и задължително трябва да "обработиш" краищата за да не се нищи. Аз прекарвам близо до пламък и така внимателно обгарям, но може да минеш с безцветен лак за нокти.

Бофчето,  Grinning не са те излъгали за пилето.
Титинка, напредъка ти е очевиден.

# 496
Шушулче, мисля че е по-добре да направиш детайлите отделно - отделно да обвиеш поканата с панделка, да я закрепиш с двойнолепящо там където се покрива с елемент, аз лично съм го правила и се е получавало стабилно, след което върху нея да закрепиш елемента - панделка, която мисля, че ето така http://www.youtube.com/watch?v=BVmSYz-_xAQ ще ти е най-лесно да направиш, а и панделката става както ти пожелаеш и с колкото намотки поискаш и най-накрая хартиеното цвете. По повод цветето мисля, че наистина силиконовият пистолет ще е най-доброто решение. Иначе пробвала съм със специално двойно лепящо тиксо (от строителните хипермаркети), но цената му е доста висока, още повече, че в магазаин за 1 лв. може да намериш пистолет за 5 лв.
Дано получиш и други съвети, за да избереш най-доброто решение за теб, но след като правиш повече от една покана, предвид, че тя ще се прехвърля от ръка на ръка, трбява да е стабилно.
Успех!

# 497
Момичета, голяма подкрепа сте ми.
Аз си мисля да правя шсеки елемент по отделно и после да ги сглобявам. Четох за хитринки със затоплен силикон, без пистолет, ако не стане, ще купувам.
Поразгледах в нета, че има различни волтажи. Вашите по колко са?

# 498
Момичета, голяма подкрепа сте ми.
Аз си мисля да правя шсеки елемент по отделно и после да ги сглобявам. Четох за хитринки със затоплен силикон, без пистолет, ако не стане, ще купувам.
Поразгледах в нета, че има различни волтажи. Вашите по колко са?

Не знам моят колко вата е, но почти не го ползвам. Я сподели какви са тия хитринки със силикона  Peace

# 499
  • Поморие
И аз не знам моят пистолет колко вата е. Всъщност той не е от тези, които се продават в хоби магазините, но приципа е същия. Зимата правих картички с плетени на една кука снежинки и се чудех с какво лепило да ги прикрепя. Оказа се , че зет ми има такъв пистолет и мо го даде да го ползвам. Получи се това.Simple Smile

# 500
Моят е 20 w. Винаги като правя нещо ми влиза в употреба, защото знам че с него всичко се захваща добре. Както казах използвам основно него и двойнолепяща лепенка. Ето такъв е:

В случая с тази покана, за която става на въпрос, пак бих използвала него за панделката и цветето.

# 501
Здравейте,включвам се да ви покажа какво творих днес

Хубава съботна вечер и слънчева неделя!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 17:01 от addii

# 502
  • Поморие
Ади, чудна "цветница" си сътворила. Грее, грее....

# 503
Записвам се да ви следя, момичета..Правите невероятни красоти  bouquet

# 504
Честит празник на всички с имена на цветя!

Аз ползвам от най- ама най-простите силиконови пистолети и съм много доволна. Всъщност ползвам го много рядко, но в някои ситуации е незаменим. Като алтернатива съм виждала да нагряват силиконовите пръчки на пламъка на свещ и така се постига сходен ефект, но това ми се струва доста отчаяно решение, като се има предвид символичната цена на която може да се намери пистолет.

# 505
  • Поморие
Te4eto, и твоята картичка е великолепна. И сега да попитам, като начинаеща, картончетата с шаблон ли ги режеш или на тример, или на ръка? newsm78

# 506
С гилотина, където е възможно и на ръка с макетен нож. Използвам и къдрави ножички  и пънчове...
Постепенно съм си набавила някои глезотийки  Grinning

# 507
Честит празник на всички с имена на цветя!

# 508
  • BG
Здравейте. Честит празник на всички цветя!
Показвам ви какво направих, но май ще е първата и последна картичка. Много съм далеч от сръчността и таланта ви, а и нямам търпение.

# 509
Te4eto, и твоята картичка е великолепна. И сега да попитам, като начинаеща, картончетата с шаблон ли ги режеш или на тример, или на ръка? newsm78
Na Ръка, с 50-сантиметрова линия и макртен нож.

Благодаря за съветите. Мн, мн ми бяхте полезни.

Общи условия

Активация на акаунт