Отговори
# 480
  • София
usmifchica честити ви краченца!

# 481
usmifchica честити ви краченца!
     bouquet

Моя маник спи с боди с къс ръкав и пижама ,с тънки чорапки,защото постоянно е отвит.
Давам АМ сутрин и вечер ,като понякога пропускам ако е вечерял скоро и иска да спи.
Има желание да се храни сам-бърка с лъжицата в купичката си и си слага в устата и на килима  hahaha ,яде си филията сам нарязана на войничета...........От обикновенна чаша се олива,а със сламка не схваща идеята,че трябва да смукне на вътре ,за да пие.Има от тези чаши с мекия накрайник с дупките.

Лека нощ на всички  smile3524

# 482
Здравейте мили маминки и от мен!
Честито на всички проходили и Ая е една от вас:-) И ние имаме много зъбчета вече 14, кучешките наистина са голям тормоз за миличките дечица. Когато  ще и пробива ново зъбче Ая минава на мляко и пасирани храни, а вечер се буди по 100 пъти... Иначе сме добре ходи и пипа навсякъде и чакаме с нетърпение топлите дни да увеличим времетраенето на разходките, а и да посетим баба и дядо на моренцето. Хубава вечер на всички до скоро  Hug

# 483
usmifchicaхей честити ви краченца  Grinning Grinning Grinning Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 484
Здравейте и от нас. Тук цял ден валя един мокър сняг и не можахме да излезем навън. Нито натрупа, че да излезем с шейната ... сега е само локви и киша. Цял ден подивяваме на едно място. Като се оправи времето ще е по лесно. Още малко остана Simple Smile.
Ние още се кърмим. Като чета как блестящо се справяте с отбиването и благородно ви завиждам. И на мен вече ми дотежа от това будене по 100 пъти през нощта. Незнам обаче как да го отбия. Ако спра да давам да суче през нощта, той ще се събуди и ще е голям рев. На всичко отгоре и таткото се сърди, че трябва сутринта да става за работа...абе моите мъже все мрънкат. Mr. Green  Надявам се все пак до лятото да успея да го отбия. Накрая ще реве и това е. Не че така трябва, ама като няма друг начин.  #Crazy
За пиенето от чашка, имаме голямо желание, но резултата е че сме целите мокри и жадни. Не успява да се напие добре. И аз мисля да пробвам със сламка да видим дали ще се справим.

Честито на проходилите сладури!

# 485
Питах за пиенето от чашка, не защото Ради се справя много успешно, а защото виждам че найстина има дечица които успяват. Пълня чашката само на дъното и пак успява да се измокри понякога. Използвам предимно чашка с капаче с твърд накрайник и две дръжки.
За пиенето със сламка и аз си мислех, че няма да схване, но след няколко показни опита придружени със звучно всмукване от моя страна  Wink, той взе че успя
С приборите нещата са почти същите, има желание, но повече цапа отколкото да се храни, липсва му кординация и умение все още

usmifchica честито ти проходило детенце   bouquet

# 486
Ей, усмивчице, тъкмо днес си мислех за вас, че само вие бяхте останали в нашия отбор, ноооо... вече май сме си самички - само моето кюфтенце не ходи! Честито!  newsm68

# 487
  • Русе
Добър вечер!  Hug

По въпросите на DeiziL:

- не давам АМ, никга не съм давала, защото още суче. Кисело мляко му давам често след обед, смесено с плод или бисквити за ядене. Предлагала съм му и в шише за пиене, но той така и не се научи да пие от шише. Та това е отговорът ми за пиенето от чашка- само така пие, но не умее още да я държи сам, залива се, но иначе има желание, а за храненето д не говорим. Голяма борба е напоследък, защото иска сам, но не си уцелва устата. Аз му давам само с определени храни, които залепват за лъжичката по-здраво. Сандвичите му ги режа на малки хапчици и така си ги папка с ръчичка, плодовете също.

- спи с боди с къс ръкав и памучна пижамка, без чорапи. Завивам го с олекотена завивка, но той редовно я изритва и тогава му слагам едно по-тънко одеалце.

Браво за успехите ви Онли Simple Smile Май вървим заедно с тези крачки Grinning И моята госпожица вече 2-ра нощ спи без да се събуди нито веднъж Party Мъж ми вика:- ако продължава така май ще трябва да я заведем на лекар Laughing Сигурно му има нещо на детето Laughing

Пиша" Речникът на Дея" Laughing Много хубаво ми се получава Grinning

megs, разсмя ме вашия тати, ние бяхме в обратното положение  Laughing Мислех вече да му бия приспивателни  Laughing А за речника идеята е страхотна! Ама тя Дейка май е единствената от октомврийчетата, която вече говоори!  Wink

Миракъл, какви са пък тея гъбички. Пуу аман! Иначе за съня си много права и аз съм го забелязвала това преди. Но не ми беше достатъчно, де... елена как е сега? Буди ли се?

usmifchica, честито престрашаване на най-сетне на сладурчето Тоши! От тук нататък да крачи смело само напред!  Hug

# 488
Здравейте, аз не съм писала сигурно от месеци, но вече е време да се отчета и аз  Simple Smile

По последните въпроси... Ние от малко след годинката не се кърмим. Не беше от най-лесните отбивания, но вече сучеше само нощем и тези събуждания ми идваха в повече. Та поплака няколко нощи и свикна. Сега се слагаме в леглото към 9, но заспива сигурно към 10. Все се сеща да играе и да се джаска като легне  Simple Smile После се буди към 6-7 и пие прясно мляко от шише с биберон и пак спи. Днес спа до 11ч, но жалко че такъв късмет до сега се е случвал само 2 пъти. Иначе от месец през деня пие само от чаша, но за сега аз и давам и се справя много добре. Всичко иска сама да прави, но още не ми се занимава с цапаници, пък и вкъщи е с мокет, ако беше теракота сигурно щях да и дам да се учи, но така много ще цапа. А иначе сандвичи, резени ябълки, наполовина обелени банани, бисквити и всякви подобни си ги държи сама и така си яде. А като се храним с лъжица, тя също винаги трябва да държи една в ръката си.
А след годинката и като спрях кърменето минахме директно на прясно мляко. АМ не съм давала никога.
За гарненцата преди бяхте писали. Аз започнах да я слагам още щом започна да седи стабилно - от 7-8 месеца. Имаше доста случаи, когато не я усещах, но вече почти винаги я разбирам и си я слагам и не се противи, даже понякога се заиграва и не иска да става и после дупето и е червено от седенето  Laughing
За спането, от лятото като свикна да не се завива и сега не мога да я завия. Ако не е заспала сериозно направо рита завивката, а ако спи, дори понякога се пробужда и мрънка, защото я дразни, затова се и отказах да я завивам и спи много облечена - боди с дълъг ръкав и чорапогащник, отгоре блузка с дълъг ръкав и панталонче. Но поне до сега за тези година и 4 месеца само веднъж е имала хрема. Слава Богу си е здраво детето.

И за зъбките - Изи е с 10 зъба, сега чакаме и горните 2 кътника, подути са, да видим кога ще се появят.

А не знам дали назад сте писали за това, но аз да попитам -  как се справят вашите деца с говоренето?
Изи казва мама, за съжаление на таткото и на него му казва мама и ми е много смешно, колкото и да повтаряме, че е тати. Иначе като я питаме къде е тати, винаги него сочи, а на следващия въпрос - кой е това, отговора е мама  Joy
Също имитира вече страшно много животни, от сорта на мечо, куче, коте, кокошка, петел, лъв, бухал, магаре, маймуна, кон, рибка, заек, даже и за змия се опитва, но много трудно С-то още  Simple Smile Но други думички почти не казва.

Аз както не бях писала, сега дано не ви досадих с дългия си пост  Simple Smile
До скоро

# 489
  • Cambridge, UK
rums, нашия казва "татататататата", което значи тати и "ало, даааааа" придружено със слагане на телефона до ухото. Иначе бърбори много, но нищо не му разбирам  Thinking

# 490
За приказките и ние сме много бъбриви. Освен че имитира повечето животни, казва всички роднини, от вчера вече знае как се казва мама и как се казва дядо. Сега обаче като попитам как се казва тати и веднага отговаря Гого - а това е името на дядо!  Mr. Green Не прави разлика, че всеки има различно име, всички сме под общ знаменател.

# 491
  • София
Дубрутруууу
usmifchica честити крачета, да стъпва уверено в света с тях и да го заведат на прекрасни места  bouquet
Elsun може като последователност да е последен, не знам до къде са Адри, но като късност не се бутай между шамарите, наградата си е за Ого той беше на почти година и 5 месеца Crazy спокойно ще проходи, няма къде да иде Peace да е живо и здраво детето -  това е важното Peace
по въпросите и аз да се отчета:
пробва да пие от чаша, когато му я държиш, от биберон е пил само няколко пъти иначе е на чаша със сламка. мляко му давам понякога с бисквити за разнообразие. АМ не съм давала Peace още суче преди сън и нощем по 2 или 3 пъти, когато е по - неспокоен им губя бройката Crazy
на обяд спи по чорапогащник и боди с дълъг ръкав, а нощем само по пижамка - гащеризон с крачета. на обяд го завивам с едно памучно одеяло, а нощем с чаршафосано такова - спи в леглото си, което е залепено за нашето Crazy
за зъбите след бума в който за месец и няколко дни / когато беше на година и месец/ му избиха 8 - 4 кътника и кучешките, та от тогава е спокойно Peace така че е с 16 Peace
за говоренето скоро му писах в дневника - има набор от около 15 думи за сега. от няколко дена се е захванал да композира песен за татко си Crazy и докато мъжчето е на работа в къщи е само '' тате тате таттатататат тате даааааа тате ....'' и така до безкрай Joy не знае кака и леля, което често е много сконфузно защото е решил че всички жени освен мама са баба и това е Joy и друго още не иска да каже как се казва.
в неделя мисля да спретна прощъпалник и сега се ровя и чета ритуали, обичай и рецепти Crazy
май за сега това е от нас ...
желая ви усмихнат и спокоен ден  bouquet

# 492
Евка пие от чаша, пие и от сламка, опитва се да яде и с вилица, но и е сложно, а с лъжица въобще не и давам и да се пробва. Някой беше писал нагоре, че детето му не схващало сламката за какво е. Та - учи се за 10 секунди с малките сокчета със сламката. Ако не даваш сок или се притесняваш го излей и го замести с вода или мляко. Като детето захапе сламката се стиска леко кутийката, че да качи сок в устата. Оттам нататък детето си знае.
АМ пие сутрин към 6 и вечер преди заспиване около 150-180 мл на хранене.
Спи с боди с дълъг ръкав, долнище на пижава и чувал от тънък плат. В стаята е 25 градеса +  Joy. Ако температурата падне под 25 и протича носа за 2 часа. Аз съм също топлолюбива, брат и също.
За говоренето говори много, но никой не и разбира  Joy. това, което разбирам е пампи, мама, бати, деди, тати,  баба, ало, ела, ето  го и май с това се изчерпва речника. Иван беше доста по-бъбрив. Няма идея какво правят животните, защото съм забранила да се квичи, мяука и кукурига около нея, но все пак тайно са я научили да лае  Joy. Дядо и отрича, но ева го натопи  hahaha. Сочи ми го и "Деди бау,бау". Както се казва - ходи обяснявай после, че нямаш сестра  Joy

# 493
Добро утрооо:)
Как сте ,момичета?Simple Smile
По обсъжданите теми мога да добавя ,че и Елена се опитва да се храни сама, но не са сполучливи опитите й, цялата се омазва, мята лъжиците по килима и целия е в петна вече....и в крайна сметка си остава гладна..
За говоренето- имитира някои животни, казва мама , тата, дада/ което може би е дядо/ , но като й кажа "кажи мама" казва"папа" и ми се струва, че го прави нарочно..Иначе като я питам "къде е мама" ме посочва..."къде е тати" и посочва компютъра, защото го гледаме баща й по скайп:)
Напоследък е станала мнг капризна и инатлива, на всяка моя молба да направим нещо се казва"не" придружено с мятане на главата на страни, мнг е смешна...
За спането сме до никъде, имам чувството, че до първи клас ще се буди по н пъти на нощ.Понякога е спокойна, спи си цяла нощ с едно -две будения за вода, но снощи например ревеше на всеки час...
Онли, идея си нямам от къде се появиха тия гъбички и какво ги е провокирало, но беше кошмар...Вече е добре, ама мнг внимавам какво слага в устата си, шишетата й ги кисна в разтвор със сода 2-3 пъти в седмицата и така....
Иначе така като гледам, кучешките зъби скоро ще избиват и не ми се мисли кво чудо ще е....Аман от тия зъби...
Много е хубава идеята на Мегс за дневника с думичките...ама опасявам се, че засега нямам какво толкова да напиша в него:) Много ми се иска вече да проговаря, че поне да си казва какво й е като е крива...
Голяма мания й е да си играе със всякакви плюшени играчки... Ходи, гушка ги, приспива ги, храни ги....Тогава поне се заиграва и имам време да свърша нещо...
Ами това е, отчетох се, хубав ден ви пожелавам  bouquet

# 494
  • Пловдив
Добро утро!
atadar , а ние на всички жени викаме "кака" или "баба" (прави все пак разлика във възрастта). Joy
Вчера гледа Петър една книжка, сочи нещо (аз бях на другия край на стаята) и вика "ку", отивам да погледна какво сочи - сочи един петел и понеже съм му казала веднъж (ама много отдавна), че петела прави кукуригу и той е запомнил. При нас книжките за това служат - носи ми я и почва да сочи и да му казвам кое какво е. Другата любима играчка в момента е един албум със снимки - на ден го разглежда по не знам колко пъти - баща му го познава на абсолютно всички снимки, мен ме познава само на снимките, на които съм била слаба (на тези от преди да забременея изобщо не ме отразява), познава баба си и дядо си вече (и едните и другите), вуйчо си - въобще шоу.
Това с речника е добро, и аз го почвам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт