Дядо Коледа къде е? Следващото януарско бебе кое е? - тема 21

• 21 361
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Първият път родих без упойка. Сега съм решила да си сложа. Ще видим Wink

# 151
  • Пазарджик
Аз пък исках епидорална ,но в нашата болница няма ще си раждам естествено

# 152
3начи Ще я имам в превид и аz  епидуралната страх не страх ,  но ми се искаШе водно  ,а там няма упойки Sad.Вчера гледах по ТВ  едно раждане , и меко  каzано ми при3ля,като я  слуШах  как бучеШе мамата ,и   от  тогава   неЩо смелостта ми с Cryе и3пари

# 153
  • София
леле, откога не съм влизала във форума и сега като погледнах ... цели три бебета Grinning
Мамчета, да са ви живи и здрави и много да ви радват!
 Hug

# 154
Здравейте, мацки!
Ноеми, пиши всичко мила, зареждаш ме със страхотна положителна енергия. Винаги чета с удоволствие всичко което пишеш.

Аз мисля да съм без упойка, но никога не се заричам, не се знае какво ще бъде.

Да ви се похваля малко извън темата: Все пак си купихме хлебопекарна и сега сме пуснали първият хляб.

Ние днес цял ден сме навън и се прибрахме преди малко и съм леко уморена.

# 155
И аз мисля да се пробвам без упойка. Казала съм на доктора, че не искам, но ако видя зор,т.е. ако не издържам на болката, ще ми сложи. В крайна сметка като видим бебчо ще забравим и болка и страх и шевове.  брей,колко смело звуча  hahaha

Тути, ми ако си купиш от друго място?

Пепита, честито. Почерпи после

# 156
Чопи, ако стане хубав другата седмица като пращам детето в Плевен за празниците да ти пратя едно хлебче  Laughing .

# 157
И аз не искам епидурал  Peace Не че ще ми сложат.
 В АГ-то или е натурал, или си тотално заспал. Средно положение-йок!

Ноеми, целия! ( разказ)

# 158
Ноеми, въпросче и от мен.
Останах с впечатление от разказа ти, че епидуралната упока са ти я вляли чрез системата, заедно с окситоцина.
Аз защо съм останала с впечатление, че се бие в гръбнака?
Тотално се обърках, а принципно бих искала епидурал, стига да се навият в болницата.

# 159
  • В две тъмни очички
Ейййй я пишете по - бавно, че и не в тая ами и в следващите няколко теми няма да мога да се разпиша  hahaha
Ние сме 2 в 1 още  Whistling Цял ден обикалям София, напред - назад, нагоре - надолу....абе страшна работа, а сега даже и изморена не се чувствам - е, това на какво прилича ми кажете  Laughing

За упойките и аз да се изкажа. Първоначално бях абсолютно против, с течение на бременността пък реших , че ще преценя "в движение". Нито съм абсолютно "ЗА", нито абсолютно "против"!

# 160
Целият, целият Wink
Наистина се забравя - домързя ме да си го опиша и сега помня само някои ключови смешни моменти  Grinning Не се плашете, раждането е такова, каквото искаш да бъдеш! Вижте Ноеми!

Наистина сме турбочарджнати и затова ни е топло - цялата система работи на повишени обороти, повече кръв, по-висок пулс, по-добро кръвообращение - природата си знае работата, все пак поддържа и 2-ри живот в нас... първият път потресох мъжа ми, защото винаги съм била зиморничава и ледена, а тогава си излизах на -15, -20 по разкопчано яке...

Ангелината я извеждах от 5-ия ден (1-ва седмица на февруари), темп. бяха нормални за тук, но ако беше под -10 стояхме малко (.5часа) и с покривалото за дъжд... да знаете, че много бебчета спят чудесно на студено и свеж въздух... по Норвегия ги оставят навън при -30.... да спят Wink

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 19:33 от Agent Provocateur

# 161
  • София, Лагера
Останах с впечатление от разказа ти, че епидуралната упока са ти я вляли чрез системата, заедно с окситоцина.
Тотално се обърках, а принципно бих искала епидурал, стига да се навият в болницата.
Ами явно грешно съм се изразила. Окситоцина е през абокат на ръката, през система. Оттам ми включиха и бускулизин малко.
Епидуралната през гръбначен катетър.

Мацки, и двете ми раждания са с епидурална и не мога да взема отношение. В едно съм убедена- нямаше да имам толкова сили да напъвам, ако ме болеше. А ефективните напъни правят изгонването на бебето бързо и с малко разкъсвания. Не навивам никого!

Ще ми е интересно да чуя мнението на мами, раждали и със, и без епидурална. Интересно ми е каква е разликата.

# 162
Ами явно грешно съм се изразила. Окситоцина е през абокат на ръката, през система. Оттам ми включиха и бускулизин малко.
Епидуралната през гръбначен катетър.

Мацки, и двете ми раждания са с епидурална и не мога да взема отношение. В едно съм убедена- нямаше да имам толкова сили да напъвам, ако ме болеше. А ефективните напъни правят изгонването на бебето бързо и с малко разкъсвания. Не навивам никого!

Ще ми е интересно да чуя мнението на мами, раждали и със, и без епидурална. Интересно ми е каква е разликата.
Благодаря за уточнението, тъкмо се бях зарадвала, че няма нужда да е през гръбнака и айде наново.

А случайно да знаете дали има някакви противопоказания за епидурална ако имаш изкривяване на гръбнака (сколиоза на 3-ти прешлен е при мен)?
Че някъде из форума прочетох една мама, че не можело да и сложат именно заради сколиозата, апък аз искам.

П.П. На мен не ми е по-топло от обикновено, студенко си ми е, обличам се дебело с по няколко ката дрехи, парното бичи, луда работа.

# 163
Никви упойки  Mr. Green Даже абокт няма да дам да ми забият  Mr. Green

Ноеми, ти пишеш по0активно като родила отколкото като бременна  Crazy Joy

Днес цяяяяяял ден сглобявахме бебешкото легло и лепяхме тапети. Като най-накрая се оказа че от склада са объркали и не са сложили втори чифт решетки (моето е по поръчка с 2 решетки вмест ос табла и решетка) Та чак в понеделник ще го довършим.Иначе наредих всички дрешки вътре  Heart Eyes На Явор много му гхареса леглото май ще трябва и на не го да купуваме дървено  Crazy ooooh!

Zahira, стискам палци всичко да мине бързо и лесно Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 20:02 от Бебешондел

# 164
  • София
Ноеми, понеже аз имам две раждания без епидурална, ще споделя.
С напредването на раждането, контракцията идва с напън и ако напънеш, самата контракция минава по-безболезнено. Това е един напълно естествено регулиран процес. Усещането е все едно (с извинение за израза, но това е истината) ти се ака много и се опитваш да изакаш бебето.

Общи условия

Активация на акаунт