ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 282
  • 418
  •   1
Отговори
# 345
Спеделят ли вашите деца дали учителките им дават вода редовно в тия горещини? И с какво всъщност се занимават, когато не са навън?

# 346
  • В сънния Люлин, прибулен...
nosferata, нашите учителки изнасят навън шише с вода пластмасово и чашки, това го виждам, като вземам детето. За занимянията - при нас четат да децата, дават им да рисуват и моделират. Митко не е много подробен.
Женя Стойкова - не разбирам защо след като ти си си изтрила поста ме питаш защо аз съм изтрила моя и наричаш това обида. И защо продължаваш да спамиш в темата, защото това правиш с тези лични разправии с мен. Никого не го засяга кой на кого благодарил, кой нещо се фрикнал, кво изтрил. Никаква полезна функция нямат постовете ти, която да е свързана с темата на подфорума.
И освен това няма свободно интернет пространство. НЯМА такова животно. Особено във форумите има правила и модератори. Продължавай обаче ти свободно  Laughing

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 21:41 от veihaivei

# 347
poly2, добър въпрос, не се бях сетила, че може да ни искат документация отново. ще питам в градината и ще пиша.
Междувременно, ако някой има информация - моля, пишете!
Мили мами, трябват фекални проби и бележка от личния лекар, че детето няма контакт със заразно болни. Кръв, урина, Васерман и пр. не са необходими.

Неприятни разправии пак, меко казано досадно. при положение, че ако отиде ден два преди този срок не е нужно това.
Да не говорим, че лично аз съм при една хубавица, на която се наплащах на направленията.
 #Cussing out
Не се ли бавеха тезии изследвания  точно ?

# 348
Дам, тези са изследванията, които се бавят. И да, досадно е, още повече, че е безпредметно, поне според мен- така или иначе, ако детето е заразено с глисти след постъпването в детската градина, може 5 години никой да не разбере и то да е потенциален източник на зараза... Аз ясно си спомням, че по мое време сестрата всяка есен ни вземаше проби. Н о сега нали е друга системата. Аз затова и се притеснявам от ниска хигиена и елементарна здравна култура- едно такова детенце да има и всички в групата са в риск...
veihaivei, вчера и аз видях чаши, само че децата пият от чешмичката в двора... Моят съвсем нищо не споделя, като го питам, все нищо не са правили, учителката казва, че предпочитал да си седи самичък настрани и с нещо да си се занимава сам... Вярно, че е ваканция, ама чак съвсем с нищо...Гледаме да наваксваме вкъщи Rolling Eyes
 А иначе като го взема, за няма и час изпива около 2 литра течност... Оф, може и да се втелясвам вече и аз !
Успехи на всички!   bouquet

# 349
nosferata, щом детето е много жадно, нещо не е баш. Те излизат в 17, аз преди 18 не го взимам и дори тогава плувам в собствен сос, при положение, че не тичам и не се гоня с никой. Понеже виждам шише от два литра, донякъде до по-малко от половината, примерно на една трета с вода на масата, решавам, че са го напълнили вътре. Ако са 10 деца (примерно някои да са взети рано), да са изпили по 100-150 мл вода? Моя хубавец е като камилите и съвсем гадая, гледам примерно цвета на урината му.
А за заниманията - наваксване му е майката. Просто децата са си деца на родителите, не на държавата. Пак говоря за взаимно допълване и обратна връзка от учителките. Нищо ново няма да изръся сега, моя син в градината е доста по-хрисим, отколкото вкъщи, но чак пък да не могат да ми кажат нищо за него? Всичко е наред и това е. Сега наблягам на английския, припомняме си думи, научаваме нови, имаме нужда и от повече самостоятелност, повече социална компетентност заради това, че сме по-малки. Класическите приказки са ми много ужасни. Това е хорър, как да му обясня, че Хензел и Гретел са направили нещо добро като са ограбили имАнето на вещицата и като са се прибрали при майка си и баща си, които са ги зарязали в гората, са заживели всички щастливо... Аз се шегувам по повод Червената шапчица, че ако вълкът беше слушал майка да не говори с непознати, нямаше да свърши в кладенеца с разпран корем, пълен с камъни. Сега и аз в движение чета за приказкотерапията и конкретни приказки, говорила съм си с колежка със специалност по детска психология и поне си уточних нови източници по темата.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:52 от veihaivei

# 350
  • София
За пиенето на вода - смятам, че им дават и ги подсещат.
Аз още в началото казах, че предпочитам детето ми да не пие нон стоп минерална вода. Нося и шише и непрекъснато повтарям да пие. Понякога го връща наполовина пълно, а понякога ми се хвали, че го е изпила. Учителките ми казват, че я подсещат, понеже и с тях доста говорих по темата.
Преди два дни я видях да пие и от чашка навън.
Не гледат всяко дете поединично дали и колко пие, но то няма как да стане при толкова деца. Сммятам, че учителите (включвам и лелите тук, разбира се) правят каквото трябва, доколкото е възможно. Опитвам се аз да си уча детето колко е важно да пие вода. Вкъщи я подсещам, ама е ясно, че няма как някой само за това да мисли в градината.
Всеки ден ми се подарява рисунка или картичка, така че и занимания си имат. Ученето по тетрадки, доколкото знам, не е през лятото.
Наскоро разбрах, че и стихчета учат Simple Smile
Дъщеря ми доста разказва какво правят, кой кого ударил, какво са яли...
Явно много и допадат новите учителки. Само добри са ми впечатленията от тях.
И още нещо, на няколко пъти забелязвам, че детето казва, че са яли едно, пък на таблото пише друго newsm78. Не, че е кой знае какво, но ми направи впечатление.

# 351
Да, определено се бях вкарала във филм нещо тия дни...
Днес отидохме с мъжа ми и ги заварихме да моделират, моят се беше омацал до косата да прави зеленчуци.
А за заниманията, да и аз мисля, че е най-вече работа на родителите. Просто след няколко последователни отговора "нищо" се бях притеснила да не би да скучаят, не за друго. Ама те били броили до 50 и пели за светофара, та явно нещата си вървят. И да, не се занимават по тетрадки и учебници, защото е ваканция. Нашите са по-големи и излизат по-раничко, но и аз го вземам около 5ч.
Ние харесваме приказки в рими, но пък сега се е запленил по филмчетата за мумията, "Изсъхналия чичко", както му казва. Определено не се страхува или стряска от ефектите, по-скоро са му забавни, а Хензел и Гретел пък му е една от любимите приказки. И, да, говорели на английски във филмчето (със субтитри е). Така че за моя син определено хоръра е забавен, ама то предвид черното чувство за хумор на майчето му, а и този на баща му, не е странно! Joy    Joy

# 352
Някой има ли информация до кога децата ще бъдат в сборни групи?

# 353
Казаха ми, че учебната година ще започне на 15 септември, така че до тогава ще са и сборните групи.

# 354
  • Sofia
jenia.stoykova, veihaivei, penda11n и ако още някои се припознаят в долните редове,
Темата не е нито апология нито за анатемосване.
За пореден път се налага намеса тук и за пореден път демонстрирате незачитане на форумните правила и модераторските предупреждения.
Видно е, че истините ви силно се разминават, което не е повод да превръщате темата в арена за личностни битки, забравяйки не само правилата, а и за какво всъщност пишете.
Проявете малко разум и не опорочавайте темата "скачайки" на всеки с различен поглед от вашия върху ситуацията и персонала на ОДЗ100.
Преекспонирането на случки и ситуации, вкарвайки ги в лични битки, не носи полза никому и само отблъсква други потребители, чието мнение може да е полезно и за темата и за самите вас.
Всеки има мнение и виждания и е далеч по-добре да ги впрегнете в нещо градивно за подобряване на условията и решаване на евентуалните недоразумения, отколкото в грозни лични пререкания.
Искрено се надявам да демонстрирате нивото за което претендирате.
Успех.

# 355
Tatti  Благодаря!
Надявам се това да бъде достатъчен стимул да заровим томахавката  Peace Peace Peace

Направих лека редакция на постовете си от последните няколко страници. Действително, вярно е, че няма нужда да се изписват конкретно квалификациите, когато недоволството може да се аргументира и когато може иносказателно да се изрази дадено отношение, това е и, което се правеше тук и се измита после. Относно аргументираността на позицията ми съм била в пълнота, така че за всеки, който чете, да е разбираема дори крайността ми.
За в бъдеще определено смятам да пиша по-малко емоционално в тази тема - заради спокойствието на детето си. Съчувствам на всички засегнати в тази тема, но ако някой е сгрешил и е бил неумерен и фриволен, следва да понесе последствията си, което и аз направих. Затова и оставих голямата част от писанията си, защото смятам, че трябва с достойнство и мъжество да приемеш развитието на нещата и да стоиш зад думите си, дори когато са неумерени. Казана дума - хвърлен камък.

Нашите госпожи поемат групата след 1-ви септември.  Митко ще бъде извън София известно време, но ще се включи отново докъм средата на септември.
В понеделник г-жа директорката се очаква да се върне от отпуск.

Искрено ваша veihaivei  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 17:42 от veihaivei

# 356
Здравейте  на всички родители записали децата си в 100 ОДЗ ,преди време писах дали има родители които сега от септември пускат децата си за пръв път в яслената група набор родени 2009 ,но виждам че никой не е отговорил..може би  никой не пише все още тук,но реших да подбутна въпроса си отново..
В началото на август ми казаха ,че списъците ще са готови в края на август . Разбрах и че приема ще е от 15 септември ,но все още никой не ми казва кои деца трябва да тръгнат първи ..по две нови на седмица ли ще приемат или как? Има ли някой виждал списъците или поне знае ли някой готови ли са..немога да се свържа с градината..и ме е страх да не стане като юни месец "обадете се след 2 седмици" ," обадесте се вкрая на месеца" и накрая  -имало родителска среща Sad ,пък аз не съм разбрала..Сега съм по настоятелна,но нямам възможност да ида в градината преди 19ч /а тогава надали ще има с кой да говоря/ и като не се свързвам по телефона..напрежението ми нараства..затова моля ако някой има поне информация дали са обявени списъците ?от кога и по колко деца ще приемат на седмица? има ли някакъв ред кой след кой ще го приемат ? и как се определя -от дата на раждане  ,по азбучен ред или как?
Благодаря на всеки който ми даде поне малко информация по въпросите ми Simple Smile

# 357
katia13,
Звънете по-настоятелно. На мен ми се е налагало да звъня в градината няколко пъти. В повечето случаи се свързвам веднага, но друг път набирам по 5-6 пъти докато някой вдигне.
Освен това градината има и мейл адрес. Аз не си го спомням, но съм сигурна, че някоя друга мама ще го напише след като прочете поста Ви!
Късмет на Вас и на детето в новото начинание!

# 358
Привет katia13,  smile3525
Мейл : odz_100@abv.bg, с долно тире м/у одз и 100  newsm53
Успех !

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:43 от penda11n

# 359
Днес сутринта счетоводителката залепваше някакви списъци на вратата, но бързах и не погледнах. След малко отовам да прибера наследника, ще видя по-подробно и ще пиша пак.

Общи условия

Активация на акаунт