ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 283
  • 418
  •   1
Отговори
# 330
Цитат
Ако искаш, може утре или вдругиден да идем да говорим с директорката Peace Тия, дето ще ходят, да са с по 1 учителка, другата да е в групата.
Директорката е в отпуск. Ще бъде на работа в края на месеца или началото на септември. Трябва да се обърнем към някой друг. Аз водя детето сутрин около 8:20. Ако искаш може да се видим и да говорим с който я замества. тел. 0888534526, ако искаш звънни.

# 331
  • В сънния Люлин, прибулен...
jenia.stoykova И аз си записах  Peace Grinning
Момичета, много е гадна ситуацията заради някакво натягане да се стресират малко или много децата, тъпо... Аз и още една майка, които ще сме свободни тогава, ще отидем с децата, за да освободим госпожите да носят отговорност за по-малко деца. При това положение предполагам, че 2 госпожи и две майки ще се справят, за да остане едната с децата, макар че рисковете за децата са на улицата, а за децата отговарят те...
Все пак сме водили децата на нови места, на почивка, море, запознавали сме ги с нови хора... промяната ще е за няколко часа, а и нашите сегашни госпожи така или иначе са нови за нас.
Лично аз, ако нямах възможност да съпроводя процесията, нямаше да пусна сина ми, но нямаше да настоявам да остава някоя наша госпожа, която иначе би могла да е с тези, които ще ходят Peace

# 332
Цитат
Едната се справя горе доло, но другата е като паднала от Марс. Още не й знам името, но изобщо не съм доволна. Тази сутрин беше тя /10.08.2011/.
Извинявам се на госпожата за това, че съм си позволила да използвам думите "като паднала от Марс". Нередно е да се пише по този начин по адрес на учителите на децата ни.

# 333
Мили мами, мисля че в стремежа си да направим най-доброто за децата си, прекалихме и направихме от мухата слон. Имам пред вид така разискваното откриване на новата детска площадка.
До колкото успях в бързината сутринта да хвърля едно око на списъка в нашата група, има само няколко подписа, което ще рече, че повечето деца ще си останат в градината и не мисля, че мероприятието ще се отрази на нормалния ежедневен процес на работа в градината.
Трябва да се самовъзпитаме да сме по-спокойни по отношение на децата си и да имаме повече доверие на учителите и изобщо екипа на детската градина.

# 334
  • София
Жени, позволи ми да не се съглася с теб  bouquet
Аз доверие на учителите имам, щом детето ми е в градината. Но все пак, в разумни граници. И несъгласието ми е принципно - срещу спуснати от Общината мероприятия, които съвсем не целят благото на децата в случая.
Нашите учителки ще водят доста дребосъчета. В списъка липсват 3 подписа + 2 отсъстващи деца + 2 мами не са подписали, но ще ходят с децата си. Реално от групата ни май 3 деца няма да ходят.
Не смятам, че правя от мухата слон, като съм попитала как точно е организиран престоят им.
И то единствено с цел да преценя дали детето ми да си е при баба, в градината или все пак и аз да отида. Решението зависи точно от получената информация.
Ясно е, че при положение, че само 3 деца ще са в групата, не мога да имам претенции някоя от нашите госпожи да остане Peace
Нали и ти чу - "Работа за половин час. Какво толкова?" За мен въпросът е дали си струва в такъв случай. Току виж реша да видя с очите си как ще е и дали много ще се играе на тая площадка Simple Smile

# 335
Моят потрес от историята с майките, които нямало да си вземат децата, не отслабва.
Днес госпожата каза на едно дете (друго, не мойто) да не се търкаля по пода, че майка му нямало да си го вземе, така щял да се изцапа ... Уточни (или замаза), че щяла да си каже "Я аз какъв чистичък го оставих, пък сега какъв е.
Детето е с 10 месеца по-голямо от нас и видимо не се разстрои, само леко се смръщи, без нищо да казва. Това поне ми е поясни откъде леля Блага е прекупила лафа. При предишната "случка", в която ние бяхме потърпевши, пак същата госпожа беше на смяна и услужливо ме подсети, че не е позволено родители да влизат, ама ето защо!
Не съм се намесила в този случай, но не смятам да оставя нещата така  newsm78
Детето е споделило с майка си, но не се е разтревожило, както и прецених.
И тъй като госпожите ни са завършени и квалифицирани педагози с оДлична подготовка, лично аз не смятам да ги превъзпитавам, за мен дългът е изпълнен, ако този постинг стои тук и родителите имат едно наум, за да подготвят психически децата си за такъв случай. Градината е страхотна... отвън.
Мълчанието по темата на пишещите тук е знак, при това красноречив  ooooh!

Днес бях купила на моя син нова книжка и я показах още докато бяхме там. Още едно дете беше в преддверието с гардеробтетата, докато разглеждаше заедно със сина ми книжката, госпожата си беше вътре и това продължи поне 10 минути, докато дойде да види къде е това, което й се губи.

Така че аз поддържам Simantro, че доверието може да бъде в разумни граници, ако изобщо може да се гласува така сляпо доверие. Легитимността означава и изисква поддръжка. Поддръжката означава доверие. Доверието се заслужава.
В интерес на истината от нашите си госпожи съм много доволна. Наблюдението ми е обаче госпожите правят голяма разлика между "техните си деца" и други деца и прилагат различни стандарти спрямо тях. Имам съвсем конкретни наблюдения, които го потвърждават.
Поздрави  Laughing

ПС С носталгия към времето, през което бяхме през август при госпожа и госпожица, с които в крайна сметка, въпреки лекия стрес, синът ми беше щастлив в последните дни.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:49 от veihaivei

# 336
Здравейте,
мен пък никой нищо не ме е питал, от вас разбирам, че има планувано такова мероприятие защо така newsm78, сега да не помъкнат детето без мое съгласие, аз умишлено не питам, чакам те да отворят дума, мисля, че така е редно.
Иначе и ние сме във влакче, с две нови госпожи(едната мисля, че е госпожицата от 1а) и за краткото време в което я оставям и вземам нищо обезпокоително не видах, надявам се, че и през останалото време е така, детето влиза спокойно, та чак съм изненадана Laughing
Хубав уикенд.

# 337
Симантро, всеки има право на свое мнение и не смятам, че ти е нужно "позволението" ми за да си съгласна или не с моето мнение.
Напълно подкрепям онзиденшното ни решение да отидем да говорим с ръководството как и какво точно ще се прави.
В нашата група имаше сравнително малко подписи и се надявам, че днес нещата ще са наред.
Довечера ще стане ясно.

# 338
Всичко мина добре. Госпожите от градината са водили общо с 12 деца (отделно тези с родител) Домакинката и тази дама, на която плащаме таксите, лелята ни и двете ни госпожи също бяха там. Учителки на други групи не знам, може да е имало някоя, която не познавам.
Само дето аниматорките с костюмите на Том и Джери по едно време дадоха тон за игра с тичане и напрежението се усили осезателно - това го слагам като минус с организацията. Ние за малко се наложи и да се поотлъчим, на Митко му се наду главата и прескочихме до отсреща до Експресбанк да свърша нещо, но децата изглеждаха доволни и... толкова кротки, колкото може да се очаква на тази възраст. Имаше си водосвет, програма за децата, много бонбони и време за тях на новите съоръжения. Смятам, че и те са разбрали, че трябва да са благодарни за финансовата подкрепа на Еasy Pay за това мероприятие.
Площадката е отчайващо малка за тоя парк, мисля, че повече от 10 деца там ще си пречат.
Относно пътуването не мога да споделя впечатление, защото ние отидохме от вкъщи направо там, а на връщане ни поканиха майката и таткото на приятелче да ни закарат с колата. Всъщност, когато пристигахме в градината, не всички деца се бяха прибрали, но като знаем колко са чувствителни към навъртащи се наоколо родители, които не бързат да се махнат, това е, което можах да направя като "моментна снимка" на ситуацията.

# 339
Момичета, някоя от вас знае ли има ли правилник на вътрешния ред в нашата градина?

# 340
  • София
Има. Доколкото знам, може да се види при касиерката.
На първата родителска среща го четоха учителките ни, но предполагам, че не подробно.

# 341
Здравейте, имате ли идея ако детето не е поосещавало детската градина 2 месеца необходими ли са някакви изследвания ?

# 342
poly2, добър въпрос, не се бях сетила, че може да ни искат документация отново. ще питам в градината и ще пиша.
Междувременно, ако някой има информация - моля, пишете!

# 343
  • София
И аз не знам Embarassed Дано не трябва пак да се взема кръв!

# 344
poly2, добър въпрос, не се бях сетила, че може да ни искат документация отново. ще питам в градината и ще пиша.
Междувременно, ако някой има информация - моля, пишете!
Мили мами, трябват фекални проби и бележка от личния лекар, че детето няма контакт със заразно болни. Кръв, урина, Васерман и пр. не са необходими.

Общи условия

Активация на акаунт