ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 292
  • 418
  •   1
Отговори
# 75
От петък не сме на ясла , че малкия е със лека хрема.
Казаха ми като започне да представя и бележка от личен лекар.
Ама не разбрах тази бележка е ,че е здрав вече или за дните които не е бил там? Shocked

# 76
Бележката ,което издава джипито е извинителна и пише от кога до кога детето е било под домашен режим на лечение, т.е. болнаво, което пък означава, че вече е здраво    bouquet

# 77
  • В сънния Люлин, прибулен...
Ние вчера дигнахме малко Т, днес сме сополиви. Бележката ни е до края на седмицата.
Учителката на групата събира бележките, както вчера разбрах.

# 78
Така е, на бележката пише времето за домашно лечение от- до предава се на учителката и тя извинява отсъствията което после ви се приспада от таксата за месеца Peace

Бързичко оздравявай те Hug

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:31 от Rebeka Schlesinger

# 79
Не знаех , че има отсъствия.
А право на колко отсъствия има?
Ами ако някога ни се заложи да сме извън София и не е болен , тогава какво следва.
Защото племеника ми като отсъства в неговата градина само майка му се обажда и толкова , но градината не е в София а в друг град.
Благодаря на всички ви за разясненията.

# 80
Имаш право на някакви дни, примерно 20 в годината, при които не посещаваш и не плащаш дните.
Иначе може да се отсъства и си плащаш дните. За броя дни не съм сигурна. Питах приятелка и тя не е сигурна.
Ако имаш бележка от педиатъра, това не влиза в тези 20 дни - за дните, в които сте болни, няма ограничения.

# 81
Когато не сте болни, а ще отсъствате се пише бележка по домашни причини от родителя,
не знам на колко такива дни има право, но правилото е ходил не ходил плащаш 30лв на месец, това служи като такса абонамент( в случай, че не сте ходили цял месец например). Мисля, че има някакви ограничения в броя на тези отсътвия защото имаше порочна практика родители да плащат таксата и да не ходят само за да си пазят мястото.
Тези неща са записани в правилника за вътрешния ред който се чете на родителската среща, ако се случи такова отсъствие преди да е организирана разпитайте добре учителките.
Хубаво е при е при такива отсъствия да се предупреждава предварително, да не се зачисляват децата за храна.

# 82
Аз съм много доволна от лелята и госпожите в 1 Б. Сигурно има и недеоволни, но леля Рени се грижи за децата като за свои, детето ми е винаги спокойно спретнато преоблечено не ми направиха забелжка нито веднъж с какво я водя. Имам пред вид с пола, рокля, чорапогащник, с каката минах и през това. Пие вода тя е в гаредероба както и виждам децата непрекъснато да излизат да търсят вода по гардерочбетата.

Категорично съм против ТВ ДВД или подобни, удома имаме какво ли не няма нужда вместо да се занимават с по полезни неща да гледат детски. както правят в 4-ти микрорайон в детската. По цял ден гледата детски..

По повод помагалата мисля, че е Моливко изнам че цената му варира според градината. Има и вариант, в който ние го купуваме и на края ни го връщат с две попълнени странички.

Аз с нетърпение чакам басейна също да стартира работа.

Лошо впечатление ми прави, че в групата се взимат кашлящи деца и то драстично отхрачващи не ги връщат. Това ме притеснява. Виждала съм преди не в тази градина как с лекарството се дават на госпожата децата. Или майката докато го съблича му казва да не кашля да не го върнат .........
 Едва ли казвам на някой нещо ново, това са моите мисли сега.

# 83
  • София
В нашата група засега не съм чула кашлящи. Дано да няма, макар че имаше отсъстващи по болест деца.
veihaivei, бързо оздравяване на сина ти Hug

От жените в групата засега съм доволна, дъщеря ми също. Единствено се чудя защо не им дават новите играчки. Всичко стои неразпечатано Thinking

Днес за първи път детето ще остане да спи. Дано да е ок Praynig

Какво ще кажете за температурата в помещенията? По мое мнение е ужасно топло. Дъщеря ми е само с потник и памучна блуза. Майка каза, че като я взема, бузите са и червени всеки път. Вчера я оставих даже без потник. Няма ли норми за градуси newsm78 Ясно, че се притесняват да не е студено, ама парно и печка ми се струва прекалено.

# 84
Горещо е, определено. Аз бях купила по-плътни блузки и сега взех нови, по-тънки. Сега съм в размисъл само за някакво елече, що ли, че като стане загрят от сън (пижамката ни е леко ватирана, щото се отвива), ма то кой ли ще му го облича, а той да се сети - изключено.
Иначе вчера синко вече нямаше Т, имаше доста обилни сополки, днес вече почти няма.
Бележката ни е за домашно лечение до края на седмицата, ще се видим в понеделник.

В групата съм виждала сополиви дечица. Бършат им носовете, вкл. госпожите.

# 85
  • София
Аз вече не се впрягам за болните деца. Преди много се ядосвах, ама полза никаква. Калявах си детето. Да видим сега в група дали ще боледува повече от обичайното. Само с това ме плаши всеки.
С какво се завиват в градината? не обърнах внимание. Дъщеря ми изритва всичко и спи почти винаги гола - с пижама, без потник. Дано не става изпотена! Още не може да си съблича блузки и потници сама. Само ги облича.

# 86
И моя много се отвива , не знам дали не мога да му занеса спален чувал.
Ние сме група родени2009 не знам А ли е Б ли е каква е..
Има ли и други от тази група , да попитам знаете ли дали имат достатъчно играчки и какви са.
Тъй като са бебета в кошарки ли ще спят или в обикновени креватчета ?

# 87
Последните няколко пъти мъжа ми е взимал малката вир вода, давали са му пижамата мокра, но девойката си стои със същия мокър потник, с който е спала Twisted Evil Като я взима, мъжа ми казва, че е вечно разгащена и със супер зачервени бузи и потна. Явно наистина е много топло вътре. От днес не сме на градина, да видим до кога newsm78
Малката е много нещастна, че първите няколко пъти е спала на втория етаж на двуетажно легло, но са я преместили на първия етаж, защо ли? Тя ми казва, че госпожата не можела да я сваля от там, че и била много тежка, а тя сама не можела да слезе

# 88
Здравейте и от мен супер е че има къде да си побъбрим на спокойствие Simple Smile. Моето детенце е в 1А група и забелязвам,че проблемът с водата не е само при нас. Занесох й 2 шишета вода преди 2 седмици и все още не са казали че трябва да й се занесе нова.Днес се заговорих със магазинерката до нас нейната внучка е в същата група и ми каза нещо което ме възмути.Отивала да си взима детето,но не почукала на вратата и заварила как госпожата нашляпала едно от дечицата.Мисля ,че трябва да се обърне внимание и на тези неща. Все пак щом е ударила едно би могла да повтори.  Cry

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 13:26 от silveto25

# 89
silveto25, жената обърнала ли е внимание (запомнила ли е) кое е било нашляпаното дете?! А госпожата разбрала ли е, че са я "хванали" в издънка? Как е реагирала (г-жата) А вашата позната не е ли "споделила" с директорката?
Аз например винаги влизам много тихо и ако в съблекалнята няма хора, минавам към банята и оттам поглеждам през прозореца към помещението за игра. Изобщо не вярвам, когато някой друг ми казва, че детето ми е ок, докато аз самата не видя с очите си.
Лично аз не бих оставила нещо подобно просто така, дори нашляпаното дете да не е моето. Абсолютно недопустимо е.

Общи условия

Активация на акаунт