ОДЗ 100 гр. София Люлин 10

• 40 287
  • 418
  •   1
Отговори
# 300
Уважаема veihavei, нямам никакво намерение да следвам разни линкове за да Ви видя коя сте. И без това вече имам доста добра представа с какъв човек си имам работа.
Браво, много сте добра по правопис. Признавам случва се да правя грешки.
Моите поздравления за това, че сте започнала темата, наистина хубаво е да има място, където да можем да коментираме какво се случва в детската градина, в която ходят децата ни.
Аз не съм привърженик на идеята, че трябва да си мълчим и да не търсим отговорност от хората, които се грижат за децата ни. Аз лично съм ходила при директорката още в началото на месеца, в първия ден на сборните групи. Не зная Вашето дете от коя група е - Корабче, Влакче или Пеперуда. Моето е от Влакче /първа "В"/. Във въпросния пръв ден трябваше да заведа детето на първия етаж в стаята на другата първа група, а именно Влакче. В групата цареше пълен хаос. Беше препълнена с деца, някои от които си миеха ръцете, други тичаха при тоалетните, трето се мъчеше да си избърше носа в коридора. Да не говорим, че вътре в групата имаше поне три деца, които плачеха колкото им глас държи. През това време учителката г-жа Гостева се луташе напред, назад и се чудеше как да оправи лудницата. В тази обстановка моята дъщеря се стъписа, започна да плаче и да ме моли да не я оставям. За съжаление нямаше как да не я оставя. Тръгнах разплакана на работа. Още същия ден разговарях с директорката, но смислен отговор не получих.

Моята дъщеря е с много нежна душа, емоционална е, лесно се разплаква.  Тя също говори като голям човек, много е умна, но хайде да не прекалявам с хвалбите. Мисълта ми беше, че детето веднага би ми казало ако има проблем с госпожата или с лелката, или с който и да било. Да не говорим, че ако й е крещяно в градината или е търпяла описваното от вашите приятелки отношение, щеше да ме залее с море от сълзи и нямаше да иска да стъпи повече в детската градина.  Не мислете, че като защитавам учителката, не обръщам внимание на детето си. Тъкмо обратното, защитавам я, защото детето ми се чувства добре с нея.
Успехите или неуспехите Ви не съм коментирала, по скоро Вие се опитахте да се покажете като нещо повече от педагог, макар и все още да не сте обяснила какво точно искахте да кажете.
А по отношение на махленския Ви език - просто прочетете Вашите писания. Той си е там.

Спам съществува - да, но оспамвам..... си е Ваша измислица

# 301
  • София
Да не съм голословна, да кажа какво чух от детето тази вечер.
Днес я взех и каза, че докато стигне тоалетната, се е напишкала. Странно ми се стори, но не обясни повече. Преди да легне, ми каза, че се напишкала, защото не бивало да става и да говори и до последно не смеела да си каже. Едно момиченце казало на учителката.
Това не се е случвало никога до сега при нея с нейните учителки. Коментарът е излишен, мисля, нали?
Пак казвам, въпрос на навик може да е. Децата може да не са свикнали с тона, с учителката, със заплахите. Защото досега в 1а не е било така. Обратно, в групата на тази учителка си я познават и току виж се приема за нормално. Не оспорвам, че може и сега само да е така - при нас, защото тя се е изнервила - да запомни 20 нови деца, кой ги взема, кога излизат да пият вода... Сигурно е стрес и за нея. Не съм нападателна. Както казах, направи впечатление и го коментирах дирекно с нея. Не дискутирам добра ли е, децата обичат ли я. Това става ясно с течение на времето.
Просто искам да няма проблем от такъв характер.
Когато нещо ми направи впечатление или не ми хареса, говоря и с нашите учителки - тихо и кротко. Надявам се двете страни да се разберат за доброто на децата.  Не си мълча пак по същата причина Peace.

# 302
  • В сънния Люлин, прибулен...
А по отношение на махленския Ви език - просто прочетете Вашите писания. Той си е там.
Спам съществува - да, но оспамвам..... си е Ваша измислица
Ами добре дошла в махленската тема, какво друго да кажа Simple Smile Не Ви харесва, но ще поостанете, за да браните авторитета на госпожата от злобни (и махленски) нападки, както разбирам.
За думата "оспамвам", понеже виждам, че Ви присяда, не е моя измислица. Нарича се неологизъм, както например неологизъм е "чаромат". Езикът е жив и се развива. Има много думи, които съществуват, независимо, че не ги знаем.
Не ми отговорихте как да тълкувам твърдението, че няколко деца и техните майки лъжат относно въпросната госпожа само по това, което имате като обратна връзка от детето си. Не е сериозно, но какво пък, много момичета, които пишат в темата от самото начало, НАУЧИХА НОВИ НЕЩА ЗА СЕБЕ СИ, която сте от вчера и нямате време да проследявате връзки. Да не би да сте екстрасенс?
Не Ви дължа обяснения повече, Вие така или иначе сте разбрала Всичко за мен.  Laughing  

Обсъдих със съпруга ми алтернативите сина ми да поднови посещенията в детската градина за останалите няколко дни или да не. Сега, като прочитам и поста на Simantro, определено не виждам смисъл да рискуваме. Имам впечатление от дъщеричката ѝ, с която сина ми е в една група и случилото ми се струва невероятно, абсолютно необичайно и много показателно..
Не бивало да се става и да се говори... Боже!

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 00:58 от veihaivei

# 303
Veihavei, основното не сте разбрала, а на мен се опитвате да вмените неразбиране. Постарах се повечко, разбрах че Вашият Митко е в ІА. Голям късмет имате, защото от трите първи групи обединиха само 2, а именно Іб и Ів, т. е. Вашето дете изобщо няма досег с въпросната "лоша" госпожа. Много е неприятно в едната група да има 30 деца, което да поражда скандали и сериозни неприятности на родители и деца, а в другата 15 и всичко да протича така, както винаги си е било. Това разбира се не е обвинение към Вас.
Нека вече да спрем със забележките - мисля, че и двете показахме, че не оставаме длъжни никому в това отношение.
Ако Вие имате възможност да си оставите детето у дома - аз нямам никаква и без това едва ще се справя с неходенето на работа през целия юли. Сериозно ме интересува неуредиците най-накрая да спрат. Признавам, че хора като Вас и себе си слагам в това число, които се борят с проблемите, са движещата сила на обществото. Бях по-груба с Вас заради язвителните Ви забележки, поучителния Ви тон и меко казано неприятните изказвания по отношение на г-жа Стойчева.
Проблемът, в крайна сметка не е нито в мен, нито във вас, нито в госпожата, а в некоректната ситуация в която поставят всички ни. Пак Ви напомням, чувствайте се облагодетелствана, че Вашата група е най-малко засегната.

До колкото разбирам имате понятие от психология, аз също, само дето отдавна ми мина времето когато търсех възможност някаде да напиша всичко, което съм прочела в учебниците. Имам магистърска степен  /това не е заяждане, а отметка, защото Вие май много държите на тези неща, тъй като все още Ви липсват, по една или друга причина. Наистина, нищо злонамерено/
Знаете, какво е за деца на 3 години през шест месеца да сменят обстановката и учителите.
Трудно е и за учителите. Все пак това са 30 деца. Ненормален брой. Всичко се дължи на недомислици и вместо заедно да се преборим с това, ние сме готови да се изядем една друга.

А за пиенето на вода - да Ви обясня - именно Стойчева е човекът, който дори на сила ги кара да пият през определено време,  вода. Много е стриктна в изпълнението на служебните си задължения.
А за крясъците - не мога да го повярвам, защото тя изобщо не е човек с такъв темперамент. Сигурна съм, че каквото и да е имало, то е преекспонирано.
В крайна сметка, човек поставен в ненормални условия, реагира ненормално.
В никакъв случай не оправдавам описаното от Вашите приятелки поведение, но познавам човека, за който става въпрос и някак си не ми се връзва. Познавам добре и детето си и ако някой друг е в състояние да ме излъже, малката ми дъщеря - не може и не би, поне не в тази възраст. Мисля, че добре разбирате какво имам предвид.

И, да, за сега оставам в темата!

# 304
  • София
По отношение на сборните групи още като записвахме дали ще посещаваме, питах учителката ни какъв е нормативът за брой деца в такава. Тя каза, че стандартен. И ако са много децата, няма да има сборна. 1А не са под минимума. Бих казала, че са обичаен брой - около 20-22, може би.
Сега чувам от разни родители, че учителките съветвали да не ги пускаме август, защото щяло да има сборни без оглед на възраст Shocked Не съм го чула лично от служител на ДГ.
Оставам на мнение, че колкото повече ходят, толкова по-голяма е вероятността да не ги смесват.
Даже ще си говоря с родителите от групата да не се поддават на манипулации.
Определено съм съгласна с jenia.stoykova - да се преборим заедно с недомислиците.
Имам разни въпроси. Ще ги задам тук, а скоро и на ръководството на градината.
ОДЗ 100 е на делегиран бюджет. Така ли е?
Изплащат ли се пари за дете и за юли от Общината на градината? За времето на посещение би трябвало да се изплащат.
Каква е възможността да се наеме заместващ персонал? Дори да не са учителки, а лели. Дали е възможно?
Не е супер вариант, но е по-добър от смесване на групи и достигането на брой от 30 #Crazy Нормативите за нищо ги нямат.
Макар че ми е ясно, че доста хора ще поддадат и няма да си водят детето по "съвет", вместо да настояват за спазване на въпросните нормативи.
Давайте идеи в тази насока!
За юли никъде не видях изнесена информация коя градина би следвало да се посещава. А трябва да има изнесена такава.
Все пак не всеки има баба на разположение или отпуска като тази на учителките.

# 305
jenia.stoykova, може и да мислите, че знаете какво съм и какво не съм разбрала, на мен ми писна да се изяснявам точно с Вас. Така, дъщеричката на Simantro също беше в 1А преди здравето на сина ми да се поразклати. Въпреки това тя е в другата сборна група, от което оставам с впечатлението, че няма гаранции в коя от сборните ще попаднем. Освен това факта, че синът ми продължава със старите госпожи ни най-малко не ме успокоява, защото ме е грижа за всички деца. Ако госпожата е имала поведение като това, което вече описаха недоволните от нея майки, няма да се прекръстя и да кажа "Благодаря ти, Господи, че си ми спестил това". Мисля, че можете да съм спокойна, че ако стана свидетел на несправедливост спрямо някое "чуждо" дете, ще реагирам, не дай Боже това да е Вашата чувствителна дъщеричка. Затова реагирам на проблем, който лично не ме засяга.
Тъй като Вие продължавате да противопоставяте Вашата представа за госпожата на скорошните впечатления на доста деца и майки, аз оставам с усещането, че Вие, разбиращата, сте лично ангажирана с поддръжката на тази госпожа, при което прозира разбирането: "моето дете е добре, само това ме интересува, аз искам това статукво да се запази".
А като казвате "ненормалната ситуация сега", чух, че в групата на дъщеричката Ви има много агресивно дете, което е станало проблем за доста дечица...

Simantro относно ходене през август все още очаквам окончателен отговор за отпуската на мъжа ми. засега се очертава края на юли - началото на август.
За юли ни казаха, че няма да работи, стори ми се окончателно. За мен лично вариант е да се настоява през следващите дни да се обяви градина, която може да поеме децата или... частна занималня. Не ми се иска да обяснявам разбирам ли всъщност какво приказвам и с какво е свързано това - да, разбирам. Ако все пак ти потрябват едни "рога", обади се.
За август за мен продължава да остава определящо с кои учители ще са децата. Предполагам, че си съгласна, че със свестен учител и различни възрасти в една група може да не са проблем. Поне за мен е така, при все че синът ми точно си е... зрънце  Laughing

# 306
jenia.stoykova  много ми напомняш за дрънканиците на Стойчева да не сте си близки нещо и продължаваш да ми обясняваш някои неща относно това на себе си ли да вярвам или на теб май ?
КАто не ти е приятно не пиши всеки си има мнение ти се почуди кой с какво да нападнеш лично.
От последното написнао тук с напишкването явно Тая пак не си е взела поука и си продължава с арогантното поведение. То и как ли да се очаква друго освен да си спра детето от градина.

# 307
Veihaivei, мисля, че съвсем ясно написах, че не целя да се изяснявам с Вас. В крайна сметка от Вас нищо не зависи, нито от която и да е от нас по отделно. Какво, кога и как сте разбрала си е лично ваша грижа. Просто сметнах за нужно да Ви информирам за моментното състояние на нещата в градината, което от писанията Ви стана ясно, че не знаете. Ако не желаете информацията, то просто не я отчитайте, но моля, спрете да се заяждате на личностна основа за да не.....как беше?!?...оспамим темата. Оказа се, че аз също научих нов факт от Вас.
Цитат
дъщеричката на Simantro също беше в 1А преди здравето на сина ми да се поразклати. Въпреки това тя е в другата сборна група, от което оставам с впечатлението, че няма гаранции в коя от сборните ще попаднем.
.....И не се опитвайте да разберете какво мисля, тъй като явно трудно Ви се удава да ме анализирате.
Цитат
Вие, разбиращата, сте лично ангажирана с поддръжката на тази госпожа, при което прозира разбирането: "моето дете е добре, само това ме интересува, аз искам това статукво да се запази".
Аз не съм егоист, който мисли само за себе си и за своето.  Била съм свидетел на несправедливости спрямо други деца и възрастни хора. Винаги се застъпвам за този, който според мен е онеправдан. Това обяснява и защо защитавам Стойчева. Също,  не ме обвинявайте в неща, които са плод единствено и само на въображението Ви. В нашата група има много майки, които подкрепят изцяло г-жа Стойчева, именно те ме информираха за скандала, лично с тях се срещам почти всяка сутрин и разговаряме за проблемите в градината. поканя и във форума, ако имат желание ще изложат личните си мнения.
Отново Ви приканвам да спрете с нападките срещу мен - не това е целта на тази тема - мисля, че Вие като неин създател трябва да го знаете най-добре.

Да в нашата гупа Ів има едно много агресивно дете. Вече шест месеца повечето майки се молим на директорката да реши проблема, но за съжаление явно много трудно се изключва дете от детска градина. Продължаваме да водим разговори и с директорката, и с майката на момчето. Надявам се да успеем да решим проблема.

# 308
poli2, с какво от написаното от мен Ви нападам лично?!?

# 309
Simantro, мисля, че колкото и деца да се събират по групите пак ще има сборни. Директорката ми каза, че това е решение на общината и се прави по всички градини и ясли. Има места, обаче, където това се случва доста по-обмислено и организирано.
Моята дъщеря посещаваше самостоятелна детска ясла 1 година преди да я приемат в детска градина. Там така и не усетихме, че групите са събрани, докато тук..... А моето дете обича да ходи на детска градина, когато е болна у дома мрънка, че иска да ходи на градина. Освен това за разлика от повечето деца за нея това е втора, а не първа година и въпреки всичко откакто направиха сборните групи сутрин плаче и не иска да ходи.
По отношение на бройката на децата, касиерката ми каза, че до 30 деца в група било нормално. Според мен не е. Търсих в нормативната уредба, но не успях да открия къде е регламентирана максималната бройка.
Директорката ми каза, че за август и до 15 септември нещата ще бъдат същите както през юни.
Цитат
Каква е възможността да се наеме заместващ персонал? Дори да не са учителки, а лели. Дали е възможно?
Не вярвам да е възможно, защото разбрах, че от сборните групи и затварянето за един месец,  общините пестят пари. И това е масова практика за всички райони в Столична община, тъй като така или иначе през лятото малко деца посещават яслите.

# 310
Е писах, писах и интернета ми изчезна, но да опитам пак..........
Здравейте, с голяма изненада и не малка доза угорчение прочетох последните няколко страници.
Моето дете е в групата на г-жа Стойчева (1в) и също мога да кажа, че познам нея и работата и от 6 месеца и не съм съгласна с образа с който беше обрисувана тук. Тя беше жената която прие детето ми още в първия учебен ден на градината( за нас това е трета градина и страховете и опасенията на какви хора ще попадне бяха огромни) и работеше в тандем с госпожа към която имах хиляди резерви (няма да давам квалификации и прочие), но останах доволна когато на нейно място дойде Илиева, тъкво Стойчева ми даваше спокойствието е успокоението, че оставям детето си на адекватен и стъпил здраво на земята човек.
Опитвам се да разбера и вас които сте се сблъскали с нея в този хаосен период, а той е точно такъв, в сброните групи няма нормален образователно-възпиталене процес, извънкласни занимания и всичко което се случва в една детска градина, а всичко се свежда до хранене три пъти на ден сън и игра на двора, това съчетано с намален персонал и увеличен капацитет на групите води до много недоволства. Като родители искаме много повече, но към момента това се предлага и за това аз се ориентирам повече към диалог и толерантност при решаването на спорни ситуации, вместо размахването на пръсти, извиване на ръце или обръщане на хастари.
Вчера заварих Стойчева с 10-на деца, едно от които си беше намокрило панталона и тя трябваше да го преобуе, но да остави децата сами на двора е немислимо, да остави детето мокро също, обичайна ситуация за детска градина, на ден сигурно се случват десетки такива, е аз преобух детето, а тя остана да гледа децата на двора, може да кажете ,че това не е моя работа, и е вярно не е , но не мисля, че съм направила нещо и лошо и още повече ще се радвам ако всяка от вас сподели, че би помогнала, асистирала в случай на нужда. И точно това си мисля това е време в което трябва доста повече да си асистираме и помагаме отколкото да се нападаме.
И защо съм изненадана, от известно време откакто са сборните групи не съм влизала в темата и се сетих, че като вече са такива няма начин да не сте се срещнали са нашия "бисер" и откровенно казано очаквах вълни от недоволсто(напълно разбрано) а за него се заговори едва преди няколко часа. В личен план това е което ме притеснява, защото проблема не е от "вчера", а решението липсва.
И така аз призовавам към повече търпение, внимание и толерантност, с активен диалог се постига много повече отколкото всякави единоборства и кавги, сега трябва да сме най-сплотени, а на есен живот и здраве всеки ще си е в негова група с неговите педагози и всичко ще си се върне по местата, а аз държа Стойчева и Илиева да си останат учителки на моето дете, както предполагам вие държите на вашите.
P. S. съжалявам ако съм омаскарила правописа, друг път ще внимавам повече,
приятен уикенд на всички.

# 311
 Rebeka Schlesinger newsm10

Лека и успешна седмица на всички мами ! smile3525

newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57

# 312
На всички, на които им предстои ваканция, пожелавам добро настроение, много слънце, големи порции смях, музика, танци и почивка за всички сетива!
Дали ще бъде динамична и луда или с по-спокойно темпо, по-важното почивката да е изпълнена с приятни емоции и усмивки.
Весела ваканция, бъдете здрави и слънчеви!
 newsm08 smile3503 newsm10

# 313
Весела ваканция и от мен! Пожелавам на всички много приятни емоции и слънчеви мигове!  bouquet Peace Hug

# 314
Весела ваканция на всички и от мен!

PS Относно последните вълнения в темата - оставам с особено мнение.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:41 от veihaivei

Общи условия

Активация на акаунт