Смешните имена на децата

• 49 880
  • 261
  •   1
Отговори
# 120
На мен пък ми направи впечатление нещо, което често се споменава тук-там - да не кръщаваме децата си на себе си, защото нямало да се разбираме, бля, бля, бля...
Помолих да ми направят една неофициална простичка справка, и се оказа, че в над 99% от прегледаните случаи на домашно насилие /баща-син, син-баща/, въпросните носят коренно различни имена. А ето и един пример от съвсем личен опит - ние с майка ми носим различни имена, но и до ден-днешен не можем да прекараме повече от 2 часа сами в затворено помещение без да се повиши напрежението... Така че каквото и да твърдят "психолозите", не само че съм щастлива, че сина ми носи името на баща си, ами един ден ако имам дъщеря - тя ще носи моето име - пък ако ще у нас кръв да се лее Twisted Evil !

# 121
  • с/у ОколоМръсТното
сетих се за едно име ДЯЛКА  Shocked  Shocked  Shocked , на която на галено й викат: НЕЛИ  #Crazy  #Crazy  #Crazy
 Grinning  Grinning  Grinning

# 122
I nie bqhme kategorichni che sina nqma da e krasten na niloi Sign Exclamation
A nai-tapoto e da se krashtava na svekara i svekarvata! Tova kakvo znachi che nashite maiki i bashti ne zaslujavat li? Imp
Nashiq tati iskashe da e Kaloqn ama dobre che se nalojih i sega e Bojidar! Grinning
Hubavo i silno ime a pak i deteto izbarza i se rodi na Bogoqvlenie taka che vsichko e ok Sunglasses

# 123
  • Sofia
Цитат на: Шани
сетих се за едно име ДЯЛКА  Shocked  Shocked  Shocked , на която на галено й викат: НЕЛИ  #Crazy  #Crazy  #Crazy

Това има е често срещано в южна Б-я, особено Хасово, Димитровград. Леля ми се казва Недялка, казват и Нели. Забелязала съм също, че там много момичета се казват Таня и Яна.

# 124
Цитат на: bobolenta
На мен пък ми направи впечатление нещо, което често се споменава тук-там - да не кръщаваме децата си на себе си, защото нямало да се разбираме, бля, бля, бля...
Помолих да ми направят една неофициална простичка справка, и се оказа, че в над 99% от прегледаните случаи на домашно насилие /баща-син, син-баща/, въпросните носят коренно различни имена. А ето и един пример от съвсем личен опит - ние с майка ми носим различни имена, но и до ден-днешен не можем да прекараме повече от 2 часа сами в затворено помещение без да се повиши напрежението... Така че каквото и да твърдят "психолозите", не само че съм щастлива, че сина ми носи името на баща си, ами един ден ако имам дъщеря - тя ще носи моето име - пък ако ще у нас кръв да се лее Twisted Evil !

Nie sme taka - sinut mi e krusten na dqdoto i na bashta si ednovremenno, a dushterq mi e krustena na men Sunglasses  Sunglasses  super e  Wink

# 125
Бабата на мъжа ми се казва Трънка и аз с удоволствие казвам "Бабинити Трънкини!" Grinning

# 126
  • с/у ОколоМръсТното
Цитат на: DEianaZ

Това има е често срещано в южна Б-я, особено Хасово, Димитровград. Леля ми се казва Недялка, казват и Нели. Забелязала съм също, че там много момичета се казват Таня и Яна.

...аз говорех САМО  за ДЯЛКА..!!!  Wink  Wink  Wink
За останалото което си обяснила е ясно!!! Simple Smile

# 127
Здравейте!И аз за сега сам решила да кръстя бебка Аманда на бъдещият си тати Арманд.А галено да и казваме Манди Laughing (макар че има още време до края)

# 128
  • Ispania
Moite roditeli mi kazaha tse ne iskat da si krastavam deteto na tiah.
Da go krastavam kakto iskam i da ne se saobraziavam s nikogo.
Az pak iskah da se kazva Aleks oste kato razbrah tse sam bremenna,nezavisimo dali e momtse ili momitse.
Ta taka i go krastihme(momtse e).Pak to imeto vze tse savpadna sas imenata na maika mi ,malko na basta mi i na diado mi Laughing .Sega hem az sam si mnogo dovolna ,hem i te se radvat tse ima i nesto na tiah.
 Simple Smile  
Az nikoga ne bih si krastila deteto na niakoi ako ne mi haresva imeto.
Edno vreme maika mi e namerila dosta spolutslivo ime na sestra mi.Iskala e da ia krasti na baba mi i diado mi,koito sa Maria i Angel i ia e krastila Mariana.Mnogo hubavo ime.

# 129
  • out of space
Цитат на: DEianaZ

Същата работа е в Ботевград...всяка втора се казва Събина, някаква местна мода явно е...

# 130
Мой приятел се кълне, че с очите с видял в някакъв телефонен указател името Скромна Теглипишкова - на мен ми се струва вече малко прекалено Grinning  Grinning  Grinning

# 131
  • Sofia
на мен майка ми до последно е обещавала да ме кръсти на баба ми Иванка, ама като влязла в родилния дом ме записала без да пита никой Радослава (между другото никак не си харесвам името)
другата ми баба се казваше Димитра и толкова не си понасяше името (всички я познаваха като Мика) че ме закле за нищо на света да не кръщавам мое дете на нея
иначе с моята бебка с тати решихме да не е на никого и да е универсално за целия свят и така се появи Анна
а аз съм малко опък човек - ако някой дори само намекне, че бебето трябва да бъде кръстено някакси за нищо на света, дори да ми е любимо име няма да го кръстя така

иначе в контекста на темата едното ми куче се казва Бриго на Бригадир Аспарухов Laughing

# 132
Цитат на: Sim
Скромна Теглипишкова  Grinning  Grinning  Grinning

Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing  Laughing
То бива да си скромен.......ама чак пък толкоз.....

# 133
  • София
в университета един асистент се казваше Нарцис Гъдев, а пък друга преподавателка Мимоза Контева Grinning  Grinning  Grinning  Grinning  Grinning

# 134
  • София
Аз не виждам нищо лошо в това, да кръстиш децата си родителите. За мен това е израз на уважение към тези, които са ни дали живот, отгледали са ни с много обич и търпение, помагали са ни, подкрепяли са ни в трудни моменти и са ни помогнали да станем пълноценни личности. Преди десетина години също мислех, че да кръщаваш детето си на този или онзи са пълни глупости, но още преди да забременея бях твърдо решила, ако някой ден имам момиченце да го кръстя на майка си. Е, роди ми се син и го кръстих на свекърва си и не съжалявам. Разбира се всичко трябва да е с мярка и не е нужно имената да се копират едно към едно. Познавам един Станачко, кръстен на дядо си Станачко Laughing . Биха могли да го кръстят Станимир например. А на една от ученическите бригади се запознах с момиче на име Ташка Laughing  . Смешни имена наистина има много, но те по-скоро са резултат на предпочитанията на родителите, отколкото на това, че са кръстени на някой. За мен да дадеш смешно име на детето си е проява на лош вкус, а да го кръстиш на родителите си е израз на уважение и двете неща не вървят ръка за ръка.

Общи условия

Активация на акаунт