Смешните имена на децата

• 49 884
  • 261
  •   1
Отговори
# 150
Нашата беба я кръстихме Марина на баба й Малина (свекито, де), но може би нямаше да я кръстя така, ако името не ми харесваше. Иначе дядото понеже е Петър, те отдавна са си решили, че трябва да имат внуче Петър (щото в рода им така се редували имената Петър и Кирил)  Confused . Аз обаче твърдо съм си решила и да имам момче някой ден да не го кръщавам Петър, най-вече защото не уважавам нито свекъра, нито рода им като цяло... те всички са скарани, никой с никой не си говори... Ега си рода! Ако щат да се сърдят!   Close

# 151
Zdraveite momichete, az sam otskoro v tozi forum i za sega samo cheta. Ot skoro sam omajena i oshte ne planuvame bebe, no az si se podgotviam ot rano. Iskam da spodelia s vas che otsega sporim za imeto na deteto. Az ne sam privarjenichka na tova da se krashtatav decata na babi i diadovci, kakto i na tezi neshta che parvoto dete se krashtavalo ot strana na maja. Iska mi se ako e momche da go krastia na sapruga mi (Nikolai), no toi neshto se darpa. V kraina smeta mnogo mi haresvat imenata Yoan i Yoana. kakvo shte kajete?

# 152
  • София
Цитат на: Gigi
V kraina smeta mnogo mi haresvat imenata Yoan i Yoana. kakvo shte kajete?

Добър избор.

# 153
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Цитат

И аз съм си избрала тези имена... Grinning

# 154
Цитат на: Gigi

Много хубави имена. Така се казват племенника ми и дъщеря ми, но тя е с две "н" - Йоанна. Само дето напоследък стана много популярно това име. Йоан не толкова, но Йоана непрекъснато се среща.

А относно имената: мъжът ми като дете заедно с приятели са разлиствали телефонния указател и правели номера, нали знаете как е... Та там намерили името Вълчо Китайски. Та обадили се те на дадения телефон и потърсили човека; като им вдигнал те го запитали: А при вас ли живее Мечо Японски?  Laughing
А бе детска му работа...

# 155
Какво ще кажете за Симеон. Баткото се казва Антон и мислим с таткото, че много се връзват. Доскоро обсъждахме Яни, но май не звучи много мъжко. Какво ще кажете? Отгоре на всичко баткото му измисли "работното" име Тошо, и вече 4-5 месеца му вика така.

# 156
Симеон е прекрасно име.

# 157
Благодаря ти! Ние така сме решили, колкото и да се цупят баби и дядовци.

# 158
Цитат на: iowanka
Какво ще кажете за Симеон. Баткото се казва Антон и мислим с таткото, че много се връзват. Доскоро обсъждахме Яни, но май не звучи много мъжко.

Симеон е хубаво име, нса мен ми харесва и Самуил. А Яни не ми харесва, защото имаме един колега с такова име, който е адски противен и прилича на циганин, а на всичкото отгоре май е и обратен.

# 159
Аз също не съм фенка на кръщаването на свекър и свекърва. Новото дете си е ново дете, трябва да си бъде с ново собствено име. Фамилията му достатъчно показва принадлежността му към рода. Моите мама и татко не са ме кръстили на никого, както и брат ми (Диан) и двамата много си харесваме имената. То има си хас да се казвах Петрана, Милкана, Кирилка или Димитринка (това са имената на родителите на нашите в женски вариант). Пък и хубаво е да знаеш, че си уникален, първия и единствен в рода с това име... Не знам моите кандидат-свекър и свекърва какво мислят по въпроса, но родителите ми абсолютно и категорично са ми забранили да си кръщавам децата на тях (мама - Цветана, татко - Йордан). А за кандидат свекървата знам, че не е кръстила моя приятел на никого, той се казва Младен, което е супер име и много му отива! Аз вече съм си решила как ще кръстя децата един ден, но не казвам на никого - да не се урочасам случайно Laughing
Колкото до имената на домашните любимци, първата ми котка беше Томи, втората Джеки - после се оказа, че и двете са женски. Третата я донесе брат ми и съответно той си я именува, нарече я Анджи (галено от Анджелина, той е върл фен на Анджелина Джоли). Като заминаха за един месец, когато беше мъничка, аз си я прекръстих на Маци, та сега се подвизава официално под това име, а неофициално - Бонбона, Чочка, Шушка, Мармалада и т.н. Laughing  Тя си знае и отговаря на всички.

# 160
Хм, те домашните любимци не могат да се оплачат /за щастие/ от имената, които им даваме...
Имам/х три питбулки - тази, която е в нас и е на детето се казва Херта, бившата моя се казва Мила, а бившата на мъжа ми се казва Бира. Имах котарак преди време - Максимилиан. А преди две седмици присъствах на раждането на едно женско теленце - кръстиха го Саба, защото се роди в събота - какво ще кажете за това име? Аз не го бях чувала...

# 161
Току-що научих интересно име, което мъжът ми чул от негов колега - познат на колегата му се казвал Лимон Малинов Ленинов.
А един от войниците на мъжа ми се казва Дивизи Стефанов Дивизиев.

# 162
Az se setih che sum chuvala ime GROZNA  Shocked  Shocked  Shocked  ili GROZEN  Shocked  .... koq majka shte si kruste deteto taka .....  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  
chuvala sum sushto ime LALE  Laughing  Laughing  ili ZJUMBJUL  Laughing  Laughing  Laughing  ..  i ROZA  Laughing  Laughing

# 163
Цитат на: bobolenta
Хм, те домашните любимци не могат да се оплачат /за щастие/ от имената, които им даваме...
Имам/х три питбулки - тази, която е в нас и е на детето се казва Херта, бившата моя се казва Мила, а бившата на мъжа ми се казва Бира. Имах котарак преди време - Максимилиан. А преди две седмици присъствах на раждането на едно женско теленце - кръстиха го Саба, защото се роди в събота - какво ще кажете за това име? Аз не го бях чувала...

telence SABA..... he he ... dosta originalno sled kato e rodeno v subota.... mogehte da go krustqt  SUBUTKO  Laughing  Laughing

# 164
Цитат на: iowanka
Какво ще кажете за Симеон.

Laughing

Симеон ми беше сред имената, които бях приготвила за каката, в случай, че се беше оказала момче.
Просто името ми харесва... нямаше баба или дядо дори с буквата.
Така се случи... че се разведох, впоследствие се омъжих за Татти... и неговият тати, т.е. вторият ми свекър се казва Симеон...

Слава Богу и моите родители, както и свекър ми и свекърва ми, не са имали никакви претенции... даже не помня да са ме питали как ще кръстим детето.
Когато се роди синът ни, свекър ми беше доста изненадан.
Но просто аз си бях избрала името 5 години по-рано и съвпадението с неговото име бе просто случайно.

Брат ми се казва Адриан... дъщеря ми - Адриана. Но пак не е било израз на "наричане на..."... просто ми хареса като име за момиче.

Общи условия

Активация на акаунт