Раждане вкъщи 7

• 62 800
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 795
  • Под кленовите дървета
Ох лелелеее, мултимодал направо къртиш вече с мненията си!

Жена, гражданското общество няма как да носи отговорност. Защото няма "лице". Обаче вашето общество има лице. То е Родилница, то е тази тема!

# 796
Обаче вашето общество има лице. То е Родилница, то е тази тема!

Моето общество е multimodal. Simple Smile
Всеки опит да ме вкараш в собствената си рамка от житейски норми, показва колко е тясна.. и без тенденции да се разшири. Не виждам какво повече може да се обсъжда с хора, които мислят по този начин. Очевидно говорим на различни езици.. Ако не можеш да разбереш, поне се опитай да си дадеш сметка, че хората не са еднакви и бъди толерантна към другите. Това би било достатъчно на този етап.

# 797

На кое викаш пропаганда, на правото на всеки да избира най-доброто за себе си и за собствените си деца ли? Или и тук права няма - всички под строй да се ваксинират, да раждат, да работят, да се хранят.., да мислят.. и.. дори да дишат..  ooooh!

Нека да те попитам за пореден път - всеки чужд избор ли е за уважение - само защото е нечий избор? Без изключения и безусловно?

# 798
На кое викаш пропаганда, на правото на всеки да избира най-доброто за себе си и за собствените си деца ли? Или и тук права няма - всички под строй да се ваксинират, да раждат, да работят, да се хранят.., да мислят.. и.. дори да дишат..  ooooh!
Викам пропаганда на тази простотия, която си я лепнала и на другата, която наговори (изписа) току що. Кое е най-доброто за децата ти - да се набодат на пирон и да хванат тетанус ли?
Малко повече ми разбира главата от тези неща, че да съм компетентна да ти кажа, че говориш пълни глупости.  

Б.

# 799
  • Под кленовите дървета
А Мултимодал, ще дойдеш ли да покрепиш Родилница, когато трябва за тях? Може пък да се запознаем най-накрая Laughing

# 800
И аз в темата...явно смъртта при домашното раждане много разбуни духовете.
Не желая никого да съдя, смъртта на родените в болница бебета е статистика но смъртта на собственото ти дете е трагедия. Не съдя тези жени, не мога да си представя живота на тази жена от тук насетне. Може би ако се беше случило в болница щеше да обвинява лекарите сега цял живот ще обвинява себе си....какво по страшно от това. Искрено се надявам да има смелостта да разкаже , какво се е случило как  и какво чувства за да могат в бъдеще повече жени да намерят правилното решение за себе си.
Имам приятелка с домашно раждане и приятелка с мъртво родено в болницата дете. Честно да каза за мен и двата разказа бяха ужасяващи.....да Бащичко бабите са раждали в къщи но от 10 деца са имали по 5-6 живородени. И майка ми е родена вкъщи /родилното е било в ремонт/ с лекар и акушерка в стаята.
Стана модно да сме еко , био и близко до природата имам чувството, че лайно да ни предложат красиво увито и добре рекламирано , ще се мажем и ядем за да сме еко.
Все още ум не ми побира как , интелигентни хора рискуват толкова, на всички е ясно че ако има къса пъпна връв при раждането ще има проблеми...това е физика. Нищо лично но жените с домашно раждане да обяснят как , ще спрат гравитацията....проста физика.
Може би в нашите болници не е най-прекрасното място...да но все пак не отиваме на почивка , а да родим здрави деца. Може би персонала не е от най-любезните...но и вие живеете с хора който сами сте избрали и понякога и те не са любезни с вас. Сигурно има и лекарски грешки...
Аз нямам време да се връщам в 19 век, аз живея днес. Днес има ток, телевизия имам пералня не пера в реката живея в този свят с този прогрес...и затова родих в болница. След лоши тонове и секцио по спешност в края на 8 месец. Имам прекрасен здрав син.
Вечер го целувам...сутрин се събуждам с МАААМ...всеки има право на избор аз направих моя.

# 801

Нека да те попитам за пореден път - всеки чужд избор ли е за уважение - само защото е нечий избор? Без изключения и безусловно?

Темата е доста обширна, а и няма много общо с дискусията тук, та затова я пропускам.
Ако въпросът ти трябва да звучи като опит за оценка на личните ми морално-етични норми, спокойно можеш да я пропуснеш. А иначе - опитът на по-напредналите в цивилизационно отношение държави ще ти даде база за оценка на критериите за нарушаване на права, личностни свободи и пр. Нека да не захващаме точно сега този разговор, той няма място в темата за домашното раждане. 

# 802
И всички живи баби и пра баби в затвора!

Бащатко,въпросните баби са давали навремето билки при нужда(нещо като праокситоцин) и ако нещата са отивали на криво са вадели и ножа-цезарово сечение при домашни условия-е,това даже и на запад го няма.Време за губене и тогава е нямало!

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 11:07 от ॐ

# 803

Темата е доста обширна, а и няма много общо с дискусията тук, та затова я пропускам.
Ако въпросът ти трябва да звучи като опит за оценка на личните ми морално-етични норми, спокойно можеш да я пропуснеш. А иначе - опитът на по-напредналите в цивилизационно отношение държави ще ти даде база за оценка на критериите за нарушаване на права, личностни свободи и пр. Нека да не захващаме точно сега този разговор, той няма място в темата за домашното раждане.  

multimodal, няма нищо лично във въпроса ми, не се ласкай. Опитвам се да разбера тезата ти, която ти започваш, но не довършваш.

Казваш, че въпросът за свободата на индивидуалния избор няма място тук, но на всяка страница обясняваш, че сме длъжни да уважаваме този избор. Винаги ли? Безусловно ли? Като кажеш "А", трябва да кажеш и "Б".

ПП Няма развита държава, в която да няма сериозни ограничения на личния избор в една или друга област. Когато живееш в общество и ползваш благата от това, се налага да се съобразяваш с доста ограничения, наложени ти (понякога насилствено) от същото това общество.

# 804
Аз се отказвам. Права беше Жаси, като каза, че ще се ядосам. Мислех, че такива сектанти ги има само при нас, ама като гледам тук с лопата да ги ринеш. Един  не си вкасинира децата, друг отказва да му изродят детето при риск  да умре, страхотна дружинка. И продължават да игнориат въпросите ми. Пак да попитам, пък нека някой от тях най-после  да ми отговори, ако му стиска - защо при преносване жената отказва да изродят беебто и а поема риска то да умре, което и става? Стига повтаряли като папгали за асиситирано и неасиситирано раждане. Тук няма общо дали е било асистирано или не, дали е би ло в къщи или не, а че майка която преносва 20 дена не е отишла да и извадят бебечето докато е още живо и  здраво. Е те тази тъпа упоритост пред фактите е именно сектанското мислене, а не дали ще роди сама или не.

# 805
Нашата тема е направена,за да помага на жени,които биха желали да родят вкъщи,защото такива жени има,а законът не позволява да им бъде дадена легална медицинска помощ.

Нека да е информативна темата ви,но не подценявйте ситуацията!
Избор всеки има,но не винаги е информиран-т.е. от двете страни на медала!И е редно след като домашно раждане се закучи да се призове Спешна помощ(законът е осигурил такава за всички!),а не да се търчи с плацента по пътя.Естествено е и да не може да се окаже адекватна помощ на време,но поне е даден шанс.
Същото е и ако те блъсне кола-седнеш ли да мислиш какъв лекар ще ти пратят,няма ли да ти инжектира отрова, или болницата дали ще е достатъчно изискана за вкуса ти-еми оставаш си на пътя.

И няма какво да сравняваме БГ с останалата Европа-последна дупка на кавала е.Който иска модерно здравеопазване трябва да може да се бръкне няколко стотака в евра всеки месец-готово ли е обществото за това?И въпреки скъпите осигуровки и там умират хора и в дома,и болницата.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 11:15 от ॐ

# 806
Конституция на РБ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

# 807
Аз се отказвам. Права беше Жаси, като каза, че ще се ядосам. Мислех, че такива сектанти ги има само при нас, ама като гледам тук с лопата да ги ринеш. Един  не си вкасинира децата, друг отказва да му изродят детето при риск  да умре, страхотна дружинка. И продължават да игнориат въпросите ми. Пак да попитам, пък нека някой от тях най-после  да ми отговори, ако му стиска - защо при преносване жената отказва да изродят беебто и а поема риска то да умре, което и става? Стига повтаряли като папгали за асиситирано и неасиситирано раждане. Тук няма общо дали е било асистирано или не, дали е би ло в къщи или не, а че майка която преносва 20 дена не е отишла да и извадят бебечето докато е още живо и  здраво. Е те тази тъпа упоритост пред фактите е именно сектанското мислене, а не дали ще роди сама или не.
Ейй, че сте упорита! 100 ника сменихте по различните форуми... сигурно много ви засяга чуждата трагедии.
Кой ви каза, че пренася 20 дена? Здравния и картон ли?

# 808
Конституция на РБ

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УБИВА ИЛИ ДА ПОДЛАГА НА РИСК ЖИВОТА НА ДРУГО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!!!!!

# 809
Конституция на РБ

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УБИВА ИЛИ ДА ПОДЛАГА НА РИСК ЖИВОТА НА ДРУГО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!!!!!

Не ми крещи!!!!!

Чувала ли си за умисъл?

Общи условия

Активация на акаунт