Раждане вкъщи 7

• 62 710
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
...
Доколкото помня, аутопсията щеше да е на 09.05. Така пишеше в Родилница - като следваха съвети към майката как да откаже такава. Това го четох преди да затворят набързо форума.
...

Кажи, моля те как реагираха на тази смърт?  Tired

# 1 036

Това, между другото, е първият пост тук, който ме развесели.

Моите "любимци" от БЛС отново виждат в случая търговска ниша. След като не мина минималната ставка от 24 лева за преглед, те не се предават и предлагат на пазара нова услуга.

Някой ще ми обясни ли защо родилката ще се довери на лекаря, който ще дойде у тях, а на същия няма да се довери в болницата?

Случаят стартира като сензация както обикновено, а ден по-късно изведнъж се оказа, че всичко е толкова маловажно и няма значение от какво всъщност е починало бебето. За мен това е странно, да не кажа по-силна дума.

Как да няма значение от какво е починало? Аз не виждам особени причини да се съмнявам в обясненията на Григорова.

Още повече, че точно днес четох една статистика от Англия (и то публикувано от една почитателка на раждането у дома), че 38% от случаите, когато домашното раждане трябва да премине в болнично, са именно заради проточило се раждане и опасност бебето да се задуши. Когато няма възможност за трансфер, не се учудвам, че една част от тия 38% преминават в смъртни случаи.

По тази статистика трансферите са били 16% от случаите - т.е. при една на всеки 15 жени се е наложило да я закарат в болницата заради трудно раждащо се бебе. Това не ми се вижда незначителна част.

Кажи, моля те как реагираха на тази смърт?  Tired

Е, разбира се, реагираха на трагедията както всеки нормален човек би го направил - обещания за подкрепа, съболезнования.

Имаше и "сега всички ще обвинят това, че е преносила и че е раждала у дома", както и съответните съвети за избягване на аутопсията.

После разчистиха.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 21:44 от jp

# 1 037
Flip, истината е някъде там - около аутопсията... Спомням си една аутопсия, която показа, че бебе е родено мъртво, когато всъщност то е живяло почти денонощие... Та и в тази аутопсия може "истината" да лъсна в цялата си прелест...

За питащите по нам колко пъти за лекарите в домовете, да изясня, че нескопосаните и съвсем неуместни медицински процедури могат да се избегнат много по-лесно в домашна обстановка... Мен особено ме притесняват некомпетентните лекари, които прилагат една или друга процедура на килограм, а не според нуждите от нея... Също се надявам, че ако се въведе асистираното домашно раждане, акушерките няма да ходят да израждат с намерението да си тръгнат след 15 мин., че си имат и друга работа...

# 1 038
Аз не мога да разбера, не ви ли е ясно, че  Градинаря е брат на Григорова.
Ще се окаже, че плацентата е все още във фризера на комшийката Спаска и със срс-та ще разберат, че убиеца е иконома.

# 1 039
  • София
...
Имаше и "сега всички ще обвинят това, че е преносила и че е раждала у дома", както и съответните съвети за избягване на аутопсията.
...

Ми, те кой обвиняваха? Нищо неподозиращите лекари, които хабер са нямали какво се случва? Наивно ми се струва...  Thinking Вселенската справедливост? - това по-вероятно, но не вярвам да стопли онези, които ще си погребат детето!...  Tired

# 1 040

Мен особено ме притесняват некомпетентните лекари, които прилагат една или друга процедура на килограм, а не според нуждите от нея... Също се надявам, че ако се въведе асистираното домашно раждане, акушерките няма да ходят да израждат с намерението да си тръгнат след 15 мин., че си имат и друга работа...

Но когато имаш възможност да избираш, не избираш некомпетентен лекар. Ако избереш такъв, той ще е некомпетентен и увас. Пак ще се презастрахова с ненужни процедури и пак ще те ти тика да подписваш документи - за да не е виновен той. Нали? Защото ако умре бебето, майката се води неадекватна, ама лекарят - не.

Повярвай ми, ако си плащаш на акушерката в болницата, както ще си платиш у дома - няма да бърза хич за другата си работа.

А ти за екип с линейка и кувьоз, които да висят пред вратата ти през цялото време, през което раждаш, ще си платиш яко.

Ще се радвам асистираното раждане у дома да се регламентира, но в случая мисля, че става дума за търговска акция.

# 1 041
може би сме спасили живот!
О! спасихте света, от утре може да ходите с наметало, като истински супер герой!

# 1 042
За питащите по нам колко пъти за лекарите в домовете, да изясня, че нескопосаните и съвсем неуместни медицински процедури могат да се избегнат много по-лесно в домашна обстановка... Мен особено ме притесняват некомпетентните лекари, които прилагат една или друга процедура на килограм, а не според нуждите от нея
Нещо не ми е ясно за какви процедури говориш. Аз преди 11 месеца родих и никакви процедури не са ми били прилагани, освен каквото си поисках - епидурална.  И след раждането ме зашиха. Какви са  пък тези толкова изпозлвани процедури дето ги прилагат  на килограм? Повечето раждания си минават естествено и в болницата.

Боби

# 1 043
  • София
може би сме спасили живот!
О! спасихте света, от утре може да ходите с наметало, като истински супер герой!

Каузата леко издиша в практиката и спряхте да се държите великодушно и смирено, м?

# 1 044
ivonska ДИШАЙ!

# 1 045
ivonska, не му се връзвай. Simple Smile Съска, но не хапе.

А, да кажа пак за статията от Монитор:

По думите на д-р Юлиан Йорданов те могат да бъдат разрешени само за здрави жени с нормални бременности и строго забранени при патологичните и дори тези с най-малка опасност за плода и майката.

Дали последователките на Мег ще приемат, когато лекарят им каже, че бременността им е рискова и не е подходящо да раждат вкъщи?

Ето, чета Бащатко и се чудя - конкретно той би ли послушал лекаря за такова нещо?

# 1 046
Чети, чети... но вас вече не ви четат...прехвърлят!

# 1 047
  • София
jp, аутопсиите се извършват от специален орган, исках да видя официално заключение.

Не твърдя, че на д-р Григорова автоматично не може да вярва, но все пак... Не мога да приема думите й за потвърдено становище. Тя още преди аутопсията имаше твърдо мнение какво се е случило.

stelt77, аналогията с бебето от Горна Оряховица е неуместна. Точно онова бебе не знам дали и кой го е убивал, но гарантирано в домашни условия раждането му щеше да приключи по същия, ако не и по по-ужасен начин.

# 1 048
  • Куциндрел
Една голяма част няма да приеме лекарска намеса докато не стане гаф. Явно тяхните виждания не се ограничават само в домашното раждане. Може би е цяло течение.
Все се сещам за онези сектанти в Русия май, дето ги изкараха от една землянка, защото чакали края на света. Те поне си имаха водач, който беше арестуван и съден. Поне при тях имаше някой, който да поеме някаква отговорност.

# 1 049
  • Куциндрел
Чети, чети... но вас вече не ви четат...прехвърлят!
[/quote
Като гледам поне един четящ е остнал - ти. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт