Раждане вкъщи 7

• 62 786
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Просто ще напомня, че ме интересува една конкретна аутопсия и защо не обявяват официално резултатите от нея. Без резултати е излишно да се спряга дали тя е лъжлива, укриваща обстоятелства и прочие - все едно си говорим на вятъра.

Наистина ми е интересно как ще разбереш от резултата дали аутопсията е лъжлива, укриваща информация и прочее...  newsm78

Няма как да разбера, както и ти няма как да разбереш лъжлива ли е била аутоспията на бебето от ГО (но това не ти е попречило да имаш мнение, както виждам).

Просто искам да знам какъв е този резултат, за да има какво да коментирам - няма да се изживявам като последна инстанция така или иначе. Също така искам да знам защо този резултат не се обявява.

Ако намекваш, че всички аутопсии имат за цел да оневинят лекарите като цяло (лично аз намирам такива тези за много преувеличени, но това е мое мнение), значи е по-логично досега да бяха да обявили официално резултат за бебето на Цвета и този резултат да е категоричен, че то е умряло именно поради неастистираното домашно раждане. Но те не правят дори и това. Чудя се защо. 

# 1 081
...
Аз попитах и до сега никой не е отговорил. Наистина не мога да се сетя кои са тези процедури, които ще ти направят независимо от желанието. а и кое е това, което нямаш право да откажеш. По закон можеш да откажеш всичко, така че затова питам за какво говориш.

Б.

Прегледите за разкритие, окситоцинът. Твърди се, че няма отърваване, но не знам доколко е така и дали е само това.
Окситоцинът можеш да го откажеш.
Излиза, че заради прегледите си рискуват тези женички.  Прегледите дори и асистирано да раждаш у дома ( ако се регламентира) пак ще ги имаш. Коя е тази акушерка, която няма да провери до къде си стигнала? Значи узаконяването на домашното раждане не би помогнало да се реши проблема .  Та какво си говорим тук празниприказки и ни хвърлят прах в очите, че видиш ли затова раждали сами,  държавата била виновна, че не е узаконила ражданията в домашна обстановка.Аз съм убедена, че и да им го узаконят, пак ще е същият броя на родените неасистирано бебета.

# 1 082
Бащатко, не знам кой издиша, но явно си ти.
ДжеПи, моля те прати ми на лични статията, която си цитирала.

И двата линка бяха първите произволни на persimon, с които искаше да докаже колко е безопасно да се ражда вкъщи сам. Ако беше и прочела какво цитира...

http://www.homebirth.org.uk/homebirth2.htm
http://www.bmj.com/content/313/7068/1313.abstract

# 1 083
...
Аз попитах и до сега никой не е отговорил. Наистина не мога да се сетя кои са тези процедури, които ще ти направят независимо от желанието. а и кое е това, което нямаш право да откажеш. По закон можеш да откажеш всичко, така че затова питам за какво говориш.

Б.

Прегледите за разкритие, окситоцинът. Твърди се, че няма отърваване, но не знам доколко е така и дали е само това.
Окситоцинът можеш да го откажеш.
Излиза, че заради прегледите си рискуват тези женички.  Прегледите дори и асистирано да раждаш у дома ( ако се регламентира) пак ще ги имаш. Коя е тази акушерка, която няма да провери до къде си стигнала? Значи узаконяването на домашното раждане не би помогнало да се реши проблема .  Та какво си говорим тук празниприказки и ни хвърлят прах в очите, че видиш ли затова раждали сами,  държавата била виновна, че не е узаконила ражданията в домашна обстановка.Аз съм убедена, че и да им го узаконят, пак ще е същият броя на родените неасистирано бебета.

И аз така смятам. Защото както някой беше писал по напред, същите тези лекари, със същите тези разбирания ще водят тези домашни раждания, а и то не пречи и при домашно раждане да ти сложат окситоцин. Единствената разлика в този случей ще бъде, че ще си си вкъщи и после ще имаш доста да чистиш  ooooh!  Те искат неасистирано раждане, за което някой друг да носи отговорност, както в момента Държавата, за това че не го била узаконила, ако го узакони, тогава пак ще бъдат виновни лекарите, че пак не си вършели работата и родилката пак не е оставена да роди на спокойствие Whistling

# 1 084
Те искат неасистирано раждане, за което някой друг да носи отговорност.....

Кои са тези "те", дето ги искат тези работи?  Tired

За лека нощ ще ви разкажа приказка/цитирам част от разказа на един баща, присъствал на ресекциото на жена си... Тя искаше VBAC... В болницата са настояли направо да я режат, но тя е искала да опита нормално раждане... Сложили й окситоцин, въпреки отказа й (предполагам знаете, че при предишно секцио трябва да се внимава с окситоцина и въобще с индуциране на раждането) и в крайна сметка стигат до решение за ресекцио... Та какво се случва: "Кой е виновникът, според жена ми е окситоцинът, който засили всичко и е противопоказен за след секцио, според докторите, "било доста рано за нормално след 24 месеца ....". Като отидохме в болницата тоновете на бебето и всичко останало си беше наред. Няма как да разберем! По време на операцията бях там и гледах как я оперират, и се молех всичко да е наред, защото много се притесних че може да загубя жена ми. Мълчах си в операционната и получавах коментари от сорта "Кой ви налива тези неща в главите!?" и тем подобни караници, по едно време като дойде анестезиологът, попита ме "Какво работиш?" - докато шиеха жена ми, аз му казах "В интернет компания!", и д-р ...... каза "А хааа, ето го отговорът....", как можело такова нещо, за малко да направим голямата беля. Чакаха проф. ...., за да се консултира с него д-р ...., тъй като явно ситуацията беше доста сложна, а той като се изръси без да знае че съм в операционната "Бе режи й матката да й дойде акъла в главата!!", а д-р ..... каза: "Е не, няма да я режа, искат трето, ето го и съпругът й е тук!!!"

# 1 085

Няма такива. Винаги можеш да откажеш окситоцина и епизиотомията, които всъщност най-често се използват.
   Можеш и да откажеш,но това изобщо не е гаранция,че наистина няма да ти се приложи това,което си е наумил лекарят.  Peace

# 1 086
Сложили й окситоцин, въпреки отказа й (предполагам знаете, че при предишно секцио трябва да се внимава с окситоцина и въобще с индуциране на раждането) и в крайна сметка стигат до решение за ресекцио...
Аз като бивш медицински работник не мога дори да си представя как се прави вливане  въпреки отказа на пациента. Да не са я вързали за леглото и и опряли пистолет до главата?

# 1 087
  • София
Измествате темата малко с това въртене в кръг около болниците! Който търси - намира! Има варианти, не си затваряйте очите за тях, не е Тина Киркова единствена болница в тая София! Но истината е, че се опивате от липсата на черна статистика и си мислехте, че на "вас" няма как да се случи грешка, само на лекарите!

Лошото е, че някак гледате да я премълчавате, омаловажавате, подминавате, за разлика от лекарските грешки. Да не говорим, че "виновните" (според собствената ви преценка - лекарите) нито са били наблизо, нито имат нещо общо! И няма как да поемат тая отговорност. Поне не за този конкретен случай. Даже по Интернет не са били информирани за хода на раждането, че да ги погнете с основание...

# 1 088
Аз също родих преди няколко месеца и не са ми прилагали никакви излишни процедури. Оставиха ме дори да се разхождам, да клякам, ставам, да стоя на 4 крака, да пъшкам, охкам, свекърва ми беше вътре, прави ми масаж, до момента в който бях толкова изтощена, че вече нямах сили и само лежах. Та не са ме измъчвали и не са ми правили процедури "на килограм".

Браво, че си имала хубаво преживяване!!! СЪс сигурност си била в частна болница и си платила не малко...
НО, когато аз раждах и имах зверски болки в предродилна зала, поисках да стана и да се движа. Отговорът бе: Ами не може, ще изцапате пода!!! След като едва се затътрих до родилна зала и едва-едва се качих на магарето, още преди да се опомня акушерката ми нахака една инжекция лидокаин, спука ми кръвоносен съд и ми направи такъв хематом, че няма да обяснявам. И докато още не знаех какво става, тя ми съобще следното: Разрязах те, за да ти е по-лесно!
И кво като имам право да откажа, а??? Дори не ме уведомиха, че ще ми правят нещо...

Ето за такива екстри говорят момичетата. Вие сте имали положителни преживявания - хубаво, но повечето нямат.

Заради това не исках и да чуя за раждане повече и когато забременях втори път, изпаднах в ужас и мислех да правя аборт. Слава Богу, че попаднах на някои теми в този форум и успях да родя както искам...

Все още има лекари и болници, заради които жените се разочароват от раждането. За радост има и такива, които гледат да се развиват и се променят. Когато всички се променят, може и да няма желаещи за домашно раждане, защото то изразява протеста на жената срещу оказаното й насилие (поне на този етап).

Ако раждам вкъщи, то няма да съм в удобната за тях поза и няма да си позволят да ми правят нищо без да ме уведомят. Нямам нищо против да има лекар до мен, имам против да ме пипа...

И момичета, министърът казва следното: Не бива да плашим хората със затвори, те са господари на здравето си, имат право на избор и този избор трябва да бъде уважаван. Ние, лекарите, обаче трябва да разясняваме на дамите какви са опасностите и рисковете от ражданията вкъщи. Така министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов коментира настояването на столични акушер-гинеколози раждането у дома без лекарска и акушерска помощ, особено когато има риск за живота на детето, да се инкриминира в Наказателния кодекс като престъпление по непредпазливост.

Уважавайте и вие правото на личен избор и престанете да плюете против жената, изживявайки по този начин личните си неудовлетворености.

# 1 089
Измествате темата малко с това въртене в кръг около болниците! Който търси - намира! Има варианти, не си затваряйте очите за тях, не е Тина Киркова единствена болница в тая София!

Според моят опит точно Тина Киркова е един добър вариант към днешна дата. За съжаление там има няколко идиота, които не стават за лекари, но има и немалко добри, които се съобразяват напълно с желанията на родилката.
Не плюйте Григорова (тези, които го правят)! От една старана тя си защитава интереса и поста, но от друга, тя е от малкото, които искат да променят наистина нещо, но болницата й пречи до известна степен. Само един пример: разговаряла съм лично с нея и тя много искаше в стаята с ваната да има свещи, ароматични нещица, друга светлина... но неонатолозите били против, защото ароматите можела да навредят на бебето!!!! За радост тя продължава да се развива и бавно да въвежда каквито промени й позволят.

# 1 090

За съжаление там има няколко идиота, които не стават за лекари, но има и немалко добри, които се съобразяват напълно с желанията на родилката.
Не плюйте Григорова (тези, които го правят)! От една старана тя си защитава интереса и поста, но от друга, тя е от малкото, които искат да променят наистина нещо, но болницата й пречи до известна степен. Само един пример: разговаряла съм лично с нея и тя много искаше в стаята с ваната да има свещи, ароматични нещица, друга светлина... но неонатолозите били против, защото ароматите можела да навредят на бебето!!!!

Радвам се да прочета един разумен пост най-накрая.

Между другото, аз бих се съобразила с мнението на неонатолозите. Това е друга тема (за което се извинявам), но откакто се роди дъщеря ни, аз спрях да ползвам каквито и да било ароматизатори и ароматни свещи вкъщи. В крайна сметка това си е някаква неясно каква химия - макар и да мирише приятно. Да не говорим, че едва ли състава и безопасността на тези свещи се контролира кой знае колко добре.

(Не че димът от естествени съставки ще е по-полезен за едно бебе.)

# 1 091
  • На морето!
Да си дойдем на темата за неонатолозите. Не е ли твърде егоистично спрямо детето да се рискува така животът му? Ами ако има някакъв проблем с него и се наложи спешно лекарска интервенция? Кой ще му помогне? Ще оставите ли детето си на естествения подбор както са правили нашите пра-пра баби, които са раждали по н-брой деца и смъртността е била нещо нормално при новородените?

# 1 092
Между другото, разказът на dr_cveti за първото й раждане го има тук, в бг-мама. Не искам да го цитирам, защото вече почва да ми става много чоглаво.

Но няма никакви ужасии - дори напротив.

След като го прочетох, мисля, че жената не е екстремистка, нито глупава. Просто е попаднала в лоша компания.

# 1 093
Menina, към кого са насочени въпросите ти? При раждане може да има проблем и с майката, не само с детето... Както знаеш, в такива моменти лекарите спасяват майката, а не бебето...

Темата се върти в кръг, определено... И все пак в нея има хора, които нямаше да се интересуват от домашно раждане, ако в болниците (достъпните за тях) им се предлагаха по-добри условия - това е... Иначе смятам, че е твърде егоистично да се режат детеродните органи на родилка, само защото е имала наглостта да си иска естествено раждане и да губи времето на някой "професор" по този начин... Не ги е срам днешните родилки - хем отишли в болница да търсят лекарска помощ, хем и с претенции...  Tired

# 1 094
...ако в болниците (достъпните за тях) им се предлагаха по-добри условия - това е...

За съжаление там има няколко идиота, които не стават за лекари, но има и немалко добри, които се съобразяват напълно с желанията на родилката.

Има избор. Просто някои хора обичат да се чувстват жертви и алтернативни и поради собствените си прищевки рискуват живота на децата си. Че и живота на чуждите деца.

Общи условия

Активация на акаунт